Oscam versus aktualizace Open Atv 6.4 a 7.1-problém

Oscam - rady, návody a postupy
Odpovědět
Mr. Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

OpenATV divné chování

Příspěvek od Mr. Death »

Nesetkali jste se někdo u posledních OpenATV 6.3, že oscam nedekóduje? Zkoušel jsem stable i trunk (pár verzí od sebe) a dokonce starou verzi ze zálohy OpenATV 6.2, oscam normálně naběhne, nehodí žádnou chybu. Připojí se ke všem serverům, ale dle logu nehodí žádný dotaz. Je to ještě zvláštní o to, že to den normálně fungovalo.
V zoufalství jsem tam nahodil EMU verzi 11572 a ta normálně funguje.
Takže prozatím to funguje, ale spíš mě zajímá, jestli jste se s tím někdo nesetkali a kde případně byla chyba.

Předem dík!

EDIT: Tak divně se to chová po návratu ze standby i na EMU verzi. A to tak moc, že ani restart napomůže a musí se odpojit ze zásuvky, aby se satelit probral. Co je na tom zvláštní, tak síť funguje normálně, oscam taky, až na to, že nedekóduje. Začínám hodně litovat toho, že jsem přešel z 6.2 na 6.3, už před rokem jsem se z té sračky vracel na 6.2 a podle všeho se zase vrátím - blbne oscam, nefunguje HDMI CEC a kdo ví, co je ještě blbě... :-/
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: VuSolo4k DM800SE kathrein910

Re: OpenATV divné chování

Příspěvek od dlhe_pole »

hele pepo, jeste muzes zkusit open-atv 6.4, a pak zistis ze chyba nebo taky bug je mezi zidli a boxem
Mr. Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mr. Death »

To je samozřejmě možný, už se vracím k 6.2, protože mě ty experimenty nebaví. Na 6.2 to běželo přes rok bez chyb včetně funkčního HDMI CEC.
mtester270
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mtester270 »

A este nam povedz na kju p... si to aktualizoval? Len tak z nudy ze.
OFF
Mr. Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mr. Death »

Tak na půl, na jednom stb se mně blbě chovaly titulky a po delší době to nerozdýchalo klasický update modulů (celkem očekávatelně). Tak jsem udělal update na OpenATV 6.3 (samozřejmě čistou instalaci bez importu konfigurace). Na první pohled se všechno zdálo OK, dokonce i lepší odezvy systému, lepší ovládání oscam a podobně, tak jsem to jebnul i na druhý stb a dál už to znáte...
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

mtester270 píše:A este nam povedz na kju p... si to aktualizoval? Len tak z nudy ze.
Musím sa zastať, taký vyj..baný Win10 už aktualizuje bez otázky, sám a všetko. Aj drivery NVidia čo znamená, pre neznalých, čo aktualizácia to 2 GB z disku v p..i.
V živote som nič neaktualizoval a v živote som nemal problém.
To ako to funguje teraz pod Win10 je ostuda, ešte že idem na Win7 a nemám problémy.

...čiže to že niekto dneska niečo aktualizuje by som netrestal.
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
mtester270
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mtester270 »

Ani mi nehovor ja som tym chuj.m aj pisal a si myslis ze mi niekto odpovedal (samozrejme nie slovensky ako by to isto mnohych napadlo ze ). Mi to odfajcilo cely pocitac musel som nahadzovat vsetko nanovo samozrejme nehovorim o domacom PC takze tam toho bolo po ch...

Ja som za naktualizovanie a u linux pristroja obzvlast a obzvlast ludmi ktori o tom ch... vedia a potom sem vypisuju taketo eposy.
OFF
9000peter
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: v podpise

Příspěvek od 9000peter »

Mr. Death píše:Nesetkali jste se někdo u posledních OpenATV 6.3, že oscam nedekóduje? Zkoušel jsem stable i trunk (pár verzí od sebe) a dokonce starou verzi ze zálohy OpenATV 6.2, oscam normálně naběhne, nehodí žádnou chybu. Připojí se ke všem serverům, ale dle logu nehodí žádný dotaz. Je to ještě zvláštní o to, že to den normálně fungovalo.
V zoufalství jsem tam nahodil EMU verzi 11572 a ta normálně funguje.
Takže prozatím to funguje, ale spíš mě zajímá, jestli jste se s tím někdo nesetkali a kde případně byla chyba.

Předem dík!

