Home sharing - problem

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
joe6pack
Pokročilý
Pokročilý

Re: Home sharing - problem

Příspěvek od joe6pack »

vobec sa netreba trtulit s rs232 - micro aftomaticky resharuje aj cez lan...
suhlasim, ze treba odpalkovat arogantnych lenivcov, ale pridal by som k nim aj arogantnych spoplatnovatelov informacii - ci aj toto fora bude iba priestor pre komercakov? :P
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peter54 »

Fungovat to moze a je to tu veľakrát popisane. Amiko a optikum si rozumeju a na verzii fw nezalezi. Troska hladaj a vsetko najdes. Na serveri musis pouzit homecamd2, na klientovi homecamd.
gyzmo123

Příspěvek od gyzmo123 »

Dakujem pekne za odpovede...Este jedna vec, skor nez sa pustime do kupovania kablov a nastavovania...bolo mi povedane (napisane), ze si musim najprv zistit, ci poskytovatel toho cardshare cez net umoznuje aj reshare na dalsi prijimac, alebo to treba u neho objednat... je tomu tak? Vdaka
hlustvisihak
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od hlustvisihak »

z hlediska tvojí poslední otázky je lepší RS232
gyzmo123

Příspěvek od gyzmo123 »

...chapem...vdaka :)
miro11smrco
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od miro11smrco »

Prosím o radu sused má 2 Amika 8250 Homeshare sme zvládli ale chce aj cardshare a tu sa nám akosi nedarý poradí niekto? Vdaka.
loop12
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od loop12 »

vsak si nastav dalsie klienta akeho chces he ich tam myslim 10
rakato11
satelitni prijimac: AB Cryptobox 650HD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rakato11 »

Já jsem mezi svátkami nastavoval pro babi a dědu 2x Amiko 8150 pro sdílení karty skylink přes LAN. Také jsem nejdříve zkoušel nastavení homeshare a to jelo v pohodě ale cardshare za nic na světě mi nechtělo jít i když jsem měl vše zadáno správně což jsem také konzultoval s kamarádem po telefonu co tyto Amika nastavuje. Myslel jsem že je problém v kabelu ale kamarád mě ujistil že je jedno zda je křížený nebo přímy, při každém to musí jít.
Pak jsem si vzpomenul na jednu věc co jsem zde na fóru studoval než jsem se pustil do koupě těchto přístrojů (byla požadavka nízké ceny tak proto tyto amika, s AB Cryptoboxy 650HD to nastavení umím ale nyní už bych to asi zvládl i s jinými, prostě je třeba se stále učit :) ). Prostě když jsem zadal IP adresu s koncovým číslem menším než 100 tak mi klient nesdílel. V těch mých je pravděpodobně starší firmware a proto tento problém, kamarád tam měl asi nové firmware.
Na Aliexpressu ale i v jiných obchodech (které jsou zaregistrovány) objednávám výhradně přes tento"Systém vratných peněz" kde mi vrátí Cashback(vrácení části peněz z nákupu). Nezapomenout nakupovat přes tuto aplikaci aby byla připsána odměna.
miro11smrco
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od miro11smrco »

Ahoj ako som spomínal zdielanie prez LAN ide v pohode nechcel som mu do toho moc zasahovat ,nechcel som rozhasit Homeshare ,aj som sa pokušal nastavit zdielanie z vonka ale tu neviem či treba prepnut niečo v nastavení servera a aký softkam použit Amika som vživote nemal v ruke. VDAKA.
pistok153
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus

Příspěvek od pistok153 »

peter54 píše:Fungovat to moze a je to tu veľakrát popisane. Amiko a optikum si rozumeju a na verzii fw nezalezi. Troska hladaj a vsetko najdes. Na serveri musis pouzit homecamd2, na klientovi homecamd.
No :D takto určite moc nie, ak je Homecamd 2 tak musí byť aj na klientovy homecamd 2, a meviem či sa jedná o reshare , ale na homecamd 2 to pojde.

teda môžem z STB prímať z XY neviem skade cez Newcamd alebo Homecamd, ale poslať to cez Homecamd 2, inak je to presnejšie na danu adresu STB, ovšem neviem jak to má, ale pri Homecamd2 robiť Reshare, ak sa jedná o jednu kartu na X max 3 Stb, tak do serveru zabije mak adresy dalšich 2 STB a jede to jak gula.

