oscam skylink M7

Oscam - rady, návody a postupy
Odpovědět
marhycz

Re: OScam ...

Příspěvek od marhycz »

dlhe_pole píše:
marhycz píše:Byl by zde někdo ochotný mě nasměrovat ke zdroj, tvůrci této verze? Hádám, že zdrojový kód s patchem do oscam-svn verze se neprodává, ale jsou k dispozici pouze binárky. Jsou dostupné také pro x86?

Mějte se a fajn den!
O
jasne a ty si myslis ze niekto mesiace tvrdej prace da len tak free na net ? z ktorej si galaxie ? :D
A co veškeré komunitní linuxové image, linux, a samotný oscam, který používáš? Neříká ti něco open-source model?
Už jen OScam samotný zahrnuje roky práce a je open-source

Moje vlastní malé počiny jako custom ručně dělané konzistentní picons nebo neoficiální aplikace jako iVysílání, Prima PLAY pro Apple TV jsou také zcela open-source a dávám je komunitě jako donate model. A funguje to :) Něčemu se přiučím ke škole, dostanu z toho i nějaké peníze a ještě mi někdo zvládne poslat commit s nějakým vylepšením.

Takže hned bych nezačínal takhle útočně :) Ale oceňuji čas věnovaný odpovědi.
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: VuSolo4k DM800SE kathrein910

Příspěvek od dlhe_pole »

marhycz píše: A co veškeré komunitní linuxové image, linux, a samotný oscam, který používáš? Neříká ti něco open-source model?
Už jen OScam samotný zahrnuje roky práce a je open-source
ok, fajn.. mas zaklad.. oscam open source na tom zacinaj
Moje vlastní malé počiny jako custom ručně dělané konzistentní picons nebo neoficiální aplikace jako iVysílání, Prima PLAY pro Apple TV jsou také zcela open-source a dávám je komunitě jako donate model. A funguje to :)
na pociny budes mat tiez dost casu.. kazdopadne ze robis nejake piconky tak to ta nestoji ani prd, ak neratam cas.. tu musis nakupit hw, loger, programator, pc atd atd a potom cas zabity nad hladanim alga a nakoniec to musel niekto pridat do toho open source oscamu..
Takže hned bych nezačínal takhle útočně :) Ale oceňuji čas věnovaný odpovědi.
ja som nezacal utocne, to ty si si predstavujes vsetko jako hurvinek valku.. patch co tak vehementne hladas nerastie jak hriby v lese, takze bud si rozoberies nejaku binarku respektive kupis si hotovu binarku a uspokojis sa s tym alebo ak sa chces v tom vrtat tak si ju dissasemblujes a najdes si tam prislusne algo ktore si vlozis do toho open source oscamu, odskusas a potom sem hodis dalsim x tisicom cakajucich somrackov ten patch a voni ti mozno poslu aj nejaky ten commit :D
Spacer
Odborník
Odborník

Příspěvek od Spacer »

Ty tu ideš takto jednoducho na vec, keď sa tu dlhe_pole nad tým oscamom už roky modlí a rozvíja okolo neho ťažký business?!!
To si si dovolil hodne. :)
VU+Duo², Black Hole 3.0.9, skin Red Sea
Formuler Z7+, Android 7.0
AB IPBox TWO, Android TV 8.0
marhycz

Příspěvek od marhycz »

@dlhe_pole: Vytrhváš mě šíleně z kontextu. Vedle piconů jsem zmínil další věci, ale opíráš se jen o to první. Také jsem strávil čas a know how nad Proxy a rozebíráním HTTPS requestů z mobilní aplikace, reimplementaci autentizace a poté naprogramování vlastních klientů. Patchoval jsem už hodně staré appky vyžadující HW LPT klíče, protože v jedné kanceláři kde spravuji servery se to používá 20 let, u O2 TV (IPTV verze) jsem zase rozebral multicast a přišel na způsob jak dostávat všechny kanály i se základním balíčkem. A věř mi, k tomuhle jsem taky potřeboval pc, když už dáváš výčet i tvého hardwaru.

Hodně jsem byl na xbmc-kodi foru kde jsem napsal spoustu návodů a dal tomu nějaký kabát. Proto se tady řeší 1000x dokola OScam prvotní konfigurace a tyhle blbosti, protože tu není žádný FAQ pro nováčky.

