Proč se mi nezobrazují picony ?

Moderátor: chocholousek

Odpovědět
tirreus

Proč se mi nezobrazují picony ?

Příspěvek od tirreus »

Ahojte,

nejdříve jsem se picony pokusil stáhnout z různých seznamů přes Menu -> Moduly -> PiconManager (mod). Samozřejmě mi to stáhlo jenom pár obrázků, protože pouze pár jich odpovídalo stanicím na Skylinku, byly to právě ty v nadpise.

Teprve později jsem objevil seznamy zde:
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... ilit=picon

a přes FTP spojení je nakopíroval do adresáře:
/usr/share/enigma2/picon/

přičemž jsem všechny defaultní (i ty stažené přes PiconManager) smazal.

Teď se mi zobrazují všechny picony správně přiřazené ke stanicím, ale kromě těch, které se mi stáhly a zobrazily po stažení přes PiconManager!
Co se to děje? ;) Ty obrázky pro AMC, Eurosport 1 a 2, Filmbox Premium tam určitě jsou, ale nezobrazují se, tedy nejsou přiřazené ke stanicím... Proč?
Jako by ty dané stanice měly nějaká metadata, ke kterým jsou třeba přiřazeny ještě ty soubory s picony, které jsem smazal???
Jak donutit zobrazovat nové picony?

Díky za pomoc...
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Re: Proč se nezobrazují picony AMC, Eurosport 1 a 2, Filmbox Premium?

Příspěvek od w.o.l.f. »

v menu informace o programu si zkontroluj referenční číslo, pokud nesouhlasí s tím jak je "pojmenovaný picon" pak se nic zobrazovat nebude
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
tirreus

Příspěvek od tirreus »

w.o.l.f. píše:v menu informace o programu si zkontroluj referenční číslo, pokud nesouhlasí s tím jak je "pojmenovaný picon" pak se nic zobrazovat nebude
Čísla souborů i ref. služby jsou stejná...

např.: pro Filmbox Premium je v adresáři soubor:
1_0_16_52E4_C96_3_EB0000_0_0_0.png
a ref. služby v info o kanálu:
1:0:16:52E4:C96:3:EB0000:0:0:0:
tirreus

Příspěvek od tirreus »

w.o.l.f. píše:v menu informace o programu si zkontroluj referenční číslo, pokud nesouhlasí s tím jak je "pojmenovaný picon" pak se nic zobrazovat nebude
Tak už vyřešeno. Víte co pomohlo? Klasická základní IT poučka - když to nefunguje, restartuj to... :lol:
Snad to aspoň někomu pomůže, až bude mít podobný problém...
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

:good:
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
chocholousek
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chocholousek »

tirreus píše:Jako by ty dané stanice měly nějaká metadata, ke kterým jsou třeba přiřazeny ještě ty soubory s picony, které jsem smazal???
Doplnim:
Take jsem se setkal s tim ze enigma vyzadovala tu puvodni piconu a to az do restartu kdy se vse popravilo. Myslim ze to muze byt tim ze picona(png obrazek) nekdy obsahuje ruzny pocet barev a muze a nebo nemusi obsahovat i alfa kanal. Podle toho pro jake vyuziti je balik picon primarne urceny je take vytvororen rozmer a barevna hloubka + pruhlednost. Baliky jsou tvoreny tak aby ty nejcastejsi varianty na reference obsahovaly a nemelo by se bezne stavat aby picona nebyla nalezena.
ZlatyPes

Příspěvek od ZlatyPes »

Ahojte,

prosím o radu, dovolím si znovuotevřít toto historické téma. Mám 1x VU+ ZERO 4K a 2x VU+ UNO4KSE, navšech patřičný VTI 15-0-04, FHD Glass 17 9.50, picony stažené přes HD Glass. Problém je v tom, že tam picony místo "Kanal 1" je "SPARK" a místo "Nova Sport 6" pak je "A11". Nakopíroval jsem tam tyto 2 picony stažené z tohoto fóra, zkontroloval service reference a nechal je v boxech přepsat, samozřejmě restart, jak enigmy, tak celého boxu a ty nové picony se mně nezobrazují. Dokonce jsem došel tak daleko, že na Zero 4K jsem udělal čistou instalaci všeho (žádné zálohy), picony jsem nestahoval přes FHD Glass, ale nakopíroval jsem je tam přes FTP a to dokonce jen ty, jejichž programy mám v seznamech (vyzobal jsem je předtím z původní šložky). Dokonce jsem přes Zoner Photo Studio odstranil ve všech souborech veškeré "interní" informace z obrázků a pořád nic.

