Karta - freeSAT (0D97-0653)

Oscam - rady, návody a postupy
Odpovědět
papapl
Pokročilý
Pokročilý

CAID 0653

Příspěvek od papapl »

Prosím o radu. V Oscamu mi nenajede dekódování s CAID 0653, přičemž EMM na kartu chodí (Entitlements jsou aktuální). Pravdou je, že zápisy nechodí tak svižně jako u 0624. Emmcache vypnuté. V Neotion Skylink modulu karta najede normálně.
S CAID 0624 žádné problémy nejsou - dekódování najede po několika EMM tak, jak to má být.
0D97 samozřejmě funguje.
Zajímá mne to jen ze zvědavosti - 0D97 mne nijak neomezuje, ale když jsem na jedné čtečce zapnul čisté I*deto (kvůli Insight TV), tak jsem to chtěl přepnout i u druhé.
Verze Oscamu je r11359 (F1, OpenPli 4.0), 11214 (Zgemma HS, OpenPli 4.0) a 11384(Anaconda+, openATV 5.1), ale zkoušel jsem to i ve starších a se stejným výsledkem.

DVBAPI:
P: 0D96
P: 0D97
P: 0624
P: 0653
I za stavu, že tam nechám jen 0653 se to chová stejně..

Díky
miked

Re: CAID 0653

Příspěvek od miked »

No... a co hovori LiveLog z OSCam (nejaky ten 'not found' mozno) ?

Co takto ukazat aj konfiguracne subory OSCam ? Teda ak tam nemas nejake sukromne udaje (hesla). Pouzivas subor oscam.services, kde by mohla byt chybka ? A co konfiguracia identov / caid aj v dalsich suboroch ? Nemas tam nejaku calamadu okolo tohto tebou vyzadovaneho CAID ?
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

No neviem, či to rozbehneš v Irdeto režime, ja tak viem, že freesat by to mal aktivovať na Tvojej karte. Irdeto používa freesat na kartách v ich boxe, ktorá je spárovaná s prijímačom.
VU+ DUO 4K SE, Qiart Lunix 4K, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV
cityglam1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: CI MODUL :-)

Příspěvek od cityglam1 »

Rozbehnúť to rozbehne, ale myslím že v svn nie je 0653. Preto bude musieť použiť oscam v ktorom to je.

Skús toto, akurát configy do /var/tuxbox/config
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

Skúšal som to asi pred rokom len tak zo zaujímavosti, aj v oscame aj v original irdeto čítačke ale nepodarilo sa, tak som to nechal tak. Z freesatu mi vtedy bolo odpísané, že na karte nemám aktivovaný CAID 0653 tak som to ďalej neriešil.
miked

Příspěvek od miked »

cityglam1 píše:Skús toto, akurát configy do /var/tuxbox/config
Nechcem sa hrat na mudreho (stale sa povazujem za amatera do sat. techniky), ale len v pripade, ze bol nainstalovany nanovo .IPK balicek, tak bude zmenena pravdepodobne aj cesta ku konfiguracnym suborom.

Pokial sa vsak jedna len o prepisovanie "binarky" (spustitelneho suboru), tak cesta ku konf. suborom by mala zostat nezmenena, definovana "spustacom" OSCam-u, podla zadanych argumentov pri volani tejto "binarky" (prepinac: -c /cesta/ku/konfiguracnym/suborom).
http://www.streamboard.tv/wiki/OSCam/en/ShellCommands

-napr. v OpenATV s pouzitim doinstalovanym Softcams feed + Softcam panel, po nainstalovani oscam_atv_1.20 z tohto secret-feed-u, sa OSCAM auto-startuje cez Python a konfiguracny subor na autospustenie oscam-u "/etc/oscam_atv.emu" vyzera v takom pripade nasledovne:

Kód: Vybrat vše

emuname = oscam_atv 1.2 11214
binname = oscam_atv
startcam = /usr/bin/oscam_atv -b -r 2 -c /usr/keys/oscam_atv
stopcam = killall -9 oscam_atv 
V pripade OpenPLi bude samozrejme inak.
Naposledy upravil(a) miked dne 23.duben 2017 - 20:03, celkem upraveno 1 x.
papapl
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od papapl »

cityglam1,
děkuji, binárka od Tebe funguje...
Karta začala okamžitě fungovat v Ijdeto módu. Teď zkouším v Zgemmě.
Ještě jednou díky
papapl
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od papapl »

miked,
Máš pravdu. Cesta ke konfigurákům se (pokud si ji nezměníš sám) nemění.
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

