AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
digitalsat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od digitalsat »

Na úpravu kanálov som kedysi skúšal Dreamboxedit, ale všeobecne si radšej naskenujem stanice a urobím jednu FAV skupinu staníc v prijímači sám, čím eliminujem možné problémy pri editovaní v PC.
Takže mne stačí aby sa mi dalo preniesť moja zoradená skupina obľúbených staníc, lebo to je dosť zdĺhavé robiť odznova.
Skúšal som môj postup a musím povedať, že je to super - funguje :)
Stačí mi zálohovať userbouquet.favourites.tv a userbouquet.favourites.radio, ktoré obsahujú iba Sref údaje konkrétnych obľúbených staníc.
Pokiaľ sa daná stanica nachádza (jej parametre) v lamedb, tak je zobrazená. Sú to vlastne iba odkazy na lamedb, kde je zoznam všetkých naskenovaných staníc a ich parametrov.
Userbouquet.favourites.tv a userbouquet.favourites.radio sa dajú dokonca jednoducho editovať v notepade.
Malo by to fungovať aj medzi rôznymi verziami enigmy.
Tak, ak to niekomu pomôže... :wink:
Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Tak jak pises, jde to i tak, 'rucne' a je dobre o tom vedet. Ale zatim jsem nenarazil na problem po editaci v PC, je na to hafo programu, nektere lepsi, nektere mozna ne az tak dobre - DCC, DogEdit, E-channelizer, dreamboxEdit...

Ten DCC program ma plno dalsich funkci krome upravy tech oblibenych stanic, takze nakonec jsem skoncil u nej. Mimochodem, lehkost a intuitivnost editace oblibenych stanic asi zalezi od enigmy k enigme, nebo je to vec skinu, ale v Eurosatove enigme je to hodne spatne, taktez v prohizeci ve Webif'u', kde ta moznost taky je, ale spatna, k pouzti jen pri male, dodatecne uprave.

Tak me to nedalo a podival jsem se primo do tech userbouquetu, pouzivam WinSCP (ftp mod) a tam lze tyto soubory otevrit ve vestavenem editoru, nebo je poslat do notepadu, ale je to hodne technicka zalezitost, aspon v tom lamedb jsou taky 'lidske' nazvy stanic, v tech userbouquetech jsou jen 'ciselne' kody a ja bohuzel nejsem robot :unknown:

Tak jsem vyuzil moznosti rucne upravit oblibene stanice - upraveni souboru pres ftp jsem pomoci copy/paste pridal radia do stejneho userbouquetu ve kterem mam TV stanice pozemniho vysilani a vybrane stanice Astry 19.2, coz editor DCC neumoznuje (pridat radia do tv buquetu), jine editory jsem nezkoumal. Nebavi me prepinat mezi tv a radiem tim tlacitkem na DO a tohle reseni funguje. Diky za info :wink:
digitalsat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

vinov píše: Tak jsem vyuzil moznosti rucne upravit oblibene stanice - upraveni souboru pres ftp jsem pomoci copy/paste pridal radia do stejneho userbouquetu ve kterem mam TV stanice pozemniho vysilani a vybrane stanice Astry 19.2, coz editor DCC neumoznuje (pridat radia do tv buquetu), jine editory jsem nezkoumal. Nebavi me prepinat mezi tv a radiem tim tlacitkem na DO a tohle reseni funguje. Diky za info :wink:
prosím :wink: , dokonca funguje pridanie streamu do bouquetu - tv, rádia, iptv, webkamery, net rádia v jednom favorites bouquete :good:
Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Zajimalo by me, jestli enigma umi pauzovat nahravani, delal jsem to ve Sparku dost casto, kdyz jsem se na prave nahravany porad dival a zacaly reklamy, tak stacilo zmacknout ten knoflik nahravani a cervena znacka se zmenila na zelenou, po skonceni reklam znovu zmacknuti a nahravani pokracovalo.

A jeste by me zajimalo, jestli enigma umi davat nahravky do svych direktoraru, jako to umi Spark. Eurosat enigma je sice umisti do media/hdd/movie/ ale tam pro kazdou nahravku uz zadny direktorar neni, vse je tam 'vysypane' na jednu kopici (to je ovsem videt jen pri pripojeni disku do PC, enigma ty male soubory v seznamu nahravek samozrejme neukazuje).

