vu+4k

Všetko o prijímači VU+ SOLO 4K - diskusia
Odpovědět
dxsi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: vu+4k

Příspěvek od dxsi »

jarda11111 píše:Zeptám se naprosto laicky. Lze na VU+ solo 4 K zprovoznit DVB-T?
Mňa skôr zaujal twin t2, len neviem ako by som riešil anténu zo spoločného rozvodu a vlastnú anténu
Myslel som že ten druhý vstup je pre druhú anténu ale vyzerá že je len priechodzi výstup.
https://satelity.ellano.sk/vu+-tuner-dv ... 33222.html
dxsi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dxsi »

dxsi píše:
jarda11111 píše:Zeptám se naprosto laicky. Lze na VU+ solo 4 K zprovoznit DVB-T?
Mňa skôr zaujal twin t2, len neviem ako by som riešil anténu zo spoločného rozvodu a vlastnú anténu (ked obaja idu v 4-5 pasme)
Myslel som že ten druhý vstup je pre druhú anténu ale vyzerá že je len priechodzi výstup. RF IN/OUT
To už skor mohli navhrnuť kombinaciu dvb-t2/dab
https://satelity.ellano.sk/vu+-tuner-dv ... 33222.html
chrdinka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od chrdinka »

Přesně tak, je to průchozí výstup, zkusil bych co udělá dát obě antény do slučovače a pustit to do televize, jestli se to nebude třískat v tv, tak ve VU nejspíš také ne. Pokud to nepůjde, tak jedině koupit dva tunery ( třeba jeden který vložíš do VU a druhý připojíš přes USB, nevýhoda je ale vysoká cena )
jarda11111
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jarda11111 »

Steiner píše:... a čítať všetko :)
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 4&start=63
Ano, to je pravda ... odzkoušeno - funguje. Ještě kdyby měl přijímač svůj malý reproduktor, nemělo by to chybu. Díky.
VU+ SOLO 4K, VTI 14.0.0, Astra 23,5E, Astra 19,2E, Hotbird 13E, Intelsat 1W
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

A aby měl malý kafe mlýnek by si nechtěl?
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
dxsi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dxsi »

chrdinka píše:Přesně tak, je to průchozí výstup, zkusil bych co udělá dát obě antény do slučovače a pustit to do televize, jestli se to nebude třískat v tv, tak ve VU nejspíš také ne. Pokud to nepůjde, tak jedině koupit dva tunery ( třeba jeden který vložíš do VU a druhý připojíš přes USB, nevýhoda je ale vysoká cena )
1-pokial sú rovnaké kanale obsadene tak je to bezpredmetne zlučovať inými multiplexami.Venkovná anténa mala slúžiť skôr len na skúšobne účele .

2-Má vlastne taký twin T2 tuner ešte nejaké využitie okrem toho že dokáže nahrávať z dvoch kanálov súčastne ?
Kupovať určiťe T2 tuner budem bud twin alebo single len sa správne rozhodnúť.
USB si nemyslim že je dobrá voľba u takéhoto stroja.Ten je vhodný tak pre Vu+Zero
jarda11111
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jarda11111 »

Jsou někde k sehnání ta nastavení vzhledu obrazovky, návod nebo něco v tom smyslu? Moc v tom neumím chodit a pokaždé když náhodou stáhnu nějaký plugin nebo skin, tam mám jiné prostředí :-)
VU+ SOLO 4K, VTI 14.0.0, Astra 23,5E, Astra 19,2E, Hotbird 13E, Intelsat 1W
seaman
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Ultimo 4K - OpenATV 7.2

Příspěvek od seaman »

Netušíte někdo, proč mám občas velké pauzy mezi přepnutím z jednoho programu DVB-T na druhý?
Někdy to lítá jako blesk, ale taky to dovede trvat přes deset sekund. Doinstaloval jsem pouze Cool TV Guide, ale dělalo to i před ním.
Občas se mi to stává i třeba v menu. Překliknu na jinou položku, nic se nestane, překliknu znovu a najednou to předkočí o dvě a nebo tři příčky. Vždy to provází "čekací kostičky".

Dnes jsem udělal obnovení továrního nastavení, znovu naladil programy, přizpůsobil těch pár voleb v menu podle svého, ale je to stejné. I když to zní hrozně, ale není to pořád a někdy to tolik netrvá, dá se s tím žít, ale radši bych zjistil příčinu.
Signál DVB-T mám hodně dobrý, internet celkem také. Měl jsem podezření na něco co leze na net, třeba HbbTV, ale když ho neaktivuji a navíc by to nědělalo třeba v menu. HDD jsem formátoval přímo v mašině, tak už nevím...
akva
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od akva »

seaman 1) překontroluj konfiguraci tunerů - musíš tam mít DVB-T Europe a jestli máš zapojeny oba tunery tak oba nakonfigurované, 2) v nastavení systém - pořadí priority alt. tunerů dej na první místo DVB-T, - preferovaný tuner dej.. A, a v tom samém - Automaticky vyhledat všechny aktualizace..... dej.. 00., potom restart systému.
Pokud ti toto nepomůže zkusíme potom další, ale nevím jaké tam máš nyní image a jestli dvojtuner nebo jednotuner DVB T
- musí tam být nějaká chyba, při správném nastavení to maká, přepínání programů téměř okamžité i u DVB T
Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/VTI 14.0.6,Neoboot + 8 image,DVB_T2/T_dual); VU+ solo4k (VTI 14.0.5,Noboot-PurE2,Open Pli,openEsi. VU+ solo2 (PuE2 6.3),Full HD Glass17, hdd 1750Gb,1x 1000Gb, 2x 650GB, 1.par.- LBN na 23,5E,19E,13E, 2.par.0.8E + 3.par. motor 53°E-30°W,
emilsat
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilsat »

