SOLO 4K a streaming na vzdialený počítač

Všetko o prijímači VU+ SOLO 4K - diskusia
vlado222
Pokročilý
Pokročilý

SOLO 4K a streaming na vzdialený počítač

Příspěvek od vlado222 »

pekný deň,
prikladám prvé poznatky (mám len čerstvo zavedenú verejnú IP) zo streamovania a transkoding na vzdialený počítač,
dúfam, že niekomu sa tieto poznatky zídu,
to je ale len prvý krok,
cieľom je rozchodiť streamovanie zo SOLo 4k na vzdialený ďalší satelitný prijímač, ktorý by fungoval bez paraboly,
a prípadne rozchodiť aj traskoding na mobil, tablet...,
rozhodol som sa pre kúpu Formuler 4 Turbo, aj na základe štúdia zaujímavých príspevkov od peter54, decik, gusto, /steve11 ....
včera som ho objednal, netrpezlivo čakám na SMS od kuriéra :-)
privítam vaše pripomienky, rady a skúsenosti k môjmu príspevku
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU+ SOLO 4K, VTI 14.0.3, FHD Glass 17, OSCam r11570,
VU+ UNO 4K SE, VTI 14.0.5, FHD Glass 17, OSCam r11570,
Formuler 4 Turbo, 2x AB Cryptobox 650HD,

Maximum E85 multifocus, 28,2°E _ 23,5°E _ 19,2°E _ 13°E _ 4,9°E _ 0,8°W
ctiforum
Odborník
Odborník

Re: SOLO 4K a streaming na vzdialený počítač

Příspěvek od ctiforum »

Precital som si tvoj popis, forwardovanie a otvorenie portov vonku a konstatujem: ODVAZNY ZAJKO !!! :lol:

Ja som mal jeden cas takto IP telefonnu ustrednu a utoky botov boli na dennom poriadku. Ked nie si dobry "sietar", tak za "par dni/tyzdnov" uvidis, kto vsetko tam je pripojeny :-).

Ked uz chces pristup z vonku, tak taketo veci sa riesia cez VPN (bud cez hesla alebo certifikaty). Co ti brani vytvorit VPNku na RT N-18 a pripajat sa zvonku z nej (napr. cez dreamdroid alebo cez web interface)??? Je tam symetricke sifrovanie, tak to "nezerie" naviac tolko dat a nie je s tym ziadny problem. Aj ked budes chcet pripojit zvonku druhy tuner, tak tiez nebude problem cez VPN.

Uz ked to mas otvorene zvonku, tak aspon si to hod na nestandardne porty. Nie je problem to mat namapovane WEBIF atd na WANe na portoch 20000 a vyssie a potom to forwardnut do LANu na 80,443...atd. Kopa bootov skenuje zvonku standardne porty 80,443,25 atd... a potom zacina "busit", ked dostanu odozvu....

Ale ako som uz povedal: Daj si to cez VPN!!!

Este jedna vec: Keby ti dochadzalo pri transcodingu k posuvu zvuku, zmen si framerate v plugine na AUTO. OpenATV 6 to niekedy robi.

P.S.: Aj ked som bol "kriticky", ber to v dobrom ako radu.
########################
########################

########################
########################

########################
########################

Ukroruina = state "404"
Из России-матушки
Вдаль глядят Сарматушки
На Соединённые Штатушки!
vlastvs499
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zero/ET7000/DM7080HD/DM900 4K

Příspěvek od vlastvs499 »

Ahoj, rozhodně přesměrovat porty, mít otevřené ty, co píšeš, je opravdu sebevražda.
Dál bych tam asi dodal, že heslo do webif zvenku je nejenom kvůli bezpečnosti, ale od 6.0 povinnost v img zanesená.
(V 5.3 to ještě jelo zvenku v pohodě i bez toho).
U posledního obrázku bych dopsal, že když stáhnu playlist u obrazovky s názvem celé FAV skupiny, můžu přepínat na dálku celý playlist.
Rozhodně to chce změnit porty, jestli to podle toho bude někdo dělat a nechá si otevřené porty, jak píšeš, tak info pro něj - tyto porty budou testovány útočníkem mezi prvními.
Třeba takhle nějak náhodně:
forw2.PNG
Zero, DM7080HD, DM920
vlado222
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vlado222 »

vlastvs499, ctiforum ďakujem za vážne upozornenia a rady ako bezpečnosť prevádzkovania streamu ošetriť,
okamžite prijímam opatrenia !
ešte raz, vďaka !!!

