ako sa dostat do prijimaca cez WIFI hotspot mobilu

Jediné omezení: pouze vše kolem satelitní techniky, příjmu apod.
Pokud se chcete bavit o něčem jiném, tak to patří jinam!
Pravidla fóra
Upozornenie predajcom sat. techniky !
Toto fórum je založené pre užívateľov sat.techniky ! Akákoľvek, aj skrytá reklama ,smerujúca na stránky komerčných spoločností, bude po zásluhe odmenená .

A: V príspevkoch nieje možné žiadať o refresh kariet operátorov Skylink a CSlink.
1. Název příspěvku musí odpovídat obsahu otázky - (nepojmenovávat téma jako pomoc, žádost o radu apod.) To, že chce uživatel založením příspěvku požádat o pomoc, je všem jasné ...
Také pojmenování podle názvu přijímače moc nevypovídá o samotném dotazu.
2. Než položíte dotaz, zkuste využít funkci HLEDAT - hodně příspěvků je zde stále dokola a tak není potřeba vytvářet novou diskusi.
3. Pokud je pro konkrétní přijímač vytvořena na ABF samostatná kategorie, své dotazy pište přímo tam
4. Pre vkladanie logov a podobných súborov treba využiť možnosť vloženia ako prílohy a nie ich vkladať do príspevkov ako XX riadkové texty.
5. Nedodržování těchto základních pravidel může vést k tomu, že bude váš dotaz bez upozornění smazán!
6. Maximalna veľkosť prílohy - 1MB .
Odpovědět
vensan
Odborník
Odborník

ako sa dostat do prijimaca cez WIFI hotspot mobilu

Příspěvek od vensan »

Pisem to zamerne sem lebo je to problem linuxoveho prijimaca a ten je v postate vseobecny.
Prijimac je nastaveny na siet cez WIFI USB dongle a prestal ist vystup HDMI podotykam ze analogovy video vystup prijimac nema.
Siet som robil cez Hotspot z mobilu prijimac je funkcny kedze sa pripaja normalne sa nakonektuje ako klient v oscame zvuk ide normalne cez opticky vystup.
Mobil som pouzival ako taky predlzovak mojej WIFI do karavanu na zahrade kedze to USB dongle ma slabu antenu a priamo sa v kuse odpajalo.
V oscame sice vidim nakonektovanu IP no je to IP mobilu cez tuto sa do prijimaca neviem dostat.
Pripojil som sa z notasom na siet z mobilu a cez ip config/all som zistil IP ktoru dostal a skusal som susedne IP no bez vysledku.
Naposledy upravil(a) vensan dne 10.srpen 2021 - 16:12, celkem upraveno 1 x.
Jezis kristus z hrobu vstal na vianoce mi Qviarta dal
mucko2000
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: ako sa dostat do prijimaca cez WIFI hotspot mobilu

Příspěvek od mucko2000 »

Čiže problém vlastne je, že nevieš akú IP má prijímač. Skús si stiahnuť do notebooku nejaký IP scanner, za predpokladu, že nb bude na rovnakej sieti ako prijímač by ti ho malo nájsť.

Alebo premiestni prijímač do dosahu wifi siete z routera a v routeri si pozri akú IP má pridelenú.
AB Cryptobox 700HD, 750HD, 752HD
vensan
Odborník
Odborník

Příspěvek od vensan »

notas je na rovnakej sieti ako prijimac je to siet ktoru vytvara mobilny telefon
mucko2000
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mucko2000 »

vensan píše:notas je na rovnakej sieti ako prijimac je to siet ktoru vytvara mobilny telefon
Tak sús ten IP scanner (napr. Free IP Scanner, Angry IP Scanner, Advanced IP scanner). Daj preskenovať rozsah od xxx.xxx.xxx.0 do xxx.xxx.xxx.255 (podľa IP akú telefón pridelil notebooku) a malo by ti nájsť aj IP prijímača ak je živý.
vensan
Odborník
Odborník

Příspěvek od vensan »

bingo uz som v nom Free IP Scanner pohodicka
mucko2000
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mucko2000 »

Super. Daj vedieť, či sa ti podarilo vyriešiť ten primárny problém s tým HDMI výstupom.
vensan
Odborník
Odborník

Příspěvek od vensan »

tak to vyzera ze nie este skusim zmenu image ale toto podla mna problem neporiesi mal by byt este v zaruke tak pojde na reklamaciu
vensan
Odborník
Odborník

Příspěvek od vensan »

tak novy image OpenPLi 8.0-release (2021-04-18-release-8.0)
a uvodna obrazovka nikde tak znovu len cez Open Webif.
Mozem hladat fakturu.
Odpovědět

Zpět na „Volná diskuse“