Oscam klient

Oscam - rady, návody a postupy
Odpovědět
Fl4k

Re: Oscam klient

Příspěvek od Fl4k »

Ahojte páni. Niesom v oscame uz nováčik no asi po xy mesiacoch neviem presne odkedy zacinam mat jeden a stale ten isty problem z clientamy. V sekcii hladat som zatial obdobny problem nenasiel.

Pocet clientov 4.

Client 1 = Cryptobox 600HD - Mgcamd
Client 2 = VU+Solo -Mgcamd
Client 3 = VU+Solo2 - Mgcamd
Client 4 = Vu+Zero -Mgcamd

Po pripojeni klienta 1,2,3 a ich naslednom vypnuti (standby) clienti ostavaju pripojeny do oscamu a nadalej citaju cw na TVkanali na ktorom boli prepnute pred standby avsak citaju cw z vissou latenciou asi o +100ms
(client 4 po prepnuti do standby prestava citat cw a teda je vsetko ok)

Podla vsetkeho sa jedna o problem na strane clientov no mozno s tym ma niekto niake skusenosti. Vsimol som si to az ked som po dlhsom case skontroloval log a zistil som ze boxi citali reader v case kedy boli urcite off...
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: VuSolo4k DM800SE kathrein910

Příspěvek od dlhe_pole »

Fl4k píše:Ahojte páni. Niesom v oscame uz nováčik no asi po xy mesiacoch neviem presne odkedy zacinam mat jeden a stale ten isty problem z clientamy. V sekcii hladat som zatial obdobny problem nenasiel.

Pocet clientov 4.

Client 1 = Cryptobox 600HD - Mgcamd
Client 2 = VU+Solo -Mgcamd
Client 3 = VU+Solo2 - Mgcamd
Client 4 = Vu+Zero -Mgcamd

Po pripojeni klienta 1,2,3 a ich naslednom vypnuti (standby) clienti ostavaju pripojeny do oscamu a nadalej citaju cw na TVkanali na ktorom boli prepnute pred standby avsak citaju cw z vissou latenciou asi o +100ms
(client 4 po prepnuti do standby prestava citat cw a teda je vsetko ok)

Podla vsetkeho sa jedna o problem na strane clientov no mozno s tym ma niekto niake skusenosti. Vsimol som si to az ked som po dlhsom case skontroloval log a zistil som ze boxi citali reader v case kedy boli urcite off...
kukam ze slovencina nebude tvoja silna stranka, ištenen bizón húne.. este nam tu preztad ze z coho mas urobeny server, pretoze vsade mas mgcamd coz je klient a nie cardserver

BTW:

s kým čím ? no s klientami a nie z clientamy.

boxi - nezivotne podstatne meno, vzor dub.. cize boxy, duby !!

ale kasli na to.. podstatne je ze mas volebne pravo a vies sa v krcme zapojit do politickej debaty :lol:
Fl4k

Příspěvek od Fl4k »

Hej hej slovencina moj velky problem :)

Mam niake nove info a zistil som pravdepodobne pricinu.

Linuxove krabicky som vyriesil celkom lajicky a to nahranim funkcneho cfg zo VU+zera a tie uz idu ok.
Ale client 1 cize cryptobox 600HD stale ostava pripojeny na server a veselo si cita kluce.
Pravdepodobne to ma co robit z novym firmwerom ktori som tam dal pred tyzdnom.

Server je postaveny cez Dreambox 500 ale uz mam spraveny aj novy server cez TPlink WDR3600 ktori je ovela zivsi no ten je este v testovacom rezime.
Fl4k

Příspěvek od Fl4k »

Nieco podobne sa riesilo tu :http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 5&start=20

Udajne tie Cryptosra.ky vedia posielat na pozadi kadeco.

Takze som cely box Blokol na hlavnom routry vo firewaly veskeru komunikaciu medzi LAN-WAN
Tak si to este idem postrazit a uvidim ci bude stale citat ecm ked bude v standby.
tomko
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: odoslane z PC

Příspěvek od tomko »

Ze by si sa mal pozriet na polozku keep alive?
Fl4k

Příspěvek od Fl4k »

Keep alive je len pre udrzanie connekcie pre to nieje ziaden dovod aby satelit aj cital kluce.
Je to proste vada firmware a tak som to poriesil cez firewal a mam pokoj.
MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Příspěvek od MartinNR »

mam oscam nastaveny na citanie karty (ice skylink) a pre istotu aj zalozny server pre istotu.
v konfiguracii mam nastavene preferlocalcards na 0.
z karty dokaze citat, to je zrejme, v logu su o tom zapisy. ovsem problem je ten, ze z karty ide len asi 10-20 percent dotazov. jednoducho v logu je zapis napriklad 20x citanie zo servera, potom dvakrat karta, potom parkrat server, zase 1x karta a zase 10x server.
da sa nejako zistit ze preco?
chcel by som aby oscam primarne cital z karty, aby zbytocne nezatazoval server.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

A proč nenastavíš preferlocalcards na 2 ?
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

11chloe píše:A proč nenastavíš preferlocalcards na 2 ?
prepnute, ziaden viditelny efekt.
netusim podla coho sa oscam rozhoduje...
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

A restartoval si po přestavení oscam???
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
jajo4546
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: DM7080HD

