AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od efendy55 »

aj na to je riešenie tzv.multiboot s usb-flesh . ale napr. xtrend-8500 už má v sebe po miernej úprave takúto vymoženosť môžeš si tam nahrať 2 image a môžeš si prepínať ktorá ti vyhovuje . momentálne mám v 8500-ke openatv-5.1 a openxta . :good:
https://digitalne.ellano.sk/magazin-7/s ... end-et8500
https://www.youtube.com/watch?v=NMNmBBwwxhY
Všetko 4K
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Dreambox DM920UHD, TBS5925

Příspěvek od Radovan111 »

Hezký sváteční podvečer všem, já už jsem na to Amiko tak naštvaný že ho asi vyhodím z okna- ne jenom že se v E2 seká, ale ani nezvládne nízké SR symbolové rychlosti. Mám dvě ty Amika- jedno bych už prodal někomu za symbolickou cenu.
Já na moji náročnost potřebuji pořádný box který by zvládnul nízké SR, frekvence z desetinnými čárkami a audio formát HE AAC
viz článek:
http://www.parabola.cz/clanky/4167/extr ... atelitech/

chodím na eshopy na satelitní boxy a ptám se že potřebuji vědět na 100% který box ty nízké SR a frekvence s desetinnými čárkami zvládne a nikdo mě není schopný zodpovědět ten můj dotaz- my nevíme prostě- toto nechápu tak oni prodávají boxy a toto neví
našel jsem tento box- máte s ním nějaké zkušenosti a hlavně potřebuji to na 100 % vědět zda to co požaduji ten box zvládne

http://www.parabola.cz/clanky/5740/octa ... enigmou-2/

Prosím Vás myslíte si že to tento box zvládne? Má to někdo vyzkoušené ty nízké SR a frekvence z desetinnými čárkami, Nebo který box by to zvládnul, ale potřebuji to vědět na 100% protože koupím box a nebude to umět a oni mě ho zpátky těžko vezmou

Děkuji Radovan
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+-úplně k ničemu , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

1.je to poměrně nový box, takže je otázka, zda existuje vhodná enigma pro toto použití
2.podmínkou pro příjem nízkých SR je dostatečně velká parabola. (Min 100 ale raději více), pokud rádio používá nízký audio bitrate
3.napiš výrobci na support budeš chytřejší
4.je to linux, takže uvedená rádia lze přijímat i jinak než kroutit parabolou
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

radovane , ten octagon vyzerá super je to bazmek ktorý frčí hlavne v nemecku tak isto ako edision a optimus . podla toho čo som našiel na nete tak pracujú pre tieto bazmeky tými od openatv a hdfrekas aj to len pre niektoré modely .čo konkrétne chceš vyskúšať a na akej družici ? ak to je na 19,2 , 23,5 alebo 0,8 tak ti to môžem skúsiť na najakom mojom bazmeku čo mám doma ak ti to pomôže .ináč šťastné a veselé vianoce .... :poklona:
Všetko 4K
Odborník
Odborník

Příspěvek od avatar99 »

Radovan111 píše:Hezký sváteční podvečer všem, já už jsem na to Amiko tak naštvaný že ho asi vyhodím z okna- ne jenom že se v E2 seká, ale ani nezvládne nízké SR symbolové rychlosti. Mám dvě ty Amika- jedno bych už prodal někomu za symbolickou cenu.
Až budeš prodávat tak se ozvy
Denys H.265 PRO Combo EU+/Amiko 8265+
AmikoAlienTriplex/AmikoAlien8900/Unibox 2/Opticum 9500/Optimum 800
pietro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: AB Prismcube Ruby

Příspěvek od pietro »

Radovan11 alebo aj mne sa ozvi!
AB Prismcube Ruby + HDD 1T
processor 1 motor DG 240 / parab 105/51.5E - 30W
processor 2 parab 85/13.0E 19.2E 23.5E
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

