Vu+ Duo 4K

Všetko o prijímači VU+ Duo 4K - diskusia
Odpovědět
satelito999
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Duo 4K

Re: Vu+ Duo 4K

Příspěvek od satelito999 »

Jo, WOL jde doinstalovat a v menu se pak objeví hluboké vypnutí s WOL. Probudit se mi to nepodařilo. Dle wiki to jít ani nemá.
VU+ Duo 4K (S2+T2)
flubertn
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od flubertn »

VTronik píše:A dělá to jen na některých programech nebo na všech? A jaký je kodek zvuku, který se seká (mpeg, AC3)? Nemáš zapnuté automatické vyrovnávání hlasitosti?
Automatocke vyrovnanie som skusal zapnute aj vypnute robi to aj tak. Dnes 2h nic a teraz za 5 min 2x. Pri pozerani dvbt Prima. Zvuk ma napisane AAC-HE ale robi to aj na S2. Zvuk je tahany cez hdmi do tv a potom z TV cez optiku do Aktivnych repro. Ovladanie zvuku v tv je vypnute a na repro to mam tak na 30% a na ovladanie hlasitosti pouzivam satelit. Chcel som sa tak vyhnut prepinaniu programu 1 dialkovym a ovladanim hlasitosti 2. Doteraz to islo bez probk3mou a po vymene satelitu zacalo takto hnevat takze hladam chybu v satelite. Zaujimave je ze ked to zacne sekat staci prepnut program a hned to ide ok. Alebo staci vypnut a zapnut tv a taisto sa to znova rozbehne bez sekania.
mirecko2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 8900 SHD

Příspěvek od mirecko2 »

Ahojte,

mám taktiež Vu duo 4K ale v konfigurácii 2 x FBC tuner. Poradte aký soft či VTI alebo OpenATV (mam teraz v VU Solo se V2) a ako nastaviť tuneri - mám ich tam nejaké vela:). Pri nastavení sa ma pýta na A, B, I a J tuner... Kam zapájate kábel dole či hore? lebo keď som dal kábel koaxiál dole tak nebol signál. Dakujem veľmi pekne. PS: Podarilo sa niekomu rozbehať mgcamd? Ano ja viem oscam ale toto mi chodi už roky a nechce sa mi to meniť (ako správny IT nič neupdatovať kým staré funguje...).
satelito999
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

VTI 14 mi bylo doporučeno zkušeným prodejcem. OpenATV 6.3 mi rozmlouval. Kabel jsem zapojil do horního, myslel jsem, že to je jedno, ale třeba na tom záleží. Mám jeden sat a jeden pozemní, ale ten pozemní má jen jeden konektor.
VU+ Duo 4K (S2+T2)
flubertn
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od flubertn »

mirecko2 píše:Ahojte,

mám taktiež Vu duo 4K ale v konfigurácii 2 x FBC tuner. Poradte aký soft či VTI alebo OpenATV (mam teraz v VU Solo se V2) a ako nastaviť tuneri - mám ich tam nejaké vela:). Pri nastavení sa ma pýta na A, B, I a J tuner... Kam zapájate kábel dole či hore? lebo keď som dal kábel koaxiál dole tak nebol signál. Dakujem veľmi pekne. PS: Podarilo sa niekomu rozbehať mgcamd? Ano ja viem oscam ale toto mi chodi už roky a nechce sa mi to meniť (ako správny IT nič neupdatovať kým staré funguje...).
ak som spravne pochopil tak mas z paraboly dotiahnute 2 kable a mas 2x dvojtunerovy fbc tuner tak by si mal mat vzadu 4 srobovacie koncovky. Potom zapoj do 1 tunera hore aj dole a 2 tuner mozes kludne demontovat lebo ho nemas cim krmit. A a B nastav na svoju druzicu. Ak mas iba jeden kabel a nic viac takisto mozes 2 tuner demontovat a A nastav a B daj ako nekonfigurovane. Ak tam mas zastrkavaciu koncovku tak to je DVBT2 tuner ak mas antenu zapoj ak nie taisto demontovat nech tam nie je zbytocne zapojeny a nebude sa pouzivat. Ak mas 2 solo tunery ktore maju vystup loop potom zapajaj do vrchneho. Ale myslim ze budes mat skor dvojtunery.
JanoDca
satelitni prijimac: VU+ DUO 4K

Příspěvek od JanoDca »

mirecko2 píše:Ahojte,

Vykašli sa na VTI aj OPEN ATV,ten mi nainštalovali bez toho,aby som si to objednal pri objednávke VU+duo 4K a ešte si drzo zapýtali 20€ za inštaláciu(to som si všimol na bloku až doma).Nevadí,urobil som pre istotu zálohu,dal som tam BH 3.0.7 a dal som sa do roboty.V priebehu pár dní po poobediach som spokojný s výsledkom,pretože keď VU+duo 4K porovnám s bývalím VU+duo,tak je to fakt raketa.A Oscamu sa neboj,keď budeš potrebovať určite ti niekto poradí.Možno aj ja.
VU+ duo 4K, BlackHole 3.0.8.0 (2019-03-05-master),1TB HDD Toshiba,ICE,oscam,13.0E,19.2E-23.5E-28.2E,SAMSUNG UE55F6770SBXXH
dvbtshop
Pokročilý
Pokročilý

