AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od logan »

Potvrdzujem, že OpenATV bootuje asi 2 min. od úplného vypnutia. Závisí ale od toho, aké pluginy hneď po štarte spúšťa a aký je nastavený skin a samozrejme i oscam...
V tomto image sa dá nastaviť overclocking pre CPU. Ja ho mám 710MHz po štarte a 540MHz pri prevádzke. S týmto nastavením toto image ide pri prepínaní po menu svižne a keď do toho "nevŕtam" tak aj stabilne. Už dlho som nemal pád enigmy.
Jedine pri prehrávaní niektorých videí sa sekne (ako už bolo spomínané) a neostáva nič iné, len tvrdý reštart. Tento bug nevedia od začiatku odstrániť. :twisted:
zdenci22
satelitni prijimac: AB Cryptobox 400HD,350HD

Příspěvek od zdenci22 »

Nema niekto na odkaz na stiahnutie OpenEsi 3.0 lebo ich stranka nefunguje
Amiko Alien2 - OpenATV 5.3
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

a pritom je to jednoduche, vyrobca nerobi podporu ............. lebo povodne ziadna enigma na to nebola .Ze teraz je urcite nie je vdaka vyrobcovi a preto to chodi ako chodi.
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

zdenci22 píše:Nema niekto na odkaz na stiahnutie OpenEsi 3.0 lebo ich stranka nefunguje
Zkousel jsem ted ten odkaz na OpenESI 3.0, ktery jsem sem dal tady vyse a funguje jak ma.

Taky jsem ted podruhe tuto OpenESI 3.0 enigmu instaloval a konfiguroval uplne 'ciste', tedy nenahral svuj setting ale proskenoval tunery a je to jako drive, satelitni kanaly maji epg info jak v infobaru, tak ve vyberu kanalu, ale pozemni vysilani z dvb-t tuneru ma epg jen v infobaru, nikoli uz v seznamu kanalu (vyvolanem sipkou nahoru dolu) ani v epg (pod tlacikem EPG na DO). To se odrazi v EPG ve Webiffu v prohlizeci, viz prilozene obrazky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

Nemusi to byt len o podpore od vyrobcu, linux a open source software sa vo vseobecnosti vie zaobist bez podpory vyrobcov. Vacsinou
su dobre tie softwary, ktore pouziva vela ludi, a horsie tie, ktore maju malo uzivatelov. Architektura sh4 je mozno medzi sat. prijimacmi menej rozsirena, a preto je kvalita enigiem nizsia. Ak existuje verzia 5.1, 5.2 a 5.3, a vsetky maju rovnake chyby, tak mi
nie je jasne, o com je ten vyvoj. Aj tak si ale stale myslim, ze openatv5.1 je najlepsia enigma, aku na aliena poznam, a s vynimkou prehravania a pluginu yamp prakticky vobec nepada. Pokial ide o to pretaktovanie pri starte, nie je tam riziko prehriatia cpu?
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Drivery su od vyrobcu nie od tych co robia enigmu ......oni ich mozu len pouzit...ake su.
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

trgtrhty2 píše:Nemusi to byt len o podpore od vyrobcu, linux a open source software sa vo vseobecnosti vie zaobist bez podpory vyrobcov. Vacsinou
su dobre tie softwary, ktore pouziva vela ludi, a horsie tie, ktore maju malo uzivatelov. Architektura sh4 je mozno medzi sat. prijimacmi menej rozsirena, a preto je kvalita enigiem nizsia. Ak existuje verzia 5.1, 5.2 a 5.3, a vsetky maju rovnake chyby, tak mi
nie je jasne, o com je ten vyvoj. Aj tak si ale stale myslim, ze openatv5.1 je najlepsia enigma, aku na aliena poznam, a s vynimkou prehravania a pluginu yamp prakticky vobec nepada. Pokial ide o to pretaktovanie pri starte, nie je tam riziko prehriatia cpu?
Mám to takto už druhý rok, a stále ide. :!:
mihu84
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mihu84 »

Prechadzam spat na Hyperion 5.1, pretoze od instalacie verzie 5.3 som iba jeden krat dal hlboky spanok a usbdisk mi nenacitalo, cize nahravka nepresla, co sa mi v 5.1 nestalo.

