AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
mihu84
Pokročilý
Pokročilý

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od mihu84 »

je mi to jasne vinov, dava mi to zmysel to ohladom akoze nahravania, ked streamujem. Je to mozno tym, ze doteraz som nebol pri stb, ked som streamoval :) Takze toto beriem. Kedze mam len jeden kabel, tak mi automaticky zablokovalo niektore kanaly. to tiez beriem. skoda ze to, co pise trgtrhty2, som nevedel skor, 2roky robim so satelitnou technikou a dozvedam sa to len v poslednej dobe... V lete som prerabal byt a tahal si koaxialne kable od paraboly po celom byte... No co uz, aspon do obyvacky skusim natiahnut druhy.

Tiez premyslam, ze prejdem a este raz vyskusam openPLI alebo openATV. lebo tie hluposti, co mi robi v poslednej dobe hyperion... A to pritom mam uplne cistu novu instalaciu bez akychkolvek dodatkov. Jedine co som tam doinstaloval, je epgrefresher, archivczsk, csfd plugin. Ako pisem, tieto problemy ako zapnutie stb a ostane vysiet iba na hodinkach a nenabehne boot, dalej sa mi predvcerom stalo, ze dal som ho vypnut dlhym podrzanim tlacidla, a miesto toho sa hodil do pohotovostneho, potom sa dookola restartoval a nesiel uz nijak vypnut. zase som ho musel vypnut vzadu. Alebo este skusim predosli image. 4.5
Vu+ Uno 4k, Skylink 23.5, Motor Stab HH90, Parabola 90cm
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

O funkcii LOOP ste asi ešte nepočuli, keď že tu čítam že je nutnosť druhého kábla. Kúskom koaxiálu prepojiť dvb-s tuneri , v nastaveniach ich "prepojiť s". Funguje potom možnosť využitia nahrávania a súčasne sledovania z viacerích TP v jednej polarite. Nutnosť druhého kábla je tak znížená na asi 50%.
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
mihu84
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mihu84 »

tras, viem o tom, pocul som o tom, a mam to tak :) tuner B mam cez LOOP prepojeny a aj nastaveny na tuner C.
Ak mi zacne cosi nahravat, tak automaticky mi niektore programi zablokuje. To bude asi inym TP.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Kdyz to dovedu do absurdnosti, tak i pri normalnim provozu televize (divam se na nejaky program) jsou jiste kanaly 'zablokovane', protoze tuner je momentalne prepnuty na volty ktere posila kabelem nahoru na strechu kvuli prepnuti LNB na polarizaci signalu programu na ktery se prave divam... ale o tomto zablokovani clovek vubec nevi, protoze se na ty jine kanaly prave nediva, a kdyz se divat bude chtit, tak si tuner na tu jejich polarizaci prepne, cimz ovsem bude zase 'zablokovany' ten program (plus dalsi programy stejne polarizace), ktery jsem puvodne sledoval.

V enigme je v nastaveni ta signalizace nahravani na displeji prijimace volitelna a myslim ze defaultni nastaveni byva zpravidla ze displej nahravani neindikuje.

Jestli, nebo az se rozhoupam a koupim novy prijimac (ted bych asi koupil XPEED LX3), tak bych k tem dvema S tunerum pridal dva T tunery (cena se pak ovsem prehoupne pres 10k czk), ovsem kdo ma CT ze satelitu, tomu bych doporucil 3x nebo 4x S tuner, protoze tuneru neni nikdy dost :unknown: zvlast kdyz novy prijimac by uz urcite zvladal PiP funkci.
Zajimalo by me, jak je u Dreamboxu resene to inzerovane nahravani az 8 nebo i vice programu najednou, jak jsem to pred lety u nejakych drazsich modelu videl inzerovane. Jestli to mozna resi podobne jako kdyz se proklada tv signal (jako 1080i & 1080p), tedy ze se tuner neustale prepina na nejake frekvenci mezi polarizacemi a tak prijima soucasne dva programy ruznych polarizaci, anebo se to resi nejak softwarove?

