Som dlhoročný používateľ satelitných príjímačov, no doteraz som mal len jednoduché mašiny ako Openbox, Fergusson Ariva, AB Cryptobox atď. Konečne si myslím, že nastal čas, aby som si kúpil poriadny prístroj s linuxom a zatiaľ mám vyhliadnutý VU+ Uno 4K SE. S linuxom zatiaľ nemám žiadnu skúsenosť, tak prosím ak sa Vám moje otázky budú zdať triviálne, aby ste brali ohľad na moju nulovú skúsenosť s linux. Prečítal som dosť materiálov a návodov na nete k linuxu, no tých informácií je baraz veľa preto by som mal pár otázok.
1) Keď prijímač kúpim nebude nakonfigurovaný a bude v ňom teda základný image od výrobcu, ktorý bude obsahovať pluginy ako napr. CCCAM atď., alebo image od výrobcu možnosť takýchto pluginov neumožňuje. resp. prečo je potrebné nahrať alternatívny image.
2) Kúpiť teda takýto čístý prijímač a nakonfigurovať si ho sám podľa návodu tu fóre, alebo kúpiť prijímať rovno od predajcov, ktorý ho predajú kompletne nastavený a nakonfigurovaný? Ale najradšej by som išiel od nuly a prijímač si nastavil od začiatku sám. Otázka znie ako veľmi je to celé komplikované
3) Ktorý image je podľa Vás najlepší? OpenPLi, VTi, OpenATV, Black Hole?? Aký je v nich rozdiel??
4) Jednotlivé pluginy sú už súčasťou takýchto image, alebo sa inštalujú dodatočne?
Díky