Vyskusal som este medzitym openATV 5.3, nemozem si pomoct, ale vobec ma neoslovil. Predsa sa vraciam k hyp 5.1
Vu+ Uno 4k, Skylink 23.5, Motor Stab HH90, Parabola 90cm
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

Hyperion 5.1 uz nema ten problem s 2 HD kanalmi sucasne, zvlada bez problemov jeden pozerat a druhy nahravat alebo streamovat,
ziadne "SID not found in PAT" a podobne? Mal som hyperion 3, 4 a 4.5 a vsetky mali tento problem.
mihu84
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mihu84 »

Ked pozeram na stb HD kanal, v pohode mi ide streamovat na PC dalsi HD kanal. Ja mam skor problem ten, ze zo satelitu mi ide iba jeden kabel do stb a druhy tuner je zapojeny cez loop.
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

To by naznacovalo, ze ten problem s 2 HD kanalmi je snad uz v novsich enigmach vyrieseny, predpokladam, ze islo o update driverov na tunery. Skusal niekto aj nove HDMI, ak ano, je to tiez v poriadku?

Inac na openatv5.1 som vypol plugin Enhanced movie center (je tam moznost disable), ktory sa defaultne pouziva na prehravanie nahravok. Teraz ide prehravanie cez jednoduchsi graficky interface a zda sa, ze to reaguje podstatne rychlejsie a je to aj stabilnejsie.
zukon

Příspěvek od zukon »

vinov píše:Ten Hyperion 5.3 me zklamal i kdyz nejspis to neni chyba image jako takove. Napriklad instaloval jsem CoolEPG (ten epg co je v imagi jako defaultni je na zvraceni) ale nejak se me nepodarilo priradit Coolepg k epg tlacitku na DO (mel jsem s tim potize i v jinych enigmach, ale tam se me to vzdy nejak podarilo), tak jsem ten plugin odinstaloval, restaroval prijimac a stahnul jiny plugin, MerlinEpgCenter... a to me jako uz v nejake jine predchozi enigme tuto zmrsilo, nejenze me pak zadny epg nefungoval, ale mel jsem chybovou hlasku, a odinstalovani toho Merlin epg uz nevrati ani to puvodni co bylo v puvodni instalaci, naopak ted me tlacitko epg hodi zelenou obrazovku. Pritom vzdy pri takove zmene poctive restartuji prijimac, nejen enigmu ale plny restart. Nechapu, proc se ten MerlinCentreEPG vubec v pluginech objevuje. Funguje nekomu? Me to vzdy zmrsi instalaci.

Behem zprovoznovani toho Coolepg jsem byl timto epg uvezneny, neslo z nej vycouvat, tlacitko Exit nefungovalo (ukazala se ta ikona, znamenajici, ze tlacitko nelze pouzit), cele to ovladani bylo nejak zmrvene.

Ted jsem z duvodu hrani s tim epg pluginem ztratil schopnost pohybu v menu, napriklad zmacknu Menu a pak nemuzu nic vybrat, proste se me vyber odmitne pohybovat kdyz zmacknu sipku nahoru, nebo dolu. Pritom sipky normalne funguji ve vyberu kanalu... a nez preinstalovat to same, radsi zkusim jinou enigmu, asi opendroida novou verzi 5.5, sorry guys z pk teamu, to je zivot.

Jinak disk se me pripoji dobre, ale nahravkach me chybi zobrazeni velikosti nahravky (to je mozna vec skinu), mozna s jinym skinem bych taky dostal v infobaru zpet nejen zbyvajici cas, ale i cas ubehly (v nastavenich to chybi)... v nejake jine enigme jsem mel plugin, ktery umoznoval priradit k tlacitkum na DO temer jakoukukoli funkci, ale v enigmach, ktere posledni dobou zkousim, nic takoveho neni, jen omezene prirazeni funkce barevnym tlacitkum. Nijak me Hyperion neoslnil, ale enigma jako takova je asi v poradku. Jen v ni chybi neco, co jsem si zvykl v enigme mit, krome toho, ze jsem nezvladnul ten CoolEPG, kdyz uz jsem ho nekolikrat v minulosti instaloval a konfiguroval.
Ja się nie gniewam :D Ale z miłą chęcią zobaczył bym obraz zrobiony przez @vinov i poddał go krytyce :D

