TP-Link TL-WR1043ND

Oscam - rady, návody a postupy
Odpovědět
Steiner
Moderátor
Moderátor

Re: TP-Link TL-WR1043ND

Příspěvek od Steiner »

No však jak som písal, C7 je lepší a drahší od C5 len o lepšiu AC wifi, ale ak to má byť nie wifi server ale oscam server tak wifi treba vypnúť - bo zaťažuje procák, takže v tom prípade C7 s vypnutou wifi = to isté ako C5 /lacnejší/. :)
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
dxsi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dxsi »

Steiner píše:No však jak som písal, C7 je lepší a drahší od C5 len o lepšiu AC wifi, ale ak to má byť nie wifi server ale oscam server tak wifi treba vypnúť - bo zaťažuje procák, takže v tom prípade C7 s vypnutou wifi = to isté ako C5 /lacnejší/. :)
1-To zataženie procesoru je velké ?
Ja som práve nachutený na C7 preto lebo potrebujem kvalitnejšie pokrytie internetu v dome
2-Otazka zostava kde objednať cez net v2 (tažko povedať či v baliku nepošlu hw v3)

3-Vie niekto povedať podstatný rozdiel medzi v2 vs v3?(okrem toho že v3 nema podporu openwrt)
Naposledy upravil(a) dxsi dne 14.leden 2016 - 10:25, celkem upraveno 2 x.
kofolak
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kofolak »

dxsi píše:2-Otazka zostava kde objednať cez net v2
A co tak skusit bazos, v ponuke su rozne verzie, 7 inzeratov.
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ulmus »

Su aj za 12€ no tie su docasne stiahnute. :-D

Vlastním:
GigaBlue HD x1
VU+ Zero
Mám v opatere:
AB Cryptobox 600 HD
pecou
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pecou »

dxsi píše:3-Vie niekto povedať podstatný rozdiel medzi v2 vs v3?(okrem toho že v3 nema podporu openwrt)
https://downloads.openwrt.org/snapshots ... x/generic/

sic trunk verze, ale v3 už tam je....
ikdyž je to vývojová verze, tak podle changelogu je hw identická s verzí v2, tak bych se to tam nebál nahrát
Zgemma H9 Combo, Parabola offset 120/140, rozsah družic 80E až 45W, mini ITX - Linux server, Desktop MXLinux
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

@pecou, ešte mu k tomu ale musíš dať odkaz na Oscam pre MUSL. Čítaj aj spätne a zistíš o čo sa jedná.
A po druhé, a budem sa opakovať, čo sa týka doinštalovania balíčkov do OpenWrt aj do budúcnosti tak odporúčam stable public verziu, nie trunk.
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
pecou
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pecou »

Steiner píše:@pecou, ešte mu k tomu ale musíš dať odkaz na Oscam pre MUSL. Čítaj aj spätne a zistíš o čo sa jedná.
A po druhé, a budem sa opakovať, čo sa týka doinštalovania balíčkov do OpenWrt aj do budúcnosti tak odporúčam stable public verziu, nie trunk.
pokus...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zgemma H9 Combo, Parabola offset 120/140, rozsah družic 80E až 45W, mini ITX - Linux server, Desktop MXLinux
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

Hókus, pókus ... :)
No však áno, aj ja taký mám, ale o to nešlo či to sem teraz niekto dá alebo nie.
„Cross of Iron“
MarekMM
Odborník
Odborník

Příspěvek od MarekMM »

dxsi píše:
Steiner píše:No však jak som písal, C7 je lepší a drahší od C5 len o lepšiu AC wifi, ale ak to má byť nie wifi server ale oscam server tak wifi treba vypnúť - bo zaťažuje procák, takže v tom prípade C7 s vypnutou wifi = to isté ako C5 /lacnejší/. :)
1-To zataženie procesoru je velké ?
Ja som práve nachutený na C7 preto lebo potrebujem kvalitnejšie pokrytie internetu v dome

2-Otazka zostava kde objednať cez net v2 (tažko povedať či v baliku nepošlu hw v3)

3-Vie niekto povedať podstatný rozdiel medzi v2 vs v3?(okrem toho že v3 nema podporu openwrt)

Možno pomôže obvolať zopár menších internetových obchodov občas sa tam čo to nájde ... pozabudnuté ...

