Stabilni verze

Diskusia k oscamu platformy i386-pc-linux
Odpovědět
frymi1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Stabilni verze

Příspěvek od frymi1 »

Kterou verzi oscamu mate vyzkousenou jako stabilni ? Nahral jsem posledni a dost mi to pada. Predchozi verze, kterou jsem nahral cca pred 2 mesici taky zadna slava ...
Mam skylink a pouzivam newcamd, ctecka smargo na USB.
Dik
Mr. Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Stabilni verze

Příspěvek od Mr. Death »

Běžím na nějaké starší verzi oscam-1.20-unstable_svn-r11245. Jednou za čas udělám upgrade na novější verzi, ale teď jsem ho dlouho nedělal. Jestli má někdo tip na ještě lepší verzi, rád si nechám poradit.
miked

Příspěvek od miked »

Neviem co ma znamenat ten "i386-pc-linux"... teda viem co to znamena, ale preco zrovna tato kategoria vlakna diskusneho fora ?!

Ak by si to myslel ozaj vazne a mal by si na zdielanie karty samostatny server/linux na nejakom desktope, tak ja si myslim, ze zalezi od toho co presne chces zdielat, kam, ako, preco, komu, ... . Som v satelitnej technike zial len novacik takze moc toho neporadim... ale na druhu stranu som zase dobry IT-ckar ;-) . OSCam si myslim, ze sa moze chovat na kazdom zariadeni, na kazdom procaku, na kazdom systeme, na kazdej citacke trosku odlisne. Takze otazka od teba, ktora verzia je najlepsia bude nezodpovedana, ak nepuresenis do coho to chces... neviem co potrebujes proste... a tak nemozem bars co radit.

Napriklad na mojom boxe Formuler F3 mam image Enigma2 | OpenATV 5.3 a oni tam maju nasukane toto:
OSCam: 1.20-unstable_svn Build: r11214 Compiler: mipsel-openpli40-linux-gnu
Bezi to uplne krasne, nadherne, bez jedineho problemu, avsak len ako citacka dekodovaciej karty, nic viac... ziaden server, klient, ani nic takeho :).

Potom ako zmienuje kolega vyssie, tak tiez som sa dopracoval k tejto verzii, ked som potreboval testovat starsi image Enigma2|OpenPLi-4-MastaG, na ktorom nefungoval feed-server (uz viac neexistuje pre tuto starsiu verziu), cize som musel instalovat Softcam rucne a pouzil som prave hore spominany enigma2-plugin-softcams-oscam-11245-linuxsat_openpli_mips32el.ipk (uz skompilovane a zbalene pre intalaciu pre Enigma2|OpenPLi). Fungovalo to skvelo. Ale zase len vo funkcii citacky kariet... ziaden cam-server a cam-client.

Ked som skusil nahodit do OpenATV 5.3 verziu oscam 1.20 build 11245, tak nefungovala moc dobre. Uz sa nepamatam co, ale blbo to. Nastavenie zostalo take ako predosle. Lenze v novej verzii sa mozu niektore nastavenia viacmenej vyzadovat alebo chovat inak, nez v predoslej verzii. Z pohladu programatora viem, ze ak zmenim jednu vec, moze sa zasa chovat inak dalsich 10 veci bez toho aby som si bol toho vedomi :). Najhorsie je prave to nekonecne obmienanie verzii... tie build verzie... kazda jedna je v podstate rizikova, lebo nikdy nevies co zasa budes k nej potrebovat nastavit, zmenit, upravit, aby fungovala jak sa patri. Najlepsie je nainstalovat jednu verziu osvedcenu, pouzivat ju vsade, snazit sa s nou ziskat prax, ucit sa ju nastavovat a nebude problem :D. Ako to ma napr. poriesene aj OpenATV 5.3 :) jedna aj ked "unstable" build verzia a ta funguje uz par mesiacov. Nieje dovod tam trepat hned najnovsiu (myslim ze je to aktualne oscam 1.20 verzia build 11327 - http://download.oscam.cc/ ).