A taky bych radil nekupovat motor, ale toroidni parabolu a k ni nekolik quad LNBs (kdo ma dva prijimace, pak octo LNBs) a diseqC prepinac a dolu k prijimaci natahnout tolik kabelu, kolik ma tuneru (nemam duveru ke slouceni T kabelu se satelitnim a naslednym rozbocenim dole u prijimace, me to spatne fungovalo, po navratu ze satelitniho programu na pozemni vysilani T signal zmizel a objevil se zas az po restartu prijimace, aspon tak nejak si to pamatuji, radsi natahnu extra kabel, nez takove $%^)
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

LOOP riesi problem len ciastocne a preto som napisal "zapnute sucasne 2 kanaly z uplne lubovolnych a roznych transponderov". LNB konvertuje vzdy len jedno pasmo z dvoch a len jednu polarizaciu z dvoch (aj nedavno sa tu o tom pisalo). Sanca, ze sa daju cez jeden kabel sucasne pozerat dva nahodne vybrate transpondery je teda 25%.
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Dreambox DM920UHD, TBS5925

Příspěvek od Radovan111 »

Já ty Amika asi fakt už vyhodím z okna, :shock: :shock: tak jsem přišel že skoro všechny nahrávky co jsem nahrával se při přehrávání sekají, disk mám naformátovaný na ext3- jedině mě napadlo zkusit ty nahrávky nějakým programem opravit, nahrává to hnusně, no hnus, a to mám openATV 5.1, u 5. 2 zase blbne čas v EPG u Hyperionu zas to nenačte HDD a USB přes partition manager, no hnus :(

- ale to bude asi těmi boxy. Nevyzkoušel jsem ještě
myslím tu openPli- je tu prosím někde odkaz, :wink:

a na jednom mám tu Vix4 tak tam zkusím nahrávat
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+-úplně k ničemu , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

obdivujem tvoju trpezlivosť radovane :poklona: tiež som ho mal ale u mna frčal len ako satelit v E2 na pozeranie a išiel v pohode ,ale ty už asi od toho bazmeku chceš asi privela . #-o ako vieš frčím na mipseloch s org.E2 + interné hdd a nemám stým absolútne žiadny problém . :good: :smoke: skús už zmeniť monopost ...... :good:
toto image si skúšal ? frčím s ním na optimusse a práve ho skúšam v zere a ide bezvadne . ale ako to bude frčať v tom tvojom zázraku veru netuším . skús a daj vedieť možno ti to pomôže . ja čakám kedy bude tento tým pracovať aj pre xtrend ,dúfam že čoskoro :poklona:
http://images.opendroid.org/5.3/Amiko/
Naposledy upravil(a) efendy55 dne 09.březen 2016 - 20:40, celkem upraveno 2 x.
Všetko 4K
mihu84
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mihu84 »

Radovan, ja co som nahral, tak nahravka je dobra, neseka a nemam s nou ziaden problem.
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

efendy55 píše:obdivujem tvoju trpezlivosť radovane :poklona: tiež som ho mal ale u mna frčal len ako satelit v E2 na pozeranie a išiel v pohode ,ale ty už asi od toho bazmeku chceš asi privela . #-o ako vieš frčím na mipseloch s org.E2 + interné hdd a nemám stým absolútne žiadny problém . :good: :smoke: skús už zmeniť monopost ...... :good:
toto image si skúšal ? frčím s ním na optimusse a práve ho skúšam v zere a ide bezvadne . ale ako to bude frčať v tom tvojom zázraku veru netuším . skús a daj vedieť možno ti to pomôže . ja čakám kedy bude tento tým pracovať aj pre xtrend ,dúfam že čoskoro :poklona:
http://images.opendroid.org/5.3/Amiko/
Děkuju, vyzkouším :thankyou: jsem asi náročný jo, musím se naučit i tu kartu TBS5925 ovládat, ta byměla umět taky nahrávat, ale to zatím neumím ](*,)

Takže jsem otevťel stránku, a nejde to pro Amika tam image nejsou
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+-úplně k ničemu , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

asi treba ešte počkať , ale vraj bude aj pre amiko . tiež čakám na xtrend . teraz vraj pacujú na 5.3-ke image . 5.2-ku som našiel aj pre xtrendy . sú to vraj taliani a tý sa veru neponáhlajú . :smoke: [-o< ulož si to do záložiek o občas sa tam mrkni .
Všetko 4K
Mira.cz
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira.cz »

Radovan111 píše:Já ty Amika asi fakt už vyhodím z okna, :shock: :shock: tak jsem přišel že skoro všechny nahrávky co jsem nahrával se při přehrávání sekají, disk mám naformátovaný na ext3- jedině mě napadlo zkusit ty nahrávky nějakým programem opravit, nahrává to hnusně, no hnus, a to mám openATV 5.1, u 5. 2 zase blbne čas v EPG u Hyperionu zas to nenačte HDD a USB přes partition manager, no hnus :(

