oscam skylink M7

Oscam - rady, návody a postupy
Odpovědět
Steiner
Moderátor
Moderátor

Re: OScam ...

Příspěvek od Steiner »

Ide o to že vždy niekto vymyslí nejakú novú "chorobu". A to práve nechceme. :D
9000peter píše:... využil som tu včerajšiu akciu čo tu bola a pre moje potreby plne uspokojivá.
Včera bola "Popolcová streda" - deň pokánia :D
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
rebecci

Re: Qviart a private Oscam

Příspěvek od rebecci »

Zdravim, tento oscam funguje jen v qviartu, ze ?
petrkr
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF4008

Příspěvek od petrkr »

rebecci píše:Zdravim, tento oscam funguje jen v qviartu, ze ?
jeste treba v HDBOXu, ale ano, jen nekde
VU+ Ultimo - 250GB HDD, 80cm Mascom, Octagon SF4008, 80cm Mascom multifeed, SF8008 FUBA multifeed

Obrázek
pobox
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pobox »

graceful píše:Jak už jsem zmínil oscam-skylink funguje v OpnePli a taky v OpenATV, proto jsem udělal instalční balíčky pro obě images:
oscam-skylink_OpenATV.zip
oscam-skylink_OpenPli.zip
je to pre MIPS / Lunix alebo ARM / Lunix 4k ?
DM5XX & Original image + GP3 plugin - skin Kerni HD1 (by Gemini & advanced conf)
VuZero & Hyperion image
petrkr
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od petrkr »

pobox píše: je to pre MIPS / Lunix alebo ARM / Lunix 4k ?
podle filename to bude arm, v mipsu se to menuje "oscam-beta1". Ale muzes to stahnout a pouzit prikaz "file <nazev>" a ono ti to napise jakej to je ELF.
VU+ Ultimo - 250GB HDD, 80cm Mascom, Octagon SF4008, 80cm Mascom multifeed, SF8008 FUBA multifeed

Obrázek
vodka
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: AB IP Box 99HD

Příspěvek od vodka »

petrkr píše:
rebecci píše:Zdravim, tento oscam funguje jen v qviartu, ze ?
jeste treba v HDBOXu, ale ano, jen nekde
neplano by bolo keby slo :Yahoo!:
enigma2 OpenDroid 9105+,AB IP Box 99HD
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

v HDBOXu 9105 čo je SH4 určite nie
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
petrkr
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od petrkr »

Steiner píše:v HDBOXu 9105 čo je SH4 určite nie
Mam puceny HDBOX Reborn, tam je ARM a funguje to. vyzkouseno.

Obrázek
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

však pre Reborn bol primárne vyrobený, ale vodka má v podpise 9105
„Cross of Iron“
ronin79
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ronin79 »

graceful píše:Jak už jsem zmínil oscam-skylink funguje v OpnePli a taky v OpenATV, proto jsem udělal instalční balíčky pro obě images:
oscam-skylink_OpenATV.zip
oscam-skylink_OpenPli.zip
Ano funguje a takisto aj externá čítačka, len žiaľ problém akonáhle pripojím dve karty už nefunguje ani jedna a jedno či sa jedná o ice alebo m7 kartu. A to isté ak napr. v internej čítačke cz karta, v externej sk vložená, naraz fungovať môže iba jedna skylink karta.
Akože oscam sa tvári, že dekoduje ale ani obraz ani zvuk.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

však sa to tu už písalo že tie oscami utiahnú len jednu kartu irdeto ,na druhú irdeto treba druhý oscam spustiť . :D alebo ak máš dva bazmeky linux s oscamom tak do jedného jednu a do druhého druhú a máte po probléme . ......navzájom nastaviť a pozeráte kým to ide . :smoke:
Všetko 4K
himhim
satelitni prijimac: VU+ Uno 4KSE, VU+ Zero

Příspěvek od himhim »

Taky jsem si pořídil Qviart Lunix 4K Combo. V Open ATV 6.4, OpenPli i Private OpenPli 7.1 mi funguje oscam-skylink i oscam-beta1 s kartou ICE i M7. Problém ovšem je v tom, že Qviart mi zvládne max. 2 klienty (1x dvbapi + 1x newcamd), připojením třetího začnou odezvy narůstat až to nakonec úplně zdechne na timeout cca za 20 hodin. Vzhledem k tomu, že doma mám klienty 4, není to pro mě úplně ideální. Testuju to už od začátku prosince, zkouším různá nastavení, ale je to furt stejné nebo podobné. Nemá někdo podobnou zkušenost či nějaký nápad?
petrkr
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od petrkr »

himhim píše:Taky jsem si pořídil Qviart Lunix 4K Combo. V Open ATV 6.4, OpenPli i Private OpenPli 7.1 mi funguje oscam-skylink i oscam-beta1 s kartou ICE i M7. Problém ovšem je v tom, že Qviart mi zvládne max. 2 klienty (1x dvbapi + 1x newcamd), připojením třetího začnou odezvy narůstat až to nakonec úplně zdechne na timeout cca za 20 hodin. Vzhledem k tomu, že doma mám klienty 4, není to pro mě úplně ideální. Testuju to už od začátku prosince, zkouším různá nastavení, ale je to furt stejné nebo podobné. Nemá někdo podobnou zkušenost či nějaký nápad?
pravidelne restarty nebo na nej pripoj jen 1 klienta a az na toho klienta pripoj dalsi v kaskade, treba vydrzi vic.

