OCTAGON SF 8008 4K UHD

Odpovědět
gchevalier
Pokročilý
Pokročilý

Re: OCTAGON SF 8008 4K UHD

Příspěvek od gchevalier »

pre zopakovanie,
ak je v názve súboru mmc resp. multiboot tak je to image určené pre multiboot a inštaluje sa z funkčného enigma2 systému
je možné, že pri inštalácii sa systém opýta, do ktorého slotu sa má mmc image inštalovať (sloty 1-4), potom sa určuje aj z ktorého slotu sa má bootovať

v obsahu súboru sú väčšinou: imageversion, kernel.bin, rootfs.tar.bz2

druhá možnosť je image určené nie pre multiboot, jeho obsahom je napr. apploader.bin, bootargs.bin, fastboot.bin, usb_update.bin
ten sa inštaluje vypnutím prijímača, a štartom pri zatlačenom power,

takže kľudne sa to dá spraviť tak že v slote_1 bude systém ktorý sa nebude aktualizovať, do slotu_2 sa obnoví záloha zo slotu _1 a tá sa môže testovať/aktualizovať a v prípade potreby sa vráti bootovanie na slot_1
rempo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rempo »

Děkuji za info a jenom se zeptám , nedělal jsem to už dlouho , tak se raději zeptám mám program DCC-E2 a přes Telnet bych to mohl udělat? Pokud ano, tak tyto 2 příkazy napíšu - zadám najednou pod sebe? Nebo každý vzvlášť to přesně nevím jak se zadává.
Dál se zeptám ikdyž mám v Octagonu SF 8008 softwer SAPRO 8,5 tak by tam vše mělo zůstat jako před tím včetně nastavení?
Děkuji za případnou odpověď a zdraví Pepa.
Ostrovid píše:Skus sa pripojit k boxu napriklad cez Putty a pouzit klasicke prikazy:
opkg update
opkg upgrade
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Ano, lze to udělat i přes okno terminálu v DCC. Jako jednodušší se mi zdá otevřít si okno terminálu přímo ve webovém rozhraní boxu, ale na výsledek to nemá vliv.
Zadáš první příkaz, dáš ENTER a uvidíš průběh vykonání prvního příkazu v okně terminálu (update feedů). Obdobně zadáš druhý příkaz (upgrade instalovaných součástí). Je to pouze aktualizace image v boxu, takže nastavení zůstanou zachována včetně nainstalovaných pluginů. Po provedení aktualizace je potřeba provést restart boxu.
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
slax78
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od slax78 »

Ale však v tom Putty musíš zadať typ protokolu akým chcem komunikovať s boxom . Tak nech zvolí Telnet alebo SSH.
slax78
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od slax78 »

cim ho mylim ?
A preco SSH? Tie prikazy ktore opisujes idu normlne aj v Telnete (aj cez Putty).
rempo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rempo »

Děkuji Vám všem za radu nakonec se to povedlo přes Telnet a uvedené příkazy ale až na podruhé zadal jsem opkg update projelo to a zastavilo a já zadal opkg upgrade a nic tak jsem ještě asi 2x odpálil enter a vše potom projelo.
Stáhnul jsem si program Putty a také to zkoušel IP adresou jsem se přihlásil, tak jak poslal obrázek Ostrovid dle toho obrázku, ale chtělo to po mně nějaké heslo - myslel jsem do Octagonu ale nešlo to napsat takže by mně zajímalo, kde jsem udělal chybu přes to Putty , abych to příště mohl vyzkoušet. Jinak moc díky.
Ostrovid
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ostrovid »

slax78 píše:cim ho mylim ?
A preco SSH? Tie prikazy ktore opisujes idu normlne aj v Telnete (aj cez Putty).
By si sa cudoval ze nie vzdy. Aj minule v OpenATV bola velka aktualizacia ktora aktualizovala aj telnetd a pri jej aplikacii v telnete tvrdo ukoncila spojenie a dalsie veci uz neprebehli. Cize si MUSEL pouzit Putty a SSH kde to zbehlo cele OK. :wink:
Naposledy upravil(a) Ostrovid dne 02.prosinec 2023 - 18:43, celkem upraveno 1 x.
9000peter
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: v podpise

Příspěvek od 9000peter »

rempo
Zadáš meno:root a heslo naťukáš normálne na klávesnici a dáš enter.
Ten zelený kurzor pri zadávaní hesla sa nehýbe preto ta to mýli.
Prihlásenie cez Putty telnet/SSH.
telnet1.png
telnet2.png
1.png
2.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H
TV Panasonic TX-58GX810E
AU Yamaha + Magnat + Koda

KukajseM
vlada
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada »

Pepo, jednoduše a spolehlivě přes webové rozhraní Octagonu... :)
rempo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rempo »

