vu+4k

Všetko o prijímači VU+ SOLO 4K - diskusia
Odpovědět
jarda11111
Pokročilý
Pokročilý

Re: vu+4k

Příspěvek od jarda11111 »

emilsat píše:Pokud by měl někdo zájem o MiniTV na přijimači :
Podržet 3s modré tlačítko objeví se menu ( vice foto ) výběr display mode ( lcd ) ok
MiniTV
Pokud budu chtít ukončit ( spět ) stejní postup ale bude výběr Sat.přijimač-info .
Ps: nejde PIP :unknown:
MiniTV na přijimači jsem zprovoznil (zapíná se pod "Obrazový mód LCD)ale když jsem dal zpět, změnilo se nastavení. Když jsem dal zpět na "Sat.přijímač - info...", tak informační panel je nyní malinkatý, sotvaviditelný nahoře vpravo. Změnil se styl, font, velikost. A nevím jak to napravit. Asi mě čeká tovární nastavení :-(
VU+ SOLO 4K, VTI 14.0.0, Astra 23,5E, Astra 19,2E, Hotbird 13E, Intelsat 1W
akva
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od akva »

nainstaluj si ještě další plugin Mini TV Skinner, je v nabídce modulů, a v něm si nastav vše jak chceš, včetně velikosti písma atd.
Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/VTI 14.0.6,Neoboot + 8 image,DVB_T2/T_dual); VU+ solo4k (VTI 14.0.5,Noboot-PurE2,Open Pli,openEsi. VU+ solo2 (PuE2 6.3),Full HD Glass17, hdd 1750Gb,1x 1000Gb, 2x 650GB, 1.par.- LBN na 23,5E,19E,13E, 2.par.0.8E + 3.par. motor 53°E-30°W,
akva
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od akva »

seaman - mám taky poslední VTI a protože mě vše maká bez problémů a přepínání je na satelitu a i v DVB T téměř okamžité, musí to něco zpomalovat, nebo třeba i více věcí. Samozřejmě prodlení je v případě, že přepínám programy, které mám nastaveny na motoru (52E,42E,28E, až 30W) atd. Ale to není tvůj problém, tobě to musí přepínat okamžitě. Možná by větší prodleva mohla být, třeba když nahráváš z tuneru 1 a v ten okamžik přepneš na jiný program a vu+ to přepíná na tuner 2. Ale tobě zejména vadí, jak jsem snad dobře pochopil, že to něco občas načítá (loading) a potom to nejde přepnout a je dlouhá reakce na pokyn z ovladače. Budu ještě hledat další možnosti, kde by to mohlo být.
- pokud nemáš DVB S (S2) připojedné kabelem k LBN, tak ho vypni
Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/VTI 14.0.6,Neoboot + 8 image,DVB_T2/T_dual); VU+ solo4k (VTI 14.0.5,Noboot-PurE2,Open Pli,openEsi. VU+ solo2 (PuE2 6.3),Full HD Glass17, hdd 1750Gb,1x 1000Gb, 2x 650GB, 1.par.- LBN na 23,5E,19E,13E, 2.par.0.8E + 3.par. motor 53°E-30°W,
seaman
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Ultimo 4K - OpenATV 7.2

Příspěvek od seaman »

Ano, chápeš to dobře. Zmáčknu ovladač, VU blikne a hned na tom přepnutí začne makat, jenže v tu chvíli na černé obrazovce mezi programy začne něco načítat. Jinak to ale dovede lítat jako blázen, to máš pravdu. Nemám to jak změřit, ale čistě subjektivně mi to přijde rychlejší, než tuner v TV. Ani v případě nahrávání programu, nebo dokonce dvou najednou, nemá mašinka zapotřebí zpomalit a programy, které v tu chvíli jdou sledovat přepíná rychle. Jen to načítání občas.

