LCD4Linux

Odpovědět
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: VuSolo4k DM800SE kathrein910

Re: LCD4Linux

Příspěvek od dlhe_pole »

matko.l píše: Ja som myslel verziu lcd4linux_4.8-r3 pre Arm, ktorá je najnovšia.
No pokiaľ ma oči neklamu, tak na fóre je posledná verzia lcd4linux_4.7-r4_all.
ja som pisal stiahnut v plugins, cize v menu prijimaca, pripadne ak mas nejaku starsiu tak v telnete.

opkg update
opkg upgrade

solo 4k nahodou mam a lcdlinux pouziam na samsung najvacsom ramiku
matko.l
satelitni prijimac: VU+SOLO 4K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matko.l »

9000peter píše:Alebo manualne cez totalcomander cesta:
usr/lib/enigma2/pithon/plugins/extetions stary vymazat restart novy nakopirovat restart
Toto je verzia 4.8 r3 arm stiahnuta priamo z pluginov do boxu a vytiahnuta z boxu.
Ďakujem všetkým za rady, tento postup zabral.
  • VU+Solo 4K ,Hitachi Travelstar 1TB, SILVER SKY digital Lnb 0,1dB, AERIAL 240 H-H Mount, offset -85Al, Skylink, FreeSat
  • Black Hole, Skin HD Glass 17, MgCamd, Ncam, Oscam Ymod v18-T59
lopulus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lopulus »

Ahojte. Chcem poprosiť o radu. Neviem spojazdniť LCD4Linux, stále tam mám iba 2 riadky malých písmen s časom a názvom kanálu. Prečítal som si všetky vlákna, no aj tak stále neviem, ako na to. Viem tam dať iba MiniTV . Prídávam foto s nadstavením.
Ďakujem za rady.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
piki75
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od piki75 »

Dúfam že prijímač je solo4k. V OpenWebif medzi položky "Extra" máš nastavenia slúžiace pre LDC4Linux. Dúfam že máš nastavenú statickú IP adresu v prijímači, keď nie tak nastav, potom v nastaveniach LCD4Linux cez menu prijímača povol IP adresu PC cez ktoré chceš vykonať zmeny v LCD4Linux a potom vieš povoliť aj iné veci okrem toho čo máš zobrazené po prvotnom inštalácii tohto pluginu.
Vu+Solo4K - OpenATV 6.3 + DM500HD - OpenPli + DM8000HD - OpenATV 6.3
+ 28,5E - 23,5E - 19,2E - 16E - 13E - 0,8W
havana
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat

Příspěvek od havana »

Všimnul jsem si pánové, že v downloadu jsou configy na lcd4linux určeny pro image Vti a Black Hole, a že součástí tam je i soubor skin_user.xml , tím chcete řict, že tyto configy jsou mezi různými image vzájemně nepřenositelné???
U Vu+Duo2 stačil soubor lcd4linux.conf a mohl jsem ho použít snad ve všech image co jsem zkoušel.
Přešel jsem na OpenATV 6.1 a večer chci doinstalovat lcd4linux, tak abych si ho zbytečně "neusmrtil" použitím nesprávného configu z Black Hole...
Děkuju.
:poklona:
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA
Timeshock
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Dreambox 920 , Vu+Solo2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Timeshock »

lcd4config ti nic neumrtvi mám v multibootu 3 různé img a lcd4config mám u všech stejný by mne nebavilo pro každý img configurovat lcd4Linux zvlášť jednoduše řečeno nevidím problém si udělat z img lcd4config zálohu a kdyby něco nebylo ok ho dát zpět.Což je nepravděpodobný kolikrát zkouším config od jiných lidí a nikdy nic se nestalo pokud se mne configurace nelíbila tak dám zpět svůj a je klid ............
motor Stab HH120 ,Dreambox 920,Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC , showbox vitamin 5000 HD

Chyba není v PC ale někde mezi židlí a PC a přesně tam kolikrát sedím :D
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

OK - tak mi to taky fungovalo u Duo2 - stejný lcd4linux.conf mi fungoval ve všech image (a´t už v čistém či přes multiboot), ale taky ve všech dalších strojích s přidaným LCD rámečkem.
Tady jsme ale u 4K strojů s procesorem ARM a k souboru lcd4linux.conf přikládají uživatele ješte soubor skin_user.xml a z nejakého důvodu je v downloadu dávají k určitému typu image - takže to asi nebude jedno ...
Tady jsou nabízeny 3 configy a jsou určeny přesně pro image VTI a BH _ proto ta obava ...
Timeshock
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Timeshock »

tak se na skin_user.xml v pspadu podívej a porovnej ja osobne si nemyslim ze je problem v tom jestli mas arm nebo mips ale spis si myslim ze je rozdil pristroj s vestavenym nebo externim ale kdo ví :D ja tedy ne
motor Stab HH120 ,Dreambox 920,Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC , showbox vitamin 5000 HD

havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

Vyzkoušeno a upravený config a skin_user je plně funkční i v OpenATV...
V tom případě ale celkem nechápu, proč takový odborník na lcd4linux tommix v downloadu daný configy přiřazuje jen k Black Hole ...