... o nejaké to euro môže byť aj vyššia cena ... :poklona: ... nech sa darý ... :good:
Prvý satelitný prijímač OTF SR95 8)
Z novšieho, v každom rožku je toho trošku. Parabola ofsetka 120 s motorom, Maximum E85 Multifocus
Antik karta a Antik MINI 3 box, karta a tiež CAM PlusTelka, Skylink ICE_irdeto-irdetoM7_Viaccess, Hello HD
pecou
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pecou »

Steiner píše:Hókus, pókus ... :)
No však áno, aj ja taký mám, ale o to nešlo či to sem teraz niekto dá alebo nie.
Pokud šlo jen o tu stabilní verzi openwrt, tak se dá po jednoduché úpravě zkompilovat i pro V3, jelikož má stejný board jako V2.... Což bude samozřejmě asi lepší řešení kvůli balíčkům...
joe6pack
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od joe6pack »

zaujimali by ma vase skusenosti a nazor na dlhodobu spolahlivost tohto routru...
mam doma v2 s oscamom - minimum klientov (cez wifi notas, tablet a 2-3 smartfony; oscam ma bezne iba 2-3 userov online, bez usb citacky = iba reshare).
rok a pol to slo uplne bez problemov, ani som o routru nevedel. posledny tyzden mi to 3x primrzlo: raz nesla wifina, potom spadol oscam a raz nesla wan. po restarte vsetko nabehne...
pritom som posledny rok nerobil ziadne zasahy do konfiguracie a zataz je este nizsia.
napr. z dmesg: ath: phy0: Failed to stop TX DMA -> nasiel som 4-roky dlhy ticket kde ludia opisuju co maju za problemy - moze to byt cokolvek od zleho firmweru, softwaru alebo zomierajuceho HW:
https://dev.openwrt.org/ticket/11862
spekulativne, mozno obcas zblbne ramka a zosype sa nieco dolezite napr. hostapd, dnsmasq...

na sledovanie symptomov ked sa to zosype nemam moc casu, to radsej prekopnem oscam na vykonnejsi hardver a vymenim router...
ci mu dat este sancu a pohrat sa so softom?
teraz tam je Linux version 3.10.49 (openwrt@gb-10) (gcc version 4.8.3 (OpenWrt/Linaro GCC 4.8-2014.04 r42092) )
dxsi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dxsi »

Veľkým prekvapením a sklamaním je pre mňa že keď chcem použivať či wr1043nd, c5 alebo c7 musím vypnúť wifi aby sa nezaťažoval procesor.
U C5 a C7 som postrehol že 2,4 Ghz sa nesie cez interné antény ( v obale) čo aj po diskusiách sa kritizuje že má slabšie pokrytie.
Vidím že asi idealne riešenie asi neexistuje.
Mojim cielom je zlepšiť pokrytie v domácnosti ktomu gigovu lan/wan a oscam len ako bonus.
misisiho

Příspěvek od misisiho »

zdravim chalani... mam TL-WR1043ND v3
v nom OpenWrt Designated Driver r49379 / LuCI Master (git-16.164.65694-cd50f27) ver 4.1.23
nainstaloval som oscam podla navodu no nedokaze mi ho spustit... log vypisuje /etc/rc.common: line 143: oscam: not found

nejake napady?
dared

Příspěvek od dared »

zkontroluj si zápis v rc.common, řádek 143, zda máš správně napsanou cestu k binárce oscamu
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

hov.. belajs :D
máš DD - MUSL
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 89#p633689
len tak zo srandy vyskúšaj binárku z prílohy:
„Cross of Iron“
tomas852

Příspěvek od tomas852 »

Ahoj, prosim o radu, momentalne mam router tplink wr842 a v nem oscam se sdilenim mimo moji sit, tj. verejna adresa. Ted mam vse otevrene, tzn. dostanu se na router "z venku" potreboval bych prosim poradit, jak toto zakazat, abych se z "venku na router nedostal a oscam pritom nadale dale bezel. Dekuji.
marecek29
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od marecek29 »

Jestly myslis webovy rozhrani routeru,tak muzes treba dropnout port 80 na wan/input.
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum
tomas852

Příspěvek od tomas852 »

poradil by si mi prosim jak? tohle je absolutne mimo me, popr. ktere dasli porty je nutno pozavirat....
Warder
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Warder »

tomas a preco si nezapnes na tom routriku firewal (Security → Basic Security) a neotvoris si len dany port (Forwarding → Virtual Servers) pre pripojenie klientov ktory mas zadefinovany v Oscame ? :wink:

P.S. Tie cesty k potrebnym sluzbam sa mozu inac volat kedze uz to je pekna doba co som mal v ruke nejaky TP Link ale malo by to +- sediet. :wink:
------------------
Pýtajte sa na fóre a nie v súkromných správach, nech z toho majú prospech všetci.

------------------
Nosce te ipsum.
marecek29
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od marecek29 »

Z navodu v tomto vlakne na druhe strane se to da pochopit.
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum
Odpovědět

Zpět na „Oscam - multiprotokolárny kartový server“