Mohol by si sem dať aj configy, aspoň readeru, aby to bolo komplet, možno to bude užitočné aj druhým.
cityglam1, díky za oscam :good:
papapl
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od papapl »

[reader]
label                         = Spodni_ICE
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci0
autospeed                     = 0
boxkey                        = A1C6F3D8B5E1F2C1
rsakey                        = 79EA25A763DA2C3E02B456A13962E60BCE63E628A2C177BE951CED96A9C6131A146F98D5867B7AE6682324FD6481913C0241F065C8D3457E54BB59B7B5DE0362
force_irdeto                  = 1
detect                        = cd
mhz                           = 600
cardmhz                       = 600
group                         = 1
miked

Příspěvek od miked »

No jo no... zakladny konfig, jednoduchy, tak ako to ma byt :P a zaroven s hodenim karty do rezimu (force) irdeto a s povolenim manualneho taktovania (v tomto pripade na okruhlych 6.00 MHz).
papapl
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od papapl »

V jednoduchosti je krása :-)
cityglam1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cityglam1 »

miked píše:
Nechcem sa hrat na mudreho (stale sa povazujem za amatera do sat. techniky), ale len v pripade, ze bol nainstalovany nanovo .IPK balicek, tak bude zmenena pravdepodobne aj cesta ku konfiguracnym suborom.

Pokial sa vsak jedna len o prepisovanie "binarky" (spustitelneho suboru), tak cesta ku konf. suborom by mala zostat nezmenena, definovana "spustacom" OSCam-u, podla zadanych argumentov pri volani tejto "binarky" (prepinac: -c /cesta/ku/konfiguracnym/suborom).
http://www.streamboard.tv/wiki/OSCam/en/ShellCommands

-napr. v OpenATV s pouzitim doinstalovanym Softcams feed + Softcam panel, po nainstalovani oscam_atv_1.20 z tohto secret-feed-u, sa OSCAM auto-startuje cez Python a konfiguracny subor na autospustenie oscam-u "/etc/oscam_atv.emu" vyzera v takom pripade nasledovne:

emuname = oscam_atv 1.2 11214
binname = oscam_atv
startcam = /usr/bin/oscam_atv -b -r 2 -c /usr/keys/oscam_atv
stopcam = killall -9 oscam_atv 
V pripade OpenPLi bude samozrejme inak.

Nie každý používa Softcams feed + Softcam panel a OpenATV a neviem aký image.
Tak preto ConfigDir: /var/tuxbox/config/
miked

Příspěvek od miked »

No... dobre... a nie kazdy pouziva OpenPLi alebo iny image... hrozne vela uzivatelov pouziva aj OpenATV a kedze nevedia ako do systemu dostat Softcam manualnou cestou, tak to tam hodia za pomoci doinstalovaneho Softcam-feed (Softcam si uzivatelia v OpenATV doinstaluju z oficialne nepodporovaneho feed-u). A vobec... ten OpenATV to bol iba priklad. Pokial prehajes (prepises) povodnu "binarku" oscam-u, tak cesta ku konfiguracnym suborom zostava po staru - teda taka, ktora je definovana "spúšťačom" (to je uz jedno ako sa nastartuje spolu so systemom aj OSCam binarka, ale mala by tam byt zadefinovana aj cesta ku konfiguracnym suborom - cize tato cesta zostane po starom).

Nejaky oscam_atv fakt neriesim. To bol iba veeeelmi maly jednoduchy nenapadny nepatrny priklad ;).
cityglam1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cityglam1 »

Aby to už bolo nad slnko jasne. Ja používam iba BlackHole alebo origo image + vlastný script ktorý rozbehne iba bin. A táto bin má vlastnú cestu ConfigDir: /var/tuxbox/config/

To stačí na ozrejmenie celého. Zbytok bude mlátenie prázdnej slamy.
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

A aby to bolo ešte jasnejšie tak veľa boxov v ktorých je Oscam použiteľný nevie spustiť script ale iba binárku - napr. HDBox s originál fw.
V tom prípade všetko závisí od binárky, a nie je to až tak dávno čo sa v binárke tieto veci menili, nechce sa mi to teraz hľadať.
... Aha už to mám. :D
a toto je dosť podstatná informácia:
http://www.streamboard.tv/oscam/changeset/10740
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

