AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
wanthom
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Duo 4K
Kontaktovat uživatele:

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od wanthom »

Ten OpenDroid 5.5 vyzerá použiteľne, akurát tam nie je skin MyMetrix.
Tuším tam ide odľahčená verzia, nemáte niekde poruke? Tá mipsel verzia asi tam nepôjde.
VU+ Duo 4K, VU+ Uno 4K SE
AB Pulse 4K, dvojtuner
Maximum E-85 multifocus - 0,8W° + 13°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

Všetko 4K
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Po dlouhem hledani jsem zakotvil u HDMU a zatim po mesici to vypada, ze uz u ni s timto prijimacem zustanu naporad. Zaklad je, ze bezi svizne a ma vsechny vychytavky ktere pouzivam. Na nejake radikalni vylepseni v nejake enigme, jako treba ovladani nahravani ala Spark uz necekam, vsechny enigmy toto maji vice mene stejne ubohe.

Nejvic me vzdy hnetlo, kdyz chci rucne zastavit nahravani protoze skoncil film a ja se prave divam a nechci abych mel nahranych jeste par minut reklam po filmu, tak za prve ze je treba velice neintuitivne zmacknout tlacitko Record a pak, kdyby toho nebylo dost, tak jen nekdy se objevi menu s tim yes/no zastavit nahravani, casto se v timeru musi vymazat polozka prave nahravaneho poradu cervenym tlacitkem, to uz je super neintuitivni (ze zacatku jsem vzdy nejdriv sel do upravy timeru nez jsem prisel na to, ze je treba ho vymazat). A to ani nemluvim o nemoznosti pauznout nahravani (ve Sparku to jde), kdyz clovek sleduje nahravany porad a zacnou bezet reklamy... Ale jak rikam, takove nemoci maji uplne vsechny enigmy a ze jsem jich otestoval hromadu, i tech vselijakych exotickych, o kterych na beznych forech clovek neuvidi ani zminku.
Naposledy upravil(a) vinov dne 02.červenec 2016 - 3:53, celkem upraveno 1 x.
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

HDMU bolo urcite najrychlejsie zo vsetkych verzii enigmy, ktore som za poslednych 2 1/2 roka na alienovi vyskusal, az na to, ze ten problem so sucasnym pozeranim 2 HD kanalov tam bol tusim este horsi, nez v hyperion. Je to uz teraz v poriadku? Je prehravanie nahravok OK? Funguje prehravac YAMP? Ak ano, tak by som to vyskusal.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Tak ja jsem uz dva tydny za morem na cele leto, takze nemuzu slouzit. Ale s prehravanim nahravek jsem nemel zadny problem, ohledne HD kanalu - tech mam na pozemnim vysilani malo, jen CT 1&2 a Sport, z cehoz se v HD koukam jen na ten sport, na CT1&2 ani nevim, jestli tam nejaky HD obsah vlastne je, divam se vetsinou na starsi porady a ty v HD stejne nejsou, takze se divam in nahravam z SD verzi techto kanalu. Navic kdyz neco nahravam, tak se temer vzdy nemuzu divat skoro na nic z ceskeho vyberu a ty kanaly na ktere v tom pripade prejdu aby bylo co na divani HD nejsou.
YAMP jsem ani neinstaloval, tak nevim.

Instaloval jsem HDMU ze zalohovaneho souboru (kterou dal na foru k dispozici pauldb) a ani nevim, jaka je to verze, nejspis nebude uplne ta nejnovejsi. Stahnul jsem ji z linuxsat fora, ale tam se musis zaregistrovat.

Kód: Vybrat vše

http://linuxsat-support.com/showthread.php/101832-HDMU-latest-stable-backup-by-pauldb-alien2-28-2e-and-cable%28optional%29
Nevim jestli by me oficialni HDMU fungovala stejne dobre jako tato zalohovana (kterou jsem si jen upravil pro ceske prostredi, ta ze zalohy je konfigurovana pro britskou kabelovou tv). Zkusim ji instalovat na podzim az se vratim domu. Ale u me ta rychlost pohybu v kanalovem menu prebiji skoro vsechno ostatni a zatim jsem nastesti na zadne potize nenarazil, takze jsem ani necitil potrebu tu oficialni HDMU image instalovat.
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

Tak som sa rozhodol vyskusat poslednu oficialnu verziu HDMU zo 4. jula a neda sa ani nainstalovat, skusal som to z HDD cez spark, aj z USB kluca cez forc menu, vzdy to ukaze na obrazovke HDMU booting a zacykli sa to, cca raz za min to bootuje dokola, ale nikdy sa nespusti enigma. Skusal som aj starsiu verziu z 19. maja s tym istym vysledkom, tak som sa vratil naspat na openatv5.1 z backupu. Este sa mi nestalo, ze by sa enigma nedala nainstalovat.
L0th4r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od L0th4r »

cau, chtel jsem prejit z Hyperiona v3 na 5.1, protoze z niceho nic mi ukazuji na obrazovce vlevo nahore oranzovy ctverce, jako kdyz premysli procesor,ale kdyz se podivam frekvence je na 33%, pamet taky v poho tak nvm cim to je...Prepnu program a premyslim pul min atd atd...K 5.1 instalaci pokazde pri nahravani z flashky napocita to do 299, pak U LD blika a asi po 2min zustane svitit jen U a nic, nechla jsem to pul hodky a stejne...Vite nekdo kde by mohl byt problem? Nebo nemate link na 100% funkcni hyperiona? Diky
video: PANASONIC TX-P65ST50, MEDE8ER MED600 X3D/WP, VU+ Uno 4k VTI 13.0.9
audio: Ceeroy 8090, h/k hkts 60, Marantz 2220b, h/k 171, Pioneer n-50
Mira.cz
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira.cz »

