Při sledování pořadu v SD rozlišení je obraz po stranách oříznutý - nemyslím tím klasické černé pruhy po stranách, ale ještě další část obrazu chybí, OSD píše, že je obraz v rozlišení 480x540p a je odříznutá i část loga stanice a skutečný obraz je místo 4:3 ve formátu 4:5. Přitom stream do PC je správně. Přikládám fotky, protože i v OpenWebif je to (relativně) v pořádku. Takže problém je jen na výstupu na HDMI. Zkoušeno na FullHD Philips i na 4K LG.
Jde to nějak přenastavit? Osobně je mi to jedno, TV nesleduji, ale moje drahá polovička nadává...
Edit:
Zjisti jsem, že toto se neděje na stanicích ČT, které i SD programy vysílají ve FullHD. Mě se to projevilo na Prima Love, u ostatních stanic (kromě ČT) jsem nenašel momentálně žádný pořad, vysílaný v SD...
Přesto to nechápu, protože stream do PC jde skutečně v rozlišení 960x540, jen přehrávač v Zeru to transkóduje do 480x540. Mj. jsem zjistil, že dokáže transkódovat i 4K vysílání NASA, které normálně přehrávám na TV Philips v rozlišení 1920x1080p, přitom ale OSD uvádí skutečné rozlišení 3840x2160. Proč to tedy v opačném směru zmrší nevím.
A ještě poznámka: týká se to samozřejmě pozemního vysílání.