CoolEPG - poprawione (po zgłoszeniu zajęło mi to 3 minuty)
MerlinEpgCenter - usunięte

Zmiana ustawień domyślnego wyświetlania EPG:
niebieski/żółty/niebieski
Obrázek
Poprawienie znaków CZ/SK:
niebieski/żółty/EPG
Obrázek

Pozdrawiam
zukon/PKT
Polish Koders Team

IPBOX 99xx | HYPERCUBE | XPEED LX | XPEED PRO | UFS910 | NBOX - HYPERION v5.4
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Aaah, diky, to by mohlo pomoci nejen me. A asi nejen ja ocenim ukazani se tu clena PKT tymu :good:
Muj image enigmy neuvidite :roll: a klidne priznam, ze mnou upravena enigma by dopadla jeste hure :o

Ted mam instalovany Hyperion 5.1 protoze tuto verzi lide nejen tady ale i na linuxsat foru chvali a jede to ve vyberu kanalu pekne rychle, ma to jen par nedostatku, veci ktere jsem zvykly si nastavit kratce po instalaci enigmy - napriklad ve vyberu kanalu (channel selection) kdyz se vyvola sipkou (kolebkou nahoru dolu), se vyber kanalu posune na vedlejsi kanal, nahoru nebo dolu, podle toho kterou sipku jsem zmacknul... v menu je sice nastaveni aby ten vyber zustal na puvodnim kanalu, ale nefunguje to (v jinych enigmach to vzdy fungovalo).

Pri prehravani nahranych poradu (spousteni) neni mozna volba zacit se divat od zacatku, pokud byla ta nahravka jiz castecne prehrana v minulosti, a jsou pak dve moznosti, bud previnout zpet (coz casto v enigmach nefunguje, da se jit jen dopredu, zpet nikoli), anebo v Menu si zvolit vymazat ty pozice. Bezne skoro asi kazda enigma dnes da tu moznost zacit od zacatku v te hlasce Ano/Ne ktera naskonci pri spusteni nahravky. Jinak prehrava prakticky okamzite, zadne cekani, tak to ma byt. Uvital bych krome udaje casove delky nahravky take udaj o jeji velikosti na disku (i kdyz to se da odhadnout z te casove delky nahravky, takze to neni uplna nutnost).

Zatim me od kazde enigmy vzdy vytlaci pomalost prepinani v prehledu kanalu a vubec vseobecna pomalost, kdy se clovek diva na to kolecko, nebo jaky kursor ta ktera enigma ma, anebo se me enigmu podari nejak zmrsit, i kdyz to nemusi byt chyba enigmy jako takove, ale treba toho CoolEPG nebo skinu...
nasgul88
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: GigaBlue Ultra HD

Příspěvek od nasgul88 »

zukon píše:
vinov píše:Ten Hyperion 5.3 me zklamal i kdyz nejspis to neni chyba image jako takove. Napriklad instaloval jsem CoolEPG (ten epg co je v imagi jako defaultni je na zvraceni) ale nejak se me nepodarilo priradit Coolepg k epg tlacitku na DO (mel jsem s tim potize i v jinych enigmach, ale tam se me to vzdy nejak podarilo), tak jsem ten plugin odinstaloval, restaroval prijimac a stahnul jiny plugin, MerlinEpgCenter... a to me jako uz v nejake jine predchozi enigme tuto zmrsilo, nejenze me pak zadny epg nefungoval, ale mel jsem chybovou hlasku, a odinstalovani toho Merlin epg uz nevrati ani to puvodni co bylo v puvodni instalaci, naopak ted me tlacitko epg hodi zelenou obrazovku. Pritom vzdy pri takove zmene poctive restartuji prijimac, nejen enigmu ale plny restart. Nechapu, proc se ten MerlinCentreEPG vubec v pluginech objevuje. Funguje nekomu? Me to vzdy zmrsi instalaci.

Behem zprovoznovani toho Coolepg jsem byl timto epg uvezneny, neslo z nej vycouvat, tlacitko Exit nefungovalo (ukazala se ta ikona, znamenajici, ze tlacitko nelze pouzit), cele to ovladani bylo nejak zmrvene.