Ale je škoda, že máš potřebu hned urážet. Samozřejmě pokud ti to vnitřně dělá dobře, tak jsem s tím úplně v pohodě :)

Neptal jsem se zde každopádně co mám dělat s tou binárkou. Je mi jasné, že to projedu dissasemblerem, namapuju již známé funkce ze source verze a poté debuggerem zjistím co se tam volá. Věř mi, že pak už zvládnu i commit. Samozřejmě z pohledu licence a intelektuálního vlastnictví by pak v tomhle spíš bylo vhodnější napsat podrobnou technickou specifikaci a nechat to napsat někoho jiného kdo zas neviděl kód, aby to bylo jiné, pokud bych to chtěl dostat do mainline OScamu.

Každopádně moje původní otázka byla - raději ji znova odcituji: "Byl by zde někdo ochotný mě nasměrovat ke zdroj, tvůrci této verze? Hádám, že zdrojový kód s patchem do oscam-svn verze se neprodává, ale jsou k dispozici pouze binárky. Jsou dostupné také pro x86?"
- Oceňuji, že se mnou chceš vést delší diskuzi o jiných věcech a můžeme si klidně pokecat někde v off-topic vlákně, budu rád. Pokud ale nemáš odpověď na tuhle otázku, tak v tomhle vlákně neztrácej čas.
marhycz

Příspěvek od marhycz »

Spacer píše:Ty tu ideš takto jednoducho na vec, keď sa tu dlhe_pole nad tým oscamom už roky modlí a rozvíja okolo neho ťažký business?!!
Jestli je přímo on tvůrce, tak to chápu. Ale jak říkám, používám ve svých projektech spousty spousty open source softwaru, knihoven a uvědomuji si to, takže mě samotnému by bylo blbé prodávat patch, který staví na základu tísíce manhours jiných lidí. Nemluvím ale o vlastní aplikaci/vlastní službě postavené od píky.

Ale samozřejmě neříkám, že to je špatně, je to jen můj subjektivní pohled. Doufám tedy, že OScam má open source licenci, která tohle umožňuje (hádám, že to má autor pročtené, protože například v jiném odvětví - jakýkoliv prodejce komerčního produktu, který používá linux kernel musí pod GPL licencí vydat své úpravy tohoto kernelu ven).

Každopádně je zajímavé, že se to dá ještě komercializovat. Ten cenový strop z pohledu jednotlivce, který neprovozuje cardshare je kolem 100eur, protože pak už jsem v relaci, kdy je výhodnější si prostě koupit IPTV/OTT službu. A vzhledem k tak osekaným bitratům Skylinku, se už ani nedá říct, že má "HD" kanály, když kdejaká IPTV/OTT má někdy i 2x vyšší bitrate. Ale to už jedu taky moc off-topic.
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

Spacer píše:Ty tu ideš takto jednoducho na vec, keď sa tu dlhe_pole nad tým oscamom už roky modlí a rozvíja okolo neho ťažký business?!!
kapek si mimo.. na irdeto biznis je tu iny clen.. ja sa len hram ale s uplne inym systemom
EnoSat
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EnoSat »

marhycz píše:Hodně jsem byl na xbmc-kodi foru kde jsem napsal spoustu návodů a dal tomu nějaký kabát. Proto se tady řeší 1000x dokola OScam prvotní konfigurace a tyhle blbosti, protože tu není žádný FAQ pro nováčky.
Typni si kolko kolko novacikov(uzivatelov) si precitalo Wiki OSCamu , alebo aspon vie kde sa nachadza.
ROVER TAB900+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /51E-39E-36E-33E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W/
Edision MIO+ 4K, Octagon SF8008, Mutant HD51, QVIART Lunix, Ustym 4K S2 OTT, VU Solo4K, Dreambox 900UHD/7020HD/500HD, TBS-5925/5530/5220
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

marhycz píše: Ale je škoda, že máš potřebu hned urážet. Samozřejmě pokud ti to vnitřně dělá dobře, tak jsem s tím úplně v pohodě :)
nikto ta neurazal..
Neptal jsem se zde každopádně co mám dělat s tou binárkou. Je mi jasné, že to projedu dissasemblerem, namapuju již známé funkce ze source verze a poté debuggerem zjistím co se tam volá.
tak supc do toho - teoriu ovladas na 1
Samozřejmě z pohledu licence a intelektuálního vlastnictví by pak v tomhle spíš bylo vhodnější napsat podrobnou technickou specifikaci a nechat to napsat někoho jiného kdo zas neviděl kód, aby to bylo jiné, pokud bych to chtěl dostat do mainline OScamu.
moc nad tym rozmyslas a zabudas ze kradnes intelektualni vlastnictvi providerovi skylin páč sdileni na pc kartu je nelegalni budis existuje a je pouzivao v v jedne domacnosti. na to mas ci modul a karty next
Každopádně moje původní otázka byla - raději ji znova odcituji: "Byl by zde někdo ochotný mě nasměrovat ke zdroj, tvůrci této verze? Hádám, že zdrojový kód s patchem do oscam-svn verze se neprodává, ale jsou k dispozici pouze binárky. Jsou dostupné také pro x86?"
patch verejne neexistuje a ten kto ma taky oscam ti ho len tak za pekny kukuc nedal.. bol by blby
- Oceňuji, že se mnou chceš vést delší diskuzi o jiných věcech a můžeme si klidně pokecat někde v off-topic vlákně, budu rád. Pokud ale nemáš odpověď na tuhle otázku, tak v tomhle vlákně neztrácej čas.
dakujem nemam potrebu sa s tebou vykecavat - nikam by to neviedlo
kofolak
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kofolak »

