Oscam a jeho nastavenie (s popisom - testovane v E2)

Oscam - rady, návody a postupy
Odpovědět
pele1
Veterán fóra
Veterán fóra

Re: Oscam a jeho nastavenie (s popisom - testovane v E2)

Příspěvek od pele1 »

to je hádam väčšine jasné je to tak vo všetkom
lazosk

Příspěvek od lazosk »

a co vam brani diskutovat na inom fore, ci je toto jedine na svete ?
alebo je to tym ze inde nedostanete ani to malo info co tu ?
strunka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od strunka »

siem píše:Nerozprávajte tu o OSCAMe l2b. Príspevky moderátor aj tak expresne vymaže . Celé toto fórum je manažované ako cenzúra za komunistov. Hlavne aby sa biznis pre vyvolených nepokazil.
Biznis ešte len začne, stačí malá zmena v ecm streame a qviarty a podobné podložky pod kvetináče pôjdu do kytek. Stačí, ak Fogo alebo Warder nabonzujú Jardovi, že A000 nezabral.
petrkr
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF4008

Příspěvek od petrkr »

A to je prave ono... Pod kytky pujde prodanej oscam, protoze kup si novej,, takze investice zahozena.. Kdezto Qviarta muzes nadale pouzivat jako prijimac byt treba pro FTA nebo DVB-T2 (v Combo verzi). Takze porat vidim v nem lepsi investici nez v privatnim SW na kterej nemas ani zaruku ani podporu ani ... to psat nebudu..
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 05.říjen 2021 - 18:06, celkem upraveno 1 x.
Důvod: fix QUOTE
VU+ Ultimo - 250GB HDD, 80cm Mascom, Octagon SF4008, 80cm Mascom multifeed, SF8008 FUBA multifeed

Obrázek
marcelmrc
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od marcelmrc »

Zdavím,

tak nakoniec nepomohlo ani vybratie CI modulu, stále to robí. Nemôže to byť ešte nejakým nastavením OSCAMU, napr. cache,alebo niečo iné??

Díky.
marcelmrc píše:
sekop1 píše:Skus vybrat modul s kartou a pozoruj ci nastane popisovany problem pri pouziti cccam. Potom vloz modul a deaktivuj oscam. Pozoruj ci to robi tiez. Mas vytvorene nejake services, s ktorymi ma oscam pracovat?
-pri prepínaní programov, ktoré sú na karte v CI module to nerobí
-ani pri free programoch
-len pri programoch, ktoré idú cez cccam protokol
-v oscame mám nastavené services pre programy, ktoré mám na karte v CI module, aby tieto OSCAM nehľadal na vziadelenom cccam

Ešte vyskúšam vytiahnúť CI modul a všetko dekódovať cez OSCAM - cccam protokol či to bude robiť
VU+ Uno 4K SE, VTi 15.0.02
petrkr
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od petrkr »

marcelmrc píše:Zdavím,

tak nakoniec nepomohlo ani vybratie CI modulu, stále to robí. Nemôže to byť ešte nejakým nastavením OSCAMU, napr. cache,alebo niečo iné??

Díky.
abys to zjistil, tak muzes zkusit misto OSCamu pouzit CCCam, pripadne jinou verzi OSCamu. Pripadne zkusit si nekam "doprostred" dat OSCam, kterej ti bude prevaed CCCam --> Newcamd nebo cs357x, abys vyloucil chybu CCCam vs dvbapi primo v priijimaci.. Nevim jestli jeste funguje mgcamd (pro pripadnej test jeste misto cccamu jako newcamd klienta)

Pripadne rekni kde se ti to deje s jakyma konektorama a muzem to zkusit na jinejch prijimacich.
Osobne mam Hotbird 13E, Astry 19.2, 23.5 a 28 k dispozici.
VU+ Ultimo - 250GB HDD, 80cm Mascom, Octagon SF4008, 80cm Mascom multifeed, SF8008 FUBA multifeed

Obrázek
licnak

Příspěvek od licnak »

Zdravím
Chcem sa opýtať ako spusutiť dva oscamy súčasne
petrkr
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od petrkr »

pustis ho proste 2x, pokazde s jinym konfiguracnim adresarem a v nem musis jit jine porty na kterych posloucha, zaroven nejde pouzit 2x DVBApi.
A pustit ho muzes tolikrat dokud ti RAMka a porty staci :)

samozrejmne, ze image jsou udelany na 1 CAM, takze pustit ho 2x skrz menu jednoduse nepujde, musel by sis udelta vlastni init script, kterej si pojmenujes treba "multi oscam" a udelas si tu logiku spouseni vicero sam.
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 05.říjen 2021 - 18:06, celkem upraveno 1 x.