Tady máš Openpli

http://forums.openpli.org/topic/40668-o ... s-2016-02/
MULTIFEED 13E - 19,2E- 23,5E-28,2E ----server on ubuntu-13.04-server-i386-Argolis SmarGo SmartReader Plus, přijímač: Vu Zero-OpenPli 4, Vu Zero 4k - Vti ,Axas His 4K Combo-openATV
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

efendy55 píše:... . teraz vraj pacujú na 5.3-ke image . 5.2-ku som našiel aj pre xtrendy .
Nasel jsem "openndroid 5.2 spark7162 alien2" z 10 prosince 2015 na linuxsat foru, jestli je zajem o upload tady, tak bych to dal sem do downloadu, nevim ovsem jestli se tam davaji jen odkazy na externi uloziste, nebo ma tohle forum vlastni misto?
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Mira.cz píše:
Radovan111 píše:Já ty Amika asi fakt už vyhodím z okna, :shock: :shock: tak jsem přišel že skoro všechny nahrávky co jsem nahrával se při přehrávání sekají, disk mám naformátovaný na ext3- jedině mě napadlo zkusit ty nahrávky nějakým programem opravit, nahrává to hnusně, no hnus, a to mám openATV 5.1, u 5. 2 zase blbne čas v EPG u Hyperionu zas to nenačte HDD a USB přes partition manager, no hnus :(

Tady máš Openpli

http://forums.openpli.org/topic/40668-o ... s-2016-02/

Dľkuji Mira.cz, :) myslíš tento odkaz ale mľ to nejde- nebo to neumím :oops:

vinov taky moc dľkuju :thankyou: tak jestli môžu poprosit že bych to zkusil :thankyou:
mihu84
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mihu84 »

radovan111, klikni na ten megaupload link, uvidis 3 zlozky, klini na pli a tam sa nachadza tento image: openpli-enigma2-4-spark7162_usb.zip, to by mal byt nas, ak sa nemylim.

este taka otazka, rozoberal niekto z vas toto amiko? zaujima ma, ci nahodou nema moznost dopajkovat sata port pre interny klasicky HDD. Ja ho mam este v zaruke, tak som neskusal a nejak som nic nenasiel. Lebo napr nieco podobne existuje pre Opticum 9500, kde staci dopajkovat sata port, a vytvorit napajanie, su aj navody vsetko.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Mam tu problem, tohle forum je tak bizarni, nevim kde Alien2 tripple tuner ma sekci download, proste se tu uz vubec nevyznam. Uz par let si stahuju a hledam enigmy na jinych forech.

Dal jsem tu opendroid enigmu sem na muj megaupload

Kód: Vybrat vše

https://mega.nz/#!gJ5RgSJD!axkaUhQGxlsbN5KSeGLDnDxhjGBTJxoC6KsUdKX3V2U
Zatim po prvni zkousce se asi vratim k Eurosatu, nejdriv to bylo rychle, pak jsem streamoval do PC z DVB-T a pote me nesel signal z T tuneru, S tuner fungoval, musel jsem restartovat prijimac (vystopoval jsem to k tomu, ze kdyz se skonci nahravani, nebo streamovani, dal jde jen ten prave pouzivany tuner, druhy se zablokuje, ted me zase nesel S tuner), ted je to cele nechutne pomale pri prepinani programu. Asi to mrsi ten T tuner, ktery vyvojari nejspis nepouzivaji, protoze po instalaci jsem koukal jak na drat, jak okamzite se po zmacknouti OK objevil infobar, ted uz je to v medu, sleduji to kolecko ve 3D v levem hornim rohu jak se otaci a otaci... ale je to kolisave, ted na satelitnich programech to zase bezi pomerne rychle, ale celkove tu nevidim zadny vyrazny plus oproti eurosatu, ext3 disk se me sice pripojil automaticky ale osetreni hlavne zastavovani nahravani je uplne stejne primitivni jako v eurosatu, zrejme jde o defaultni nastaveni enigmy jako takove, neni to uzivatelsky prijemne jako ve Sparku.

Taky neni online droid server, nejdou tedy stahnout nejake pluginy, jiny skin a tak. Neverim ze prave ja mam ted smulu a ze jinak je ten server online porad, nejsem vcerejsi.