@marhycz
niekto tu kedysi spominal, ze qviart to ma poriesene v nejakej verzii image, pohladaj tu aj na nete
p.s.wiki-oscam je niekedy prilis strucna, az nepouzitelna
Mac_CZ

Příspěvek od Mac_CZ »

Řeším teď úplně stejný problém, včera se ve Skylinku objevily programy, co můj oscam už nedekóduje, asi tedy to layer 2b. Takže bych taky ocenil, jestli někdo ví, jak to rozchodit. Nemám problém případně zaplatit.ˇ
danny10
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zero 4K

Příspěvek od danny10 »

neumíte číst, co napsal feri? skylink ready pořídíte při troše štěstí na bazaru i kolem 1000 Kč a nemusíte zkoušet něco, o čem nemáte šajnu..ale jak myslíte.. :Yahoo!:
smyky

HBO 2-3 HD nejde

Příspěvek od smyky »

Ahoj, zatim jen dotaz.
Nejde mi HBO2 HD, HBO3 HD a cinemaxi HD

Mam hledat chybu u sebe, nebo je to vseobecny problem.
Verze neHD bezi.
Server jak ICE tak Irdeto.

Dekuju za info, popřípadě za nějaký lehký kopanec kudy se dívat.
jajo4546
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: DM7080HD

Re: HBO 2-3 HD nejde

Příspěvek od jajo4546 »

Naposledy upravil(a) EnoSat dne 24.prosinec 2020 - 23:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: fix LINK
maverick17
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od maverick17 »

už se tu o tom píše víc jak týden, jen číst
Zvýšené zabezpečení kódování Irdeto opět na scéně

zdroj: parabola.cz
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 24.prosinec 2020 - 23:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: fix LINK
Vu+ Solo2, OpenPLi » Nightly builds, oscam
Vu+ UNO 4K SE, OpenPLi 9, oscam
PULSe 4K, OpenPLi 8.3, oscam
Duce
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: zopár ich mám

Příspěvek od Duce »

smyky píše:Ahoj, zatim jen dotaz.
Nejde mi HBO2 HD, HBO3 HD a cinemaxi HD

Mam hledat chybu u sebe, nebo je to vseobecny problem.
Verze neHD bezi.
Server jak ICE tak Irdeto.

Dekuju za info, popřípadě za nějaký lehký kopanec kudy se dívat.
na to ale potrebuješ CI slot toto je totiž M7 Irdeto L2
stejk

Příspěvek od stejk »

Mac_CZ píše:včera se ve Skylinku objevily programy, co můj oscam už nedekóduje, asi tedy to layer 2b.
Které Vám nejdou?
palces
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od palces »

Naposledy upravil(a) EnoSat dne 29.listopad 2020 - 9:18, celkem upraveno 1 x.
dachshound

Příspěvek od dachshound »

stejk píše:
Mac_CZ píše:včera se ve Skylinku objevily programy, co můj oscam už nedekóduje, asi tedy to layer 2b.
Které Vám nejdou?
Určite nejde HBO2 HD, HBO 3HD, Cinemax HD a Cinemax2 HD. Layer 2b. Smutné. Neriešiteľné bez CI modulu?
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Ono těch programů s layerb2 je více... seznam např.zde.. A budou určitě přibývat další.
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
silverko

Příspěvek od silverko »

Bude celkom zaujimave ak to na buduci rok zapnu na vsetkych programoch, ja platim skylinku 2 karty s kombi a hbo balikom, mam aj cam moduly ale casto nahravam viac serialov naraz a potom to nataz pozriem tak mam jednu kartu v uni citacke. Ak to nebude v standby stihat vu uno4k dekodovat tak po skonceni predplatneho pripojim spolocnu antenu do tv, skylinku uz viac platit nebudem radsej zaplatim netflix :-)
Odpovědět

Zpět na „Oscam - multiprotokolárny kartový server“