[quote="efendy55"]radovane , ten octagon vyzerá super je to bazmek ktorý frčí hlavne v nemecku tak isto ako edision a optimus . podla toho čo som našiel na nete tak pracujú pre tieto bazmeky tými od openatv a hdfrekas aj to len pre niektoré modely .čo konkrétne chceš vyskúšať a na akej družici ? ak to je na 19,2 , 23,5 alebo 0,8 tak ti to môžem skúsiť na najakom mojom bazmeku čo mám doma ak ti to pomôže .ináč šťastné a veselé vianoce .... :poklona:[/quote]

Tobě také krásné svátky přeji, :santa: :santa:
Prosím tak někdy kdyby jsi zkusil:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+-úplně k ničemu , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

na akej družici to mám ladiť ?? #-o
Všetko 4K
pietro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: AB Prismcube Ruby

Příspěvek od pietro »

Ja Ti len pošepkám (Astra 23.5.png Hispasat 30W 2.png Hispasat 30W.png)
lebo ma to zaujíma, čo vykuzliš. Lebo môj obľubený kanál Ishtar sa zmenil na nízku SR.
Na mojom bazmeku sa to ani len neobtrie o uvedenú frekvenciu s nízkym SR.
A na tej stanici som sledoval program pre tých, čo teraz bývajú v Humennom.
AB Prismcube Ruby + HDD 1T
processor 1 motor DG 240 / parab 105/51.5E - 30W
processor 2 parab 85/13.0E 19.2E 23.5E
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

[quote="efendy55"]na akej družici to mám ladiť ?? #-o[/quote]

Promiň- :) je to tam ale zdovolením napsané dolů vždycky pod tím obrázkem

ale jak jsi psal tak Ty můžeš naladit asi jenom tu Astru 23,5- to je ten první obrázek

Pak je tam Hispasat 30°West :thankyou:

No a další samozřejmě jako jsou některé stanice s nízkými SR příklad
na Astře 4A 4.9°East, a to jsem tu obrázek nedával ani na
Thoru 0.8°West není žádná stanice s nízkým SR
Naposledy upravil(a) Radovan111 dne 26.prosinec 2015 - 15:42, celkem upraveno 2 x.
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

[quote="pietro"]Ja Ti len pošepkám (Astra 23.5.png Hispasat 30W 2.png Hispasat 30W.png)
lebo ma to zaujíma, čo vykuzliš. Lebo môj obľubený kanál Ishtar sa zmenil na nízku SR.
Na mojom bazmeku sa to ani len neobtrie o uvedenú frekvenciu s nízkym SR.
A na tej stanici som sledoval program pre tých, čo teraz bývajú v Humennom.[/quote]

Však právě já taky potřebuji box ale fakt pořádný který ale na 100% zvládne takové SR symbolové rychlosti, a víš že nikdo mě to není schopen na 100% říci který box mám koupit :(
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

[quote="Radovan111"][quote="efendy55"]radovane , ten octagon vyzerá super je to bazmek ktorý frčí hlavne v nemecku tak isto ako edision a optimus . podla toho čo som našiel na nete tak pracujú pre tieto bazmeky tými od openatv a hdfrekas aj to len pre niektoré modely .čo konkrétne chceš vyskúšať a na akej družici ? ak to je na 19,2 , 23,5 alebo 0,8 tak ti to môžem skúsiť na najakom mojom bazmeku čo mám doma ak ti to pomôže .ináč šťastné a veselé vianoce .... :poklona:[/quote]

Tobě také krásné svátky přeji, :santa: :santa:
Prosím tak někdy kdyby jsi zkusil:[/quote]

Tak co podařilo se třeba někomu nějaké tyto stanice na nějaký box naladit? :( Asi nikomu :( To nejde, ale některé boxy to přece musí umět zvládnout? Hezký povánoční čas přeji všem :flower:
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Eurosat image ma od vcerejska novou verzi 2.0 (posledni byla v1.5 myslim ze srpna 2015)