Re: Vu+ Duo 4K - T2 mux 13 nejde zvuk

Příspěvek od dvbtshop »

Zdravím, mám DUO4K s DUAL DVB-T/T2 tunerem a nejde mi zvuk na většině stanic DVB-T2 muxu 13 (třeba Nova Gold). Ostatní DVB-T2 i DVB-T muxy jsou se zvukem v pohodě. Zkoušel jsem dvě různé TV, několik HDMI kabelů, několik imagí (VTI, BH, OpenATV) a nic nepomáhá. Na jiných T2 boxech to chodí. Máte někdo podobnou zkušenost, řeší to někdo? Receiver je to pěkný, ale takováhle "moucha" je jako dost na pytel, resp. na vyhození. :-(
Dreambox DM8000 2T+2S
Dreambox DM900 DUAL DVB-T2
Dreambox DM920 SAT + TRIPLE DVB-T2
Octagon SF4008 TRIPLE DVB-T2
Mutant HD51 DUAL DVB-T2
Amiko Viper DVB-T2
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

skús si prepnúť audio stopu na problémovej stanici .... :D
Všetko 4K
dvbtshop
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dvbtshop »

efendy55 píše:skús si prepnúť audio stopu na problémovej stanici .... :D
To jsem samozřejmě zkoušel, ostatně na několika stanicích v tom muxu je jen jedna stopa. Asi jde o nějakou nekompatibilitu. Jiné DVB-T2 receivery s Enigmou 2 (zkoušel jsem třeba Octagon SF4008, Mutant HD51, Dreambox DM900, Amiko Viper) s tím problém nemají. Stejnou informaci mám i od jiného majitele DUO4K s T2 tunery (ten zkoušel i ULTIMO4K a v pohodě, na DUO4K totéž nehraje).
Dreambox DM8000 2T+2S
Mutant HD51 DUAL DVB-T2
Amiko Viper DVB-T2
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

napísať priamo na ich forum .... alebo kontaktovať ab-com.... :good:v openatv nám spravili drivre na inú značku boxu pre DVBT2-264 na počkanie :Yahoo!: :ROFL:
na obed som im napísal a o 2-hod. som mal nové drivre v boxe na proba jazdu ... :D
Všetko 4K
pepes
satelitni prijimac: VU+Duo, HDBox9105+
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepes »

Zkus nastavit v automatickém výběru řeči nastavení na neurčeno, nebo original, případně ne.
Mne by ale spíš zajímalo, kdy půjde Kodi na Vu+ Duo 4K. Zatím jde jenom na Black Hole a VTI. Potřeboval bych i na ostatních ......
dvbtshop
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dvbtshop »

efendy55 píše:napísať priamo na ich forum .... alebo kontaktovať ab-com.... :good:v openatv nám spravili drivre na inú značku boxu pre DVBT2-264 na počkanie :Yahoo!: :ROFL:
na obed som im napísal a o 2-hod. som mal nové drivre v boxe na proba jazdu ... :D
Zkusím ten ab-com, ale obávám se, že ani oni moc nevědí čím je specifický český DVB-T2 mux 13. Na jiných muxech to opravdu nedělá problém. Jazyková nastavení jsem zkoušel taky už různá (Ne, Neurčeno, Originál, Čeština ...) a bez úspěchu. Dokonce jsem se dostal do stavu, kdy po přepnutí z "vadného" muxu do nějakého "funkčního" nešel zvuk ani tam. Pomohl restart. Podivná závada, zjevně softwarová ...
Dreambox DM8000 2T+2S
Mutant HD51 DUAL DVB-T2
Amiko Viper DVB-T2
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

neboj nič .... ab-com na nich zatlači tak ako na HEVC-265 u Flix.tv a Antiku ... :D
skús si ponastavovať audio stopy na problémových kanáloch a daj len reštart E2 ... nie tvrdý reštart ... :ROFL:
neboj nič ... veríme VU+ ..... :good: tiež ho dotrepem domov ...... :Yahoo!:
aspon nie som zase prvý čo kápne na nejaké problémy ... :smoke:
Všetko 4K
dvbtshop
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dvbtshop »

efendy55 píše:neboj nič .... ab-com na nich zatlači tak ako na HEVC-265 u Flix.tv a Antiku ... :D
skús si ponastavovať audio stopy na problémových kanáloch a daj len reštart E2 ... nie tvrdý reštart ... :ROFL:
neboj nič ... veríme VU+ ..... :good: tiež ho dotrepem domov ...... :Yahoo!:
aspon nie som zase prvý čo kápne na nejaké problémy ... :smoke:
Rozumím, je to nové a software syrový. Snad to pořeší. Jen jsem to chtěl doma slavnostně vyměnit na Vánoce za DM8000 a hold s tím asi ještě počkám ...
Dreambox DM8000 2T+2S
Mutant HD51 DUAL DVB-T2
Amiko Viper DVB-T2
satelito999
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Já tu o tom problému se zvukem v T2 psal taky, tak jsem rád, že nejsem sám. Zkusím taky napsat prodejci, je to známá firma co spolupracuje s Parabolou a píše pro ně recenze, tak třeba má taky kontakty a dokáže s tím něco udělat. Ale osobně mám pozemní tuner jen jako zálohu, kdyby sníh zavál parabolu nebo byl jiný problém s talířem. Jinak není důvod pozemák používat, když už si platím Skylink digital.
VU+ Duo 4K (S2+T2)
dvbtshop
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dvbtshop »