Skrátka, nechcem sa tu do ničoho miešať, aby som nenapísal niečo zlé, ale... skrátka ja to potrebujem nejak vedieť sedliacky skade kam a ako, šak ma tu poznáte :D :D :D
Pišťok
davecv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od davecv »

Ahoj chlapi.

Chtěl bych se zeptat jako jako používáte stabilní verzi firmwaru pro HD8250+ na server nám teď AMIKO_HD8260_2.3.51_mcas.zip a chová se nějak divně na klienty (někdo běží bez problému a někdo se odpojí a už se nepřipojí do restaru.
U MicroHD SE jsem neměl sebemenší problémy, ale vyměnil jsem ho za 8250+ protože jsem si myslel, že bude "výkonnější" a Micro nechal jako klient.

Děkuji za postřehy
hlustvisihak
Znalec fóra
Znalec fóra

AMIKO_HD8260_2.3.51_mcas.zip

tohle tam určitě nemáš ! zkontroluj to a rozbal ten zip jak u manželky tak u toho souboru

taky si nejsem jistý zda jsou zaměnitelné 8250 a 8260 ???

#-o
Duce
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: zopár ich mám

Příspěvek od Duce »

davecv píše:Ahoj chlapi.

Chtěl bych se zeptat jako jako používáte stabilní verzi firmwaru pro HD8250+ na server nám teď AMIKO_HD8260_2.3.51_mcas.zip a chová se nějak divně na klienty (někdo běží bez problému a někdo se odpojí a už se nepřipojí do restaru.
U MicroHD SE jsem neměl sebemenší problémy, ale vyměnil jsem ho za 8250+ protože jsem si myslel, že bude "výkonnější" a Micro nechal jako klient.

Děkuji za postřehy
server má nastavenú pevnú IP?
davecv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od davecv »

Duce píše:
davecv píše:Ahoj chlapi.

Děkuji za postřehy
server má nastavenú pevnú IP?
Mikrotik ma pevnou adresu a dál pak dst-nat.
davecv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od davecv »

hlustvisihak píše:AMIKO_HD8260_2.3.51_mcas.zip

tohle tam určitě nemáš ! zkontroluj to a rozbal ten zip jak u manželky tak u toho souboru

taky si nejsem jistý zda jsou zaměnitelné 8250 a 8260 ???

#-o
Omlouvám se, AMIKO_HD8250_2.3.51_mcas.zip .Teď jsem zkusil upgrade na AMIKO_HD8250_2.3.65_emu.zip, tak uvidíme. Nebo tu ještě mám Dreambox DM500HD, tak jestli nebude lepší rozjet cardsharing na něm. :oops:
d666

Příspěvek od d666 »

Zdravím páni.
Chcel by som Vás poprosiť o pomoc.
Mám 2 Amika. Sú prepojené LAN cez router. Pripojenie na net funguje, lebo router im prideľuje IP adresy. Na 8260 som nastavil home server podľa infa z tejto stránky a na 8250 som nastavil klienta tiež podľa infa. IP majú posledné číslo vyššie ako 100. Problém je v tom, že klient sa vôbec nevie pripojiť na server, nie je tam žiaden ping. Je to nastavené cez homeshare (homecmd).
Pripojenie k routru je cez powerline adaptéry (lan cez 230V zásuvku).
FW 8260 je ali 3516 2.0.69 emu a 8250 je ali 3516 2.0.38 emu.
Ide mi o zdieľanie karty skylink u nás doma na 2 TV.
Už neviem, ako ďalej, lebo sa tie 2 prijímače nevedia vôbec spojiť.
Ďakujem za pomoc.
vili1
Odborník
Odborník

Příspěvek od vili1 »

daj tam novsi soft mcas a vypni dhcp
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peter54 »

Tak si skus pingnut oba prijímače z pc.
d666

Příspěvek od d666 »

Zdravím.
Ďakujem za radu. Už sa mi spojili tie 2 prijímače. Chyba bola v IP adrese.
Ešte sa chcem spýtať, aký je rozdiel vo FW emu a mcas?
hlustvisihak
Znalec fóra
Znalec fóra

emu - zkratka emulátor , možnost softwarového dekódovaní prolomených paketu
(po potřebných zadání klíčů )

mcas - multi CAS (univerzální čtečka ) , mcas jest součástí sw s emu , pokud nevyužíváš
emu doporučuji mcas
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“