Takze moje odporucanie podotykam vsak ze od amatera do sat. techniky, su zmienovane dve verzie, a aj to u teba nemusia rovnako dobre fungovat (zalezi od nastaveni, hardwaru, linuxu, atd.):
(1) oscam 1.20 build 11214 (OpenATV)
(2) oscam 1.20 build 11245
elektroslaby
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Vu+ Zero 4k

Příspěvek od elektroslaby »

K terou verzi oscamu mate vyzkousenou jako stabilni ? Nahral jsem posledni a dost mi to pada. Predchozi verze, kterou jsem nahral cca pred 2 mesici taky zadna slava ...
Mam skylink a pouzivam newcamd, ctecka smargo na USB.
Dik[/quote]

Já používám tuhle a mám klid
super binarka nizke odezvy oscam_atv.rar
[quote="frymi1"]
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
chocholousek
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chocholousek »

@elektroslaby
takze si se chtel pochvalit a dal si oscam pro mipsel do sekce oscam i386-pc-linux, vyborne!
Mr. Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mr. Death »

Včera večer jsem nasadil verzi r11353 (jedna z posledních), kompiloval jsem vlastní verzi, vynechal jsem pár věcí, velikost binárky paradoxně jednou tak velká, než předkompilovaný verze.
Zatím to jede, na Phoenixu odezva kolem 120ms. Jestli máte zájem, můžu vystavit, ale zatím je to vyzkoušeno jenom jeden den, takže bez záruky stability.
luccas

Příspěvek od luccas »

Posledních pár dní/týdnů na posledních verzi 115xx mi to taky náhodně padá. někdy drží dva dny, jindy po 5 minutých padne.

Zjistil jsem, že to určitě dělají zápisy, z největší pravděpodobností na 0624. Možná nestandardní instrukce???

Pokud aktivuju posílání zápisů jednou za čas (aby nevypadlo dekódování 0624 :) ) tak to drží v pohodě. Pokud zapomenu vypnout, je jisté, že to padne.

Budu muset prokoumat crash logy. K tomu jsem se nedostal.
Mr. Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mr. Death »

Já mám zkompilovanou verzi 11401 a jede stabilně (uptime je od posledního restartu serveru - 131 dní). Ale je to na 0D97, takže jiná situace.
Kompiloval jsem to ve výchozí konfiguraci, takže spousta čteček navíc, ale aspoň to funguje.
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peter54 »

Dost pochybujem o tom, zeby stabilita oscamu a citaciek suvisela s verziou alebo s 0D96 alebo 0624
luccas

Příspěvek od luccas »

Na VU+ 0624 jede v pohodě. Na x64 to při zapnutých emm náhodně padá. :/ po přepnutí protokolu od VU+ k serveru na cs378x to padá méně, ale i tak.

buffer overflow*********** to končí.
cableguru
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cableguru »

luccas píše:Na VU+ 0624 jede v pohodě. Na x64 to při zapnutých emm náhodně padá. :/ po přepnutí protokolu od VU+ k serveru na cs378x to padá méně, ale i tak.

buffer overflow*********** to končí.
no podla mna je najstabilnejsia verzia Oscam r11505_m7&cak7uni .. uz tyzden ju testujem a ziaden vypadok
minestra
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od minestra »

Výpadek asi ne, ale ty odezvy :twisted:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Mutant HD51 multiboot: ATV 6.4-7.3, A64 rom64/ram4 1gb lan, E-85 multifocus 23.5e,19.2e,13e,1w
luccas

Příspěvek od luccas »

vždycky taková príma odpověď
jajo4546
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: DM7080HD

Příspěvek od jajo4546 »

Mne r11505 ide bez výpadku ale na klasickom IR nastavení nie cak7
minestra
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od minestra »

dlhe_pole píše: a pritom riesenie je tak prozaiste..... :D
Prostá řešení jsou ta nejlepší ;-) ale ...nikdo s nimi moc nespěchá :?:
Mutant HD51 multiboot: ATV 6.4-7.3, A64 rom64/ram4 1gb lan, E-85 multifocus 23.5e,19.2e,13e,1w
wizo

Příspěvek od wizo »

Od 23. marca 2019 zhadzuju EMM zapisy OSCam aj mne (v9738 aj v11395). Niekedy je klud aj dva dni, niekedy to pada kazdych 5 minut. Dovtedy to slapalo krasne, uptime aj niekolko mesiacov. V logoch nic podozrive.
EMM zapisy dostavam cez newcamd klienta pre tri karty 2x 0624 a 1x 0668.
Pouzity HW: i686-linux-gnu-libusb
luccas

Příspěvek od luccas »

chybka (tedy vlastnost na prase psaných funkcí bez ošetření chyb) je evidentně v reader-irdeto.c . Zatím testuju úpravy. :)
ondrej9
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ondrej9 »

aj si niečo doriešil?
Odpovědět

Zpět na „i386-pc-linux - diskusia“