Akú zvoliť cestu pre picony ?

Všetko o prijímači VU+ SOLO 4K - diskusia
Palinko950
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Akú zvoliť cestu pre picony ?

Příspěvek od Palinko950 »

Zdravím vás páni. Prosím vás o radu. Kúpil som si VU+Solo 4K. Potrebujem natiahnuť do tohto prístroja najnovšie picony. Picony pre enigmu mám už stiahnuté v počítači , ale neviem zadať cestu v total commandery, aby som ich dostal do VU+. Do môjho staršieho prijímača Coolstream zadám cez total commander share/tuxbox/neutrino/icons/logo a dám kopírovať. Všetko ok. Už 2 hod hľadám na fóre radu , ale nemôžem to nijako nájsť . Preto vás prosím o radu. Vopred ďakujem.
Timeshock
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Dreambox 920 , Vu+Solo2
Kontaktovat uživatele:

Re: Akú zvoliť cestu pre picony ?

Příspěvek od Timeshock »

/usr/share/enigma2/picon/
tedy mozna asi snad :D
motor Stab HH120 ,Dreambox 920,Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC , showbox vitamin 5000 HD

Chyba není v PC ale někde mezi židlí a PC a přesně tam kolikrát sedím :D
MF56
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od MF56 »

Nebo dej dozadu usb flash. Nainstaluj HDGlas 16,a stáhni. Picony naprosto aktuální. Pak zas můžeš přejít na svůj skin.
Kasr
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od Kasr »

V TC existuje aj polozka hladat.
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).
miked

Příspěvek od miked »

To zalezi hlavne od pouzitej Enigmy2 (OpenATV, OpenPLi, Blach Hole, VTi, a podobne) a de fakto aj od pouziteho sandardneho alebo doinstalovaneho alternativneho SKIN-u. Aj ten ma vplyv na to, odkial sa budu nacitavat picony kanalov. Napis prosim co presne pouzivas za zostavu :).

Ja nahravam picony do zlozky, ktoru uviedol vyssie aj Timeshock, cize do:
/usr/share/enigma2/picon/(subory.png)

V niektorych SKINoch sa da tusim aj zmenit/upravit umiestnenie picon (resp. mozes si to tam niekde najst a pozriet, kde sa ukladaju picony, ale neviem ci je tato konfiguracna polozka vo vsetkych SKIN-och). Ja pouzivam napriklad OpenATV 6.0 image, v ktorom mam standardny SKIN bez zmien t.j. MetrixHD a ten ma este dalsiu vnorenu zlozku pre picony priamo vo svojej korenovej zlozke skinu (/usr/share/enigma2/MetrixHD/icons/picons/) - tuto vsak nepouzivam. Ukladam picony do korenovej zlozky spolocnej pre vsetky SKINy (ako som uviedol vyssie alebo ako uviedol aj Timeshock). V zlozke skinu MetrixHD sa to myslim este prerozdeluje do samostatnych podzloziek podla rozlisenia piconiek - co je asi dalsi dolezity faktor mimochodom - takze napis tiez, ze ktore picony (ake rozlisenie) do akeho SKINu sa snazis napchat (rozlisenie tvojho SKINu).

P.S.:
Ak si si nie isty rozlisenim skinu alebo rozslisenim podporovanych picon, tak skus pouzit priamo uz 220x132 picony a umiestni ich rovno do zlozky, ktoru pouzivam ja a Timeshock :).

/////// EDIT :
- este dodavam na internete najdene standardne umiestnenia picon, ktore vraj pouziva MetrixHD SKIN (tam vsade bude hladat dostupne picony MetrixHD skin), ale prepodkladam (dufam ze spravne) ze toto umiestnenie pouzivaju aj ine SKINy:

/usr/share/enigma2/XPicons/picon
/usr/share/enigma2/ZZZPicons/picon
/usr/share/enigma2/picon

/media/usb/XPicons/picon
/media/usb/ZZZPicons/picon
/media/usb/picon

/media/hdd/XPicons/picon
/media/hdd/ZZZPicons/picon
/media/hdd/picon

(picons = univerzalna zlozka, v zavislosti od pouziteho SKINu alebo rozlisenia do 220x132 vcetne)
(XPicons = 220x132)
(ZZZPicons = 400 x 240)
Naposledy upravil(a) miked dne 23.duben 2017 - 21:44, celkem upraveno 2 x.
makatch
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od makatch »