Kdyby někdo měl zájem v příloze je mnou mírně upravená konfigurace od tommix a patří do složky etc/enigma2...
A samozřejmě si musíte v nastavení nastavit pro počasí své město...
Složka "foto" jsou pozadí, které bude plugín dle conf hledat na media/usb - ale můžete umístit kdekoliv a jen v nastavení pluginu uveďte cestu..
1_0_19_3395_C89_3_EB0000_0_0_0 (2).jpg
1_0_19_3395_C89_3_EB0000_0_0_0 (6).jpg
1_0_19_3395_C89_3_EB0000_0_0_0 (3).jpg
1_0_19_3395_C89_3_EB0000_0_0_0 (1).jpg
1_0_0_0_0_0_0_0_0_0.jpg
lcd4linux configurace.rar
emilsat
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilsat »

Já používám zasadně jeden a ten samy conf. u všech img . Ted mam openATV 6.1 a nedělám řádnou upravu !!! etc/enigma2
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?p=587122#p587122
( a upravení conf, od tommixe a ešte ho sem pověsit ) ](*,)
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / yamaha rx‑a2060 / 7.1.2
9000peter
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: v podpise

Příspěvek od 9000peter »

@Havana to si tam už mohol nasukat najnovší 4.9r1
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H
TV Panasonic TX-58GX810E
AU Yamaha + Magnat + Koda

KukajseM
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

emilsat píše:Já používám zasadně jeden a ten samy conf. u všech img . Ted mam openATV 6.1 a nedělám řádnou upravu !!! etc/enigma2
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?p=587122#p587122
( a upravení conf, od tommixe a ešte ho sem pověsit ) ](*,)
Nevím, proč se boucháš do hlavy!!!!
To já se podivil proč jsou v downloadu u těhto configurací uvedeny, že jsou upraveny pro Vti či Black Hole!!! To mne zmátlo. Já samozřejmě taky vždy u Vu+Duo2 používal jeden na ten samý config pro všechny image. Nebyl jsem si jist, zda to platí i u ARM procesoru.
A nevím, co ti vadí na pověšení upraveného configu od tomixe!!! Jednak jsem autorství tommix přiznal, že to není moje práce ale jeho a nemusíš ho stahovat!!
Takové rýpaly mám nejraději! ](*,) ](*,) ](*,)

@9000peter
To mohl, ty jsi ho sem v sekci pro Duo2 dal, ale pro ARM je s příponou "deb" a nešel mi přes TMP nainstalovat. Je to tak důležité??? O co přicházím..
Ono vlastně celý tento plugin je jen taková paradička. Aby byl použitelný , musel bych použít pořádně velký rámeček a umístit jej blíže k sezení :poklona:
chocholousek
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chocholousek »

havana píše:OK - tak mi to taky fungovalo u Duo2 - stejný lcd4linux.conf mi fungoval ve všech image (a´t už v čistém či přes multiboot), ale taky ve všech dalších strojích s přidaným LCD rámečkem.
Tady jsme ale u 4K strojů s procesorem ARM a k souboru lcd4linux.conf přikládají uživatele ješte soubor skin_user.xml a z nejakého důvodu je v downloadu dávají k určitému typu image - takže to asi nebude jedno ...
Tady jsou nabízeny 3 configy a jsou určeny přesně pro image VTI a BH _ proto ta obava ...
Pokusim se to osvetlit:
Ano je vtom rozdil a to jeden dulezity, LCD4Linux nebyl nikdy optimalizovan pro Vu SOLO4k, on sice funguje dobre ale alespon me nikdy neupravil po instalaci soubor skin_user.xml a bez upravy sice jakoze plugin "jede" ale na display se nic nikdy nezobrazi.

Soubor skin_user.xml vsak neni bezne prenositelny a pokud jej nekdo presto vsechno prenese do jineho image riskuje problemy o tom snad polemizovat nebudeme, proto autori uprav moudre uvadeji pro jake image je uprava urcena. Soubor lcd4config vsak 100-tne prenositelny je toho bych se nebal, myslim ze presne proto je soubor urcen.

P.S. minuly cas zamerne, protoze alespon u VTI, myslim ze jiz po instalaci LCD4Linux uz upraveny skin_user.xml je, ale tato informace je bez zaruky.
Timeshock
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Timeshock »

myslim ze jiz po instalaci LCD4Linux uz upraveny skin_user.xml je

Ne není schválně jsem to porovnával se zmíněným skin_user.xml od tommix v jeho skin_user.xml je na konci scriptu asi 50 řádků které se týkají lcd4linux a jsou je o pozici a velikosti viz :
<!--InfoBarSummary-->
<screen name="InfoBarSummary" position="0,0" size="480,320">
<widget source="global.CurrentTime" render="PixmapLcd4linux" position="0,0" size="480,320" alphatest="blend" />
atd atd atd
v mém skin_user.xml žádné řádky týkající se lcd4linux nejsou