vlastvs499
Pokročilý
Pokročilý

Není zač, je dodám, že při přístupu na web rozhraní zvenku pak musíme napsat příslušný přesměrovaný port za onu veřejnou IP adresu, např: 73.122.84.25:30811, jinak bude prohlížeč hledat na portu 80 a nic nenajde.
Na port 80 a příslušnou IP adresu ve vnitřní síti to z vnějšího portu nasměruje router.
Naposledy upravil(a) vlastvs499 dne 11.říjen 2017 - 19:49, celkem upraveno 1 x.
Zero, DM7080HD, DM920
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

Inteligentní útočník dokáže najít otevřené porty, takže na přesměrování se spolehnout nedá.
vlastvs499
Pokročilý
Pokročilý

To samozřejmě ano, ale za pár let, co to používám, se mi to nestalo.
Zato kamarádovi se už několikrát ocitl router v továrním nastavení.
Což by byl pro mě velký problém, protože ovládám po síti okna i kotelnu.
Vím, že je spousta možností, jak to zabezpečit, ale tam věřím v hesla.
Zero, DM7080HD, DM920
vlado222
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vlado222 »

samozrejme, že to chcem mať bezpečné, ako to len ide,
okamžite som urobil kontrolu na routri prihlásených klientov, nebolo tam nič cudzieho,
ani s prijímačom sa nič nedeje, skontroloval som OScam Webinterface,
vyzerá to, že za tri dni otvorenia tých portov (80, 433, 8001..) sa nič zlého neudialo,
v každom prípade som už podľa vlastvs499 urobil premapovanie tých portov, nahádzal som tam všelijaké náhodné čísla, nech si ich "aliens" hľadajú :-)
a v druhom kole sa vrhnem na preštudovanie systému VPN ako to odporúča ctiforum, toto neovládam, možno ma niekto aj tu na fóre nakopne správnym smerom...
samozrejme idem hľadať a študovať aj ja osobne,
ešte raz chlapi, ďakujem vám !

ctiforum
Odborník
Odborník

Příspěvek od ctiforum »

Tam v podstate toho nemas co velmi nastavovat. Das si Enable PPTP server, Samba support nemusis zapinat, zadas meno, heslo, pripadne rozsah IP pre pripojenych VPNklientov (Client IP address) , vypmes MPPE-40 a No Encryption a ides...

Bolo by dobre este vypnut na routri uPNP...a na sataku zeditovat konfigurak od SAMBY (/etc/samba/samba.cnf - prip. este dalsi vnoreny subor /zavisi od image) a zmazat v nom (pripadne zamriezkovat #) sekciu Root, lebo sudruhovia z OpenATV to nechali default zapnute !!! :P

...........a zatvor vsetky porty z WANu :D

Zistis si verejnu IP z WEB interface routra, zoberies mobil s androidom, nakonfigurujes v nom VPN pripojenie, prip. este nainstalujes dreamdroid (ale pojde to aj cez WEB browser) a ideeeees :D

@chloe: Jasne, ze pre skuseneho utocnika nie je problem zistit otvorene porty, ale ked uz ich ma otvorene vonku :( , tak nech zmeni aspon defaultne porty 80,443 ...
########################
########################

########################
########################

########################
########################

Ukroruina = state "404"
Из России-матушки
Вдаль глядят Сарматушки
На Соединённые Штатушки!
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

ctiforum píše: pripadne rozsah IP pre pripojenych klientov (Client IP address)
Tohle by měl řešit i u těch otevřených portů jako další posílení zabezpečení.
vlado222
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vlado222 »

ctiforum dobré ráno,
ďakujem za ďalšie dôležité informácie,
už sa s tým borím :-)
momentálne z toho mám trochu obavy, či to zvládnem, ale mám ciťák, že v konečnej fáze to nebude až také zložité,
ale tvoje rady ma povzbudzujú a dodávajú chuť bojovať,
zatiaľ som urobil aspoň to, že som si premapoval tie porty ako mi radil vlastvs499,
no a cieľom je naučiť sa a rozchodiť to VPN aj podľa tvojich rád,
s priebehom a výsledkom môjho snaženia budem informovať,

vlado222
Pokročilý
Pokročilý

Streamovanie zo SOLO 4K na Formuler 4 Turbo a VPN

Příspěvek od vlado222 »