OT: @miked
Bez urážky chlape,ale odkedy si sa tu tak rozpísal,tak záloha fóra určite nabrala pár giga. :lol:
Určite to myslíš v dobrom,ale ked sa začítam do niektorého z tvojích príspevkov,tak kym dojdem na koniec,zabudnem očom si pojednával na začiatku.
Ty sa asi veľmi rád počúvaš ,že ? :D
Pekný večer ešte,peace .
Gigablue HD QUAD PLUS oATV 5.1
FormulerF4 oATV 5.3
HD-BOX FS-9105+ oATV5.1

PANASONIC TX-42AS600E
miked

Příspěvek od miked »

@makatch:

To bude asi tym, ze par predoslych prispevkov absolutne nic neriesia, nepomahaju, nazodpovedaju na povodny dotaz ohladne picon :). Este ani nevedia, aky skin ci rozlisenie pouziva dotycny uzivatel a uz mu chcu radit cestu k piconam ? :) Ja som to napisal cele, jasne, zretelne a vsetko co potrebuje vediet + ziadost o verziu image a SKINu v pripade ze by sa nepohol dalej, tak tato informacia nakopne diskuterov dalej a budu vediet blizsie poradit, kde asi by mohol byt pripadne dalsi problem :)
Timeshock
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Timeshock »

@miked
Teda aby někdo potřeboval půl stránky k tomu aby někomu vysvětlil cestu k piconám to už fakt je síla nic proti tobě nemám kolikrát i lidem pomůžeš ale měl bys ses jebnout kladivem přes prsty ...... pak by tvé příspěvky měli větší smysl .
Apropo dát picony na hdd je opravdu prasárna disk se pak skoro nezastaví
motor Stab HH120 ,Dreambox 920,Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC , showbox vitamin 5000 HD

Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

Nepovažujem Skin za normálny-použiteľný ak sa v ňom cesta k Picon nedá nastaviť.
Takže celá debata je asi zbytočná. :D
A keď je cesta kdekoľvek v kravskej ... , tak vytvoriť odkaz k nej cez simlink je otázkou pár sekúnd.
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
miked

Příspěvek od miked »

Nie Timeshock. Vobec nie. Zase nieje pravda co pises.

Z mojho prispevku uz sa bude vediet pohnut dalej "tazatel" na cestu k piconam. Ale z predoslych prispevkov zistil leda tak ze nefunguje to, co uz urcite aj vyskusal :D. Podla toho dalej co napisal a jak to napisal som usudil, ze nevie ako to vsetko funguje a ze je to zavisle hlavne od pouziteho SKINu a rozlisenia SKINu :). Taktiez univerzalna zlozka "picons" nemusi fungovat vzdy a vsade. Picony su hotova veda a kedze to "tazatel" nedokazal nahrat nikam a urcite vyskusal uz aj standardnu cestu k piconam, tak som mu to obzrejmil cele jak to je :P :D ;).
Kasr
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od Kasr »

Kasr píše:V TC existuje aj polozka hladat.
Aj ja sem tam zabudnem, kde co je. Ale cez TC v koreni stb cez ftp dam hladat. Dam picon, a najde mi zlozku.
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).
miked

Příspěvek od miked »

Steiner píše:Nepovažujem Skin za normálny-použiteľný ak sa v ňom cesta k Picon nedá nastaviť.
A keď je cesta kdekoľvek v kravskej ... , tak vytvoriť odkaz k nej cez simlink je otázkou pár sekúnd.
Ty mas dojem, ze "tazatel" je linuxovy expert ? :) Vytvarat symbolicke linky... to je praca pre samozvanych linuxovych expertov :) a este potom pre uplnych amaterov, ktori nevedia nic o systemoch. Z teba by zrovna programator nebol teda :P. Krizom krazom 150 linkov a potom skus napisat prikaz cd /.... :). Budes pisat nejaky script, budes si isty odkazom, a ked budes chciet do buducna niekomu tento script posunut do jeho systemu, tak tam bude platit uz ina cesta ! Budes upravovat script ? :) Ale to uz su len detajly... to uz predbieham (dobu, ked uzivatelia budu vediet nieco o systemoch). Takychto "programatorov" je plny internet. Kazdy jeden script alebo program co najdes, si musis este hodinu upravovat, aby fungoval jak ma.
Kasr
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od Kasr »

