Samsung TV a OSCAM client ?

Oscam v TV . Nastroje, postupy, pomocky .
Pravidla fóra
Forum urcene len pre OSCAM v TV prijimacoch !
Odpovědět
Surtep
Pokročilý
Pokročilý

Re: Samsung TV a OSCAM client ?

Příspěvek od Surtep »

Vypni si aktualizace TV .
F-5xxx/6xxx with fw T-MST12DEUC >= 1120.0 T-MST12UABC, T-MST12AKUC

proveď downgrade a pak postupuj podle návodu.
baldy

Příspěvek od baldy »

@Surtep - ja myslim ze downgrade neurobi, pokial neme root /co nema/

ked som tak na rychlo pozrel, jeho fw je podporovany, musi vsak zaplatit 10 USD aby ziskal pristup k "extra" threadu, kde najde potrebne subory na root.
Surtep
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Surtep »

baldy píše:ked som tak na rychlo pozrel, jeho fw je podporovany, musi vsak zaplatit 10 USD aby ziskal pristup k "extra" threadu, kde najde potrebne subory na root.
nevím kde jsi viděl podporu pro FW T-MST12DEUC-2111.1
když jsem jasne napsal tohle :
F-5xxx/6xxx with fw T-MST12DEUC >= 1120.0

no to je právě to co tu spousta lidi neví

nejdřív udělá upgrade na 0000 firmware

a následně nahraje poslední (možnost rootu) možný FW a to je 1120.0

a pak může dělat co chce.
baldy

Příspěvek od baldy »

@Surtep - vdaka za upozornenie, toto som nevedel.
error404
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od error404 »

Zdravim. Moja sprosta telka je UE48H6640 T-MST14DUEC 2130.0 root skypemethod + oscam. Zatial vsetko funguje uz cez 5 mesiacov az na par drobnosti.

Send From My tontoFono Nokia3110
Naposledy upravil(a) error404 dne 14.duben 2016 - 19:54, celkem upraveno 1 x.
error404
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od error404 »

Mam start oscamu nejakych 35s - 50s max.
Mal som verziu 2781.0 rooted z najnovsou metodou (start 2min 2.5min)--->downgrade 0000.0---->upgrade 2130.0 latest skyperoot.
Usb3.0 sandisk. Vymazal som vsetky nepotrebne scripty v init.d a nechal som iba tie zakladne.

error404
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od error404 »

Čoskoro bude dostupny root pre Tizen J series K? Viac info na samygo Hello World :)

https://forum.samygo.tv/viewtopic.php?f=87&t=10636

bagr3210
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Samsung H+J-series

Příspěvek od bagr3210 »

Zdravim borci..
Jen pred chvily se mi dostalo na oci,ze Samsungy umi Oscam,coz je dle mne uplne neuveritelny,ale zato skvely,ze to funguje..I proto bych se chtel neco zeptat a nezlobte se prosim Vas,ze mozna pro nektery jsou to zbytecny otazky...ale naposled jsem "hackoval" TV kdyz byly rady LE670S cili cca 5-6let dozadu,kdyz ne vic..
Studuju co se tady objevilo a taky jsem navstivil stranky "samygo"..a uz tady zacina muj prvni problem..Nemuzu tam najit,jak prispiet,abych mohl cist i prispevky k kterym nemam opravneni..Poradite?
Dalsi vec je,ze na mem Samsung UE40H6270 mam uz nainstalovany nejnovsi FW..Cetl jsem,ze se to da i tak downgradovat na "potrebny" FW kvuli rootu,ale ne a ne se nejak dostat do Servis Menu,abych nasledne vypnul aktualizace..Vim,ze do servis menu se da dostat kombinaci tlacidel na DO,ale nejak mi to za svet nejde.. ](*,) Uz jsem to zkousel driv,ale taky bez uspechu..Ma nekdo nejaky figl jak na to?
A jeste bych se chtel zeptat..chapu to spravne,ze oscam je pouzitelny pres flesku,nebo se vse instaluje do pamete LCD?
TV Samsung J6272+H6270(oscam) * * 80cm klasika-plech ** Inverto Monoblok Twin 0,2dB
error404
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: RE: Re: Samsung TV a OSCAM client ?