Dalsi veci ktera me irituje a ktera je mozna jen nemoci Eurosatu image, je nedoresene predcasne ukonceni, tedy rucni zastavovani prave probihajiciho nahravani. Zvlast komplikovane je to v pripade, kdy bezi nahravani vice nez jednoho poradu soubezne. To ma Spark taktez krasne vyresene. V enigme, kdyz se nakonec dopracuji tam, kde se nahravani ma ukoncit, je to nejake nelogicke, je treba oznacene nahravani v timeru, tedy casovaci, vymazat. Takze kdybych chtel ukoncit nahravani rucne presne na konci titulku filmu, nepujde to ani za boha, i kdybych presne vedel, jak na to. Spark znovu to ma perfektne vyresene.

Protoze PiP je na hrane pouzitelnosti, zminim jen, ze Eurosat nema vyresene jeho zastavovani. Da se sice namapovat na knoflik '0' prepinani mezi obrazy, ale na tu samou nulu taktez i ukonceni funkce PiP... kdyz clovek logicky potrebuje mit dostupne funkce obe. Nakonec i to spousteni PiP je dost hluboko zahrabane v menu.
digitalsat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

@vinov
je to tak ako píšeš, pauzovať nahrávanie asi nemožno (nepodarilo sa mi to), a to, že to dokáže Spark som nevedel...ja som prešiel na linux aj práve kvôli možnosti nahrať celý program bez delenia nahrávok na viacero súborov (Vantage HD mi ich delil po 1,5GB-podobne ako Spark po 2GB).

V OpenATV sa dá nastaviť voliteľná cesta k adresáru, kde sa majú nahrávky ukladať - či už externý HDD alebo miesto v sieti PC, ale aby ukladalo každú nahrávku do samostatných adresárov som nenašiel. Mne to ale nevadí, všetko potrebné je krásne v názve súboru *.ts, čiže ostatné pomocné súbory nepotrebujem - môžem vymazať. V Sparku je pomenovanie príšerné s neidentifikovateľným dátumom vytvorenia nahrávky a hieroglifmi.
Cez ftp si môžeš tie pomocné súbory vymazať, ak ich v budúcnosti nebudeš potrebovať...ku strihu v STB, atď..

Spark má celú obsluhu nahrávania lepšie vymyslenú - štandardne a logicky (ako Vantage HD - spustenie nahrávania tl.REC, ukončenie tl. STOP, ukončenie viacerých naraz tl.STOP), narozdiel od enigmy, kde tl.REC spustí iba menu možnosti nahrávania, vypnúť nahrávanie ide opäť stlačením tl.REC s menu nahrávania, najviac mi vadí, že nejde naraz vypnúť viaceré nahrávky súčasne, ale musím ich vypínať po jednej...

V enigme by to určite všetko tiež dokázalo ísť ako v Sparku, len by to tak niekto musel naprogramovať, veď Spark je tiež linux... :wink:
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

V mem pripade, protoze nejsem moc obeznameny s ostatnimi enigmami, tak si nejsem jisty, jestli neco je 'chybou' te moji soucasne enigmy (Eurosat), anebo jestli je to zalezitost, ktera trapi vsechny enigmy, nebo temer vsechny, s nejakou vyjimkou. Pak do toho jeste vstupuje skin, ten taky kolikrat muze tyhle veci ovlivnit.

Spark i Enigma maji obe sve dobre stranky a Enigma by se od Sparku mela neco priucit. Enigma dava vic moznosti ohledne zadani nahravky, jak pises, dokonce jde nastavit, treba i pozdeji, co se ma po skonceni nahravani stat - ve Sparku jde prijimac do stavu, ve kterem se nachazel pred zapocetim nahravani a nejde to predem stanovit. Nejvic me vadilo, kdyz jsem se dival na televizi pozde v noci a zacalo predpripravene nahravani, protoze to znamenalo, ze kdyz pujdu spat pred dokoncenim nahravani, tak prijimac pobezi az do druheho dne, tedy nepujde do standby modu.