Ted jsem z duvodu hrani s tim epg pluginem ztratil schopnost pohybu v menu, napriklad zmacknu Menu a pak nemuzu nic vybrat, proste se me vyber odmitne pohybovat kdyz zmacknu sipku nahoru, nebo dolu. Pritom sipky normalne funguji ve vyberu kanalu... a nez preinstalovat to same, radsi zkusim jinou enigmu, asi opendroida novou verzi 5.5, sorry guys z pk teamu, to je zivot.

Jinak disk se me pripoji dobre, ale nahravkach me chybi zobrazeni velikosti nahravky (to je mozna vec skinu), mozna s jinym skinem bych taky dostal v infobaru zpet nejen zbyvajici cas, ale i cas ubehly (v nastavenich to chybi)... v nejake jine enigme jsem mel plugin, ktery umoznoval priradit k tlacitkum na DO temer jakoukukoli funkci, ale v enigmach, ktere posledni dobou zkousim, nic takoveho neni, jen omezene prirazeni funkce barevnym tlacitkum. Nijak me Hyperion neoslnil, ale enigma jako takova je asi v poradku. Jen v ni chybi neco, co jsem si zvykl v enigme mit, krome toho, ze jsem nezvladnul ten CoolEPG, kdyz uz jsem ho nekolikrat v minulosti instaloval a konfiguroval.
Ja się nie gniewam :D Ale z miłą chęcią zobaczył bym obraz zrobiony przez @vinov i poddał go krytyce :D

CoolEPG - poprawione (po zgłoszeniu zajęło mi to 3 minuty)
MerlinEpgCenter - usunięte

Zmiana ustawień domyślnego wyświetlania EPG:
niebieski/żółty/niebieski
Obrázek
Poprawienie znaków CZ/SK:
niebieski/żółty/EPG
Obrázek

Pozdrawiam
zukon/PKT
Dik,ale stale nieje vyrieseny ten problem s tlacitkom exit, ak raz vojdem do CoolTv Guide uz sa z neho viem dostat len pomocou tlacitka ok, ale tym padom aj prepnem kanal ,nemozem sa dostat von pomocou exit.Je tam nejaka moznost namapovanie toho exit?
GigaBlue Ultra HD , OpenATV 5.3
Amiko Alien 2 Twin , PKT Hyperion v5.3 SVN-3401, Oscam 11198, Spark 1.2.80
zukon

Příspěvek od zukon »

Usuń i jeszcze raz pobierz.

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
Polish Koders Team

IPBOX 99xx | HYPERCUBE | XPEED LX | XPEED PRO | UFS910 | NBOX - HYPERION v5.4
mihu84
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mihu84 »

poradte mi, ako si mam nastavit disk, kde mam 100GB oddiel EXT3, aby mi nan nahravalo. PRedtym mi to slapalo, ale nepamatam si, kde som ten oddiel vytvoril. Chcel som ho premazat, sformatoval som ho, urobil novy ext3 a teraz ked robim tak, ako som doteraz nastavoval, tak mi pri kliknuti na record pise, ze disk nieje inicializovany, pritom ho system vidi.

Ako to nastavujete vy?

EDIT: nakoniec som nanovo sformatoval a spravil particie disku v Sparku a uz to slape.
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Dreambox DM920UHD, TBS5925

Příspěvek od Radovan111 »

Rychlé menu-
Připojit správce připojení- správce připojených zařízení
uvidíte seznam připojených zařízení- dáte nastavení připojení

dev/sda1 /media/hdd
atd- dáte uložit systém se restartuje a máte mountnuté zařízení

pak menu- nastavení- systém- zařízení pro ukládání dat

inicializace disku ok a disk je připojen- můžete nahrávat tak je to v open ATV :)

A dál už mě to teď nejde abych udělal nějakou fotku- protože zase se ta plechovka sekla :( :(
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+-úplně k ničemu , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

Pre vinov: Je divné, že ti to prepínanie kanálov ide pomaly. Stávalo sa to i mne, že občas som videl to "kolečko" a prepínanie išlo pomaly. Bolo to väčšinou vtedy, keď som do Aliena nacpal veľa pluginov a pospúšťal ich. Alien má málo pamäte a začal pri prepínaní kanálov alebo pri chodení po MENU takto blbnúť. A ešte na obsadenie pamäte a zaťaženie CPU má vplyv SKIN aký používaš :!:
Z toho všetkého musíš "ubrať", aby ti Alien2 išiel svižne...
U mňa sa občas "kolečko" objaví ak viackrát po sebe ONLINE aktualizujem image z internetu. Radšej nahrávam čistý a mám pokoj...
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Typicky instaluji engimu ciste, ze sparku, pak si s tim hraju, nastavim par veci, ktere chci mit v kazde enigme, jako format 4:3 na pan-scan (default je pillar-box coz je sice technicky co chci, a pan-scan co nechci, ale ten pan-scan je ve vsech enigmach, co ma byt ten pillar-box, ledaze se mylim, je to prohozene).

