AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: VuSolo4k DM800SE kathrein910

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od dlhe_pole »

trgtrhty2 píše:Dakujem, vyskusam to. Rozumiem tomu spravne, ze v oscame nepojde dvbapi a mgcamd bude client?
tááák tak
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Dreambox DM920UHD, TBS5925

Příspěvek od Radovan111 »

Tak já jsem se vrátil k E2 openATV 5.1 , ta je asi nejlepší, HDD a i Flešky to jde krásně mountout a i formátovat, a nahrává to taky dobře, neseká se to, už jsem chtěl ty Amika vyhodit, ale jak jsem nainstaloval openATV tak je to dobré. Akorát si myslím že se to asi nemusí pořád aktualizovat, aby to nezdechlo- modrá obrazovka- jak mě to dělalo před cca dvěma roky, ale to byla verze 4.2, možná že u té 5.1 verzi to už nebude zdechat.

Jen se Vás prosím z dovolením zeptám, prošel jsem to všechno, a nemůžu najít nikde zvolit možnost aby jak to napsat dobře - prostě aby název programu v boxu na displeji neblikal- nebo nepousouval se? Nevíte prosím? Děkuji :thankyou:
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+-úplně k ničemu , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Už to nebliká potvora, ani nevím čím jsem to vyrušil, každá ta E2 je jiná, ta openATV je část v češtině, část v angličtině :( ale je to dobré :) Přeji všem hezký večer
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+-úplně k ničemu , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

Tak som nainstaloval oscam-server a mgcamd135. Ked zapnem obidva, zacne to dekodovat, ale po niekolkych prepnutiach kanalov (niekedy uz po prvom) to zamrzne. Dva kanaly naraz to nedokaze dekodovat vobec, ani SD. Je mozne, ze tam mam nieco zle nastavene v mg_cfg.
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

jo mas to blbo nastavene
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Posouvani delsiho textu na displeji boxu jde nekde zaskrtnout, nebo odskrtnout v nastavenich, nekde jsem to urcite videl. Myslim ze to blikani ma indikovat probihajici nahravani, lze vypnout/zapnout v nastaveni nahravani.

logan: V ATV 5.1 mám overclocking na 710MHz pri štarte a 540MHz pri práci a myslím, že takto to ide... Už som dlhšie neskúšal
diky za tip, na pridani plynu jsem nejak zapomel, aspon na ten start to taky zkusim, na provoz az po nejakem to mesici provozu, az bude vse usazene a budu vedet co od toho ocekavat, enigma startuje hodne pomalu, spark ovsem jakbysmet.
Naposledy upravil(a) vinov dne 27.leden 2016 - 23:05, celkem upraveno 1 x.
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

A zle nastavenie je v oscame alebo v mgcamd? Robil som tam najprv len minimalne zmeny oproti konfiguracnym filom, ktore som stiahol z pkt feedu (v podstate som len nastavil IP adresu na 127.0.0.1). Islo to tak, ako som popisal, potom som skusal vselico zmenit,
ale nebolo to lepsie. Mozes pripadne poslat Tvoju konfiguraciu? Dakujem.
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

pkt-cko nepouzivam, je to polska zlatanina.. config ti poslat nemozem, pretoze Ta nemam zapisaneho v obcianskom a ani neberiem na teba pridavky, ba dokonca si ani box u mna nekupoval a uznaj ze ty tiez do prace nechodis za suche z nosa, takze by bolo nanajvys vhodne keby si sa skor opytal na cenu ako ziadal o configy
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

To nebolo dobre ani ako vtip. Dakujem za ochotu.
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

ok, zelam prijemnu nicim nerusenu satelitnu noc
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Hezký večer,
prosím Vás někoho prosím nevíte co to způsobuje v openATv že hodiny neodpovídají realitě - jsou normálně nastavené dobře a z ničeho nic se přepnou na úplné nesmysly- s tím jsem se u žádných E2 nesetkal. Děkuji
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
mihu84
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mihu84 »