Kód: Vybrat vše

http://images.euro-sat-image.com/images/index.php?dir=Amiko/amiko%20alien2/
U me doposud spokojenost az na jednu vec - pouzivam dva tunery, DVB-T a DVB-S (Astra19.2) a obcas se me stane, ze z nejakeho duvodu, kdyz chci prepnout na kanal na druhem tuneru, tak nemam obraz a to na zadnem kanalu na tom tuneru, at uz to je T nebo S tuner na ktery jsem prepnul. Muze se to stat na kazdem z nich, jeste jsem nevystopoval, jestli nejake moje pocinani to zpusobi, nebo co. Pomuze jen plny restart z menu enigmy (restart GUI nestaci). Uplne vsechno se na tom kanalu zda byt v poradku, i v infobar menu a tak, jen obraz uplne chybi, obrazovka je cerna (mozna seda). Urcite je to nejaky bug, ale podpora na foru je myslim jen v Italstine a tak nevim, kam bych se s tim obratil.

Mimochodem na te nove verzi 2.0 se me to uz (zatim) jednou taky stalo, jinak bezi fajn, nevim co je v ni noveho, tedy krome loga pri startu.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Po nejakem dalsim zkoumani jsem dosel k prekvapivemu konci - uvedomil jsem si, ze muj problem se ztratou obrazu (signalu) z jednoho tuneru je zpusobeny tim, ze jsem nahraval z druheho tuneru a nahravani bylo ukonceno. To zpusobi, ze od te doby, kdy skonci nahravani na jednom z tuneru, zmizi signal ze vsech ostatnich zbyvajicich tuneru. Vsechno se zda byt v poradku, ale neni ani obraz ani zvuk a pokud je nastavene nahravani na nekterem z techto 'ostatnich' tuneru, nahravka bude mit 'nulovy obsah', cili bude 'prazdna', i kdyz nahravani probehlo a na disk bylo zapsane jmeno nahravky a to vsechno... Naprava (aby vsechny tunery mely opet funkcni signal) je mozna jen uplnym restartem enigmy.

Uvedomuji si ted, ze tenhle problem se tu (na tomhle vlakne) resil uz pred nekolika roky a myslim, ze bezuspesne. Spark zadny takovy problem nema a v mem pripade, ja jsem E2 nikdy nezkousel tak dlouho, aby se tahle chyba u me projevila, vzdycky jsem se z duvodu vetsinou pomalosti enigmy vratil ke Sparku, nez se chyba stacila projevit. Zda se, ze touto chybou trpi vetsina, ne-li uplne vsechny enigmy a to uz cela leta a ja jsem na to prisel az ted, protoze az ted jsem zacal vazne pouzivat enigmu (eurosat E2)

Pokud prece jen nekdo v minulosti tento problem vyresil (ovsem ne tim, ze presel na jinou enigmu, ktera ten problem nemela), rad bych slysel jak, nejakou radu, co s tim.
digitalsat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od digitalsat »

vinov píše: U me doposud spokojenost az na jednu vec - pouzivam dva tunery, DVB-T a DVB-S (Astra19.2) a obcas se me stane, ze z nejakeho duvodu, kdyz chci prepnout na kanal na druhem tuneru, tak nemam obraz a to na zadnem kanalu na tom tuneru, at uz to je T nebo S tuner na ktery jsem prepnul. Muze se to stat na kazdem z nich, jeste jsem nevystopoval, jestli nejake moje pocinani to zpusobi, nebo co. Pomuze jen plny restart z menu enigmy (restart GUI nestaci). Uplne vsechno se na tom kanalu zda byt v poradku, i v infobar menu a tak, jen obraz uplne chybi, obrazovka je cerna (mozna seda). Urcite je to nejaky bug, ale podpora na foru je myslim jen v Italstine a tak nevim, kam bych se s tim obratil.
Niečo podobné sa mi stalo aj na OpenATV 5.1, takže je to problém viacerých verzii enigmy. Nahrával som niečo z DVB-S tuneru, skončil nahrávanie, ale po prepnutí na DVB-T tuner nešiel žiadny program z tohto tuneru. Reštart GUI nepomohol, musel som dať úplný reštart.
Alebo inokedy som nahrával z DVB-T tuneru po sieti do PC. Skončil som nahrávanie. Spustil som práve ukončenú nahrávku, aby som si ju pozrel. Potom som ju zastavil a chcel som opäť sledovať kanál z DVB-T tuneru, ale na žiadnom kanály z DVB-T tuneru nebol obraz a takisto som musel urobiť plný reštart.