Příspěvek od error404 »

bagr3210 píše:Zdravim borci..
Jen pred chvily se mi dostalo na oci,ze Samsungy umi Oscam,coz je dle mne uplne neuveritelny,ale zato skvely,ze to funguje..I proto bych se chtel neco zeptat a nezlobte se prosim Vas,ze mozna pro nektery jsou to zbytecny otazky...ale naposled jsem "hackoval" TV kdyz byly rady LE670S cili cca 5-6let dozadu,kdyz ne vic..
Studuju co se tady objevilo a taky jsem navstivil stranky "samygo"..a uz tady zacina muj prvni problem..Nemuzu tam najit,jak prispiet,abych mohl cist i prispevky k kterym nemam opravneni..Poradite?
Dalsi vec je,ze na mem Samsung UE40H6270 mam uz nainstalovany nejnovsi FW..Cetl jsem,ze se to da i tak downgradovat na "potrebny" FW kvuli rootu,ale ne a ne se nejak dostat do Servis Menu,abych nasledne vypnul aktualizace..Vim,ze do servis menu se da dostat kombinaci tlacidel na DO,ale nejak mi to za svet nejde.. ](*,) Uz jsem to zkousel driv,ale taky bez uspechu..Ma nekdo nejaky figl jak na to?
A jeste bych se chtel zeptat..chapu to spravne,ze oscam je pouzitelny pres flesku,nebo se vse instaluje do pamete LCD?
Na to aby si mohol prispiet budes este asi musiet pockat chvilu. Je nejaky problem s PayPal a Tureckom(tam zije admin).

V sekcii H software najdes FW0000 (T-MST14DUEC, T-GFPDUEC, T-GFP8DUEC) s tym downgradnes tvoj firmware ak sa zhoduje. A potom upgrade na nejaky nizsi firmware. (Ja mam aktualny 2115.3 & skypeRoot fungujuci)

Service Menu:
Info-Menu-Mute-Power.
HIGH BRICK DANGER!!!!
Davaj si pozor co menis. Pouzivaj iba tlacidla hore dole a enter. Tlacidla vlavo a vpravo menia hodnoty danej zlozky. Pre istotu si to nafot alebo natoc ak by nahodou si nieco omylom zle stlacil.
Vypnes OTN Support = Off
OTA Support = Off
Watchdog=Off

ROOT + OSCAM funguje z USB kluca(pre ochranu nevinnych pouzivatelov) Ak ho nemas v TV neni root ani oscam. Nikdy sa nesmie vytahovat USB z TV ked je zapnuta. Najkor vypnut a vytiahnut USB a potom neni problem.

bagr3210
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od bagr3210 »

Mockrat dekuji za rychlou reakci..

jj s platbou na samy jsem si vsiml,ze je problem s PP..

Jestli se jeste muzu optat...Jaky USB klic doporucujete?
Na zmenu polozek Service menu si budu davat samozrejme pozor,ale za svet mi nejde se do nej dostat :cry:
Zkusim dal..
TV Samsung J6272+H6270(oscam) * * 80cm klasika-plech ** Inverto Monoblok Twin 0,2dB
error404
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od error404 »

Vypni TV. A potom zadaj na dialkovom ovladaci.
INFO MENU MUTE POWER.
ja pouzivam 2 USB sandisk. Jedno s rootom a druhe pre nahravanie(odporuca sa aby fungoval root)
Sandisk Extreme 3.0 64 GB
Sandisk Ultra Fit 3.0 16 Gb.
Po uspesnom roote je to mozne dat vsetko na jedno USB.

dared

Příspěvek od dared »

ono ani vypnutí aktualizací v servisním menu nemusí být na 100%

doporučuje se na domácím routeru zakázat tyto adresy:

msecnd.net
samsungotn.net
test.samsungotn.net
www.samsungotn.net
bagr3210
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od bagr3210 »

Dekuji za adresy a rady,tohle jsem teda poresil..pro jistotu..
tonner

Příspěvek od tonner »