Dale nechci, aby se zobrazoval infobar pri prepinani kanalu, ten nastavim tak, ze kdyz ho zobrazim, tak aby zustal nastalo, cili kdyz ho chci, tak si ho zobrazim a pak nechci, aby me sam zmizel (to je ovsem v tomto Hyperionu 5.1 problem pri prehravani nahranych poradu, protoze zruseni infobaru tlacitkem exit me vyhodi z prehravani do tv... ten infobar se da schovat jen zmacknutim tlacitka Info dvakrat, aby se objevil a zmizel popis poradu, pak zmizi i infobar a ten detailni popis).

Dale pak nastavuji vyber kanalu jako 'preview' a taky, aby kdyz otevru vyber kanalu sipkou nahoru, nebo dolu, aby zustal zvyrazneny ten kanal, na kterem prave jsem (tedy nikoli nejaky vedlejsi, na te, ci one strane kanalu, na ktery jsem se prave dival). Toto posledni v Hyperionu 5.1 nefunguje, to nastaveni v menu nic nedela, kdyz zmakcnu treba sipku kolebky nahoru, po zobrazeni vyberu kanalu prejede vyber kanalu o jeden nahoru (coz nechci). Ve vsech enigmach, ktere jsem zkousel, to vzdy fungovalo jak ma.

Vetsinou instaluji CoolEPG protoze defaultni epg v enigmach je mizerne (ale Hyperion 5.1 ma uchazejici), ovsem v nekterych poslednich enigmach je problem s tim nefungovanim tlacitka Exit, jak i zde vyse zmineno... jinak konfigurace CoolEPG na tlacitko EPG je v kazde enigme trochu jinde, jen tady u Hyperionu jsem to vzdal, kvuli nestardatnimu chovani celeho programu, nejen toho Exit tlacitka. Nemam moc rad, kdyz je v nektere enigme menu rozparcelovane a pro nejaka nastaveni se musi clovek proklikat hluboko do menu, ale vetsinou se daji ta nastaveni najit po kratkem hledani.

Taky jsem do nove enigmy nahraval muj upraveny setting, coz znamena jen ze tam mam bouquet DVB-T a sat kanalu z Astry 19. Drive jsem pouzival DCC ale po nedavnem prestaveni domaci site me prestal fungovat (ukaze zelenou cestu k prijimaci, ale uz nikoli k routeru a hlasi pripojeni, ovsem neda se ani z prijimace vycucnout setting ani tam ten muj nahrat), tak jsem zacal pouzivat E-Channelizer ktery ma sice trochu neintuitivni ovladani, ale funguje.

Nekdy takto nove instalovana enigma je pomala od sameho zacatku, a to byva na vsech DVB-T kanalech, tedy v menu prepinani kanalu, nebo treba vypinani zvuku, na ktere musi clovek cekat treba dve vteriny a i dele, ovsem satelitni kanaly pritom v tom kanalovem menu prepinaji rychle). Myslim, ze pozemni vysilani tu moc lidi nechyta, anebo vyvojari enigmy si ho moc, nebo vubec nevsimaji, ale podle statistiky pry u nas asi 60% lidi chyta ceske programy z pozemniho vysilani (to aby nemuseli platit).
Ten Hyperion 5.1 ktery mam ted instalovany zatim bezi slusne rychle, ale je tu jedna zajimavost, vetsina ceskych kanalu je v SD rozliseni a jen par jich je v HD, a kdyz prejizdim kanaly v tom kanlovem menu, tak kdyz se ma volba presunout na HD program, je tam dost dlouha prodleva, pritom bych myslel, ze je to polozka v menu jako kazda jina, prece ani video z toho hd kanalu se nespousti (az kdyz zmacknu na tom vyberu OK, tak se me zobrazi video v tom vyhledu (mimochodem, jak asi vsichni vime, v tom PiG je cely obraz jen kdyz se z plneho vyhledu prepne do kanaloveho menu, jinak je obraz plny na pozadi menu a v tom 'PiG' je videt jen pruhled na ten obraz (cili to neni PiG), zadna enigma pokud vim, to nema vyresene (byl by tam zapotrebi nejaky refresh, nebo neco), pritom dle meho nazoru je to uzivatelsky velke minus), tak kde je problem (s tou prodlevou, nez se vyber presune na ty HD kanaly)?