Prosím o info, kto nahráva na externý HDD, či nemá občasné seknutie v nahrávke?
Vyskúšal som už 3 externé HDD (formátované FAT32) a so všetkými je to rovnaké. Vždy je v dlhšej nahrávke (cca po 30min...) nejaká chyba, seknutie a robí to v enigme, ale dokonca aj v sparku. Keď ale nahrávam po sieti do PC nahrávka je v poriadu bez chýb.
Ešte sa chystám disk preformátovať na NTFS alebo EXT, či to bude OK, ale ešte musím vyriešiť presun dát...
Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

K tomu externímu HDD- já když jsem dávno ještě nahrával na sformátovaný disk FAT32 a i NTFS tak ty nahrávky na to se nedalo dívat- to se sekalo - prostě se nedalo na ty nahrávky dívat. Až mě poradili znalci tady na AB foru, že musím mít disk sformátovaný na EXT3 tak od té doby co nahrávám na sformátovaný disk na EXT3 tak nahrávky bez problémů.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

digitalsat píše: Niečo podobné sa mi stalo aj na OpenATV 5.1, takže je to problém viacerých verzii enigmy. Nahrával som niečo z DVB-S tuneru, skončil nahrávanie, ale po prepnutí na DVB-T tuner nešiel žiadny program z tohto tuneru. Reštart GUI nepomohol, musel som dať úplný reštart.
Ano, jak pises, je to problem vetsiny verzi enigmy a je to problem hodne dlouhodoby, na tomto vlakne se pamatuji pred minimalne dvema roky a jeste vice do minulosti, ze lide meli potize s prazdnymi nahravkami (0 MB), coz bylo zpusobene prave zablokovanim signalu z tuneru po prvni nahravce, vsechny dalsi mely nulu MB... tady se to nikdy nevyresilo, lidi proste sli zpet k tem enigmam, ktere fungovaly, a tech moc nebylo, anebo s tim proste zili a dodnes ziji. Problem ma 'nekolik tvari', nekomu se po nahravce zablokuje ten samy tuner, me se blokovaly ty ostatni. joeuser rika, ze problem vyvojaru enigmy je, ze soubor pti.ko (o tom nize), ktery je u korene techto potizi, neni open source a proto ho vyvojarske skupiny nemuzou upravit. Dale taky ze ten soubor pti.ko funguje jen s danym linuxovym kernelem, az se tento v enigmach updatuje, prestane tento nyni jediny 'dobry' soubor fungovat.

Na vyreseni problemu jsem pracoval cely vecer a s pomoci joeuser z fora linuxsat-support jsem to myslim vyresil, zatim po par zkouskach to drzi, uz me tuner (jak pises) neprestava fungovat. Zatim jsem ale testoval jen po skonceni nahravani, jeste musim testovat streamovani a taky PiP, ktery Eurosat image umoznuje a PiP funkce je ekvivaletni nahravani, stejne jako to streamovani, proto vsechny tyto funkce 'zamykaji' tunery, krome toho, ze ktereho se nahravalo, streamovalo, ze ktereho byl PiP.