Jinak kdyz bezi ve Sparku vice nahravani soucasne a zmackne se stop, tak se objevi menu s kanalama kde probiha nahravani a zmacknutim OK se zastavi veskera nahravani, anebo si z kanalu vyberes (oznacis) ktery, nebo ktere chces zastavit. Proste uplne idealni, jednoduche.

Zjistil jsem, ze Eurosat image je asi jen rok stara, takze to znamena, ze ji vyvojari asi jeste neberou jako dokoncenou, takze je nadeje, ze se tyhle nektere veci jeste zmeni. Napsal jsem o tom na jejich foru, ale tam je problem, ze je jen v Italstine a v Anglictine, ktere hovim, je jen diky google prekladaci (oni tam nenabizi zadne jazykove verze). To ale znamena, ze se s italskymi vyvojari bavim jen pres google translate, coz je nic moc jak asi vsichni vime, i kdyz je pomerne dobry. Zatim ty me navrhy vzali na vedomi, uvidime.

--------------
"V Sparku je pomenovanie príšerné s neidentifikovateľným dátumom vytvorenia nahrávky a hieroglifmi."

Hlavne tam neni videt velikost nahravek na disku. Ohledne hieroglifu, mozna jsi ve Sparku nemel jazykovy soubor, aby se te spravne zobrazovala Cestina, popripade Slovenstina.

Ja mam ted trochu problem s enigmou, nahral jsem Rodinku Tluchorovi z CR2 radia a enigma ma obrovske potize s prehravanim te audionahravky kvuli ceske diakritice (hacek na 'c' a 'r' tam skripe). V EPG se me Cestina zobrazuje dobre, na to bych si nestezoval, ale v prehravani to hapruje, tak nejak to sice prehraje, ale silene dluho to trva, nez prehravani zacne a problem je dozajista v tech ceskych znacich nad pismeny, jmeno nahraneho souboru jsou ty hieroglify... nevi nekdo co pridat do enigmy aby se toto vyresilo?
digitalsat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

vinov píše:V mem pripade, protoze nejsem moc obeznameny s ostatnimi enigmami, tak si nejsem jisty, jestli neco je 'chybou' te moji soucasne enigmy (Eurosat), anebo jestli je to zalezitost, ktera trapi vsechny enigmy, nebo temer vsechny, s nejakou vyjimkou. Pak do toho jeste vstupuje skin, ten taky kolikrat muze tyhle veci ovlivnit.
Ja som vyskúšal viaceré verzie enigmy - HDMU, PKT HYPERION, openNFR, openPLI, Neutrino, Gratelia, a openATV. Každá z nich má oproti tej druhej nejaké plusy, ale aj mínusy - je na každom, akú si vyberie podľa toho, čo pokladá za dôležité aby spĺňal jeho image (stabilitu, rýchlosť, podporu pluginov...).
Mne sa najviac zapáčila OpenATV, pre jej elegantný skin MyMetrix, dobrý obraz, podporu, množstva online stiahnuteľných pluginov a funkčných, množstva nastavenia. Skrátka spĺňa pre mňa potrebné veci aj keď sa mi ju podarí sem tam zaseknúť. Má možnosť Eurosat online sťahovanie pluginov, fungujú?

Doporučujem OpenATV 5.1 image, skúšal si?
vinov píše: Spark i Enigma maji obe sve dobre stranky a Enigma by se od Sparku mela neco priucit. Enigma dava vic moznosti ohledne zadani nahravky, jak pises, dokonce jde nastavit, treba i pozdeji, co se ma po skonceni nahravani stat - ve Sparku jde prijimac do stavu, ve kterem se nachazel pred zapocetim nahravani a nejde to predem stanovit. Nejvic me vadilo, kdyz jsem se dival na televizi pozde v noci a zacalo predpripravene nahravani, protoze to znamenalo, ze kdyz pujdu spat pred dokoncenim nahravani, tak prijimac pobezi az do druheho dne, tedy nepujde do standby modu.
V OpenATV menu ide toto nastaviť, čo má STB urobiť po skončení nahrávania - východzia voľba je AUTO, ale je tam aj vypnúť, prejsť do stand-by...
vinov píše: --------------
"V Sparku je pomenovanie príšerné s neidentifikovateľným dátumom vytvorenia nahrávky a hieroglifmi."