Po vsech techto rekl bych nevinnych nastavenich, po hodine zkouseni, nebo par hodin, nebo druhy, ci treti den, se enigma zpomali, zacne 'hrabat', kolecko se zacne tocit, tecky zacnou teckovat (to zalezi na kursoru) a jsem s tim hotovy. Nekdy mam udelanou zalohu instalace jeste kdyz byla 'rychla', ale taky se me stalo, ze po nahrani te zalohy se problemy s pomalosti zahy, nebo ihned vratily (a byva to problem s dvb-t kanaly v tom kanalovem menu a vypinani zvuku a pak i pohyb vyberu v tom vseobecnem Menu). Mam takove podezreni, ze cerstva instalace (ze Sparku, z pluginu Enigma.s ci jak se jmenuje, kde se nahraje bud nove stazena, nebo zalohovana enigma), neni cerstva, aspon me to jako ne uplnemu odbornikovi, ovsem zase zadnemu uplnemu laikovi, pripada. Vim, ze se tu nekdo v minulosti na toto ptal, jestli je v poradku tam nahrat dalsi enigmu pres tu starou a to opakovane, jestli neni treba ten prostor, kam se enigma instaluje, obcas nejak rucne vycistit.

Dukaz, ze vyvojari enigmy dvb-t casti prijimace moc nedavaji, je ze posledni dve nove enigmy ktere jsem zkousel (OpenDroid v5.5 a OpenESI v3.0 coz je myslim nastupce EuroSatu v 2.0) vubec nezobrazovaly epg info v tom kanalovem menu pro pozemni vysilani, zatimco u kanalu ze satelitu to se nacitalo normalne. Ty enigmy se me celkem libi, bezi rychle, ale tahle vada je u me odepisuje, mozna ze to v pristi verzi napravi.

Fakt, ze nektere enigmy po instalaci bezely rychle jak maji a pak se nejak zahrabaly do nejake vnitrni aktivity, coz je zpomalilo, me primel napriklad k tomu, ze jsem zkousel nenahrat vlastni setting, ale proskenoval jsem dvb-t kanaly rucne a zil nejaky cas s kanaly neusporadanymi do bouquetu, jak jsem zvykly. Ale ani to nepomohlo, takze nemam tuseni, kde je pes zakopany (to bude svanda, az si clen PKT tymu tohle necha prelozit do Polstiny v Google prekladaci, jak ten zvladne tento obrat).

Podotknu, ze neinstaluji zadny oscam, nebo neco tohoto typu (mgcamd apod), je to pro me spanelska vesnice, mam jen potuchy, ze to lide pouzivaji, kdyz maji vice prijimacu a jeden z nich ma placenou kartu a oni tak sdili jeji funkci na vice prijimacich, ktere mozna nutne ani nemusi byt v jedne LAN, ale treba u pritele a pak se karta sdili pres internet. A vetsinou ani neinstaluji zadne pluginy, jako treba jiny skin, ty po zkusenostech se zpomalovani nechavam na pozdeji, az jestli enigma po par dnech bude porad 'dobra' a zpravidla se k nim ani nedostanu.

Jinak se omlouvam za asi spatne pojmenovani tech menu, enigmu instaluji vyhradne s Anglickym jazykem protoze mu v techto technickych vecech hovim vic, nez Cestine, to same na pocitacich. Ceske vyrazy pro ta vselijaka menu tak nejak znam, ale nic moc. Vyhoda Anglictiny je v tom, ze kdyz jsou s pocitacem problemy, najde clovek vzdy pomoc celkem lehce na 'anglickem internetu'. Ovsem to u enigmy plati asi tak napul (uz kdyz jen proto, ze vyvojari byvaji Italove, Spanele, Polaci, Nemci), coz dosvedcuje moje pritomnost tady na foru.