satelito999 píše:Já tu o tom problému se zvukem v T2 psal taky, tak jsem rád, že nejsem sám. Zkusím taky napsat prodejci, je to známá firma co spolupracuje s Parabolou a píše pro ně recenze, tak třeba má taky kontakty a dokáže s tím něco udělat. Ale osobně mám pozemní tuner jen jako zálohu, kdyby sníh zavál parabolu nebo byl jiný problém s talířem. Jinak není důvod pozemák používat, když už si platím Skylink digital.
Já to beru, ale zase když už si člověk koupí přístroj za minimálně 10 litrů, tak nějak automaticky očekává, že bude umět aspoň to co STB za pět stovek, že :) Věřím, že to vychytají, ale pro český trh to považuju za docela velký prů..r. Já osobně jsem dlouho váhal mezi DM920 a DUO4K a jsem docela zklamaný nedotažeností toho softwaru (a nejen toto je nedodělané, třeba podpora DVD v OpenATV je jedním slovem nulová). Proč mám kupovat takový přístroj a pak ještě půl roku čekat než bude prakticky použitelný? :(
Dreambox DM8000 2T+2S
Mutant HD51 DUAL DVB-T2
Amiko Viper DVB-T2
satelito999
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Nojo, Kodi, přehrávání skoro všech formátů filmů, jedna bída. Ještě, že mám Raspi 3 v záloze, tam jede všechno.
VU+ Duo 4K (S2+T2)
dvbtshop
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dvbtshop »

Jen trochu analýzy problému se zvukem: Pokud je PID AUDIO větší než 7FF (hexa), DUO4K zvuk zpracuje, pokud je nižší než 800, je ticho. Podle mě to není jen problém DVB-T/T2. Dekodéru je šumák z jakého zdroje ten stream je.
Dreambox DM8000 2T+2S
Mutant HD51 DUAL DVB-T2
Amiko Viper DVB-T2
mirecko2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 8900 SHD

Příspěvek od mirecko2 »

dvbtshop píše:
satelito999 píše:Já tu o tom problému se zvukem v T2 psal taky, tak jsem rád, že nejsem sám. Zkusím taky napsat prodejci, je to známá firma co spolupracuje s Parabolou a píše pro ně recenze, tak třeba má taky kontakty a dokáže s tím něco udělat. Ale osobně mám pozemní tuner jen jako zálohu, kdyby sníh zavál parabolu nebo byl jiný problém s talířem. Jinak není důvod pozemák používat, když už si platím Skylink digital.
Já to beru, ale zase když už si člověk koupí přístroj za minimálně 10 litrů, tak nějak automaticky očekává, že bude umět aspoň to co STB za pět stovek, že :) Věřím, že to vychytají, ale pro český trh to považuju za docela velký prů..r. Já osobně jsem dlouho váhal mezi DM920 a DUO4K a jsem docela zklamaný nedotažeností toho softwaru (a nejen toto je nedodělané, třeba podpora DVD v OpenATV je jedním slovem nulová). Proč mám kupovat takový přístroj a pak ještě půl roku čekat než bude prakticky použitelný? :(
Súhlasím, už druhý deň trávim tým že sa snažím duo 4K rozbehnúť. Jedným slovom hrôza - ked porovnám s mojim starým solo SE V2 tak mi je za ním ľúto. Dal som do Dua VTI a teda nič moc... tolko zelenáčov som s Openatv nevidel ani za rok. Info pre všetkých - kodi nejde, mediaplayer 2 padá - nie je možné priradiť titulky, nfs share - nenamapuje - cifs ide, z 10 nových filmov prehrá asi 1 a to je teda dosť naprd. Starý STB toto zvládal ako nič...
satelito999
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Tak do VTI vychází skoro každý týden aktualizace, tak to snad poladí. Titulky umí přehrávat MediaPlayer2, doinstalovaný jako modul. Umí si je i stáhnout z netu. Ale co naplat, když onen mkv soubor vůbec nepřehraje. Já doufám, že to časem vyřeší, zatím mě to ani netrápí, protože jsem na Raspberry zvyklý a mám ho dost vyladěný, tak ho můžu používat i nadále.
Jinak Kodi jako takové mi jde spustit, sice s limitem na rozlišení 1280x720 a taky po spuštění píše nějakou hlášku o staré verzi Pythonu, ale jede. Jenže filmy když si v ní nalistuju, tak je otevírá přes MediaPlayer co je výchozí v Enigmě, tudíž to taky nefunguje.
VU+ Duo 4K (S2+T2)
Odpovědět

Zpět na „Diskusia VU+ Duo 4K“