Díky za každý nápad

Edit: Tak už jsem na to přišel, jen co jsem dopsal tento příspěvek, tak jsem si ještě jednou přečetl celé vlákno a jak Chocholoušek píše o post výše je to v bitové hloubce png. Všechny Chocholouškovy picony (stažené přes HD Gloass), které se normálně zobrazují, mají 32 bit hloubku, ty 2 zde na fóru stažené měly 24 bit hloubku, po změně na 32 bit se oba picony začaly zobrazovat. Sranda je, že změna jde udělat pouhým otevřením souboru v "malování" integrovaném ve WIN a jeho znovuuložením (není tam vůbec žádná možnost volby hloubky, takže pokud se to nevyzkouší, tak to se to nezjistí). Když jsem to zkoušel přes Zoner Photo Studio, tak tam je pro png možnost pouze 8, 16, 24 a 48 bit a na netu jsem taky nenašel, jak na to (navíc jsem lama jako tlama, vše metodou pokus-omyl). Nevím, jestli je to záležitost pouze mé kombinace STB, image a skinu, ale prostě s 24 bit png si to nerozumí. Tak snad to někomu pomůže.
Naposledy upravil(a) ZlatyPes dne 25.říjen 2025 - 8:35, celkem upraveno 3 x.
Skylink Irdeto M7, 2x VU+ UNO 4K SE 1TB, VU+ Solo SE V2, VU+ Zero 4K 1TB (všechny VTi aktual), 23,5° + 19,2°, DS418 4x 6TB
Wozi
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ DUO4K SE
Kontaktovat uživatele:

Re: Proč se mi nezobrazují picony ?

Příspěvek od Wozi »

Až budu doma, potáhám z mého VUčka picony, všechny mě fungují, a nahraju je sem s cestou kde je mám ve vučku já.
VU+ DUO4K SE (S2X FBC), VU+UNO4K SE (S2X FBC) + VU+ext.USB tuner (T2)...VTi, Zgemma4K H9 combo….OpenATV, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET CZ/SK
ZlatyPes

Příspěvek od ZlatyPes »

Díky, cesty, názvy, vše bylo OK - viz edit mého příspěvku výše.

Edit: vidím, že máš vúčka, VTI a Skylink, máš i 19,2E? Já tam mám problém s frekvencí 11973 V, fungují Ti MTV? Ne že bych na ně koukal, ale já tam mám signál 0 (pouize na této frekvenci), už mně to nějakou chvíli vrtá hlavou, stále jsem na nic nepřišel. Díky za info

viewtopic.php?t=80699
Skylink Irdeto M7, 2x VU+ UNO 4K SE 1TB, VU+ Solo SE V2, VU+ Zero 4K 1TB (všechny VTi aktual), 23,5° + 19,2°, DS418 4x 6TB
Wozi
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wozi »

Ano mám i 19,2…….ano Mtvčka s frekvence 11973 jedou, signál 87%.
VU+ DUO4K SE (S2X FBC), VU+UNO4K SE (S2X FBC) + VU+ext.USB tuner (T2)...VTi, Zgemma4K H9 combo….OpenATV, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET CZ/SK
kevink57
satelitni prijimac: VU+ UNO 4K SE

Příspěvek od kevink57 »

Wozi píše: 25.říjen 2025 - 8:20 Až budu doma, potáhám z mého VUčka picony, všechny mě fungují, a nahraju je sem s cestou kde je mám ve vučku já.
Môžem poprosiť o picony a cestu? Ďakujem.
VU+ UNO 4K SE, parabola multi 85, satelit 23, 16, 13, 0.8
ZlatyPes

Příspěvek od ZlatyPes »