Vypozoroval jsem, že je to hlavně po zapnutí, nebo po delší nečinnosti (myslím tím delší setrvání na jednom kanále).
Za chvíli k tomu sednu a testnu co změnil ten EPG refresh plugin, přišlo mi, že tam prodlevy jsou, ale možná menší.
Taky jsem nastavil EPG z defaultních 14 dní na sedm. Asi bych měl nakonec zkusit čerstvou VTi image a ne jen tovární nastavení té flešnuté, co jsem dělal včera. Jenže to dohromady nedám s tím co zatím znám.
akva
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od akva »

zkus v nastavení-systém-správa disků-nastavení harddisku, uspání - nastavit uspání harddisku na 30 minut a pozoruj jestli v těch 30 minutách to udělá, mohlo by to možná souviset s uspáváním a probouzením HDD a nebo s načítáním něčeho na HDD
dxsi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dxsi »

dxsi píše:
seaman píše: Vypozoroval jsem, že je to hlavně po zapnutí, nebo po delší nečinnosti (myslím tím delší setrvání na jednom kanále). .
Myslim že podobný problem mám u sat pay tv.
CCa po 30 sek až 1min prepnutim z Fta na pay ako by OSCAM zaspal(niekedy 7-10sek).Potom reaguje chvilu rychlo (do sekundy).

Skušal som vela variant, iný image, staršie verzie oscamu a nič.Určťe to bude niekde v konfigurakoch.
Možno len zlepšenie som pozoroval ked upravujem konfiguraky cez Web infrace reader a nie priamo cez comander etc/tuxbox/config.
(strávil som nad tým veľa hodin a žiadne zaručené výsledky)
škoda že to nemáme možnosť porovnať s cccam
Naposledy upravil(a) dxsi dne 07.leden 2016 - 12:20, celkem upraveno 3 x.
dxsi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dxsi »

vedeli by ste stým niekto pomocť prečo je taka odozva?
Naposledy upravil(a) dxsi dne 07.leden 2016 - 12:20, celkem upraveno 4 x.
akva
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od akva »

dxsi - seaman ale oscam nepoužívá, má zapojen jen dvojtuner DVB T, takže konkrétně u něho to v oscamu nebude, proto zkoušíme postupně varianty, co by to mohlo dělat
Jijirka
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jijirka »

Tak nějak uvažuji o koupi tohoto stroje, jen bych měl malý dotaz na transcoding.

Existuje nějaký plugin umožňující transcoding nikoliv do sítě, ale do souboru?
Prostě abych mohl video/film nahrávku nejen sestřihat, ale po střihu ji i zkonvertovat a uložit v jiném rozlišení a s jiným tokem dat přímo na interní HDD?
Ideálně ještě změnit kodek, ale není nutné - např. z 1920x1080/h264 to zkonvertovat na 1280x720p/HEVC!!! U seriálů je celkem zbytečné mít to v FHD.

Procesor by to snad měl zvládnout?
VU+ ULTIMO4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery FBC 2 x 4 SAT + 2 x DVB-T2/C
Dříve také a VU+ SOLO4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200, Showbox 300/700, Openbox 820/810,...
P.S.: Šíleně se nudím, a tak tady prudím!!!
seaman
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od seaman »

Takže je to stejné i po instalaci toho EPG refreshe.
Co když zkusím odstranit ten oscam, když ho jako uživatel DVB-T nevyužívám?

Problém tedy může být někde v nastavení. Šlo by si udělat zálohu a pak importovat od někoho, komu se to neděje, jeho backup nastavení z jeho přístroje? A poté zase vrátit tu svou?
jonek

Příspěvek od jonek »

A čo timeshift nastavit na usb
forsajd
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU-MUTANT

Příspěvek od forsajd »

seaman píše:Takže je to stejné i po instalaci toho EPG refreshe.
Co když zkusím odstranit ten oscam, když ho jako uživatel DVB-T nevyužívám?

Problém tedy může být někde v nastavení. Šlo by si udělat zálohu a pak importovat od někoho, komu se to neděje, jeho backup nastavení z jeho přístroje? A poté zase vrátit tu svou?