V mojom predchádzajúcom príspevku som uviedol postup streamovania zo vzdialeného satelitného prijímača do PC.
V tomto príspevku popisujem skúsenosti zo streamovania zo vzdialeného satelitného prijímača (SOLO 4K) do lokálneho satelitného prijímača (Formuler 4 Turbo), ktorý nemôže byť pripojený (z technických príčin) na parabolu.
Pre tento účel som použil plugin Remote Channel Stream Converter.
Pri riešení prepojenia oboch prijímačov som kládol dôraz aj na bezpečnosť internetového spojenia oboch prijímačov systémom VPN.
Som povďačný autorom zilizila, ClasicRock, gusto1, Ivan P., emilsat, dufog3, mjozef, barancek, efendy55 za príspevky, ktoré mi boli vodítkom pri zvládnutí streamovania pomocou pluginu Remote Channel Stream Converter,
a tiež autorom ctiforum a vlastvs499 za cenné rady pre zvládnutie zabezpečenia internetového spojenia.
Privítam vaše skúsenosti, pripomienky a rady k danej téme.

EDIT:
Na základe diskusie ešte dodávam dôležité upozornenie:
Zabezpečenie spojenia prijímačov systémom VPN - PPTP je zraniteľné a napadnuteľné. Je nevyhnutné ho zabezpečiť systémom VPN - OpenVPN !!! V tomto zmysle je potrebné použiť pri nastavení routrov namiesto PPTP bezpečnejší OpenVPN !!
Naposledy upravil(a) vlado222 dne 27.říjen 2017 - 12:42, celkem upraveno 3 x.

dreteam
Pokročilý
Pokročilý

Re: Streamovanie zo SOLO 4K na Formuler 4 Turbo a VPN

Příspěvek od dreteam »

ked uz pptp, tak by som na firewally povolil len pristup z urcitej (tych) adries, inac sa to moze stat peknou dierkou do celej siete, lepsie riesenie je Openvpn server na routry a Openvpn klient na prijimaci

https://www.ivpn.net/pptp-vs-l2tp-vs-openvpn
https://www.howtogeek.com/211329/which- ... -vs.-sstp/
ET10000, DM900 Triple, OpenPLI, OpenATV...
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

No vidíš a na OpenPLi fóru nedoporučovali openvpn klienta na příjimači protože je to tunel do sítě a koncové zařízení nemá ani základní zabezpečení v podobě uživatelských účtů. Všechno je přístupné přes root a takový box je další hrozbou. I přesto openvpn najdeš ve všech image běžně k instalaci. Podobně ani firewall nebude na boxu něco na co by se měl někdo spoléhat.
Na OpenPLi fóru bylo řečeno že je vhodnější tunel mezi routery s podporou firewalu.
vlado222
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vlado222 »

Ahojte chalani,
pre zvýšenie bezpečnosti mám nastavený aj firewall.
Na margo ochrany sieťovej prevádzky sa aj na tomto fóre už popísalo na mraky príspevkov.
Písalo sa o tom, že došlo k prelomeniu ochrany PPTP, takisto sa písalo aj o prelomení ochrany WPA2 – Personal, WPA2-PSK. Dokonca aj názory na bezpečnosť OpenVPN klient na prijímači sú rôzne. Mne ten OpenVPN klient na prijímači s Open ATV 6.0 nefunguje, ktovie, či to neodstavili aj kvôli problémom s bezpečnosťou... Aj preto som to riešil na úrovni routrov. :)
Ináč, boli tu na fóre aj príspevky, kde užívateľ má ochranu siete urobenú „iba“ cez Port Forwarding a prevádzkuje vonkajšie pripojenie už roky bez „újmy na zdraví“.
Bolo by poučné a zaujímavé vedieť, či sa už niekomu niekedy stalo, že mu prelomili ochranu VPN-PPTP, alebo VPN-OpenVPN (pri prevádzke dvoch satelitných prijímačov cez pripojenie vonkajšou internetovou sieťou), s akým nastavením, za akých okolností a s akým dopadom.
Uvítal by som príspevky z praxe na túto tému, konkrétne a reálne prípady, nielen v rovine teórie. Aby sme sa poučili a vyvodili z toho nejaké závery a prijali opatrenia.
Moje súčasné nastavenie sa „uvarilo“ len pred pár dňami a nemal som čas testovať a skúšať aj ďalšie možnosti.
Ale určite si ho nájdem a nastavím na routri aj Open VPN, aby som porovnal rozdiely v stabilite a rýchlosti pripojenia...
A dúfam, že o žiadnom prelomení ochrany môjho nastavenia nebudem musieť nikdy do tohto fóra písať. :)