Kluci to co popisujete se stává i mě , myslím si ovladač pošle příkaz k přepnutí a někdy mu to trvá díl (nebo muže byt problém když načitá epg stránky ) ?
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / yamaha rx‑a2060 / 7.1.2
Pabo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+Solo 4k, DM 920

Příspěvek od Pabo »

Kluci, jak vám zobrazuje fotky z USB ? Já to mám v nějakým šíleným rozlišení, je to rozmazaný a neostrý....V TV 4k je to přes to samý USB špičkový ale jak to dám do USB VU+solo4k tak je to hrůza. Prohlížím přes PicturePlayer...
VU+ solo 4k, DM920, TV SONY KD-55X8509C (4k), motor
emilsat
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilsat »

Já mam fotky na hdd a vše je pořádku aspoň podle mích oči .
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / yamaha rx‑a2060 / 7.1.2
Pabo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pabo »

Díváš se na to v režimu 4k?....tj, VU+solo 4k nastaveno na 4k a TV 4k ?
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

toprun píše:A aby měl malý kafe mlýnek by si nechtěl?
https://www.cool-mania.cz/gadgety/gadge ... var-na-usb
VU+ DUO 4K SE, Qiart Lunix 4K, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV
Pabo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pabo »

Pabo píše:Kluci, jak vám zobrazuje fotky z USB ? Já to mám v nějakým šíleným rozlišení, je to rozmazaný a neostrý....V TV 4k je to přes to samý USB špičkový ale jak to dám do USB VU+solo4k tak je to hrůza. Prohlížím přes PicturePlayer...
EDIT :Takže si myslím, že neexistuje zatím plugin, který umí fotky v rozlišení 4k....Testoval jsem i Picture CenterFS (7.03) a je jenom max. rozlišení 1920x1080.....takže fotky v 4k zatím jenom přes TV v 4k ](*,)
seaman
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od seaman »

akva píše:seaman 1) překontroluj konfiguraci tunerů - musíš tam mít DVB-T Europe a jestli máš zapojeny oba tunery tak oba nakonfigurované, 2) v nastavení systém - pořadí priority alt. tunerů dej na první místo DVB-T, - preferovaný tuner dej.. A, a v tom samém - Automaticky vyhledat všechny aktualizace..... dej.. 00., potom restart systému.
Pokud ti toto nepomůže zkusíme potom další, ale nevím jaké tam máš nyní image a jestli dvojtuner nebo jednotuner DVB T
- musí tam být nějaká chyba, při správném nastavení to maká, přepínání programů téměř okamžité i u DVB T
Díky moc za rady. Všechno jsem nastavil přesně podle toho, jak píšeš.
DVB-T Europe, Middle east... jsem tak nastaven již měl,
DVB-S jsem nakonfigurované neměl, protože je nevyužívám. Zapnul jsem je.
Pořadí priorit tunerů jsem měl na T/S/C, nechal jsem tak.
Preferované tunery jsem měl na auto, přehodil jsem na Tuner I (první ze dvou DVB-T)
Aktualizace byly nastaveny na 08, přehozeno na 00, pak restart.

Po restartu prvních pár přepnutí zase hrůza, ale pak se to zase usadilo a přepíná to jako raketa.
Takže problém vlastně přetrvává. Nevím jaké nastavení by ještě mohl zdržovat, není tam něco ohledně SAT příjmu, co chvíli detekuje, že tam vlastně nic nemám zapojeno, nějaký pro mě v tuto chvíli bez paraboly zbytečný plug-in? Nebo to EPG?

Image mám, jak jsem psal, poslední VTi a tuner je interní double DVB-T2/S/C.
georg11
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od georg11 »

Asi to nepomůže ale ještě bych zkusil vyzkoušet oba dvb-t tunery jednotlivě /druhý zakázat/ pokud to jde. Potom bych zkusil jiné image.
Octagon 8008, různé image v multibootu
Zgemma H7.S image openATV
seaman
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od seaman »

Zkusím ty tunery prostřídat, jak píšeš.
Ještě jsem našel jednu diskuzi o jiném VU+ a tam stejný problém vypadal na EPG.
Konkrétně na chybějící modul EPG refresh.
Zkusil jsem ho v menu najít a nebyl tam, doinstaloval jsem ho a nastavil na autoupdate EPG.
Teď nejsem doma, večer testnu co bude po úplném vypnutí.
V.Konar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: AB IPBOX 9000HD-DVBS2 -320HDD

Příspěvek od V.Konar »

chlapi kde se ruší automatické aktualizace,už to hledám pár dní a stále to nemohu najít.A ještě jednu otázečku na vfd displeji dá se u přehrávaných souborů nastavit větší písmo jsou tam jen v rohu takové blechy mrňavé.Dík mám image vti
Vu+Solo 4K VTI,IPBox 9000HD,2x DVB-S2 tuner Conexant CX24116,hdd 320GB,flash Vodka 10,usb Enigma2 Hyperion V4 ,Motor SG-2100-23.5E,19E,13E,0.8W
IPBox 9000HD,hdd 640GB,flash Vodka 10,usb Hyperion 4,5
1x IPBox 200S
klubru
satelitni prijimac: IP Box 910 HD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klubru »

1 - Menu
2 - VTI panel
3 - Nastavení/systém
4 - Zobrazit zprávu,pokud je aktualizace dostupná
5 - Nastav NE
•PBox 910HD•PGI 1.3.0 flash•Enigma2 usb PKT 1.3.633/sdb1•Enigma2 usb PKT Nebula/sdb2•
•HDD 2.5" interní Samsung HM320JI 320GB•
•Motor SG-2100•
•ASUS RT-N16 Tomato•
Odpovědět

Zpět na „Diskusia VU+ SOLO 4K“