SamyGO na J-series TIZEN TV Samsung

Oscam v TV . Nastroje, postupy, pomocky .
Pravidla fóra
Forum urcene len pre OSCAM v TV prijimacoch !
Odpovědět
Steiner
Moderátor
Moderátor

SamyGO na J-series TIZEN TV Samsung

Příspěvek od Steiner »

J ROOT on T-HK* fw - NIE NÁVOD - iba malá "Skylink ochutnávka" a ukážka výsledkov štúdia a výskumnej práce "tých šikovných". :-)

Je tu toho hodne popísané ale väčšina ľudí ani nevie načo to je a či je to "jedlé", "voč tady kráčí", tak malá ukážka na najnovšej verzii SamyGO.
Typ TV je Samsung UE55JU6872

Priložené obrázky nikde ďalej nerozširovať prosím!

Po úspešnom vykonaní všetkých potrebných krokov v TV:
01.png
02.png
... a po "vyrobení" si toho správneho USB kľúčika so SYSROOT a po jeho pripojení k TV je to na najlepšej ceste ku štartu Root-u, ak si to nakonfigujeme tak aby sa nám hneď po spustení Root-u spúšťali aj iné služby - iný softvér (napr. Oscam), tak by sa tak aj malo stať: :D
03.png
04.png
Ak sa tak stane a spustí sa nám funkčný a správne nakonfigurovaný Oscam, tak by pri kódovanom programe správa o nutnosti CI-modulu alebo tak nejak mala zmiznúť bez toho aby sme tam ten CI-modul s kartou pchali a program by pri správnej konštelácii hviezd mal aj nabehnúť. :D
05.png
Po správnom spustení Root-u je tu aj veľa ďalších bonusov ako funkčné FTP, Telnet, SSH.
Pomocou Telnetu je možno do systému TV posielať príkazy, napr. reboot, poweroff, screenshot, ...
napríklad si z Telnetu spustíme browser ...
06A.JPG
06.png
07.png
... a keď ho už máme spustený, tak si v ňom vieme otvoriť aj lokálny Oscam ...
08.png
Pri prepnutí TV do módu Multi-Link Screen môžeme vidieť TV a aplikácie súčasne:
09.png
TV vie nahrávať na pripojené USB zariadenie, nahráva kódovane a neprenositeľne na iné zariadenia, ani na TV toho istého typu.
V našom prípade vie TV urobiť odkódovanie sama u seba :D
- telnet, a príkaz - spustenie scriptu ktorý je na našom zázračnom kľúčiku: "srf2ts.sh"
Už raz odkódované súbory preskočí.
10.png
TV urobí odkódovanie všetkých nahrávok *.SRF v adresári CONTENTS pomocou ffmpeg ktorý je tiež na našom zázračnom kľúčiku, pritom si sama vyrobí k tomu potrebný klúč *.key a odkódobané súbory *.TS nahrá do adresára REC na tom istom pripojenom disku. Je to samozrejme konfigurovateľné.
Nakoľko vieme mať v TV spustenú aj Sambu tak odkódované súbory môžeme spúšťať v PC alebo inom zariadení v sieti priamo zo siete.
11.png
Cez Telnet fungujú aj príkazy na posielanie správ z PC na TV a aj na grabovanie - screenshot-ovanie samotnej obrazovky TV, tieto obrázky sú tiež tak robené.
12.png
13.png
K TV je možné sa pripojiť aj cez prehliadač, ja som v TV nastavil pevnú IP: 192.168.1.10,
vieme aj spravovať štartovacie scripty:
14.png
... zobraziť si systémové informácie:
15.png
... WebShell, alternatívu k Telnet-u/SSH:
16.png
... a samozrejme aj samotný Oscam:
16b.JPG
Je možné urobiť downgrade firmvéru z vyššej verzie na nižšiu, napriek tomu že to "nie je možné" a "od verzie 1442 už dupľom". Ja som robil z 1443 na 1412 :D
17.png
18.png
... a ešte možno všeličo, ale už sa mi teraz nechce, možno doplním neskôr. :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Steiner
Moderátor
Moderátor

Re: SamyGO na J-series TIZEN TV Samsung

Příspěvek od Steiner »

Plustelka/Volnatelka v DVB-T - Towercom - terestriál v kóde cez DVB-T2 tuner v TV bez modulu a karty s Oscamom pripojeným na server s kartou Plustelka. :)
Towercom ma za túto tému asi tiež "pochváli". :D
20170518215748.png
20170518215417.png
# Plustelka DVB-T
0668,069A:0FA1|Towerhome|CT1
0668,069A:0FA2|Towerhome|CT2
0668,069A:0FA3|Towerhome|Rik
0668,069A:0FA4|Towerhome|Eurosport
0668,069A:0FA5|Towerhome|Eurosport 2
0668,069A:0FA6|Towerhome|Film+
0668,069A:0FA7|Towerhome|Viasat Explore/Spice
0668,069A:0FA8|Towerhome|Viasat Nature
0668,069A:0FA9|Towerhome|Viasat History
0668,069A:0FAA|Towerhome|Nickelodeon
0668,069A:0FAB|Towerhome|VH1
0668,069A:0FAC|Towerhome|JOJ Cinema HD
0668,069A:0FAD|Towerhome|Sport 2
0668,069A:0FAE|Towerhome|EroXXX
0668,069A:03EA|Towerhome|Prima PLUS HD
Edit:
Citovaný zoznam pre oscam.srvid už je neplatný. Tu ho ale opravovať nebudem lebo z obrázku vidno že sa číta vtedy platné: 0668,069A:0FA2 - CT2
:)
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Steiner
Moderátor
Moderátor

Re: SamyGO na J-series TIZEN TV Samsung

Příspěvek od Steiner »

Netflix 4K na tejto TV z r. 2016 funguje a pritom ten TV je rootnutý :)
Info v ľavom hornom rohu: Video: 11.44 Mb/s/2160
„Cross of Iron“
Odpovědět

Zpět na „Oscam - TV API“