U Eurosatu bohuzel nevim, jak odinstalovat pluginy, tam je to cele nejak posahane, muzu instalovat ale nemam potuchy jak se neceho zbavit. Vcera jsem instaloval Merlin EPG a Merlin Program Center a pak po restartu uz enigma nefungovala (nez jsem mel po startu sanci cokoli udelat, doslo k samorestartu), asi protoze jsem neodinstaloval Cool EPG, protoze proste nemam potuchy jak na to. Aspon jsem toho kolapsu vyuzil na vyzkouseni tohoto opendroidu, ale asi nahraju zpet zalohovany eurosat.
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

mihu84 píše:radovan111, klikni na ten megaupload link, uvidis 3 zlozky, klini na pli a tam sa nachadza tento image: openpli-enigma2-4-spark7162_usb.zip, to by mal byt nas, ak sa nemylim.

este taka otazka, rozoberal niekto z vas toto amiko? zaujima ma, ci nahodou nema moznost dopajkovat sata port pre interny klasicky HDD. Ja ho mam este v zaruke, tak som neskusal a nejak som nic nenasiel. Lebo napr nieco podobne existuje pre Opticum 9500, kde staci dopajkovat sata port, a vytvorit napajanie, su aj navody vsetko.
Dľkuju, mě to stahuje ten mega upload, asi až to stáhne tak tam to někde asi bude. , ale stáhnul jsem tady někde na foru myslím nějakou starší openpli a zas tam není mount manager- takže to nejde nebo nevím jak mountout ty HDD, takže asi taky to nebude nic moc, pluginy to nestáhne žádné, to napíše žádný nový plugin nenalezen, takže když jsem chtěl skin HD Glass 16 tak jsem ho tam musel nahrát přes All IPK místní rozšíření, když dám inicializace disku tak to taky nejde- pak když chci nahrávat tak to napíše žádný HDD nenalezen anebo není inicializován :(
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

vinov píše:Mam tu problem, tohle forum je tak bizarni, nevim kde Alien2 tripple tuner ma sekci download, proste se tu uz vubec nevyznam. Uz par let si stahuju a hledam enigmy na jinych forech.

Zatim po prvni zkousce se asi vratim k Eurosatu, nejdriv to bylo rychle, pak jsem streamoval do PC z DVB-T a pote me nesel signal z T tuneru, S tuner fungoval, musel jsem restartovat prijimac (vystopoval jsem to k tomu, ze kdyz se skonci nahravani, nebo streamovani, dal jde jen ten prave pouzivany tuner, druhy se zablokuje, ted me zase nesel S tuner), ted je to cele nechutne pomale pri prepinani programu. Asi to mrsi ten T tuner, ktery vyvojari nejspis nepouzivaji, protoze po instalaci jsem koukal jak na drat, jak okamzite se po zmacknouti OK objevil infobar, ted uz je to v medu, sleduji to kolecko ve 3D v levem hornim rohu jak se otaci a otaci... ale je to kolisave, ted na satelitnich programech to zase bezi pomerne rychle, ale celkove tu nevidim zadny vyrazny plus oproti eurosatu, ext3 disk se me sice pripojil automaticky ale osetreni hlavne zastavovani nahravani je uplne stejne primitivni jako v eurosatu, zrejme jde o defaultni nastaveni enigmy jako takove, neni to uzivatelsky prijemne jako ve Sparku.

Taky neni online droid server, nejdou tedy stahnout nejake pluginy, jiny skin a tak. Neverim ze prave ja mam ted smulu a ze jinak je ten server online porad, nejsem vcerejsi.

U Eurosatu bohuzel nevim, jak odinstalovat pluginy, tam je to cele nejak posahane, muzu instalovat ale nemam potuchy jak se neceho zbavit. Vcera jsem instaloval Merlin EPG a Merlin Program Center a pak po restartu uz enigma nefungovala (nez jsem mel po startu sanci cokoli udelat, doslo k samorestartu), asi protoze jsem neodinstaloval Cool EPG, protoze proste nemam potuchy jak na to. Aspon jsem toho kolapsu vyuzil na vyzkouseni tohoto opendroidu, ale asi nahraju zpet zalohovany eurosat.
Taktéž děkuju, nevím jestli mám zkusit ten opendroid, uvidím, a ještě k tomu foru- já bych si nikdy nedovolil diskutovat třeba v sekci kde je download :wink:
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

vinov píše:Mam tu problem, tohle forum je tak bizarni, nevim kde Alien2 tripple tuner ma sekci download, proste se tu uz vubec nevyznam. Uz par let si stahuju a hledam enigmy na jinych forech.

Tak jsem tam teď nainstaloval ten openDroid a taky když chci stahnout nějaké pluginy tak to nejde, ani oscamy nejdou stáhnout- :( tak jak tam mám nějaký oscam stáhnout? je to v udržbě nebo to už taky zdechlo- co si prosím myslíte? o tom](*,)
Satmaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Satmaster »

ved si stiahni ipkcko pre sh4 a si vybaveny
Obrázek
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Ano, dľkuju, , už mľ to napadlo, už je to dobré
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“