EDIT: Tak divně se to chová po návratu ze standby i na EMU verzi. A to tak moc, že ani restart napomůže a musí se odpojit ze zásuvky, aby se satelit probral. Co je na tom zvláštní, tak síť funguje normálně, oscam taky, až na to, že nedekóduje. Začínám hodně litovat toho, že jsem přešel z 6.2 na 6.3, už před rokem jsem se z té sračky vracel na 6.2 a podle všeho se zase vrátím - blbne oscam, nefunguje HDMI CEC a kdo ví, co je ještě blbě... :-/
Nepíšeš na akom boxe to blbne.
Ja na ATV bežím od verzie 5.4 po súčasnu 6.4 aktualizujem a nemám problém . Čo sa týka 6.3 tak je stable s tou by nemal byť problém ja bežím na beta 6.4 a ide ako gula. Tiež nepíšeš na akých oscamoch ti to blblo inštalovaných ako ipk alebo z feedu pluginov. Oscam si aktualizujem priamo z feedu ATV a nemal som s ním najmenší problém samozrejme záleží aj od configu oscamu.
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H
TV Panasonic TX-58GX810E
AU Yamaha + Magnat + Koda

KukajseM
minestra
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od minestra »

Mám podobnou zkušenost s ATV6.4 :(
Mutant HD51 multiboot: ATV 6.4-7.3, A64 rom64/ram4 1gb lan, E-85 multifocus 23.5e,19.2e,13e,1w
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

ATV 6.4 by u mňa na Zgemme h7s nebolo zlé, keby pri každej 2-3tej on line aktualizácii neprestalo fungovať flashovanie on-line. Hľadá zdroje a kolečko točí, točí a nič nenájde. Nutný tvrdý reštart...
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peter54 »

Ak je v hre formuler f4 turbo tak popisovane je normalne chovanie pre stroj s origo bootloaderom.
Kedze sa tu vyplakava nad openatv a typ stroja sa taji, tak netusim.
Mr. Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mr. Death »

Je to F4 Turbo, o problému s bootloaderem vím, ale dost mě překvapilo, že s verzí 6.2 to funguje normálně. Navíc mám takový pocit, že jsem ten bootloader aktualizoval, ale to nevím na 100%, tuto F4 mám už aspoň dva roky.
Každopádně jsem na to už neměl nervy, vrátil 6.2 a všechno zase funguje.
IMHO verze oscamu je irelevantní, protože problém se vyskytuje na všech, tři z feedu (stable, trunk, emu) a jeden starý ověřený z verze 6.2. Naopak nový emu na 6.2 běží normálně. Takže problém nebyl přímo v oscamu, ale to jsem zjistil až po návratu na 6.2.

BTW dá se nějak zjistit verze bootloaderu? Nejlíp přes ssh nebo webif.
Duce
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: zopár ich mám

Příspěvek od Duce »

ja nedávam online aktualizácie a na čo, vždy používam aktuálnu stable verziu ktorú nahrám cez usb+ softcam panel.ipk a to používam do blba, napr . používam ATV 6.2, keď príde stable ATV 6.3 tak nahrám cez usb novú a tak kolom dookola, rozdiel je v tom ak používam beta ,verziu a chcem testovať tak testujem a nevyvedú ma nejaké problémy lebo je to BETA VERZIA IMG a tam sa to dá očakávať že niečo nemusí fungovať, ale beta verziu nebudem nahrávať do bežného boxu na ktorom chce niekto bežne sledovať TV a pod.
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peter54 »

Mr. Death píše: BTW dá se nějak zjistit verze bootloaderu? Nejlíp přes ssh nebo webif.
Neviem, ako by sa to dalo zistit. Mozno cez rs232 a putty.
Ja by som bootloader skusil uploadnut - tym sa vyhnes pochybnostiam, ci ano alebo nie. Skodit to nemôže. Za tu namahu co tomu venujes je to kvapka v mori.
Ja mam 4 kusy f4t pod palcom s openpli 6.0, jeden ma openhdf. 2 roky bez aktualizácií a aj bez problemov. Bootloader povodny.
Mr. Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mr. Death »

Tak velice pravděpodobně tam byl starý bootloader. Nový jsem asi dal na druhý domácí Formuler a tím vznikl ten falešný pocit, že bootloaderem to být nemůže, protože je tam ten nový.
rebusromulus

Oscam versus aktualizace Open Atv 6.4 a 7.1-problém

Příspěvek od rebusromulus »

Při aktualizaci dochází u obou vezí k přepsání binárek a cest oscamu a to jak verze stable tak i trunk. Dá se tomu nějak v nastavení OpenAtv zabránit. Děkuji za rady.
Kasr
Znalec fóra
Znalec fóra

Re: Oscam versus aktualizace Open Atv 6.4 a 7.1-problém

Příspěvek od Kasr »

Však si zazalohuj a potom prepis.
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).
rebusromulus

To dělám, ale hledám nějakou vychytávku v samotném OpenAtv, zda někdo neví.
9000peter
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: v podpise

Příspěvek od 9000peter »

Tak keď stiahnes oscam z feedu OpenATV tak si skús premenovať bin oscamu na nejaký svoj názov a príslušné cesty oscamu.
Potom keď príde aktualizácia z feedu OpenATV tak by sa nemal prepísať na novšiu verziu oscamu.
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H
TV Panasonic TX-58GX810E
AU Yamaha + Magnat + Koda

KukajseM
rebusromulus

To znamená přejmenovat binarku (zkontrolovat atributy) a přejmenovat složku configů včetně v init.d cesty, že?
Myslel jsem zda nejde přímo v OpenAtv "zaklikout" co se může či nemůže aktualizovat.
Odpovědět

Zpět na „Oscam - multiprotokolárny kartový server“