ChocholousekPicons updater

Moderátor: chocholousek

Odpovědět
chocholousek
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Plugin pro enigma2 - ChocholousekPicons updater

Příspěvek od chocholousek »

PaulB píše:Zdravím,
nevím jestli je neco blbě u mě, ale při update na 5.0.230401 se mi plugi ztratí z pluginu.
Mám VTI 15.0.02.
Musel jsem plugin odinstalovat a pak nahrát 5.0.221217 a ten běží OK.
Tohodle jsem si vcera nevsim. Problem je ze jsem pred kratkou dobou presel na image openBH a VTI jsem udelal papa. Tudis nemam zadne informace ale ani moznost to zkusit. Ve MB mi VTI vubec nenastartuje, vevedno proc. Tudis popis problem podrobnej a veskerymi hlasenimi co VTI zobrazi, protoze se mi vubec nezda ze by pri pokusu spustit pluginy vubec nic VTI nezahlasilo. A take bych poprosil jestli je to globalni problem nebo jen nahodna anomalie, aby napsali i jini uzivatele VTI dekuji.
hrotik
Odborník
Odborník

Příspěvek od hrotik »

2x VU+ s VTI 15.0.02. aktualizace pluginu naprosto bez problému. :)
VU+UNO 4K SE, VU+UNO 4K - ATV7.5.1, FHDG 17, SF8008 - ATV 7.5.1 P1- 95cm: 13-16-19,2-23,5 P2- 95cm: 13-19,2-23,5-28,2
hrotik
Odborník
Odborník

Příspěvek od hrotik »

Tak mám chocholouškův plugin v tom VTI už taky fuč. Včera jsem aktualizoval, vše ok, plugin funkční vše šlapalo. Dnes po zapnutí boxu plugin zmizel. (dávám hluboký spánek).
Tak že stejný problém jako kolega PaulB. :unknown:
VU+UNO 4K SE, VU+UNO 4K - ATV7.5.1, FHDG 17, SF8008 - ATV 7.5.1 P1- 95cm: 13-16-19,2-23,5 P2- 95cm: 13-19,2-23,5-28,2
efly1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od efly1 »

....zdravím, taktiež sa plugin zezobrazí. Takže to bude globálny problém vo vzťahu k VTi. VU+Uno 4k SE
georg11
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od georg11 »

Mě to u aktualizace v mage openHDF 7.0 v Octagonu 8008 udělá totéž. V jiných image proběhne aktualizace v pořádku
Octagon 8008, různé image v multibootu
Zgemma H7.S image openATV
chocholousek
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Nase vypocetni sredisko Jih, jiz vcera provedlo test verze plaginu 5.0.230401 a opravdu se na openHDF povedlo plagin dostat do onoho podivneho stavu kdy zahlasila enigma neco jako "Bad Magic Number". A plugin jiz nebyl nadale soucasti instalace. Nastesti vcera v odpolednich hodinach S3N0 vydal opraveny instalacni balik plaginu ve verzi 5.0.230403, a postizenou verzi stacilo na openHDF preinstalovat verzi ze vcera a vse se opravilo. Plugin nadale funguje bez nejmensich problemu. Pokud by se nekomu vyjimecne stalo ze preistalace nezabere bude muset rucne smazat adresar /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/ChocholousekPicons a provest instalaci posledni verze znova.

Nase vypocetni strediko Jih se touto cestou co nejsdecneji omlouva za tuto politovani hodnou udalost, atd, atd...
chocholousek
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

03.04.2023 – Aktualizace Pluginu Chocholoušek picon!

Kód: Vybrat vše

5.0.230403
Fix for compiling "*.py" files:
Due to problems between PY2 and PY3, in conjunction with the correct Enigma core version,
the IPK / DEB installation packages will contain only "*.py" files and not "*.pyc|*.pyo" files.

5.0.230403
Oprava kompilace souborů "*.py":
Kvůli problémům mezi PY2 a PY3 ve spojení se správnou verzí jádra Enigma,
instalační balíčky IPK / DEB budou obsahovat pouze soubory "*.py" a nikoli soubory "*.pyc|*.pyo".
enigma2-plugin-extensions-chocholousek-picons_5.0.230403_all.ipk
enigma2-plugin-extensions-chocholousek-picons_5.0.230403_all.deb
PaulB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Vu+ Uno 4K SE

Příspěvek od PaulB »

chocholousek píše:Tohodle jsem si vcera nevsim. Problem je ze jsem pred kratkou dobou presel na image openBH a VTI jsem udelal papa. Tudis nemam zadne informace ale ani moznost to zkusit. Ve MB mi VTI vubec nenastartuje, vevedno proc. Tudis popis problem podrobnej a veskerymi hlasenimi co VTI zobrazi, protoze se mi vubec nezda ze by pri pokusu spustit pluginy vubec nic VTI nezahlasilo. A take bych poprosil jestli je to globalni problem nebo jen nahodna anomalie, aby napsali i jini uzivatele VTI dekuji.
Provedl jsem aktuaizaci z 5.0.221217 na 5.0.230403 a je to OK.
hrotik
Odborník
Odborník

Příspěvek od hrotik »

Ano u mě po aktualizaci opravené verze taky ok.
Nevím jestli to může mít s tímto souvislost, ale nenajelo mě po tomto VU+ UNO 4k (vti). Zaciklil se boot a enigma se vůbec nespustila. Log jsem trubka zapomněl stáhnout a už je přeflešováno.
matov
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+UNO4K

Příspěvek od matov »

Momentálne neidu aktualizácie pluginu. Taktiež je nedostupný aj download pluginu. Rovnako to je aj s pluginom ellano seting.
Môže to prosím niekto odskúšať u seba, či má podobný problém?
VU+UNO 4K
Ostrovid
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ostrovid »

Ellano ma vypadok tak sa necudujte.
emissary

Příspěvek od emissary »

Pozdravujem,

nainštaloval som image OpenATV 7.2 a snažím sa rozbehať ChocholousekPicons plugin, ale neúspešne. Zdá sa, že nemôže rozbaliť balík s piconmi, ktoré stiahne. Oba majú 41K čo sa mi zdá málo.