Děkuji moc za perfektní vysvětlení programu PUTTY. Dnes jsem měl při aktualizaci image SAPRA 8,5 - 84 doplňků ale nevím z jakého důvodu mi to hlásí že aktualizace přes web je zakázána a svítí červený semafor. Aktualizace se načtou , ale nelze ničím aktualizovat jelikož aktualiz.je zakázaná.Tak jsem vyzkoušel PUTTY spojil jsem se a proběhlo opkg update a opkg upgrade už neproběhlo. Včera se někde stala chyba jak jsem dělal tu velkou aktualizaci přes DCC - E2 telnet. Počkám až bude nová verze Sapro 8,6 jelikož mi vše funguje a při vymazání SAPRA 8,5 bych vše znovu musel obnovovat.
Ostrovid
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ostrovid »

Cerveny semafor svieti ked server pre aktualizacie nie je z nejakeho dovodu funkcny, pockaj nejakych cas (par hodin) a potom to skus znovu.
Co sa tyka tej velkej aktualizacii cez DCC a Telnet, pisal som tu aby ste to nerobili cez Telnet ale aj tak ste nepocuvali takze za mna, TAK VAM TREBA a snad vas to do buducna nauci citat a pocuvat co vam kto pise a radi.
9000peter
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od 9000peter »

Veru tak momentálne svieti feed openatv na červeno.
TV Panasonic TX-58GX810E

KukajseM
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Ostrovid píše:Cerveny semafor svieti ked server pre aktualizacie nie je z nejakeho dovodu funkcny, pockaj nejakych cas (par hodin) a potom to skus znovu.
Co sa tyka tej velkej aktualizacii cez DCC a Telnet, pisal som tu aby ste to nerobili cez Telnet ale aj tak ste nepocuvali takze za mna, TAK VAM TREBA a snad vas to do buducna nauci citat a pocuvat co vam kto pise a radi.
Nešiř tu fámy, že aktualizace přes telnet není možná. Není to pravda. To, že se zrovna v určitém seznamu balíčků aktualizoval i telned a způsobilo to předčasné ukončení zobrazení načítání aktualizací nezpůsobuje žádný další nebo jiný problém. Stačí nechat box chvíli v klidu a potom normální restart stejně jako po každé jiné aktualizaci. Stejný problém může principiálně nastat i přes ssh, když se bude zrovna aktualizovat ssh. Jaký je v tom rozdíl? Žádný.
MAX T90, Skylink
Ostrovid
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ostrovid »

Ja som nikde nepisal ze aktualizacia cez telnet nie je mozna, ja som radil pouzit Putty v spojitosti problemu s mnozstvom updatov pri aktualizacii image Sapro 5.8. Nie si vobec v kontexte k comu som to pisal o Telnete a Putty a nemas o tom ani sajn (co som si u teba uz vsimol, ze to tak je asi vzdy) takze za mna mas za toto tvoje klamstvo a taranie akorat vztyceny prostrednik. Ten kontext je spominany tu vyvojarom OpenATV teamu s nickom Captain a dalsimi ludmi ktory jasne radia v takychto pripadoch pouzit Putty a nie Telnet.
Ale kludne v tom mozes pokracovat, ako zabavka sa to dobre cita. :P :D

Takze na zaver odomna k tejto teme, moja ucta.
:poklona:
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Aha, takže když nejsou žádné racionální argumenty, tak opět nastupují osobní invektivy a urážky. Nic nevíš o tom, co jsem já zkusil nebo ne a jaký to mělo výsledek. Já se na tvou úroveň komunikace snižovat nehodlám, za to mi rozhodně nestojíš. Diskutuj k tématu, ne k osobám. Jinak jsi tu úplně zbytečný.
MAX T90, Skylink
slax78
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od slax78 »

Putty je len program ktorý ma v sebe niekoľko komunikačných protokolov , ako je Telnet , SSH , RAW alebo dokonca serial port .
Presne alo píše VTronik , na tieto bežne aktualizácie staci úplne Telnet .
9000peter
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od 9000peter »

Feed openatv je už funkčný.
TV Panasonic TX-58GX810E

KukajseM
056152
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: AMIKO 8900

Příspěvek od 056152 »

Zdravím ve spolek, šlo by udělat zálohu stávajícího image přes SSH, nebo telnet. Chtěl bych poprosit jestli někdo zná příkaz na kompletní záluhou na externí HDD.

Díky
Amiko SHD-8900 Alien
PKT GM990 E2 HAARP v3c Image
9000peter
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od 9000peter »

Ak tam máš openatv tak jednoducho cez modré tlačidlo / správca softvéru / úplná záloha.
TV Panasonic TX-58GX810E

KukajseM
Warder
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Warder »

Do sekcie Download bola nahrana nova verzia SAPRO image.
------------------
Pýtajte sa na fóre a nie v súkromných správach, nech z toho majú prospech všetci.

------------------
Nosce te ipsum.
Odpovědět

Zpět na „Octagon SF8008 4K UHD“