P.S.
Pre zaujímavosť, prikladám článok o prelomení WPA2-PSK: http://www.dsl.sk/article.php?article=20327

dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: VuSolo4k DM800SE kathrein910

Příspěvek od dlhe_pole »

moc to prezivas.. openvpn chodi jak na open-pli, tak na inych image, chce to len pochopit princip.
BTW: pouzivat na tp-linku offic firmware je ciste barbarstvo
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 19.květen 2024 - 7:41, celkem upraveno 1 x.
Důvod: fix QUOTE
dreteam
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dreteam »

11chloe píše:No vidíš a na OpenPLi fóru nedoporučovali openvpn klienta na příjimači protože je to tunel do sítě
no, podla mojich vedomosti, toto bolo myslene na rezim servera v prijimaci (binarny subor je ten isty pre rezim servera aj rezim klienta, spravanie urcuje len konfiguracny subor), ked je prijimac v rezime klienta, tak na routry (v sieti prijimaca) nie je otvoreny ziadny port a prijimac nie je nijako vystaveny do internetu, nie je potrebne aktivovat ani firewall na prijimaci, jediny sposob ako sa utocnik moze dostat na prijimac je len haknut VPN server alebo mu podstrcit falosny VPN server, co su veci ktore sa netykaju prijimaca
druha moznost, obist prijimace a VPN nastavit na urovni routrov moze byt dobra, ale v tom pripade pouzit pptp protokol sa mi zda nebezpecne, nakolko ta lokalna siet kde je otvoreny port na routry, je vystavena dost velkemu nebezpeciu otvoreniu celej lokalnej siete do internetu ...
a to do toho nie je zahrnuty protokol IPv6, ktory, bez nejakych nastaveni, transparentne prechadza cez routre IPv4, a prijimac tak moze byt vystaveny do internetu na IPv6 adrese (pokial poskytovatel internetu podporuje IPv6)

vlado222 pozor, aktivuj si ten firewall na prichodzie spojenia len s konkretnej ipecky klienta, nasledujuce odkazy by mohli sposobit odhalenie tvojich pristupovych udajov na pptp spojenie

https://samsclass.info/124/proj14/p10-pptp.htm
https://tools.kali.org/password-attacks/thc-pptp-bruter
https://worldhack3r.wordpress.com/2012/ ... backtrack/
ET10000, DM900 Triple, OpenPLI, OpenATV...
gusto1
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od gusto1 »

11chloe píše:No vidíš a na OpenPLi fóru nedoporučovali openvpn klienta na příjimači protože je to tunel do sítě a koncové zařízení nemá ani základní zabezpečení v podobě uživatelských účtů. Všechno je přístupné přes root a takový box je další hrozbou. I přesto openvpn najdeš ve všech image běžně k instalaci. Podobně ani firewall nebude na boxu něco na co by se měl někdo spoléhat.
Na OpenPLi fóru bylo řečeno že je vhodnější tunel mezi routery s podporou firewalu.
Ale predsa root je zaheslovany a pristup do boxov je len v ramci openvpn a v lan si tam nikto ani neprdne pokial nema kluce a certifikaty (tie su len na servery a u klientov).
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

Nechci nikoho odrazovat. Jenom jsem chtěl poznamenat , že vývojáři maj pochybnost jestli tyhle síťové nástroje opravdu do boxu patří. Je na každém jestli je používá.

VPN - OpenPLi Wiki

Settopbox

Although you can install OpenVPN on your Enigma2 box it is not to be recommended. You should use a router for that (WiFi router or NAS) or a custom router firmware which are basically new operating systems you can flash onto your router, replacing the router’s standard operating system with something new. DD-WRT is a popular one, and OpenWrt will also work well. So use something that's being updated regularly and has a large community, as safety is much higher when you have the latest security updates.
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: VuSolo4k DM800SE kathrein910

Příspěvek od dlhe_pole »

tak tak.. preto ta moja poznamka o barbarstve s original fw na tplinku.. z neho urobit openvpn server a vsetko ostatne co treba len klientov
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 19.květen 2024 - 7:45, celkem upraveno 1 x.
Důvod: fix QUOTE
Odpovědět

Zpět na „Diskusia VU+ SOLO 4K“