Steiner píše:Nepovažujem Skin za normálny-použiteľný ak sa v ňom cesta k Picon nedá nastaviť.
Ja mam vsetky picony na usb, a nech pouzijem akykolvek image, tak len vytvorim symlink.
miked

Příspěvek od miked »

Kasr píše:
Ja mam vsetky picony na usb, a nech pouzijem akykolvek image, tak len vytvorim symlink.
To ja mam napriklad komplet flash image OpenATV 6.0 spusteny z USB kluca 16 GB :). V internej flashke ani neviem co za image sa nachadza, ale asi nejaky OpenATV 5.3 a v nom plugin OpenMultiboot, pod ktorym som vytvoril bootovanie z USB kluca. Tym padom vsetko bezi z USB-kluca 16GB a ja nemam ziadny problem s pristupovanim k HDD zlozke napr. pre Timeshift funkciu a uz vobec ziadny problem s piconami co sa kapacity tyka (napriek tomu ze ich mam odfitrovane a nahravam iba tie, ktore potrebujem podla zoznamov kanalov). Avsak v mojom pripade sa nejedna o VU+ box, ale o Formuler F3 box. Niektore VU+ s takymto bootovanim z UBS kluca maju problem, neviem ci tam zafunguje nejaky OpenMultiboot a ci sa nepouziva iny sposob pre bootovanie z externej "flashky".
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

Kasr píše:Ja mam vsetky picony na usb, a nech pouzijem akykolvek image, tak len vytvorim symlink.
Áno, o tom som práve písal a pochopili sme sa. Ty ale musíš byť "linuxovy expert" - to už je ale reakcia na niečo iné, nie na teba.
@miked, fakt ja nerozumieť reči tvojho kmeňa. :D
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
miked

Příspěvek od miked »

@steiner:

Tak akoze nehnevaj sa na mna, ale ked ty rozumies iba ciernej a bielej a nicomu inemu, za to ja nemozem :D. Moj mozog je analogovy, nie digitalny :D. Moj mozog nepracuje na principe binarnej ciselnej sustavy ze chape len log.1 a log.0 :). Medzi ciernou a bielou mas milion urovni odtienov "sivej" farby. Ja hovorim recou sivej farby. Ak ty rozumies iba ciernej a bielej farbe, tak ja za to prepac ale fakt nemozem.

To mas ako odpovede vyssie. Dotaz bol v tom zmysle, ze sa uzivatelovi nedari nahrat picony do spravnej zlozky, pricom uz PRESIEL CELE FORUM a de fakto urcite musel odskusat uz aj rozne zlozky - tym padom aj standardnu zlozku najviac pouzivanu.

Aj napriek tomu su prve odpovede hned o tom, aby skusil pouzit standardnu zlozku, v sucasnej dobe najviac pouzivanu uz na vsetkych (aj na starych) Enigmach2 systemoch :) resp. vo vsetkych aktualnych SKIN-och. Alebo co to je za odpoved pre Boha aby pouzil USB umiestnenie ?! :D Namiesto toho, aby sa dakto unuval najprv zistit, aky SKIN "tazatel" pouziva, tak hned tam strielaju vsetci odpovede cisto "logicke" a teda bud je to log.1 (hej, ano, dobre, suhlasim pouzi to, pouzi hento) alebo log.0 (neda sa, neotravuj, nie, daj pokoj, najdi si to sam, neviem, nemam) jak nejaky WebBOT, vyckavajuci na dotaz, aby mohol tento BOT okamzite nejakou kravinou reagovat... v tomto je velmi dobry napriklad dlhe_pole co sa tyka bleskurychlej nezmyselnej a hlavne drzej reakcie - to je asi jeho heslo... aby to bola hlavne drza reakcia. On by si mal premenovat nick radsej z dlhe_pole na drze_pole :). Cudujem sa, ze stale mi sem neprisiel pripomenut nejaky v jeho hlave vymysleny pribeh, namiereny voci mojej osobe, ze napriklad tvrdim (udajne ja), ze OSCam sa vyvija v Python scripte :).
Timeshock
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Timeshock »