MULTIFEED 13E - 19,2E- 23,5E-28,2E ----server on ubuntu-13.04-server-i386-Argolis SmarGo SmartReader Plus, přijímač: Vu Zero-OpenPli 4, Vu Zero 4k - Vti ,Axas His 4K Combo-openATV
L0th4r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od L0th4r »

Kdyz dam ve sparku e2upgrade a vratim zalohu stareho 3 hyperiona behem par min je hotovo,ale zase premysli alien u prepinani programu. Instalacka 5.1 tady z fora mi nenajede
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Dreambox DM920UHD, TBS5925

Příspěvek od Radovan111 »

A PROČ BY TO NEŠLO, VŽDYCKY ASPOŇ MĚ TO ŠLO

http://e2.pkteam.pl/index.php?dir=IMAGE ... N%20MEDIA/
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+-úplně k ničemu , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)
L0th4r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od L0th4r »

Diky za link, uz to vali, nevim proc tady z webu mi to neslo...Zrychlilo se to,ale stejne obcas se mi sekne na chvili mezi prepinani programu,ruzne skiny taky nepomohli...
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Jo tož to sekání- to už ani o tom nemluvím- to už jsem se tu napsal různých takových věcí co to Amiko dělá-! To už mě ani nevzrušuje :) je to prostě tím Amikem- tím boxem- že je tam procesor slabý
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+-úplně k ničemu , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)
L0th4r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od L0th4r »

Tak sekani vyresila instalace na hyperion v.4 , jediny problem u 4 je czsk archiv, obcas pri prehravani kostickuje, nepomohl buffering na 7000ms ani data na hdd, zkusim jeste stahnout novejsi gsstreamer.
riddle

Příspěvek od riddle »

Ahoj všichni...
chtěl bych se zeptat zda by mi někdo nepomohl nahrát enigmu 2 do mého stávajícího STB Amiko Alien 2 Triple. Už vážně nevím, jsem v koncích...

díky
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Ahoj a co ti nejde nahrát? Tak si stáhni E2 jakou chceš na flešku, flešku vlož do boxu a přes spark dáš Enigma 2 upgrade- zadáš cestu storage c- a nahraješ to z flešky do boxu. Za hodinu tu dám obrázky- teď nahrávám- nemožu to přepnout do sparku
riddle

Příspěvek od riddle »

U přijímače Amiko SHD-8900 s Enigmou 2 nebyl problém, ale tady u toho Triple tuneru se mi nedaří na bootovat a stále to skáče do Sparku.
Ale ještě mrknu na tvůj návod možná, že dělám někde nějakou blbost…
díky
PetrPM

Příspěvek od PetrPM »

Jak se nahrává nový enigma2-plugin-extensions-subssupport_1.5.4 + enigma2-plugin-extensions-archivczsk_0.72
do tohoto softweru PKT SVN-3242 HYPERION v5.1 Image po připojení flešky se zmiňovanými pluginy se nic neděje nenaběhne volba instalace nových pluginu ???? v menu ????
riddle

Příspěvek od riddle »

Radovan111 píše:Ahoj a co ti nejde nahrát? Tak si stáhni E2 jakou chceš na flešku, flešku vlož do boxu a přes spark dáš Enigma 2 upgrade- zadáš cestu storage c- a nahraješ to z flešky do boxu. Za hodinu tu dám obrázky- teď nahrávám- nemožu to přepnout do sparku

Ahoj, prosím ty fotečky s návodem...

díky
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Ahoj, dneska už to neudělám- a co Ti teda nejde? Tak na flešce máš nahranou staženou E2 nějakou, pak aspoň to dělám já tak s Alienem se přepnu do sparku to snad víš jak že se jedním drží tlačítko ok a zapne se příjmač, pak šipkami se najede na displeji Spark a příjmač nabotuje do sparku, dál pokud tam máš nějakou E2 tak pluginem ve sparku VL Tool se dá Erase E2- máš čistý box a dále vložíš flešku do boxu má se vložit do zadního USB ale já to dávám do předního- ale dej tu flešku do zadního, načte box flešku a přes plugin ve sparku E2 upgrade zvolíš cestu kde máš nahranou tu E2 storage C/enigma2 dejme tomu a pak dáš červeným tlačítkem a E2 tím nahraješ do boxu- succes, vypneš box a zapneš box a podržíš ok a vybereš šipkami na displeji ne spark ale Enigma a potom nabotuje Enigmu box a hotovo- nevím jak to dalece umíš od jaké fáze tu mám dávat ty fotky- ale až zítra, dnes už to nestihnu :)
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Položím trochu jiný dotaz- dělám to už několikrát a zase se mě to po určité době objeví znovu.

Jak to mám prosím udělat, když chci vyrušit nějaké stanice které box naladí a oni buď nevysílají, nebo neexistují? Stanice vymažu přes dreamboxedit a nebo je možné je vymazat i v boxu no a oni se tam zase za určitou dobu samy znova ukážou :( - vyrušuju to pracně a je to tam za chvíli zas- příklad na druhý den zas- a přitom nedávám žádné ladění na družici co jsem stanice vyrušoval :(
Nevíte prosím prosím čím to je možnost někde v nastavení to udělat aby se to tam už nedostalo zpátky ty nepotřebné stanice :thankyou: prosím, prosím
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“