Zvlastne správanie tunerov

Všetko o prijímači VU+ Duo 4K - diskusia
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Re: Zvlastne správanie tunerov

Příspěvek od VTronik »

chocholousek píše:@tvronik
To je prece klasicky problem FBC tuner vs. OATV, a kdyz si mysli tazatel ze kdyz ten stejny dotaz polozeny po, presne nevim, dvacate? prinese jiny vysledek nez prinesli vsechny predtim stejne polozene dotazy budiz, neberme mu optimizmus.
Máš pravdu :good:
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
georg11
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od georg11 »

dipol100 píše:Pokud tady někdo někoho napadá, tak ty mně. Jak můžeš vědět, že jsem nic nehledal a rovnou psal příspěvek? Pro příště se zdrž obviňování a zkus pomoct, to bude rozhodně konstruktivnější než napadání nevinných...
Zkoušel jsi vůbec vyguglit FBC tuner vs. OATV ? Místo sebelítosti by jsi zcela jistě nějakou odpověď našel. Mě to trvalo asi 5 vteřin. Takže abych použil tvá slova zdrž se obviňování těch kteří nejen pro toto forum dělají tolik že si to ani nedovedeš představit
Octagon 8008, různé image v multibootu
Zgemma H7.S image openATV
hrotik
Odborník
Odborník

Příspěvek od hrotik »

georg11 píše:
dipol100 píše:Pokud tady někdo někoho napadá, tak ty mně. Jak můžeš vědět, že jsem nic nehledal a rovnou psal příspěvek? Pro příště se zdrž obviňování a zkus pomoct, to bude rozhodně konstruktivnější než napadání nevinných...
Zkoušel jsi vůbec vyguglit FBC tuner vs. OATV ? Místo sebelítosti by jsi zcela jistě nějakou odpověď našel. Mě to trvalo asi 5 vteřin. Takže abych použil tvá slova zdrž se obviňování těch kteří nejen pro toto forum dělají tolik že si to ani nedovedeš představit
dipol zřejmě nezná chocholouškův bezva plugin :unknown: a o tomto: https://picon.cz/ taky nemá ani tuchu :D
VU+UNO 4K SE, VU+UNO 4K - ATV7.5.1, FHDG 17, SF8008 - ATV 7.5.1 P1- 95cm: 13-16-19,2-23,5 P2- 95cm: 13-19,2-23,5-28,2
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Poslední příspěvky nejsou opravdu k tématu, kdy byl administrátor k něčemu, tak je smaže včetně toho svého. Taky jsem poradil těm, co něco neznají, nevytahuju se, ani nemám potřebu machrovat...
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

sprav si komplet zálohu openatv , zálohuj si config ,seting a všetko potrebné aj cez ftp a skús o ligu vyššie image VTI alebo B.H.
alebo si nahraj multiboot v tom openatv a na usb môžeš skúsiť iné image. oni tie open sú na jedno kopyto. :D ja si takto skúšam image a ktoré mi sadne tak potom na tom frčím. alebo napíš na openatv-forum. tu si pozeral .......
https://www.opena.tv/forum17/
Všetko 4K
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peter54 »

dipol100 píše:Poslední příspěvky nejsou opravdu k tématu, kdy byl administrátor k něčemu, tak je smaže včetně toho svého. Taky jsem poradil těm, co něco neznají, nevytahuju se, ani nemám potřebu machrovat...
To je svätokrádež a kacírstvo.
Chlape, keby si tušil o koho si obtieraš hubu!
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

I kdyby byl svatej, tak bez důkazů někoho obviňovat?! Možná v minulosti udělal dost, teď už asi zpychnul a evidentně není sám...
gusto1
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od gusto1 »

neni to tu nahodou diskusia o tuneroch ??
grund
Odborník
Odborník

Příspěvek od grund »

no všechno je asi relativní , koaxi se můžou ovlivňovat , hlavy můžou mít harmonické , ale je škoda , že nikdo nemá problém na třeba DM900 , software E2 není vyladěn vždy jak má.A proto si myslím a taky to dělám , že pokud IMG neni OK třeba to ATV jdu jinam , je fakt , že je to hrozná práce , ale to jste vlastně testeři. FBC tunery jsou svinstvo hlavně pro software vyladění. Jinak super věc.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Mám doma i GigaBlue QUAD 4K, ten má taky FBC tunery a problém s nima na OATV není, pravda ale je, že tam mám verzi OATV 6.1, protože v novějších verzích má zase problém s trhavým přehráváním nahrávek. Škoda, že se Duo4KSE vyrábí až teď a neexistuje na něj verze OATV 6.1. Věřím tomu, že by taky fungovala lépe. VTi na mě působí jako sada modulů, než jako ucelenej systém, sice to na něm zkusím, ale pro mne je vzhled OATV ideální. Kdyby na VTi existoval plugin MyMetrix, tak bych ho snad časem doladil k používání, ale dosud máme všude OATV a méně zdatná obsluha je už na něj zvyklá...
klerens

Příspěvek od klerens »

Takže páni, ja mám tiež podobný problém s tunermi. Pozorujem to asi mesiac. Pozerám nejaký kanál na vertikálnej polarizácií a zrazu pri prepnutí v menu kanálov vidím všetky programy ktoré majú horiz.polarizáciu vyšedené.Pri prepnutí na kanál s hor.polar. program nenabehne.Vertikál ide bez problémov. V položke nastavenia tunerov mám zadané:Tuner A prepojený slučkou na tuner B. Tuner B:nastavenie na motor USALS. Ostatné tunery virtuálne sú nenakonfigurované. Tieto tunery sa nedajú konfigurovať pretože sú konfigurované automaticky. Ak to je takto tak je všetko o.k. Keď sa stane to , že zostanú programy vyšedené, tak v nastavení tunerov sa zmení tuner C. nakonfiguruje sa sám na prepojiť slučkou na tuner A. Kedže ten sa nedá konfigurovať , tak pomôže tvrdý reštart. Po reštarte je všetko o.k až do doby kedy sa tuner znova nenakonfiguruje sám.Predtým to samozrejme nerobilo .Openatv 6.4
ivo2001

Příspěvek od ivo2001 »

Ahoj.

Mám už nějakou dobu doma Vu+ Duo 4K (1xDVB-S2x tuner + 1xDVB-S2, oba FBC) a přepínání programů je takové línější. Mám tam img OpenATV 6.4 někdy z podzimu 2020.

Kdysi na DM800se jsem aktualizoval přes telnet i drivery pro tunery ... nejde něco podobného i u Vučka? Nechce se mi věřit, že taková mašina by byla tak líná :) ... dá se nějak zjistit verze driveru pro tuner ?

Jinak nemám tam skoro nic nainstalováno ... z pluginů jen HbbTV ...
Pro srovnání Octacon 8008 mini combo je daleko svyžnější ...

Díky za info
Odpovědět

Zpět na „Diskusia VU+ Duo 4K“