Ja si myslim ze je to na 100% v tom EPG aj mne to blbne na VTi vo vuduo2 dal som aj EPG refreshe a nepomohlo to. To iste mi robilo aj vo vu duo ale tam mam openpli dal som tam EPG refreshe ale je o trochu iny ako vo VTi a tam mi to pomohlo uz mi to nelguje len to VTi tam sa neviem ani ja stym vysporiadat.

Skus dat OpenAtv svagor ma tiez VUSolo4 dal som mu tam OpenAtv a nestazuje sa ze by mu to loadingovalo-(nacitavalo) :poklona:
ON /Zgemma H9.2S / Vu+Uno SE 4K
OFF /VU DUO/DM 500 HD/VU Solo2/VU DUO2/Mutant HD2400/Mutant HD 4K/Mutant HD1500/VU Solo 4K/VU Ultimo 4K/VU UNO 4K/Dinobot U5 mini /Octagon SF8008
vasekberan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Xtrend 9200,Xpeed LX3,VU+4K

Příspěvek od vasekberan »

Odzkoušel jsem všechny image pro VU+4k a zůstal jsem u ATV a samozřejmě každé má své + a - .U image VTI a BH se mi špatně detekoval NAS server (špatně se detekují sobory a blne nahrávání v NAS) ,a taky mi sem tam hodily loud , disky ze satelitů jsem už dávno vyhodil a postavil si NAS na mé požadavky malý a hlavně tichý,jelikož ho musím mít v místnosti s hlavním ,tel a sat (4 tel+4x sat a spuštěno u všech nahrávání a ze všech tel sledovat záznam v kvlitě HD a k tomu transcoding na 2 x mob z jednoho NAS servru , firemní Nasy jsou slabé neutáhnou to a ti co to jakž takž zvládnou bez sekání a hluku , tak cena začíná na 28ts DPH a to ještě bez HDD) ale musíte počítat že veškeré image se zatím dolaďuje pro tento sat.U ATV mi zatím jede vše co používám, i ovládání interního lcd pluginem LCD4linux .Jinak mám ještě 2 x sat LX3 (hučáky po roce strašně slyšet větráčky ,ale upraveny s 2 větráky(i procesor a tunery chladím) a snížením otáček na minimum a je ticho , 1x xtrend9200 a teď k nim VU+ 4k , mohu sám za sebe říci že VU+4k je opravdu dobrá mašina a všechny sat co mám i když je to novinka a zatím se vše odlaďuje už teď posouvá hodně dozadu ty 3 za něj , když se vše odladí tak VU+4k funguje na 1 ale zatím jedu vše jen v HD nemám ještěl tel 4K . Díky
Naposledy upravil(a) vasekberan dne 13.leden 2016 - 9:49, celkem upraveno 4 x.
seaman
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od seaman »

Pánové, všem díky moc za rady a nasměrování. Je fajn vědět, že to člověk má s kým probrat a není v tom sám.
Včera pozde v noci jsem problém odstranil.
Vždy když vyřeším nějaký problém a nevím přesně co ho způsobovalo, trochu mi to kazí radost a tak ani já teď nemůžu ostatním přispět nějakou konkrétní radou.
Každopádně jsem po lehčím zádrhelu s dobře formátovanou, ale z nějakého důvodu neakceptovanou fleškou natáhl do mašinky úplně čistou image VTi.
Přišel jsem o všechno a budu se teď prát s instalací alespoň archivu CZ/SK, protože prcek se před spaním začal koukat na Arabelu a chtěl bych to do večera zase zprovoznit.
Přepínání programu a pohyb v menu lítá jako vychřice a neviděl jsem od té doby kostičky. Takže teď se konečně můžu začít ptát na uplné kraviny :-)
vasekberan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