@miked

Ale ano je kdyby ti někdo skřípl prsty ve dveřích tak bys psal jen přímo a k věci ne pohádky na spaní.
A chceš nám tu tvrdit že picony uložené na hdd je žůžo že při každém přepnutí kanálu se nerozjede disk místo aby byl hezky v klidu a spouštěl se jen dle potřeby nahrávaní uložení zálohy atd ?? Ano máš jako vždy pravdu na hdd klído být můžou ale cesta pak v nastaveni bude pro jistotu /media/usb/picon že :D :D :D pak je to zajisté v pohodě

miked

Příspěvek od miked »

@Timeshock:

Absolutne som nic nepochopil z toho co teraz pises. Kazdopadne ani slovo z tvojho tvrdenia som ja nezmienil. Neviem co to tu zasa meles o nejakych USB a HDD. Dalsi vykonstruovany pribeh na baze myslienok pouzivatela dlhe_pole. Vymyslis si nejaku svoju sprostost a potom sa ju snazis preniest na niekoho ineho. Je to trapne naozaj. Nic takeho som ja nikde vyslovene netvrdil co si si tu zas ty vymyslel na mna. Heh...
Timeshock
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Timeshock »

@miked
/media/hdd/XPicons/picon
/media/hdd/ZZZPicons/picon
/media/hdd/picon
tohle si tu dal ty já napsal že dát picony na hdd je prasárna pač to zatěžuje úplně zbytečně hdd a tys napsal
Tak raději bez komentáře

miked

Příspěvek od miked »

@Timeshock: ku.va uz fakt... jak s malymi detmi... tak znova osobitne zvlast pre Timeshock, ktory si sadol na kabel asi...

- tvoj prispevok:
Timeshock píše:@miked
Teda aby někdo potřeboval půl stránky k tomu aby někomu vysvětlil cestu k piconám to už fakt je síla nic proti tobě nemám kolikrát i lidem pomůžeš ale měl bys ses jebnout kladivem přes prsty ...... pak by tvé příspěvky měli větší smysl .
Apropo dát picony na hdd je opravdu prasárna disk se pak skoro nezastaví
- a nasledne moja reakcia nanho:
miked píše:Nie Timeshock. Vobec nie. Zase nieje pravda co pises.

Z mojho prispevku uz sa bude vediet pohnut dalej "tazatel" na cestu k piconam. Ale z predoslych prispevkov zistil leda tak ze nefunguje to, co uz urcite aj vyskusal :D. Podla toho dalej co napisal a jak to napisal som usudil, ze nevie ako to vsetko funguje a ze je to zavisle hlavne od pouziteho SKINu a rozlisenia SKINu :). Taktiez univerzalna zlozka "picons" nemusi fungovat vzdy a vsade. Picony su hotova veda a kedze to "tazatel" nedokazal nahrat nikam a urcite vyskusal uz aj standardnu cestu k piconam, tak som mu to obzrejmil cele jak to je :P :D ;).
Potom o nieco nizsie si ty nieco zmienoval o HDD a USB a ja som odpovedal, ze ja som nic o HDD alebo USB nenapisal. Ze ti nerozumiem o com pises, ze mi to jedno, ze su mi nejake HDD alebo USB ukradnute co sa picon tyka :P. Pre mna za mna, nech svoje picony umiestnuju uzivatelia aj na DLNA sever alebo na Microsoft-Shared zlozku vo Windows-PC (SAMBA klient v Enigma2).

Uviedol som este v nekorsiom EDIT-e, ze na ktore dalsie zlozky (teda udajne podla webu, co som nasiel narychlo na internete) pristupuje SKIN MetrixHD. V tychto zlozkach by si mal vediet MetrixHD skin sam najst picony a je jedno, ktoru zlozku z uvedenych pouzijes.

Ty si si proste len poplietol sled udalosti (prispevkov v diskusii). Ze kto a na co kokretne reaguje.
Odpovědět

Zpět na „Diskusia VU+ SOLO 4K“