Hlavne tam neni videt velikost nahravek na disku. Ohledne hieroglifu, mozna jsi ve Sparku nemel jazykovy soubor, aby se te spravne zobrazovala Cestina, popripade Slovenstina.
Priamo v Amiku v Sparku som mal tie nahrávky myslím dobre zobrazené, ale hieroglify boli pri ftp pripojení na disk, alebo keď som disk pripojil priamo do Windowsu.
vinov píše: Ja mam ted trochu problem s enigmou, nahral jsem Tluchore z CR2 radia a enigma ma obrovske potize s prehravanim te audionahravky kvuli ceske diakritice. V EPG se me Cestina zobrazuje dobre, na to bych si nestezoval, ale v prehravani to hapruje, tak nejak to sice prehraje, ale silene dluho to trva, nez prehravani zacne a problem je dozajista v tech ceskych znacich nad pismeny, jmeno nahraneho souboru jsou ty hieroglify... nevi nekdo co pridat do enigmy aby se toto vyresilo?
Skús nahrávky ručne premenovať a uvidíš, či je to znakmi (v enigme, alebo cez ftp).
V OpenATV takýto problém neni.
L0th4r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od L0th4r »

Cau, mam problem pri nahravani, externi flashdisk formatovany na ext3, pustim nahravani>probiha dobre, prepinam na jiny programy, diseqy se prepinaji a vse funguje, ale pri sledovani jednoho programu delsi dobu napr. cca pul hodiny(jak kdy) se obraz i zvuk zastavi (nesekne),nahravani pokracuje dale,ale prepinani na jakykoli program a mezi kartami nereaguje, jen kdyz prepnu na nahravajici program, tak ten jde, ale jiny ne. Vypnu nahravani a vse funguje normalne. Nevite, kde by byl problem...
video: PANASONIC TX-P65ST50, MEDE8ER MED600 X3D/WP, VU+ Uno 4k VTI 13.0.9
audio: Ceeroy 8090, h/k hkts 60, Marantz 2220b, h/k 171, Pioneer n-50
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Dreambox DM920UHD, TBS5925

Příspěvek od Radovan111 »

Ahoj mě to dělá taky- nevím jestli jsem tě dobře pochopil ale já to mám tak- příklad nahrávám jeden program a když se chci dívat na jiný program na stejném transpondéru na kterém nahrávám tak by to mělo přepnout ale nepřepne to tak mám černou obrazovku, jedině co funguje tak když přepnu na program co máme na společné televizní anténě tzv pozemní vysílání a na ten se dívám, je to celé jakési divné to Amiko, mě už to ani nevzrušuje
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+-úplně k ničemu , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)
L0th4r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od L0th4r »

No na dekodovani pouzivam oscam_9260,jak na sdileni, tak na irdeto kartu skylink...Ted zkousim zda to udela kazdy program, co nahravam nebo jen programy HD s velikym bitratem...
video: PANASONIC TX-P65ST50, MEDE8ER MED600 X3D/WP, VU+ Uno 4k VTI 13.0.9
audio: Ceeroy 8090, h/k hkts 60, Marantz 2220b, h/k 171, Pioneer n-50
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Porad bezim na Eurosatu E2 a mam potize s diskem, presneji se smerovanim nahravani na nej, o timeshiftu ani nemluve. Uz jsem znicil 64GB usb3 klic, nechal jsem ho formatovat enigmou, myslel jsem ze normalne to formatuje ext3 ale je ext4, nahraval jsem na nej par tydnu, timeshift jsem nezacal pouzivat protoze vim, ze opotrebovava flash pamet. Pakrat jsem ten klic prendal do pocitace, ten ext2fsd program co me tu nekdo pred casem poradil neni uplne v poradku, nekdy se klic v pocitaci neukaze, pak zase jo, tak jsem ten klic v PC zformatoval na ext3 (z ext4) a enigma s tim mela potize, nakonec ho prestala videt a v pocitaci si ten klic uz taky ani netukne.

