Home sharing - problem

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
duzu
satelitni prijimac: Ariva200HD

Re: Home sharing - problem

Příspěvek od duzu »

ja som kúpil k Amiku 8140 aj 8150 -pri tom sa po výpadku prúdu znuluje nastavenie siete, čím to môže byť? ostatné nastavenia sa nemenia
duzu

Příspěvek od duzu »

ešte doplním 8140 je ALi 3612 SW-1.2.23 EMU a zobrazenie je také isté ako tu vyššie
8150 ALi-3511 SW-2.2.03 EMU a zobrazenie menu úplne iné aký SW tam dať aby bolo zobrazenie ako mám pri 8140? je niekde tu na stránke?
vili1
Odborník
Odborník

Příspěvek od vili1 »

na8140 je modre pozadie na 8150 cierne to nieje podstatne skus tam nahrat mcasove softy najdes ich na SATELLITE SUPORT
k.o.h.u.t.
Odborník
Odborník

Příspěvek od k.o.h.u.t. »

MCAS pro Amiko 8140 a 8150 v příloze.
Jsou samozřejmě i v příslušné sekci pro download.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
----------------------------------------
Raspberry Pi 3 Model B 64-bit
Gigablue Trio UHD, openATV
VU+ ZERO 4K, openATV
HD-BOX Enibox, openATV
VU+ ZERO, openATV
Prismcube Ruby, Black Hole
Showbox 5000HD, openATV
AB IPBox 91/55/99/9900HD

efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

a čo mac adresa v týchto bazmekoch ked sú obe rovnaké ??? niektoré tieto lacné bazmaky sú na to citlivé . [-X
Všetko 4K
biki79

Příspěvek od biki79 »

mmiriboy píše:Časť druhá - server a klient - nastavenie:

NEZABUDNI VŠETKO ULOŽIŤ!!!
:poklona:
Dakujem mmiriboy za pomoc. :poklona: :thankyou:
Tie obrazky mi pomohli ale problem som nemal v IP ani v kabli ale nemal som aktivovane tie cudliky ktore maju byt zelene konkretne na mmiriboyovch obrazkoch v ip share server aktivace a na klientovi v ip share aktivovat server a umoznit zdielanie. Ja som myslel ze ak je v danych polickach ok tak to bezi ako ma a tam som nasiel chybu. Musi to byt zelene a to tak ze clovek sa na to musi postavit a stlacit OK a samozrejme cervenym tlacidlom ulozit a bolo po probleme. :D Este raz Dakujem mmiriboy :thankyou: a dufam ze to vlakno pomohlo aj dalsim ludom.
duzu

Příspěvek od duzu »

k.o.h.u.t. píše:MCAS pro Amiko 8140 a 8150 v příloze.
ten SW čo si mi poslal , je ten istý čo som mal nahratý akurát ten tvoj je v angličtine a môj v slovenčine ani v jednom nejde zadať sieťové pripojenie klienta IP adresa 192.168.000.102 ,zadám 1 ostane uložené , zadám 9 a prijímač sa restartne
maska a brána sa dá zadať
duzu

Příspěvek od duzu »

duzu píše:
k.o.h.u.t. píše:MCAS pro Amiko 8140 a 8150 v příloze.
ten SW čo si mi poslal , je ten istý čo som mal nahratý akurát ten tvoj je v angličtine a môj v slovenčine ani v jednom nejde zadať sieťové pripojenie klienta IP adresa 192.168.000.102 ,zadám 1 ostane uložené , zadám 9 a prijímač sa restartne
maska a brána sa dá zadať
v sekcii dowland som čítal že tieto SW reštartujú prijímač pri zadávaní IP adres.
ktorý SW je spoľahlivý v slovenčine?
duzu

Příspěvek od duzu »

skúšal som asi všetke SW zo sekcie ,no nastavenie siete ide len v 2.0.65 , ostatné reštartujú prijímač pri nastavení siete ,tak dúfam že všetko pôjde
môže admin vymazať nefunkčné SW?
k.o.h.u.t.
Odborník
Odborník

Příspěvek od k.o.h.u.t. »

Neni treba mazat, 2.2.14 MCAS odzkousena a funguje. To same plati pro 1.4.49 MCAS.
Raspberry Pi 3 Model B 64-bit
Gigablue Trio UHD, openATV
VU+ ZERO 4K, openATV
HD-BOX Enibox, openATV
VU+ ZERO, openATV
Prismcube Ruby, Black Hole
Showbox 5000HD, openATV
AB IPBox 91/55/99/9900HD

duzu

Příspěvek od duzu »

tie som skúšal pre EMU
hlustvisihak
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od hlustvisihak »

cotu trepete sú hlúposti

nejde vůbec o to zda LAN či RS 232-V24 protokol je jedna věc a jeho obsluha je druhá věc

tak že kdo umí sdílí jak přez LAN tak přez RS 232 a kydad hlůposti můžete dál legendy !
renuskacool