Příspěvek od jajo4546 »

mne to funguje aj na 1

Kód: Vybrat vše

preferlocalcards              = 1
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Asi takto:
preferlocalcards = 0 # local cards are used like remote reader
preferlocalcards = 1 # prefer CacheEx sources
preferlocalcards = 2 # prefer local cards
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
hihihi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Xtrend ET-8000 / ATV 5.3

Příspěvek od hihihi »

MartinNR píše:
11chloe píše:A proč nenastavíš preferlocalcards na 2 ?
prepnute, ziaden viditelny efekt.
netusim podla coho sa oscam rozhoduje...
To způsobuje asi loadbalancer, preferuje čtečku, krterá je rychlejší. Musíš jít do nastavení záložního serveru
a změnit jeho váhu, zkusil bych ladbalencer weight=65, defaultně je nastavena na 100. Pak začne oscam preferovat
interní čtečku ice.
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

vyzera to, ze manipulacia s tym loadbalance by mohlo mat ten spravny efekt. aj ked nie 100 percentny.
ale aspon uz oscam ovela viac pouziva lokalnu kartu.

inak skusal som zadefinovat aj skupinu services pre programy, ktore su na karte a nastavit citacky (karta/server) ze by mali ist len z karty. ale po chvili sa to zakuslo a musel sa oscam restartovat. v logu oscamu vsak nadalej ako keby bezali dotazy pravidelne, ale na obrazovke tma. tiez divne...

nic, v kazdom pripade dik za nevedenie tym (asi) spravnym smerom, skusim s tym este laborovat.
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

MartinNR píše:vyzera to, ze manipulacia s tym loadbalance by mohlo mat ten spravny efekt. aj ked nie 100 percentny.
ale aspon uz oscam ovela viac pouziva lokalnu kartu.

inak skusal som zadefinovat aj skupinu services pre programy, ktore su na karte a nastavit citacky (karta/server) ze by mali ist len z karty. ale po chvili sa to zakuslo a musel sa oscam restartovat. v logu oscamu vsak nadalej ako keby bezali dotazy pravidelne, ale na obrazovke tma. tiez divne...

nic, v kazdom pripade dik za nevedenie tym (asi) spravnym smerom, skusim s tym este laborovat.

1, blba binarka
2, este blbsi config
3, loadbalancer je chujovina
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

Loadbalancer určitě vypnout. Jinak ona i ta záloha je nesmysl. Pokud je to dobře nastavené, tak výpadky nebudou a je nesmysl mít zálohu lokální karty. Pak je lepší vyfiltrovat (services) ten základ a na share ho zakázat.
Pokud změna nezafungovala, tak to může být i binárkou. Ono ale někdy změny přes webif chtěj restart oscamu, aby se načetla správně nová konfigurace. Jistota je restart oscamu přes box.
NoPl

Příspěvek od NoPl »

MartinNR píše: inak skusal som zadefinovat aj skupinu services pre programy, ktore su na karte a nastavit citacky (karta/server) ze by mali ist len z karty. ale po chvili sa to zakuslo a musel sa oscam restartovat. v logu oscamu vsak nadalej ako keby bezali dotazy pravidelne, ale na obrazovke tma. tiez divne...
Ja mam SOLO2 VTI 11, oscam 11233 a takto nastavene ako pises a bezim uplne bez problemov, bez sekania. To co mam na karte ide z karty, zvysok si server.
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

binarku mam 11283, bola to nejaka instalacka spojena so cccam. ale ten som odstavil, idem len cez oscam.
a uz som asi tie configy domrvil viacej, lebo mi neprechadzaju zapisy na kartu teraz. a mozno neprechadzali cez oscam odzaciatku, mozno ich naposledy prepustil ten cccam par dni dozadu, kym som ho odstavil.
kriznik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: DM7020HD

Příspěvek od kriznik »

zdravim, mam problem s oscamom pouzivanym ako user , v urcitych intervaloch mi prestane dekodovat, pripojenie na server je CONECTED, pri dekodovani programu pise not found a v online vypisoch ): rejected group (0 ms) (no matching reader). po prepnuti na iny kanal oscam dekoduje, ak vsak prepnem na program v ktorom doslo k vypadku, tak je tma aj minutu, nez sa to rozbehne. skusal som menit binarku, 8830 myslim a 11432, vysledok rovnaky, prijimac DM20HD newnigma2 oe 2.5. V dm7020hd mam rovnako nastaveneho klienta a tam to funggujee. vdaka
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

kriznik píše:zdravim, mam problem s oscamom pouzivanym ako user , v urcitych intervaloch mi prestane dekodovat, pripojenie na server je CONECTED, pri dekodovani programu pise not found a v online vypisoch ): rejected group (0 ms) (no matching reader). po prepnuti na iny kanal oscam dekoduje, ak vsak prepnem na program v ktorom doslo k vypadku, tak je tma aj minutu, nez sa to rozbehne. skusal som menit binarku, 8830 myslim a 11432, vysledok rovnaky, prijimac DM20HD newnigma2 oe 2.5. V dm7020hd mam rovnako nastaveneho klienta a tam to funggujee. vdaka
to bude asi tym ze dm20hd neexistuje, alebo zeby nejaky cinsky podareny klon ? nieco mi uniklo ?
Odpovědět

Zpět na „Oscam - multiprotokolárny kartový server“