Reseni spociva v nahrazeni souboru pti.ko jinym, extrahovanym z PKT enigmy ktera tyto problemy nema a nasledne upravenym pro ruzne enigmy. Soubor se naleza: /lib/modules/2.6.32.61_stm24_0217//extra/pti/pti.ko (aspon to je cesta v me enigme) kde to dlouhe slozite jmeno direktorare konci cislem, ktere se lisi podle druhu enigmy. Moje enigma, Eurosat ma cislo 217.

joeuser v tomto vlakne

http://linuxsat-support.com/showthread.php?t=82978&p=269966&viewfull=1#post269966
dal pred casem ke stahnuti tri druhy toho pti souboru, pro me fungoval ten s cislem 217 (je tam 215, 216 217). Nechce se me dat ty soubory sem jen tak, na tom foru se muzete zaregistrovat a stahnout si soubor ktery potrebujete, a ktery to je zjistite kdyz se nalogujete pres FTP do sveho boxu a pujdete do toho mista a zjistite si jake cislo ma vase enigma... forum je v anglictine ale jde jen o stahnuti souboru. Mozna se zitra optam, jestli muzu ty soubory dat k dispozici sem. Ne ze bych byl tak pintlich, ale joeuser me v tehle veci dost pomohl, takze...
digitalsat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od digitalsat »

Radovan111 píše:K tomu externímu HDD- já když jsem dávno ještě nahrával na sformátovaný disk FAT32 a i NTFS tak ty nahrávky na to se nedalo dívat- to se sekalo - prostě se nedalo na ty nahrávky dívat. Až mě poradili znalci tady na AB foru, že musím mít disk sformátovaný na EXT3 tak od té doby co nahrávám na sformátovaný disk na EXT3 tak nahrávky bez problémů.
OK dik, skúsim ten EXT3, keď uvoľním disk
vinov píše: Reseni spociva v nahrazeni souboru pti.ko jinym, extrahovanym z PKT enigmy ktera tyto problemy nema a nasledne upravenym pro ruzne enigmy. Soubor se naleza: /lib/modules/2.6.32.61_stm24_0217//extra/pti/pti.ko (aspon to je cesta v me enigme) kde to dlouhe slozite jmeno direktorare konci cislem, ktere se lisi podle druhu enigmy. Moje enigma, Eurosat ma cislo 217.
pozeral som do mojej enigmy OpenATV 5.1 - mám to takto a tiež 217:
/lib/modules/2.6.32.61_stm24_0217/extra/pti_np/pti.ko

Chystám sa ešte na update novšej verzie OpenATV 5.1 (teraz tam mám nejakú októbrovú), takže potom uvidím ako bude fungovať nahrávanie, ale ďakujem za dobrý tip na vyriešenie problémov s nahrávaním.

V openATV je možnosť zálohy nastavenia image, ale keď by som si chcel do nového image preniesť iba zoznam favorites staníc, stačí mi skopírovať súbory userbouquet.favourites.tv a userbouquet.favourites.radio z ftp://root@/etc/enigma2 a následne ich prepísať v novom image? Potom by som preskenoval družice. Fungovalo by to?

A naskenované stanice sa ukladajú kde? do lamedb?
Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Na preneseni bouquetu, tedy favourite stanic pouzivam DCC_E2.exe program v PC (myslim ze je tu na foru k mani, nebo ho vygoogluj jestli ho nemas). Ten zazalohuje nastaveni ve svem progamovem direktorari a nahraje (po upraveni, nebo bez) zpet do enigmy, ale verim ze je potreba preskenovat satelity, popripade pozemni T vysilani. Ten setting jsou zrejme tzv. shortcuts jako jsou na PC k programum, tedy jsou to jen odkazy, ktere potrebuji vlastni technicke udaje stanic aby fungovaly. Napriklad dokonce pred preskenovanim satelitu se me v mem userbouquetu ani neobjevily polozky pro ten satelit, ale po manualnim skenu se tam objevily jak jsem je tam pred tim mel...

Mozna jde pres ftp zazalohovat nektere soubory z enigmy, takze ani neni nutne skenovat satelity, popripade pozemni vysilani, ale tak dalece me znalosti nesahaji.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Tak jsem do dowload sekce pro Aliena2 dal ty pti.ko soubory typu 215 216 217 (pouzit podle typu ktery vase enigma ma) vcetne s novou E2 Euro-Sat img spolu s ipk instalaci obsahujici extra url ktera umozni do Eurosat image stahnout oscam a jine soubory tohoto druhu.

http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=13&t=46299&p=646140#p646140
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“