Zacal som testovat openATV 5.1. Robi mi to tiez, no napr na TV je cas spravny, na displeji boxu su zle, po restarte sa to opravi a sem sam to zblbne. Musim povedat, ze nieje zly tento image, no asi zase len prejdem spat na hyperiona, ktory je lepsi.
Vu+ Uno 4k, Skylink 23.5, Motor Stab HH90, Parabola 90cm
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Me to delala enigma Eurosat po prvni instalaci, cas na displeji byl o jednu hodinu mimo, kontroloval jsem nastaveni casove zony, (letni cas by to nebyl, bylo to okolo vanocnich svatku, ten se asi v enigmach stejne neda nastavovat) a to vsechno, ale malo platne, v tv menu byl cas spravny, na vfd displeji o hodinu vice nebo mene (uz si nepamatuji), ale po nekolika dnech jsem si vsimnul ze cas je uz spravny a od te doby se to drzi jak ma. Asi je to nemoc vice ruznych druhu enigmy, ne-li vsech. Zkus nekdy prijimac uplne vypnout (jako pres noc aspon na par hodin), nebo muzes zkusit restartovat do Sparku a zpet, mozna to pomuze uvest cas na spravnou miru.
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Tak už jsem několikrát přeinstaloval E2 a nic a i restarty při restartu hodiny se srovnají ale za chvíli tak po hodině zase naskočí na 9.40 nebo tak nějak - te´d tam mám zrovna 10.19, ale kdyby na displeji byly špatné to mě nevadí, ale to zdrbe i ePG tam se objeví nesmysly a měl jsem nastavené nahrávání na 13. 20 a samozřejmě to nespustilo- nevím kde je chyba- s tím jsem se nikdy nesetkal u jiných E2- jenom u openATV až nyní, a časové pásmo mám taky dobře nastavené

Teď to přeskočilo samo na 16.03 hod- to nevím co to je za potvora
digitalsat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od digitalsat »

Radovan111 píše:Tak už jsem několikrát přeinstaloval E2 a nic a i restarty při restartu hodiny se srovnají ale za chvíli tak po hodině zase naskočí na 9.40 nebo tak nějak - te´d tam mám zrovna 10.19, ale kdyby na displeji byly špatné to mě nevadí, ale to zdrbe i ePG tam se objeví nesmysly a měl jsem nastavené nahrávání na 13. 20 a samozřejmě to nespustilo- nevím kde je chyba- s tím jsem se nikdy nesetkal u jiných E2- jenom u openATV až nyní, a časové pásmo mám taky dobře nastavené

Teď to přeskočilo samo na 16.03 hod- to nevím co to je za potvora
Rovnako nesprávny čas ti súčasne ukazuje v menu aj na displeji?
Keď si robil preinstal E2, skúšal si vždy tú istú verziu?

Skús si zmeniť skin na defaultný MyMetrix, alebo pri inštalácii použiť staršiu verziu OpenATV (z iného dňa...možno tam majú bug)
Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

:thankyou: Zkusím dát ten skin My Metrix :) , já mám HD Glass16, hodiny jak kdy někdy shodné jak na displeji a někdy taky ne, teď zrovna shodné- nesmysl zase, dnes jsem to zaktualizoval tu openATV a furt to dělá, HD Glass mám taky aktuální verzi 10.20

Tak jsem ho změnil a je to zdechlé furt- myslím si že to dělá to EPG, nebo nevím co potvora, to je jedno co už s tím s potvorou :(
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Ještě k tomu tak jsem dal restartovat systém a na displeji jsou hodiny 9.47 a na obrazovce 16.00 dobré- takže tak to dělá jednou tak jednou tak :(
digitalsat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od digitalsat »

Radovan111, skús ešte vypnúť zadným vypínačom, chvíľu počkaj a potom pusti - čas sa nanovo aktualizuje. Ak ani to nepomôže pozri do nastavení času v menu, ako máš nastavenú aktualizáciu, či nemáš spustenú aktualizáciu z internetového času. Vypni ju, aby ti aktualizovalo čas len z družice...
Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

:thankyou: Děkuji, víš že aj to jsem dělal několikrát ten restart vypínačema nic, zkusím ještě teď, tu aktualizaci času mám nastaveno takhle:
Teď jsem to restartoval a čas je správný jak na displeji tak na obrazovce, ale po určité době to zas asi udělá. Neovlivňuje to prosím to že název programu na displeji se mě posunuje- rozumíš mě že nestojí- jak to napsat- už jsem to tu psal :( Ty máš Amiko taky- dělá ti to taky že název stanice na displeji se posunuje?

Teď to zase udělalo :( čas na displeji 9.40 a to tak skoro pokaždé se nastaví na 9.40 a na obrazovce je dobrý zatím 17.18 : :(
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Nekde v settingu je nastaveni pro display a tam lze zapnout, nebo vypnout to posunovani delsich jmen. Jak kde co v menu je asi hodne zalezi na danem skinu, kdyz uz ne enigme jako takove. Me ovsem mimo Vix4 a Eurosat prisly vsechny na jedno brdo.

Jak koukam na ten posledni obrazek, tak pouzivas cas z internetu, ntp serveru, asi se to nejak mlati s casem ze satelitu, nepamatuji ze jsem kdy zadal nastaveni casu z internetu.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“