seaman píše:Pánové, všem díky moc za rady a nasměrování. Je fajn vědět, že to člověk má s kým probrat a není v tom sám.
Včera pozde v noci jsem problém odstranil.
Vždy když vyřeším nějaký problém a nevím přesně co ho způsobovalo, trochu mi to kazí radost a tak ani já teď nemůžu ostatním přispět nějakou konkrétní radou.
Každopádně jsem po lehčím zádrhelu s dobře formátovanou, ale z nějakého důvodu neakceptovanou fleškou natáhl do mašinky úplně čistou image VTi.
Přišel jsem o všechno a budu se teď prát s instalací alespoň archivu CZ/SK, protože prcek se před spaním začal koukat na Arabelu a chtěl bych to do večera zase zprovoznit.
Přepínání programu a pohyb v menu lítá jako vychřice a neviděl jsem od té doby kostičky. Takže teď se konečně můžu začít ptát na uplné kraviny :-)
Zkus tam narvat ATV a uvidíš mě sedí ze všech nejlépe .Archív CZ/SK mi jede zrovna nahrávám film ,pokud používáš oscam tak si k tomu stáhni ještě toto // softcam-feed-solo4k_1.0_armv7ahf-vfp-neon.ipk // a v pluginech na stažení se ti objeví položka softcam s oscamem.
seaman
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od seaman »

Určitě na to dojde a já zalaboruju, ale mám to doma 14 dní, trochu v tom chvílema plavu a nyní jsem docílil totální spokojenosti.

Teď jsem rozchodil ten archiv a trochu řeším, jestli není plugin archiv CZ/SK takový hrubší, než uhlazené rozhraní XBMC.
Kdybych naimportoval zdroje do toho XBMC, mělo by to fungovat stejně, tedy až na to, že archiv plugin se mi zobrazí rovnou v menu.
vasekberan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

seaman píše:Určitě na to dojde a já zalaboruju, ale mám to doma 14 dní, trochu v tom chvílema plavu a nyní jsem docílil totální spokojenosti.

Teď jsem rozchodil ten archiv a trochu řeším, jestli není plugin archiv CZ/SK takový hrubší, než uhlazené rozhraní XBMC.
Kdybych naimportoval zdroje do toho XBMC, mělo by to fungovat stejně, tedy až na to, že archiv plugin se mi zobrazí rovnou v menu.
Taky ho mám krátkou dobu a používám zkušenosti z LX3 což se hodí , až budu mít čas tak se vrhnu taky na XBMC a dám vědět.Jedeš vše ve 4 k (mě tel asi čeká i když mám 1rok starou 55 lg ) jojo vše jde do předu moc rychle .
seaman
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od seaman »

Jestli je obsah při použití pluginu a XBMC stejný, vypadá asi lépe to XBMC, tak uvidím.

Popravě 4K nejedu, mám celkem starou FullHD plazmu, ale je to nejvyšší model a musím říct, že když vidím současné podání barev na TV v obchodech, přeji si, ať ještě chvíli vydrží. Váhal jsem mezi DUO2 a tímhle a cena nebyla řádově odlišná a to 4K chleba nežere, tak ho může do budoucna krabička umět. TV může jít do roka do háje a pak bych třeba litoval. Takže tomu přechodu na 4K nechám volný průchod.
jarda11111
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jarda11111 »

Tak jsem si hrál po týdnu s VU+ solo 4k, choval se nestandartně a tak jsem udělal továrko. VTI tam zustalo 9.0.1, naladil jsem tři družice, vše ok. Až do doby kdy jsem se pokusil o FTP abych tam dostal přepsaný oscam. Přes Total se mi to nedařilo, tak to nyní zkouším přes DCC. Hlásí mi to chybu sítě. Pomůže někdo?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU+ SOLO 4K, VTI 14.0.0, Astra 23,5E, Astra 19,2E, Hotbird 13E, Intelsat 1W
forsajd
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU-MUTANT

Příspěvek od forsajd »

daj tam search pod tou cervenou znackou najde ti tvoj sat klikni a mas to este pre istotu si daj passw: dreambox namiesto ipbox
ON /Zgemma H9.2S / Vu+Uno SE 4K
OFF /VU DUO/DM 500 HD/VU Solo2/VU DUO2/Mutant HD2400/Mutant HD 4K/Mutant HD1500/VU Solo 4K/VU Ultimo 4K/VU UNO 4K/Dinobot U5 mini /Octagon SF8008
Odpovědět

Zpět na „Diskusia VU+ SOLO 4K“