PARABOLA MAXIMUM TOROIDAL T-55 aké LNB dokúpiť

Priestor na dotazy a diskusiu, prosby o rady a skúsenosti pri kúpe novej satelitnej a podobnej techniky
Odpovědět
bogaro

PARABOLA MAXIMUM TOROIDAL T-55 aké LNB dokúpiť

Příspěvek od bogaro »

Zdrávím všetkých štamgastov satelitnej techniky,zvažujem kúpu novej paraboly MAXIMUM TOROIDAL T-55 prípadne T-90 zaujíma ma ale aký typ LNB konvertorov si mám k nej dokúpiť,predajca u ktorého som sa na to pýtal mi odpovedal že to je v podstate jedno závisi od kvality a tým aj vyššej ceny ale mňa zaujíma skôr aký priemer má mať vhodný LNB konvertor aby mi to
na parabole v tých držiakoch LNB sedelo.Budem rád za každú radu.
s pozdravom bogaro.
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Re: PARABOLA MAXIMUM TOROIDAL T-55 aké LNB dokúpiť

Příspěvek od VTronik »

Nejdříve je nutné se rozhodnout, zda chceš T55 nebo T90. Na liště u T90 je logicky více místa a také má vyšší zisk. Tím jsi limitován u T55 s ohledem na schopnosti příjmu. Pro zodpovězení je dle mne nutné dát si dohromady nejdříve tuto odpověď. Co budu (chci) přijímat?
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

bogaro píše:Zdrávím všetkých štamgastov satelitnej techniky,zvažujem kúpu novej paraboly MAXIMUM TOROIDAL T-55 prípadne T-90 zaujíma ma ale aký typ LNB konvertorov si mám k nej dokúpiť,predajca u ktorého som sa na to pýtal mi odpovedal že to je v podstate jedno závisi od kvality a tým aj vyššej ceny ale mňa zaujíma skôr aký priemer má mať vhodný LNB konvertor aby mi to
na parabole v tých držiakoch LNB sedelo.Budem rád za každú radu.
s pozdravom bogaro.
kup t-90 - jednoznačně, a to už jen proto, že na t-90 dosáhnes odstupu 3°mezi lnb, tedy není problém umístit vedle sebe pozice 16E a 19E nebo 1W a 4W, kdežto u malé t-55 jde o rozestup 4,5°. Budeš mít dostatečnou rezervu a komfort při instalaci. Velikost neřeším, je to jiná kapitola.
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
bogaro

Příspěvek od bogaro »

Dakujem za odpovede, rozhodol som sa pre T-90 ku ,neviem ale akým spôsobom dostanem signál napr.z 16 pozíc do prijímača,mám len diseq prepínač na 8 družíc a na tak veľký počet družíc som nenašiel žiadny diseq.Vie mi niekto poradiť?
dík bogaro.
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

však kup 1/16 diseqc
https://www.satelity.ellano.sk/diseqc-p ... 1_202.html
akorát pozor na jednu věc na přepínači je plastový obal samotný přepinač je plechová krabička, na které je nálepka-schema zapojení vývodů. Už jsem s setkal s tím, že byla na špatné straně. To je kdyby Ti neprocházely povely...
bogaro

Příspěvek od bogaro »

Ak tomu správne rozumiem signál z jednotlivých parabol zvediem do 8ks DISEqC prepínačov 4/1 z nich potom výstupy do DISEqC 8/1 a odtiaľ už potom výstup priamo do satelitného prijímača.Neni mi ale jasná tá kombinácia protokolov 1.0 a 1.1 v menu nastavenia stb pre správne prepínanie DISEqC povelov.Vedel by si mi to nejak podrobnejšie popísať prípadne poslať nejaký link kde je to vysvetlené .
dík bogaro.
gchevalier
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od gchevalier »

môže to byť funkčné (lacnejšie) riešenie, no môže mať svoje nevýhody,

miesto jedného switchu 16 portového, 5 ks switchov, reťazenie switchov zvyšuje útlm cca 2x, plus útlm na zvýšenej (množstvo) kabeláži ... a nie každý prijímač sa s tým nastavením (kombinácia DiseqC 1.0 +1.1) musí vysporiadať rovnako dobre ...
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Vrátím se k mému příspěvku výše. Pokud chce bogaro přijímat více než 8 pozic po instalaci paraboly (do 16 včetně), tak je lepší varianta použít relé 16/1. Je to technicky jednodušší řešení, které se snáze nastaví. Ještě jde o to, zda bude signál z paraboly používán pouze pro jednoho účastníka (tuner) nebo je potřeba počítat s využitím pro více tunerů. Například pro více než 4. V nákladech potom hraje roli i cena LNB a je dobře takovou sestavu správně navrhnout vcelku. Ale pro použití v jedné domácnosti se mi jeví jako technicko-ekonomicky nejlepší řešení použití jednoho relé bez kaskády. Do 4 tunerů včetně lze řešit bez problémů použitím quad LNB a 4 identických relé (tam je již ale cenově konkurenční varianta s quattro LNB a multipřepínačem). Pokud vše včetně případného pozemáku prokabeluješ u antény, dolů jdou finálně "jen" 4 kabely. Při použití kaskády počet propojů narůstá. Takže je nutné mít jasno, kolik pozic chceš přijímat a kolik tunerů to bude zásobovat. Můj názor.

PS: I to řešení s jedním relé 16/1 jde ve finále rozšířit co se počtu přijímaných pozic týká.
MAX T90, Skylink
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

To nebylo nijak proti tvému příspěvku. Proč to tak máš chápu, je to logické. Jen jsem chtěl, aby si bogaro uvědomil, že by měl na začátku dobře začít. Zejména když jde o novou instalaci. Pozdější "lepení vlaštovčího hnízda" by se mu nejen prodražilo...
Řeší co použít, ale měl by nejdříve vědět proč to použít.

Přeji ti kvalitní a bezproblémový příjem :)
MAX T90, Skylink
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

to je určitě správná připomínka
vlado222
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vlado222 »

perfektné, Miro,
zase som si niečo nové osvojil - metódu zapojenia kaskády,
aj keď mi to bolo zhruba jasné, teraz som sa v tom utvrdil,
ja osobne tiež používam 3ks 8/1 na 3ks TV z jednej E85, ale toto je dobré vedieť !
vďaka !
VU+ SOLO 4K, VTI 14.0.3, FHD Glass 17, OSCam r11570,
VU+ UNO 4K SE, VTI 14.0.5, FHD Glass 17, OSCam r11570,
Formuler 4 Turbo, 2x AB Cryptobox 650HD,

Maximum E85 multifocus, 28,2°E _ 23,5°E _ 19,2°E _ 13°E _ 4,9°E _ 0,8°W
bogaro

Příspěvek od bogaro »

mmiriboy,VTronik-chlapi dík za schému zapojenia kaskády a za rady,len pre doplnenie jedná sa o príjem jedného účastníka,myslím že informácií mám dosť takže ešte raz vďaka
bogaro
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Jen si ještě ujasni, jestli ten jeden účastník bude používat například dvoutunerový receiver. Je rozdíl jak má být účastník chápán. Protože i v případě dvoutunerového přijímače se jedná vlastně o dva účastníky, aby byl zajištěn nezávislý příjem každého tuneru.
MAX T90, Skylink
Odpovědět

Zpět na „Poradna pri nákupe“