Octagon SF8008 supreme – pomalá LAN

Odpovědět
johank

Octagon SF8008 supreme – pomalá LAN

Příspěvek od johank »

Zdravím, mám na vás otázku, zda jste se nikdo nesetkal s následujícím problémem.
Jsem čerstvým majitelem Octagon SF8008 supreme combo.
Linuxové přístroj mám dlouho, nejsem nováček, základní věci nastavení zvládám sám nebo si postupy dohledám.
Nyní jsem se setkal se zajímavým problémem.

Dle specifikace má přístroj 1 GB Lan a wi-fi až 1,2GB, po nastavení mi wi-fi ukazuje nějakých 867 MB
Mám ale nepříjemný problém s Lan, ta sice funguje, Archivy CZ/SK bez problémů přehrávají 4K filmy, nic se neseká. Na domácí síti si sdílím kartu, to je taky v pohodě.
Nějak mi ale nejede po LAN spojení s PC, respektive jede, ale je pomalé. Setting si nahraji, přes FTP se připojím ale po LAN je to pomalé, dlouhé odezvy.
Udělal jsem si zálohu img a po Lan jsem ji vůbec nebyl schopen stáhnout do PC, ukazovalo mi to čas přenosu postupně až 1 000 hodin. Po wi-fi jsem ji přesunul za 20 sekund.
Po Lan se ale téměř nepřipojím na OpenWebif, respektive po chvíli naskočí, ale je to nepoužitelné.

Doma pracuji na PC a dost využívám streamování satelitu na PC, občas pracuji z domova a tak na druhém monitoru koukám na sport nebo filmy.
Po LAN to z Octagonu nejde, po wi-fi vše funguje bez problémů a jakéhokoliv nastavování.

Od dodavatel je nahraná Open ATV 7.3., udělal jsem aktualizaci a stav je stejný. Do multibootu jsem nahrál OpenATV 7.4 a je to stejné.

S tímto jsem se ještě nikdy nesetkal (provozoval jsem různé Dreamboxy, Formuler F4, Edison OS MEGA). Vždy jsem připojil na Lan a vše fungovalo jak mělo.
Ovladače by měly být defaultně v OpenATV, divné je, že wifi je bez problémů a Lan takto zlobí, ale jak jsem psal, v pohodě po Lan přehrává filmy 4K.
Nevím zda to může být problém síťové karty, psal jsem prodejci, ale zatím mi nedal vědět.
Nemáte náhodou někdo zkušenosti co s tím?
Díky
Octagon SF8008 SUPREME Combo
EnoSat
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Kontaktovat uživatele:

Re: Octagon SF8008 supreme – pomalá LAN

Příspěvek od EnoSat »

Dat na reklamaciu
ROVER TAB900+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /51E-39E-36E-33E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W/
Edision MIO+ 4K, Octagon SF8008, Mutant HD51, QVIART Lunix, Ustym 4K S2 OTT, VU Solo4K, Dreambox 900UHD/7020HD/500HD, TBS-5925/5530/5220
Warder
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Warder »

Tak ako pise Eno ale mozno by este stalo za malu skusku, vymenit prepojovaci lan kabel medzi boxom a routrom za iny. Tiez som mal takyto problem a pomohlo to aj ked rychlost prenosu nie je nic moc.
Snímka obrazovky 2024-08-09 134252.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
------------------
Pýtajte sa na fóre a nie v súkromných správach, nech z toho majú prospech všetci.

------------------
Nosce te ipsum.
johank

Příspěvek od johank »

Kabely jsem měnil, doma mam síť 1GB, a výsledek je stejný.
Divné je že wi fi i LAN jsou z jednoho AP, takže to není tím že by se mi to vzájemně bilo ve vlastní síti.
Přístroj mi přišel ve středu a nechce se mi ho hned vracet.
Možná mi nic jiného nezbyde. Doufal jsem , že to na reklamaci nebude, ale zkusím se s prodejcem domluvit na výměně.
Díky
johank

Příspěvek od johank »

Takže vracím v zákonné lhůtě, asi nemá cenu laborovat, ža to mohu obejít přes wi-fi, když Lan nefunguje jak má, co kdyby se něco stalo s wi-fi :-O
.
johank

Příspěvek od johank »

Doplním finální informaci, přístroj jsem vrátil.
Koupil nový jiný kus a tam je vše v pořádku, funguje jak má.
Takže jsem měl kliku na špatný kus, čškoda že je to od jednoho prodejce, on za to nemůže, protože do přístroje že je špatná síťová karta nevidí a přístroj před prodeje pouze nastavil a tam mu fungovalo to co potřeboval.
Ten další kus jsem ale radši koupil u někoho jiného :-O
BAMBULE
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Vu+uno4k se

Příspěvek od BAMBULE »

a u koho jsi zakoupil at vim planuji take,
Xtrend ET4000-openatv 4.1 na reklamaci
Coolstream NEO
Vu+solo se black hole 3.0.1 poslední aktualizace
Vu+uno4k se Open ATV 6.3 OPENmultiboot,vti14.0.2.
johank

Příspěvek od johank »

Zakoupil jswm u Pluton elektro, ale spíš to je náhoda. Zařízení jsem vrátil, pan Bulíček vrátil peníze a kouil jsem jinde. Přístroje mam 3 , zakoupil jsem jinde.
Historicky jsem v Pluton elektro kupoval více věcí, jednou se mi stalo, že taky odešla LAN, to bylo u OS MEGA, taky bez problémů vyřešeno výměnou.
Zkusil jsem i Uclean, je fo v podstatě SF 8008 a funguje taky bez problémů.

Holt vadný kus
Vlastimilek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: UNO4KSE,GIGABLUE,OCTAGON

Příspěvek od Vlastimilek »

Už to někdo tady řešil - pomalá LAN .Turek začíná výrobu nějak flinkat . Pan V.B. z Plutonu za to nemůže. Stát se to může od kohokoliv jiného .Stejně to berou většinou ze Sapra .
Takto vadných SF 8008 jsem měl v rukou už několik v poslední době. Většinou se to pozná velmi rychle .Vzadu na síťovce se rozsvítí jen oranžová LED a ta druhá zelená ( activity ) ani neblikne .LAN jede ale pomalu.
johank

Příspěvek od johank »

Tak, tak.

Potvrzuji že za to prodejce nemůže, do krabice nevidí co tam v továrně namontojí. A jak jsem psal V.B. vzal přístroj zpět bez problémů.

LAN jela, ale pomalu, nešlo streamovat do PC. Dokonce se šlo dívat na streamované filmy z Archivy CZ/SK, ale ne ve vyšším rozlišení.
Wi-fi běžela v pohodě, ale protože to byl nový přístroj, tak jsem vyměnil.
Odpovědět

Zpět na „Octagon SF8008 4K UHD“