prehodil som medzi sebou LNB 2 a LNB3 a začalo mi trošku fungovať
iba trošku, lebo z Astra 1 mi načítalo 636programov a z Astra 3 načítalo 86programov...
DM500HD,DM500S,IPbox55HD,Ariva100E,OPTIBOX PVR Extra,OPTICUM 4060CX a dalšie...2x Digi, SKYLINK, FUN...
Tak konečné jsem se dostál k instalaci a otestovaní :
Monoblok pro Astra 19E & Astra 23E 2in+ další vstup single LNB na Hot Bird 1in
Sat přijímač Duo2 _parabola 70cm _ DisegC EMP P.162-IW option
vice screen :
Tady je nastavení pro dreambox800se je trochu odlišní .
Musím dodat že je přes DisegC je mirna strata signalu hlavně se to pozná když se přepínají družice .
to je ale pre neho spanielska dedina.. vidis ze to ma nastavene jako mongol, jako keby mal 4 solo konvertory cet diseq a/b/c/d
musis mu to pekne po lopate aj z obraztekmi
BTW: a teraz pridu klasicke vyhovorky: jak von je starej, jak von nema cas cist... bla bla bla
vidis.. jednoduhsie zda sa bolo vyplakat sa na fore miesto toho aby si pohol sedou mozgovou kôrou .. ved uz aj blbcovi da rozum ze ked monoblok pouziva command A/B a druhy tiez ten isty tak to musis riesit uplne inak .. ale naco.. ze..
Caute páni.
Idem Vás ešte raz poprosiť o radu pretože posledne ste mi fakt dobre poradili.
Popravde myslel som si že som pochopil tomuto systému prepínania ale opak je prevda.
Posledne ( o pár príspevkov vyššie ) sme vyriešili ako nastaviť a zapojiť monoblok a samostatne LNB.
Kúpil som prepíčan s Option a všetko šlape ako má.
Diseqc Option.jpg
Ale rozhodol som sa že by som si pridal ešte jedno LNB na pozíciu 16E a zase som v prdeli z toho ako to spraviť prípadne čo kúpiť.
Mám doma prepínače čo sú na fotke.
Dalo by sa pomocou nich pridať a nastaviť ešte jedno LNB ?
Len pre zopakovanie mám parabolu na ktorej mám monoblok a potom samostatné LNB ( pozícia W1)ktoré je na parabole od satalitného internetu Tooway a tam chcem ešte pridať pozíciu 16E. Signál mám naladený len to prepínanie mi nejde.
mmiriboy - Dakujem za odpoveď. Aj som si myslel že nejak tak to bude, pretože predpokladám že monoblok má v sebe niečo podobné ako je ten moj starý Disqc prepínač ( teda ak sa nemýlim ).
Vyskúšal som to. A zase mám problém ako prvý krát a to že pri prepnutí z 23.5 na 1W alebo 16E , prepnutie trvá dlho, cca 8 sekúnd. Ale ked dám spať na 23,5 alebo 19.2 tak všetko ide ako má.
môže byť že ten starý Disqc prepínač je nejaký iný. Označenie bohužial neviem. Jediné čo môžem povedať je to že má asi 20 rokov
V nastavení STB som si dal zvlášť pozor aby všetky 4 LNB mali rovnako nastavené a to
tónový režim = pásmo
opakovanie sekvencie = áno
rýchle diseqc = áno
Cauko - Mal som na parabole monoblock astra3 /astra1 a single hortbird.
Na Monoblocku prestal fungovat Horizontal a tak ho chcem vymenit za single konvertor, ozeliet Astru 1.
Vyuzijem tada len dve druzice (23,4 a 13E)., Otazka je , ci musim vymenit aj
DiSEqC prepínač EMP P.162-IW 2/1 option , pouzitý pri tom monoblocku
Dakujem