Zdravím, prosím, je možné požádat o radu? Vlastním ue65h6470. Provedl jsem downgrade na FW0000 a upgrade na FW 2130 (T-MST14DEUC_2130.0.exe). Zprovoznil jsem OSCAM, který jede. Ale televize bliká, jako by se snížila zobrazovací frekvence. Blikání nastalo po dongradu. Postupně jsem zvyšoval FW až na 2740, bbikání přestalo, ale zase nejede OSCAM, protože klient libOscamH_build128.so je podporovaný pouze do FW 2700. Nevíte prosím, jak provést upgrade FW, aby obrazovka neblikala a byl tam požadovaný FW pro správnou funkčnost OSCAMu? Moc děkuji.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

ak to sw umoznuje, skus na poslednom funkcnom vypnut funkciu "Clear Motion Rate"
tonner

Příspěvek od tonner »

revis píše:ak to sw umoznuje, skus na poslednom funkcnom vypnut funkciu "Clear Motion Rate"
Děkuji za reakci. Ověřoval jsem nastavení CRM v servisním menu a v uživatelském menu Samsungu serie H a nic nenašel. Doplňuji, že jsem provedl downgrade na FW0000 a hned začne blikat obrazovka (s OSCAM nebude mít asi nic společného). Provedl jsem upgrade na fórech doporučovanou verzi FW 2130 dle samygo root noskype. Oscam, vše jede, ale obrazovka bliká. Dle výše uvedeného, jsme upgradoval na další FW 2740 a vyšší (2781, 2800...) už obraz nebliká, OSCAM ale nejede. Zpětně jsem ověřoval veškeré nastavení v servisním menu - nic se od původního nastavení nezměnilo.
Nebo by pomohlo, jak rozjet OSCAM od TANJASOFT na FW2740. Dle FAQ to ale je pro serii H podporované do 2700.
error404
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od error404 »

Aky si mal povodny firmware.?Ak si downgradoval z posledneho firmwaru na ovela nizsi. Na fore bolo pisane ze Factory reset by bol potrebny-odporucany. Ale mas tam aj risk Bricku ak mas telku rootnutu s poslednou verziou pre H. Oscam od tanjasoftu funguje najlepsie na FW 2130 a nizši.

ctse
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ctse »

Ja som robil ue40h6470. Firmware by mal byt rovnaký. Skus najprv továrne nastavenia a az potom fw0000. A ja som daval skype verziu. Oscam sa startuje rychlejsie nez pri non skype.
oscam na : ASUS N66U, BananaPi, DM920, VU+Solo4K, VU+Duo, Vu+Zero, Samsung UE40H6470
Toroidal T-55 4w_0,8w_4,8e_9e_13e_19,2e_23,5e(UniCable)_28,2e
error404
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: RE: Re: Samsung TV a OSCAM client ?

Příspěvek od error404 »

ctse píše:Ja som robil ue40h6470. Firmware by mal byt rovnaký. Skus najprv továrne nastavenia a az potom fw0000. A ja som daval skype verziu. Oscam sa startuje rychlejsie nez pri non skype.
Skype verzia uz nefunguje. Ti co mali zablokovane aktualizacie na routri a v Service Menu maju funkcny skype root. Momentalne je zatial funkcny iba H latest firmware. Ktorym je mozne rootnut vsetky verzie az do <2790.

tonner

Příspěvek od tonner »

error404 píše:Aky si mal povodny firmware.?Ak si downgradoval z posledneho firmwaru na ovela nizsi. Na fore bolo pisane ze Factory reset by bol potrebny-odporucany. Ale mas tam aj risk Bricku ak mas telku rootnutu s poslednou verziou pre H. Oscam od tanjasoftu funguje najlepsie na FW 2130 a nizši.
Poslední FW jsem měl T-MST14DEUC-2820.1. Provedl jsem down na FW0000. TV blikala, tak jsem z velkým strachem provedl Factory reset, ale nepomohlo. Už jsem vyzkoušel vše možné, kde jsem co našel. Čekal jsem, že tento problém může mít více lidí, ale nic o tomto problému jsem nenašel. Mám root a OSCAM rozchozený na jiném Samsungu ue46es6710. Tam to běží parádně a chtěl jsem to rozjet i na této telce ue65h6470 . Jinak všichni co se pohybujete kolem těchto úprav a nastavení jste prostě borci.
Odpovědět

Zpět na „Oscam - TV API“