No nic, vzal jsem 2.5" hdd v usb krabicce a v prijimaci v E2 jsem ho zformatoval, tam neni nic na vyber, jestli ext3 nebo 4, i menu je takove nelogicke, tezko se to misto kde se da formatovat (incializovat v linuxove reci) vyhleda, ale pak to zformatovalo... ale mam potize s nasmerovanim timeshiftu na tento disk, kdyz jsem to konecne zvladnul (uz si to nestezovalo ze to vybrane misto je male - zrejme bylo na interni pameti nebo co) tak nic, nastavil jsem aby timeshift zacal po deseti vterinach, ale po restartu me naskocila hlaska, ze format disku nepodporuje 'hardlinks', takze timeshift nemuze zacit nahravat, ze potrebuji mit disk formatovatny ext2 nebo 3... jenze enigma zadny vyber neda a jede auto do ext4, z toho bych se potento, kdyz zformatuju v pocitaci na ext3 tak to bude zacatek konce toho dalsiho disku, vzdycky, tedy nekolikrat me linuxovy format nakonec odepsal disk.
Mira.cz
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira.cz »

Naformátuj si disk ve Sparku. Je tam možnost ext3 a pak nahoď enigmu od PKT a frčíš.
MULTIFEED 13E - 19,2E- 23,5E-28,2E ----server on ubuntu-13.04-server-i386-Argolis SmarGo SmartReader Plus, přijímač: Vu Zero-OpenPli 4, Vu Zero 4k - Vti ,Axas His 4K Combo-openATV
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Na Spark, tedy moznost formatovani v nem, jsem uplne zapomel, diky za pripomenuti. Mam trochu podezreni, ze formatovani v PC neni tak uplne stejne, jako v Alienu, potazmo v enigme a Spark tu mozna bude zachrana.

Asi opravdu prejdu na jinou enigmu, minule leto, kdy jsem zkousel ruzne enigmy jsem ve vsech mel potize se sviznosti prepinani kanalu a Eurosatova enigma je prvni, ktera bezi jak ma, i jeji konfigurace je takova uzivatelsky vice prijemna, az tedy na tu oblast nahravani, timeshiftu, mozna je to ta cast eurosatu ktera teprve ceka na zlidsteni, ale nemyslim, ze ostatni enigmy to maji nejak lepe vyresene, i kdyz treba funguji lepe vcetne timeshiftu (eurosat enigmu shodim temer vzdy, kdyz resim jak pripojit disk nebo zadat cestu k timeshiftu a pod.). Vubec napriklad nechapu ty 'bookmarks', k cemu jsou, kdyz je nemuzu volit, nejak si je nekde vybrat a vubec cely system mountovani disku je cely divny a to ve vsech enigmach co jsem kdy zkusil.
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

Vinov, práve rýchlejšie prepínanie kanálov bola príčina, prečo som prešiel na Enigmu2 zo Sparku. Najprv to bola HDMU, potom Hyperion až som už vyše roka zakotvil u ATV.
Mnohí diskutujúci sa sťažujú tiež na pomalé odozvy od ovládača. Býva to u každej Enigmy, kým nie je dobre po "surovom=prvotnom" nainštalovaní dobre nastavená a reštartovaná. Potom to už ide O.K.
Aj teraz, keď sa vrátim na Spark sa mi javí prepínanie ako pomalé...
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

