Oscam syslog

Oscam - rady, návody a postupy
Odpovědět
houska
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Oscam syslog

Příspěvek od houska »

Zdravím, chtěl bych poprosit o tip na stabilní a jednoduchý syslog server pro Win pro 4 dreamboxy v domácnosti.
Dosud log zapnutý lokálně v každém přijímači. Avšak čím větší dám velikost souboru, tím více neúměrně narůstá doba zobrazení log souboru v GUI. Navíc oscam ukládá jen jeden prev log + aktuální. Nenašel jsem nic ve smyslu "zachovej posledních X souborů" abych mohl dát nízkou velikost souborů a tím zajistil pružné načítání v gui. Logovat se pokaždé do boxu, stahovat a zobrazovat logfile je zdlouhavé.

Tak jsem si myslel, že by boxy mohly posílat ja jeden syslog server, v něm by mi stačilo nějaké základní rozlišení boxů, třeba barvami nebo IP. Vše na jednom místě. Syslog ideálně aby běžel stabilně pod Windows. Díky.
martinxp
Pokročilý
Pokročilý

Re: Oscam syslog

Příspěvek od martinxp »

houska píše:Zdravím, chtěl bych poprosit o tip na stabilní a jednoduchý syslog server pro Win pro 4 dreamboxy v domácnosti.
Dosud log zapnutý lokálně v každém přijímači. Avšak čím větší dám velikost souboru, tím více neúměrně narůstá doba zobrazení log souboru v GUI. Navíc oscam ukládá jen jeden prev log + aktuální. Nenašel jsem nic ve smyslu "zachovej posledních X souborů" abych mohl dát nízkou velikost souborů a tím zajistil pružné načítání v gui. Logovat se pokaždé do boxu, stahovat a zobrazovat logfile je zdlouhavé.

Tak jsem si myslel, že by boxy mohly posílat ja jeden syslog server, v něm by mi stačilo nějaké základní rozlišení boxů, třeba barvami nebo IP. Vše na jednom místě. Syslog ideálně aby běžel stabilně pod Windows. Díky.
http://maxbelkov.github.io/visualsyslog/
Zgemma H7S
Tevii -S660 ... TechnoTrend S2-3200 ... DvbViewer ...
tvheadend, VDR, mumudvb
EnoSat
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EnoSat »

je to sice pre gbox a UDP protokol, ale mozno je aj verzia pre TCP protokol
capture_001_07032021_084911.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ROVER TAB900+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /51E-39E-36E-33E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W/
Edision MIO+ 4K, Octagon SF8008, Mutant HD51, QVIART Lunix, Ustym 4K S2 OTT, VU Solo4K, Dreambox 900UHD/7020HD/500HD, TBS-5925/5530/5220
houska
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od houska »

Díky za vaše tipy :-)
Odpovědět

Zpět na „Oscam - multiprotokolárny kartový server“