Příspěvek od renuskacool »

mmiriboy* funguje tvoj navod aj na Amiko 8260+???
hlustvisihak
Znalec fóra
Znalec fóra

někdy se někde také zeptám na cestu , většinou mi poradí ,
ale také mi mohou naznačit že jsem tupý když neznám jejich město a nechce se mi študovat mapu....., nebo klepat do navigation...... !!!???
renuskacool

mmiriboy píše:
renuskacool píše:mmiriboy* funguje tvoj navod aj na Amiko 8260+???
Nevidím dôvod, prečo by to nemalo fungovať? :)
Jediným problémom môže byť "premenná" medzi gaučom a stb! :D
Nerozumiem....co ma stym moj gauc?Ide konkretne o to ze klient mi stale vypisuje "ziaden signal"nadstavene to mam snad d9bre.Nadstavovali v Ellano.Ako zistim kde je chyba.K9axial je starsieho data ale ked isiel doteraz na Openboxe 810....??? :unknown:
renuskacool

mmiriboy píše:
renuskacool píše:
mmiriboy píše: Nevidím dôvod, prečo by to nemalo fungovať? :)
Jediným problémom môže byť "premenná" medzi gaučom a stb! :D
Nerozumiem....co ma stym moj gauc?Ide konkretne o to ze klient mi stale vypisuje "ziaden signal"nadstavene to mam snad d9bre.Nadstavovali v Ellano.Ako zistim kde je chyba.K9axial je starsieho data ale ked isiel doteraz na Openboxe 810....??? :unknown:
No veď práve! Tvoj gauč s tým nemá nič, ale tá "osoba" - t.j. napr. ty tak tá je tou "hlavnou premennou" v celkovej funkčnosti/nefunkčnosti home share!
To že ti to nastavovali v ellano ešte neznamená, že to máš nastavené správne! Dalším faktom je to, že stb ti vypisuje "žiaden signál" - tu moja otázka znie = Idú ti na tom klient stb aspoň programy vysielané FTA? Na Skylinku sú to napr. TV Očko, TV Lux, TV Noe, Relax atď...
Lebo keby máš na stb dobrý signál z paraboly, ale stb iba nedekóduje signál - tak ten nápis by skôr znel asi takto - "kódovaný kanál/kódované, atď... :)
Nie nejdu ani fta....
renuskacool

renuskacool píše:
mmiriboy píše:
renuskacool píše: Nerozumiem....co ma stym moj gauc?Ide konkretne o to ze klient mi stale vypisuje "ziaden signal"nadstavene to mam snad d9bre.Nadstavovali v Ellano.Ako zistim kde je chyba.K9axial je starsieho data ale ked isiel doteraz na Openboxe 810....??? :unknown:
No veď práve! Tvoj gauč s tým nemá nič, ale tá "osoba" - t.j. napr. ty tak tá je tou "hlavnou premennou" v celkovej funkčnosti/nefunkčnosti home share!
To že ti to nastavovali v ellano ešte neznamená, že to máš nastavené správne! Dalším faktom je to, že stb ti vypisuje "žiaden signál" - tu moja otázka znie = Idú ti na tom klient stb aspoň programy vysielané FTA? Na Skylinku sú to napr. TV Očko, TV Lux, TV Noe, Relax atď...
Lebo keby máš na stb dobrý signál z paraboly, ale stb iba nedekóduje signál - tak ten nápis by skôr znel asi takto - "kódovaný kanál/kódované, atď... :)
Nie nejdu ani fta....
Vlastne na serveri mam signal 90% kvalita 71% a klient ma signal 0% a kvalita 5%....
renuskacool

renuskacool píše:
renuskacool píše:
mmiriboy píše: No veď práve! Tvoj gauč s tým nemá nič, ale tá "osoba" - t.j. napr. ty tak tá je tou "hlavnou premennou" v celkovej funkčnosti/nefunkčnosti home share!
Nie nejdu ani fta....
Vlastne na serveri mam signal 90% kvalita 71% a klient ma signal 0% a kvalita 5%....
Prepojene napriamo cez ethernetovy kabel
hlustvisihak
Znalec fóra
Znalec fóra

zapoj tu "otevřenoukrabici" a zjistíš hned zda je venek OK !!! potom v nastavení LNB , či antény nebo podobně vyčteš nastavení přepínače DiSEqC , nastav stejně a taky zkontroluj zda máš napájení LNB . Nikde jinde nemůže být chyba a vadné nové amiko jsem ještě neviděl !
Tak že jsi zcela v jiném tématu ! Zatím máš problém jinde než v šárikovi !!!
renuskacool

Všetko šlape ako ma.Problém bol v koaxiale...Bol preseknuty pod prahom.Akurat server mi v priebehu 2 hodin asi 3krat zamrzol....
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“