Pridavam par vlastnych skusenosti do tejto debaty. Podla mna je Spark na Alienovi 2 nepouzitelny hlavne kvoli pomalosti. Okrem toho mi tam tiez velmi chyba moznost pozerat jeden kanal a streamovat druhy. Skusal som rozne enigmy, hyperion 3,4, 4.5, niekolko HDMU v priebehu poslednych dvoch rokov, a tiez ATV 4.2 aj 5. Viac menej vsetky testovane enigmy boli podstatne rychlejsie ako Spark. Bohuzial uplne vsetky maju rovnaky problem, a tym je nestabilita, ak idu sucasne 2 HD kanaly. Je jedno, ci sa jeden nahrava a druhy pozera, alebo jeden streamuje a druhy pozera, dokonca je jedno, ci ide o satelitne alebo terestrialne vysielanie. Kedze tu boli prispevky, ktore tvrdili, ze bez problemov dokazu naraz nahravat aj 3 HD programy, skusal som rozne enigmy, ale so ziadnou z nich to moj Alien nezvlada. Ak idu naraz 2 HD kanaly, jeden zacne stvorcekovat, a potom bud zamrzne oscam, alebo jeden z kanalov ide dalej a druhy prestane, pricom ani po prepnuti prveho na SD uz druhy tuner nanabehne, je potrebny restart. Pise to nieco ako "Transponder not found in PAT". Jedina moznost, ako mat naraz 2 programy, je ked su obidva SD. Kedze vsetky enigmy sa v tomto smere spravali uplne rovnako, nevylucujem, ze moze ist aj o hardwarovy problem mojho Aliena - ale na druhej strane Spark dokaze nahravat jeden HD kanal a druhy HD pozerat bez problemov. Aj napriek tomu som ostal pri enigme (momentalne uz takmer rok hyperion 4.5) a pokial sa vyhybam 2 HD kanalom naraz, tak je to OK. Streamovanie nahrateho programu v enigme ide bez problemov, aj HD. Myslim, ze Alien ma aj slaby procesor aj malo RAM, a to je zdrojom problemov. Tiez si myslim, ze je tam nejaky problem s drivermi na tunery v enigmach, a Spark ma urcite lepsie drivery. Na druhej strane ocakavat, ze prijimac s 3 tunermi za 140 EUR bude zazrak, sa samozrejme neda.
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: VuSolo4k DM800SE kathrein910

Příspěvek od dlhe_pole »

tak vyskusaj mgcamd a uvidis ze dva HD programy pojdu
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

Dakujem, vyskusam to. Rozumiem tomu spravne, ze v oscame nepojde dvbapi a mgcamd bude client?
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

V ATV 5.1 mám overclocking na 710MHz pri štarte a 540MHz pri práci a myslím, že takto to ide... Už som dlhšie neskúšal
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Tak jsem dle rady mira.cz prepnul do Sparku a disk ktery me delal potize v enigme vypadal jako ze ma dva oddily, i kdyz v techto vecech expert nejsem. Jedine co muzu rici je, ze uz dlouhou dobu pouzivam jen jeden oddil na fyzickem disku, uz si ani nepamatuji, kdy jsem jich delaval vice. A prekvapila me ta testovana rychlost disku s ext3 formatem ve Sparku, aby hodnota sla az skoro mimo nahled jsem jeste nezazil :Yahoo!: . Za ta leta kdy jsem pouzival Spark jsem mival disk FAT32, o moznosti formatovat ext3 jsem ani nevedel, neni to az tak uplne zrejme, ze to jde, ale jde to, diky nakopnuti... :wink:

Mimochodem Spark ma jednu zaludnou nectnost - kdyz se mazou nahravky z menu Sparku, tak casem dojde misto na disku a clovek se divi proc, a pak zjisti, ze nahravky ktere pred casem smazal se znovu objevily na disku. Ale to clovek vetsinou nevi jiste, tak jako tak, situace se stane neudrzitelnou a odmazani nahravek uz neda zpet to misto a pak je jedine reseni disk zformatovat a zacit znovu. Mozna by lepe fungovalo odmazavani nahravek pres ftp pristup na disk (kdyz webif ve Sparku vice mene nefunguje, jen ohledne nastavovani a tak)

V enigme jsem jeste netestoval, mozna ty potize byly z duvodu tech dvou oddilu ktere asi vznikly behem prechodu mezi FAT32 a ext3,4 formaty a to opakovane a jak v PC (win8) tak v prijimaci.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Vinov spomínal si problémové moutovanie HDD, v Eurosate som tento problém nemal, ale napríklad openATV má disk mountnutý už od tvorcov. V eurosate mi zas nefungujú iné oscamy ako zo severa eurosat, určite sa to nejako dá spraviť no neprišiel som na to ako. S HDD som sa raz trápil skoro tak isto ako píšeš, má už nejaké roky a Windows ani E2 ho nevedeli naformatovať, Spark to však spravil.
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“