bývam v rodinnom dome, kde využívam skylink teda satelitnú televíziu, mám 1 parabolu ktorá má LNB konvertor. Dom má v každej izbe možnosť pripojenia ku satelitu (vstavaná kabeláz pri stavbe domu) Aktuálne mám pripojené 2 TV do tohto LNB konektoru a všetko fičí. Problem nastáva keďže chcem v domácnosti kúpiť ďalšiu TV. Problém je že káble ktoré idú z izbových prípojiek ku paraboli idú cez podkrovie kde je chránička zamurovaná v stene ktorá ide von ku parabole. No cez túto chráničku sa mi zmestia max 2 koaxiálne káble. Čož znamená že do teraz nebol problem pri 2 TV ale aktuálne keď chcem kúpiť 3 TV ten kábel už tadiaľ neprepchám ku satelitu.
Hľadal som riešenie a dočítal som sa o možnom rozbočovači ktorý by mi umožnil spraviť rozšírenie, aby som mohol spraviť z 1 koaxialného vstupu viacero výstupov. Začal som sa o tom viac zaujmať pozeraním na fórumoch, kde som sa dočítal že pri použítí pasívneho zosilňovača dochádza k tzv. útlmu a zisk zo signálu by nemusel stačiť. Taktiež som sa dočítal o aktívnom rozbočovači ktorý má v sebe zabudovaný zosilňovač no dočítal som sa že aj prílišné zosílenie o moc db môže spôsobiť problémy a treba zistiť presne o koľko treba zosíliť signál.
A nakoľko nie som profík ale lajk chcem si nechať od vás poradiť. A preto Vás žiadam o pomoc s výberom tohto zosilňovača, čo všetko potrebujem zistiť o kvalite/stave môjho pripojenia/kablu tak aby som si vedel vybrať správny zosilňovač a aby všetko frčalo tak ako má. Prípadne rady aj ako tieto veci zistím, alebo aké náradie budem potrebovať. Taktiež môžete brať v potaz že chcem to spraviť tak aby som mohol pripojiť až 4 TV (počítam do budúcna). A ešte jedná vec keby som použil rozbočovač kde je 1 vstup a 2 vystupy do TV, každá TV môže pozerať vlastný kanál ? Alebo tieto TV budu musieť pozerať tú istu stanicu ?
Za každu radu vopred ďakujem