Obrázek
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peter54 »

Dva oscamy sa spúšťajú takto.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
marcelmrc
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od marcelmrc »

petrkr píše:abys to zjistil, tak muzes zkusit misto OSCamu pouzit CCCam, pripadne jinou verzi OSCamu. Pripadne zkusit si nekam "doprostred" dat OSCam, kterej ti bude prevaed CCCam --> Newcamd nebo cs357x, abys vyloucil chybu CCCam vs dvbapi primo v priijimaci.. Nevim jestli jeste funguje mgcamd (pro pripadnej test jeste misto cccamu jako newcamd klienta)

Pripadne rekni kde se ti to deje s jakyma konektorama a muzem to zkusit na jinejch prijimacich.
Osobne mam Hotbird 13E, Astry 19.2, 23.5 a 28 k dispozici.
Vyskúšal som rôzne image 14.0.5 aj 15.0.0 a taktiež rôzne verzie OSCAM , tiež rôzne zdroje CCCAM a stále to robí, takže asi len niečo budem mať zle v konfigurákoch, tie mám stále rovnané :)

nemôže to robiť v oscam.user položka uniq=3 ?? mám to správne??

[account]
user = dvbapiau
pwd = dvbapiau
group = 1,2
uniq = 3
au = 1
VU+ Uno 4K SE, VTi 15.0.02
Stosun
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Vu+Uno 4k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stosun »

To smaž je to tam k ničemu.Beztak to bude dělat ten bordel.

Co jsem našel
uniq = 3 # pouze jedno připojení na uživatele, ale přežije pouze poslední přihlášení
licnak

Příspěvek od licnak »

Ahoj asi som trochu zaspaty v configoch mám rôzne porty adresáre pre configi sú každý zvlášť pre každý oscam.
orginal scripty sú v initd tie treba upraviť? A to foto je z tmp.
licnak

Příspěvek od licnak »

To foto je návod na script pre spustenie dvoch oscamov súčasne.
licnak

Příspěvek od licnak »

Prosím pomôžte mi s tým spustením dvoch oscamov súčasne trápim sa tím už mesiac .
petrkr
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od petrkr »

licnak píše:Prosím pomôžte mi s tým spustením dvoch oscamov súčasne trápim sa tím už mesiac .
tim ze napises 3 prizpevky za sebou to akorat zaspamujes a akorat naseres ty co ti s tim budou chtit pomoct. Misto toho aby si napsal jasne zadani, tak jen neurcite kopes kolem....

takze zkus udelat zadani:
- use case (proc to chces / k cemu to ma slouzit -- treba existuje jine reseni, nez ktere chces ty resit timdle)
- prostredi (satelit, PC, server, mobil, kalkulacka)
- co umis / mas k dispozici (umis pouzit SSH, psat scripty ve VIMu, poslat to tam po FTP, zmenit prava...)

Obrázek
licnak

Příspěvek od licnak »

V jednom oscame chcem spustiť jednu kartu cz a v druhom kartu sk ftp ovládam taktiež textový editor
petrkr
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od petrkr »

Fajn, takze mas 2 ctecky, a jakej je problem to pustit v jednom oscamu ? Muzes pridat 2 readery. Pokud ti vadi, ze si "do sebe budou kecat" tak muzes udelat 2 groupy. Stejne tak na ty 2 groupy muzes napojit i uzivatele ktere tam "vidi".
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 05.říjen 2021 - 18:07, celkem upraveno 1 x.

Obrázek
licnak

Příspěvek od licnak »

zabudol som chcem to spustiť Linux satelite dve čítačky a preto dva oscami aby každý dekodoval zvlášť jednu kartu
jeden nedokáže dekodovať dve ice karty v irdete nieje problém v readeroch ale v oscame
petrkr
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od petrkr »

jo takze mas nejakej ten privatni oscam, kterej je omezenej na 1 kartu? Hmm Tak dobre... Pokud to ma todle omezeni, tak jde oto jak ten satelit pouzivas, jestli jen jako server, nebo i jako prijimac. Podle toho si udelej init script, kterej nahodi ten druhej oscam.. Nebo viz mu comment cca 5h zpet. Kdy si udelas init script, kterej but neco jako "multi oscam" a nahodi ti vsecko pod menu a taky to bude ukoncovat pri restartu vsecko...

Kouzelna cast prikazu je bud & nebo nejkaej prepinac, ktery oscam hodi na pozadi (mozna -d, nevim), pak si z toho vytahas PIDy a ty pri ukonceni pozabijis
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 05.říjen 2021 - 18:07, celkem upraveno 1 x.

Obrázek
licnak

Příspěvek od licnak »

no s tým scriptom to bude trochu problém už som toho vyskúšal veľa ale akosi sa mi to nedarí
rozchodiť a používam to len pre svoju domácnosť dva satelity je tam riešenie jedna karta jeden satelit a odovzdajú si to medzi sebou ale myslel som
že to skúsim v jednom ale vidím že ešte nie som taký dobrý.
Odpovědět

Zpět na „Oscam - multiprotokolárny kartový server“