Ešte doplním pre tých menej chápavých, ak nie je cesta definovaná v spúšťacom scripte pre Oscam ako jeho parameter, tak stačí použiť jednu z týchto (v zelenom mimo posledného NULL, samozrejme :D ) a ide to. Samozrejme pri použití viacerých /má to svoj význam/ platí presne uvedené poradie.
Samozrejme že kto si Oscam kompiluje sám so svojimi úpravami tam môže mať na prvom mieste: \Oscam\Horna-dolna :D
preto sa cityglam1 vyjadril tak ako sa vyjadril.
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
cityglam1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cityglam1 »

:good:
miked

Příspěvek od miked »

cityglam1 píše:Aby to už bolo nad slnko jasne. Ja používam iba BlackHole alebo origo image + vlastný script ktorý rozbehne iba bin. A táto bin má vlastnú cestu ConfigDir: /var/tuxbox/config/

To stačí na ozrejmenie celého. Zbytok bude mlátenie prázdnej slamy.
Ale vsak pouzivaj aj hodinky s vodotryskom, koho toto zaujima ? Aky to ma suvis s problemom vyssie ? :) VSEOBECNE VSETKY standardne binarky resp. OSCAM pouzivaju skoro vsade a skoro vzdy "tuxbox" zlozku ktoru uvadzas. Napisal si vsak hore jeden obrovsky preslap, ktory by poplietol kazdeho 5teho majitela linuxoveho boxu, na ktorom ma "natiahnuty" OpenATV a do ktoreho si stiahol cez neoficialny Softcam-feed este plugin oscam_atv ci oscam_atv_emu. Pretoze si vyslovene tvrdil, ze pri pouziti inej "binarky" bude konfiguracka zlozka /var/tuxbox/config/ lenze to nieje pravda v pripade, ze clovek vyuziva uz spominane techtle-mechtle pod OpenATV.
O nic ineho mi neslo pre krista pana. Opakujem sa naozaj ako taky blazon. Asi je to aj zbytocne sa opakovat jak to tak sledujem. V pripade vyssie spominaneho oscam_atv je konfiguracna zlozka:
/usr/keys/oscam_atv
A o nic ineho mi neslo. Ze to takto sprosto niekto vymyslel a ze vela ludi pouziva OpenATV + dodatocny Softcam-feed balicek, tak za to ja nemozem. Stazuj sa im. Nie mne. Nie do vzduchu. Nie na lamparen. Stazuj sa tym, co to takto vymysleli. Lebo potom su tvoje tvrdenia nepravdive. A ze je tych uzivatelov s OpenATV + Softcam-feed doplnkom hodne snad nemusim znova prizvukovat.
miked

Příspěvek od miked »

Steiner píše:Ešte doplním pre tých menej chápavých, ak nie je cesta definovaná v spúšťacom scripte pre Oscam ako jeho parameter, tak stačí použiť jednu z týchto (v zelenom mimo posledného NULL, samozrejme :D ) a ide to. Samozrejme pri použití viacerých /má to svoj význam/ platí presne uvedené poradie.
Samozrejme že kto si Oscam kompiluje sám so svojimi úpravami tam môže mať na prvom mieste: \Oscam\Horna-dolna :D
preto sa cityglam1 vyjadril tak ako sa vyjadril.
Takze tvrdis, ze ak si niekto skompiluje 'source code' sam pre vlastnu potrebu, z nejakeho urciteho dovodu ci uz upravy kodu alebo ci uz pre inu platformu, tak zaroven zmeni UMYSELNE zbytocnych 1000 riadkov dalsieho kodu, jeden za dalsim postupne a hlavne ZBYTOCNE, len aby bol ten kod viac "in" ?! :) Skor naopak :D. Spravi z toho ovela horsi vystup, nez bol original :D. To mi tu chces naozaj tvrdit, ze si niekto stiahne open source kod, lebo potrebuje spravit vlastnych zopar uprav z nejakeho konkretneho dovodu fungovania OSCam, a ze medzi tym UMYSELNE este zmeni aj umiestnovanie konfiguracnych suborov ?! Naco by to bolo dobre ?! :)

Kecas sprostosti. Ak by bolo aspon nieco pravdy na tom, ze tam boli UMYSELNE vymenene/zmenene cesty ku konfiguracnym suborom, tak by to potom cityglam1 napisal trochu inak a sice v takom zneni, ze: ZMENIL SOM UMYSELNE zlozku ku konfigu ! ktora bude len a len jedna a ziadna ina ! daj si na to pozor ! jedna sa presne o tuto defaultne pouzivanu zlozku: /var/.......
Odpovědět

Zpět na „Oscam - multiprotokolárny kartový server“