Nestretol sa niekto s podobným problémom?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ostrovid
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ostrovid »

Pozri sa na tie stiahnute 7z baliky, ze co v nich v skutocnosti mas. Uz to tu na fore bolo preberane viac krat.
emissary

Příspěvek od emissary »

Ďakujem za radu. To že v nich nie sú picony mi je jasné, vzhľadom na ich veľkosť. Mňa zaujímalo len to, ako to rozbehať. Plugin má stiahnuť balík/y, následne rozbaliť do vybraného adresára. To žiaľ nerobí (teda aspoň nie v mojom prípade). Ak nedokáže korektne sťahovať balíky, tak to budem musieť robiť manuálne - tak ako doteraz.
Napísal som len preto, že snáď si to všimne tvorca tohto pluginu a ak bude mať čas a chuť, tak túto chybu opraví /alebo spomenie na stránke tento problém s riešením/.
Zabíjať s tým viac času nemá pre mňa zmysel. Keď nefunguje, tak nefunguje... ideme ďalej.
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 31.říjen 2023 - 20:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: fix QUOTE
chocholousek
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 00#p805530

a ja rikam ze s vpn to nepojede a nepojede a nepojede, a voni to porad zkousej a zkousej a zkousej.
Snap1.png
chocholousek
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Mozno jsem zly skaredy ohrany a sumim, ale oni jen nechapou proc tohle delam. Je tomu asi 18 dnu co nejaky sikula mel svuj den. A vedl asi petihodinovi utok proti picon.cz. Odhadem asi s ~500 ruznych IP adres. Samozrejme temer vsechny adresy byli vyhodnoceny jako skodlive. O celkovem poctu pokusu stazeni asi 1500 baliku. Kdyz si vemes ze tohle delal dva dny vzdy nekolik hodin, a ze to neni jev nikterak vyjmecny. Kdyby tyto aktivity nebyli osetreny uz by tady s jistotou ke stazeni zadne baliky nebyly.
Bezny clovicek nestahuje 1500 baliku a nekolika stovek IP, ale bezny uzivatel stahne asi 8 - 10 baliku jednou za nekolik tydnu. A s IP ktera nesmi byt vyhodnocena jako spatna, to je dan zato ze tu picon.cz stale jeste je.
chocholousek
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

https://picon.cz/download-picons/

3 – Stahujte jen s... a tak dale a tak dale... :book:

je to tam napsano nebo ne?
chocholousek
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Problém není VPN jako takové a pokud použijes svou vlastní VPN s bezpečné IP vsadím svoje vlastní kalhoty že si bez nejmenšího problému stáhneš naprosto vše co budeš chtít. Problém je že si použil VPN která má profláknutou IP, protože nade vši pochybnost tuto službu používají roboty a jiná další verbez právě k tomu aby někde škodily. Takže napsat do pravidel že s VPN to nikdy nepůjde není pravda.
chocholousek
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

A jeste jedna drobnost k doplneni:

Kód: Vybrat vše

5.0.210602
When downloading 7z archives with picons via VPN, there is always an error. From now on, this will be reported as a specific error.
Problem je ze chybu nahlasi jen pokud je ono VPN spusteno primo na tom konkretnim STB, tedy pokud je VPN spusteno tak jako u Tebe na routeru tak plagin neprohledava celou sit aby nasel ze nekde na nejakem stroji na domaci siti a tam mas VPN a tu pouzivas na pristroji kde si prave spustil plagin na stahovani picon, to asi opravdu nechces. ](*,)
kofolak
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kofolak »

Zdravim @chocholousek
Najskor sa obraciam na teba ako autora s tymto problemom:
Po update na OpenBH 5.3.009/5.3.010 plugin pada vid crashlogy.
Vo verzi OpenBH 5.3.008 vsetko fungovalo OK.
Na OpenBH nieco podobne riesili tu https://board.openbh.net/threads/openbh ... hlog.4173/
Nejake zdrojaky su asi tu https://github.com/BlackHole/enigma2/bl ... llLabel.py

Crashlog nastane, ked ma vypisovat text na spodku okna, ked sa uz ma zacat posuvat (stahovanie ikon).
Crashlog nastava aj pri instalacii z ipk (k tomu nemam logy).

Mohol by si sa na to prosim pozriet, co konkretne sposobuje problem?
Ja im to kludne na openbh forum postnem, ale je to trochu nad moje schopnosti.
Ak treba nieco otestovat, tak mozem.

vu uno4kse, plugin 5.0.230403, openbh 5.3.008 ok, openbh 5.3.009/5.3.010 crash
Uno4kSE + OpenBH, T55, ex Uno
Odpovědět

Zpět na „Picons“