chocholousek
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Timeshock píše:myslim ze jiz po instalaci LCD4Linux uz upraveny skin_user.xml je
Ano ale jak u jakeho image a hw to ze to mas ty tak doma nutne neznamena ze je to tak vzdy a vsude! Buhuzel si myslim ze ve VTI to u arm je upravene od vti teamu a samotny plagin to proste neumi.
Timeshock píše:Ne není schválně jsem to porovnával se zmíněným skin_user.xml od tommix v jeho skin_user.xml je na konci scriptu asi 50 řádků které se týkají lcd4linux a jsou je o pozici a velikosti viz :
<!--InfoBarSummary-->
<screen name="InfoBarSummary" position="0,0" size="480,320">
<widget source="global.CurrentTime" render="PixmapLcd4linux" position="0,0" size="480,320" alphatest="blend" />
atd atd atd
v mém skin_user.xml žádné řádky týkající se lcd4linux nejsou
Tak jeste jednou a pisu pomalu ( myslel jsem ze to nutne nebude ) snad to pomuze, skin_user.xml je uzivatelsky definovane skin.xml. V nekterych images se nevyskytuje vubec nebo jen nepouziva a je zavisly jak od pouzitych plaginu, image tak hardvare, a uziti krizem od ruzneho hw pres ruzne image bych ja neriskoval, ale ty muzes Tobe to dovoluju, kdyz jej mas vsude stejne!

p.s. za mne uz o skin.xml koncim, hadat se o nesmyslnych blbostech nehodlam. :book:
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

chocholousek píše: Pokusim se to osvetlit:
Ano je vtom rozdil a to jeden dulezity, LCD4Linux nebyl nikdy optimalizovan pro Vu SOLO4k, on sice funguje dobre ale alespon me nikdy neupravil po instalaci soubor skin_user.xml a bez upravy sice jakoze plugin "jede" ale na display se nic nikdy nezobrazi.

Soubor skin_user.xml vsak neni bezne prenositelny a pokud jej nekdo presto vsechno prenese do jineho image riskuje problemy o tom snad polemizovat nebudeme, proto autori uprav moudre uvadeji pro jake image je uprava urcena. Soubor lcd4config vsak 100-tne prenositelny je toho bych se nebal, myslim ze presne proto je soubor urcen.

P.S. minuly cas zamerne, protoze alespon u VTI, myslim ze jiz po instalaci LCD4Linux uz upraveny skin_user.xml je, ale tato informace je bez zaruky.
:) Velmi děkuji za vysvětlení - alespoň nejsem za hlupáka, když jsem v té specifikaci pro určený image viděl problem.
Jinak jsem nejdříve zkoušel lcd4linux.conf co jsem používal na Duo2 (byl to prakticky ten samý od tommix s mojími úpravami), ale i přes snahu o úpravu typu LCD v nastavení zůstalo LCD tmavé. Teprve po instalaci zde stažené conf spolu se skin_user (bylo to prakticky to samé nastavení - jen jsem doplnil své úpravy podle duo2) mi opět všechno funguje.
:thankyou: :poklona:
chocholousek
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Neni hlupak ten kdo si dokaze priznat ze neco nevi (neustale narazim na neco co nevim), ale naprilad ten kdo "nas" uci nastavit nase pristroje, prestoze nikdy nemel a ani nevidel zadny STB s vestavenym displayem. A doma si pousti LCD4Linux jen na telefonu.

p.s. u cfg s vuduo stacilo zmenit rozmer dislaye je tam jiny rozmer vestaveneho displaye a naskocilo by to, kdysi kdyz jsem to zkousel to tusim stacilo.
mrs2

Příspěvek od mrs2 »

Vie mi niekto poradiť s nastavením tohto pluginu,tak aby mi zobrazoval na displayi názvy internetových rádií?
matko.l
satelitni prijimac: VU+SOLO 4K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matko.l »

mrs2 píše:Vie mi niekto poradiť s nastavením tohto pluginu,tak aby mi zobrazoval na displayi názvy internetových rádií?
Ak máš plugin Webradio FS, priamo v nastaveniach to máš - zobrazuje sa aj značka rádia, prípadne aktuálny song
  • VU+Solo 4K ,Hitachi Travelstar 1TB, SILVER SKY digital Lnb 0,1dB, AERIAL 240 H-H Mount, offset -85Al, Skylink, FreeSat
  • Black Hole, Skin HD Glass 17, MgCamd, Ncam, Oscam Ymod v18-T59
9000peter
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: v podpise

Příspěvek od 9000peter »

Ahojte. Chcel som sa spýtať na LCD4 Linux plugine z ničoho nič prestala fungovať informácia o východe a západe slnka ( zle ukazuje čas) čo to môže mať na svedomí? Už sa mi to kedysi stalo vtedy som to riešil novsiov verziou pluginu.
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H
TV Panasonic TX-58GX810E
AU Yamaha + Magnat + Koda

KukajseM
Odpovědět

Zpět na „Plugins“