----------------------
Dnes po zapnuti prijimace (mimochodem, Hyperion 5.1 nabehne k obrazu za minutu a dvacet dva vterin) kdyz prejizdim menu vyberu kanalu nez je nactene epg, tak kazde zmacknuti melo v menu okamzity vysledek a to i pri prejizdeni HD kanalu (ktere mam v bouquetu tri v rade za sebou). Jakmile jsem ale tyto HD kanaly zvolil a tim padem se pro ne nacetlo epg, tak zacala ta podleva asi 1.5 a i 2 vteriny, nez se vyber kanalu pohnul na techto tri HD kanalech. A nejen to, obcas po te prodleve dochazi k preskoceni kanalu o dva az o tri na pouhe jedno zmacknuti sipky na DO. Takze kdyz je volba na HD kanalu ktery je uprostred tech dalsich dvou, tak pri zmacknuti sipky na DO muze volba preskocit v bouquetu sousedici HD kanal, a preskoci i dalsi SD kanal v rade a zastavi se az na dalsim SD kanalu. Nedeje se to uplne pokazde, ale stava se to pomerne casto. Urcite je to nejak zpusobene tim, ze pri prejizdeni pres HD kanaly, ktere uz maji nactene epg, je ta prodleva, nez se vyber pohne na dalsi kanal. Na HD kanalech ze satelitniho tuneru zadna takova prodleva neni!
Mluvim tu nikoli o prepinani programu, ale o pojizdeni sipkou na DO vyberem kanalu na zobrazenem menu, aniz bych u tech kanalu aktivoval obraz.

Dalsi zkoumani, dalsi nalez neceho zahadneho - mam dvakrat CT:D Art kanaly z pozemniho vysilani, nevim proc, ale kazdy je myslim z jineho transponderu a ja si nechavam oba, protoze kdybych na Artu kanalu nahraval, tak mam sanci divat se na jine kanaly, ktere jsou na tom samem transponderu, protoze pokud by to neslo, muzu nahravat z toho druheho kanalu Arte a pak mozna ten jiny kanal pujde pri tom nahravani sledovat.
A ted jsem zjistil, ze ackoli oba dva Arte kanaly jsou v SD formatu, tak jeden z nich se chova stejne (zpomaluje vyber kanalu) jako ty tri zminene HD programy. Na tento Arte kanal se vyber prepne rychle jak ma, ale pak pri dalsim zmacknuti sipky se vyber na vedlejsi kanal nepohne, nekdy to trva az i ctyri vteriny po zmacknuti (nekdy 'jen' dve az tri)!! a pak vyber preskoci o jeden kanal dale, aniz bych ovsem zmaknul tlacitko sipky dvakrat. To preskoceni se deje na kazdy asi treti az ctvrty pokus pri testovani, tedy hodne casto a asi to ma puvod v tom zpomaleni na nekterych kanalech z pozemniho vysilani.

Takze to vypada, ze enigma ma problem s nejakym transponderem(y), ale aspon tento Hyperion 5.1 ma problem jen s temtito ctrymi kanaly, jine enigmy mivaji problem se vsemi transpondery z pozemniho vysilani. Urcite je to neco, co by slo vyresit, nevim jestli zkusim zkoumat cim se ty transpondery u tech ctyr kanalu lisi od tech ostatnich, nevim jestli na to mam dostatecne znalosti takovych technickych veci.

Je jasne, ze tady muzu maximalne ziskat sympatie, vyvojari tu normalne nejsou a kdyz sem ted zabrousil tento od PKT tymu, tak je to moc komplikovane, aby v googlu prekladaci pochopil, o co me tu presne jde, myslim ze je to na takovou domluvu pres prekladac moc narocny popis, pri vsi ucte k tomu clenovi tymu PKT (ledaze vladne Cestinou aspon cist).
Naposledy upravil(a) vinov dne 24.květen 2016 - 15:14, celkem upraveno 1 x.
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

Mám taký dojem, že máš niečo zle nastavené. Nejaké logovanie sa ti ukladá na flešku STB a zahltí ti pamäť. Taktiež EPG ako a kde ukladáš- na externú USB flash? Treba skúšať hľadať a pozerať ako sa ti plní RAM v STB...
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“