Obrázek
EnoSat
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EnoSat »

himhim píše:Nemá někdo podobnou zkušenost či nějaký nápad?
pouzi iny protokol
ROVER TAB900+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /51E-39E-36E-33E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W/
Edision MIO+ 4K, Octagon SF8008, Mutant HD51, QVIART Lunix, Ustym 4K S2 OTT, VU Solo4K, Dreambox 900UHD/7020HD/500HD, TBS-5925/5530/5220
palces
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od palces »

himhim píše:Taky jsem si pořídil Qviart Lunix 4K Combo. V Open ATV 6.4, OpenPli i Private OpenPli 7.1 mi funguje oscam-skylink i oscam-beta1 s kartou ICE i M7. Problém ovšem je v tom, že Qviart mi zvládne max. 2 klienty (1x dvbapi + 1x newcamd), připojením třetího začnou odezvy narůstat až to nakonec úplně zdechne na timeout cca za 20 hodin. Vzhledem k tomu, že doma mám klienty 4, není to pro mě úplně ideální. Testuju to už od začátku prosince, zkouším různá nastavení, ale je to furt stejné nebo podobné. Nemá někdo podobnou zkušenost či nějaký nápad?
S newcamd ti to ist musi.
Musis vsak dodrzat niekolko zasad.
AU zapni len na DVBAPI.
Ostatne musia byt off, inak ti porastu odozvy.

Ak nemas zapnuty satelit stale, kazdych 12 hod volaj cez cron stream napriklad STV1.
Pridu potrebne EMM, na lokalnu kartu, inak prestane desifrovat.

Raz tyzdenne aj tak odporucam restart oscamu a samozrejme za tym hned opat volat stream nejakeho programu, aby sa spustilo desifrovanie.

Druha moznost je ako pisal Enosat, spustit 2 instancie oscamu, s roznymi configmi a klientov pripojit na stabilnejsi oscam.
maverick17
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od maverick17 »

použij ten druhý oscam-skylink co tam je přednastavený, testoval jsem to a chodí to bez problémů
Vu+ Solo2, OpenPLi » Nightly builds, oscam
Vu+ UNO 4K SE, OpenPLi 9, oscam
PULSe 4K, OpenPLi 8.3, oscam
pendy
satelitni prijimac: Dreambox DM525, Qviart Lunix4K

Příspěvek od pendy »

petrkr píše:Image pro QviArt 4K jsem udelal. Mas ho tady https://openvision.yacp.net/images/lunix4k/

tak dej vedet jestli ti tam funguje i ten oscam
Chtěl jsem taky vyzkoušet Openvision pro QviArt Lunix4K, ale na odkazu už nic není. Dalo by se to obnovit?
Díky.
petrkr
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od petrkr »

pendy píše:Chtěl jsem taky vyzkoušet Openvision pro QviArt Lunix4K, ale na odkazu už nic není. Dalo by se to obnovit?
Díky.
U lunixe 4k uz vime, ze nefunguje, bohuzel nemame k dispozici zadny model, aby se to dalo odladit.
viewtopic.php?f=27&t=77037
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 26.březen 2022 - 15:21, celkem upraveno 1 x.
Důvod: fix QUOTE

Obrázek
pendy
satelitni prijimac: Dreambox DM525, Qviart Lunix4K

Příspěvek od pendy »

A nejde "jen" ten oscam nebo celý image?
petrkr
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od petrkr »

Cely image. je tam problem nekde v kernelu, nenabootuje do GUI. Je to tim, ze kazdej vyrobce si drzi todle closed-source a musis v tech tisicich moznostech, ktere se tam daji nastavit "trefit" priblizne to co tam pouzili oni pri kompilaci, proto je to zdlouavy proces a kdyz nemas ten box fyzicky, tak se to vse nasobne prodluzuje. Protoze to co dokazes otestovat fyzicky po 5minutach sam, tak mas jen nekomu to nahrat, ted musite byt oba online, musi predat vystupy apod, klidne z 5min na 30min az 1 hod.. Coz kdyz mas tech moznosti a kombinaci mnoho, tak se to znacne prodluzuje. Nepocitam vubec to, ze nikdo ten cas nezaplati, bo naopak pak prijde nejakej blbecek, ukradne image, vymaze logo a donation adresu a zacne to vydavat za svoje. Jinak sem uz uspesne otastoval patchutej oscam na jinem nez qviartu a funguji fajn, jen to tady dost odmazavaj. A udelal sem k Rpi ctecku na TV Headed, sice jen na pomale cteni, ale funguje to bez dalsich USB kravin, ale odzkouseny to mam na Rpi 4
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 26.březen 2022 - 15:21, celkem upraveno 1 x.
Důvod: fix QUOTE

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Oscam - multiprotokolárny kartový server“