Wozi píše: 25.říjen 2025 - 11:47 Ano mám i 19,2…….ano Mtvčka s frekvence 11973 jedou, signál 87%.
To jsem z toho blázen, kdybych měl všechny SAT boxy na 1 LNB, tak bych to viděl na chybu v konvertoru. Ale Zero 4K a UNO 4K SE jedou na jednu parabolu a druhý UNO 4K Se + Solo2 jedou na druhou parabolu, jsou od sebe cca 10 m a ani na jednom ani ťuk. Ta samá frekvence z 23,5 jede normálně, vše ostatní z 19,2 chytám také. Ještě jsem neměl čas vyzkoušet jiné image, protože jak říkám, vše mám metodou pokus-omyl a to opravdu chce hodně času a ten bohužel chybí. Ledaže by to byl nejslabší transpondér a já měl nedokonale seřízenou parabolu/y, to se mně nechce věřit, že by to tak bylo u obou stejně. Ještě jedině někjaké to rušení, ale vzhledem k funkčnosti 11973 V na 23,5E se mně to také nejeví jako varianta. No nic, stejně budou MTV končit, nechyběly doposud, nebudou chybět ani teď - jen mně to vrtá hlavou.
Naposledy upravil(a) ZlatyPes dne 25.říjen 2025 - 14:00, celkem upraveno 2 x.
ZlatyPes

Příspěvek od ZlatyPes »

kevink57 píše: 25.říjen 2025 - 11:59
Wozi píše: 25.říjen 2025 - 8:20 Až budu doma, potáhám z mého VUčka picony, všechny mě fungují, a nahraju je sem s cestou kde je mám ve vučku já.
Môžem poprosiť o picony a cestu? Ďakujem.
Ahoj,

tu jsou černé picony 150x90 a 50x30 pro Skylink + asi 10 picon pro 19,2 , co používám (ZDF, 3sat, PRO7, BBC News atd.), cesta je individuální, podle nastavení ve skinu FHD Glass - já mám např. /media/usb/hdg17_files/picon nebo picon_50x30
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Wozi
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wozi »

Zde jsou moje barevné transparent 220x132, Skylink KOMPLET - CZ/SK + volné na 19,2 .....a cestu mám 0:/usr/share/enigma2/hdg17_files/picon/
kevink57
satelitni prijimac: VU+ UNO 4K SE

Příspěvek od kevink57 »

ZlatýPes + Wozi = ďakujem za picony a informácie.
VU+ UNO 4K SE, parabola multi 85, satelit 23, 16, 13, 0.8
bigsat
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H9 Combo,Zgemma H7S

Příspěvek od bigsat »

zdravím prosím nemá někdo picony cz DBT2 u chocholouška nejdou už stáhnout diky
Zgemma H9 combo, H11,H8.2,H7,octagon sf8008 -parabola multi-85 -28,23,19,16,13,4.8,0.8,
Wozi
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wozi »

Mrknu, v boxu Zgemma H9 combo jedu i pozemko, a channel list mám i DVB-T2, vysosám a drcnu to sem. Akorát to budou zase barevné transparent, už nevim v jakém rozměru, ale upřesním.
Vlastimilek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: UNO4KSE,GIGABLUE,OCTAGON

Příspěvek od Vlastimilek »

bigsat píše: 26.říjen 2025 - 9:50 zdravím prosím nemá někdo picony cz DBT2 u chocholouška nejdou už stáhnout diky
Teď jsem stahoval a běží :oops:
Wozi
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wozi »

Zde picony z boxu Zgemma H9 combo (Skylink KOMPLET CZ/SK, free německé na 19,2, včetně radii + české DVB-T2) barevné transparent a rozměr 100x60.....já mám cestu 0:/usr/share/enigma2/hdg17_files/picon/
bigsat
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H9 Combo,Zgemma H7S

Příspěvek od bigsat »

ok díík moc skusim nainstalovat :poklona: :poklona: mam to taky do zgemma H9
Zgemma H9 combo, H11,H8.2,H7,octagon sf8008 -parabola multi-85 -28,23,19,16,13,4.8,0.8,
Odpovědět

Zpět na „Picons“