Vypadok signalu

Jediné omezení: pouze vše kolem satelitní techniky, příjmu apod.
Pokud se chcete bavit o něčem jiném, tak to patří jinam!
Pravidla fóra
Upozornenie predajcom sat. techniky !
Toto fórum je založené pre užívateľov sat.techniky ! Akákoľvek, aj skrytá reklama ,smerujúca na stránky komerčných spoločností, bude po zásluhe odmenená .

A: V príspevkoch nieje možné žiadať o refresh kariet operátorov Skylink a CSlink.
1. Název příspěvku musí odpovídat obsahu otázky - (nepojmenovávat téma jako pomoc, žádost o radu apod.) To, že chce uživatel založením příspěvku požádat o pomoc, je všem jasné ...
Také pojmenování podle názvu přijímače moc nevypovídá o samotném dotazu.
2. Než položíte dotaz, zkuste využít funkci HLEDAT - hodně příspěvků je zde stále dokola a tak není potřeba vytvářet novou diskusi.
3. Pokud je pro konkrétní přijímač vytvořena na ABF samostatná kategorie, své dotazy pište přímo tam
4. Pre vkladanie logov a podobných súborov treba využiť možnosť vloženia ako prílohy a nie ich vkladať do príspevkov ako XX riadkové texty.
5. Nedodržování těchto základních pravidel může vést k tomu, že bude váš dotaz bez upozornění smazán!
6. Maximalna veľkosť prílohy - 1MB .
Odpovědět
sladoslado
satelitni prijimac: AB IPBox One

Vypadok signalu

Příspěvek od sladoslado »

V posledných dňoch (nie ráno a večer) častý výpadok signálu. Parabola 100cm asi 15r., LNB single 2r., smer 23,5 na 100%. Môže to byt teplo, alebo ozón? Čo s tým?
Je možné, že to nie je nič nového. Len ja som bol v tých horúčavách chorý, tak som to pustil nie len večer.
Prosím nekameňovať, vtipné pripomienky rád zoberiem.
stevesk11
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: DM800HD 3X,DM500S 1X

Re: Vypadok signalu

Příspěvek od stevesk11 »

To ťažko radiť,postupne vymienať všetko a kde začneš ,to tvoja voľba.Na začiatok F-konektory vymen,odcvakni stare a nanovo daj.Ked vieš si požicať prijimač vymen ten na skušku,konvertor potom vymen...popripade natiahni kabel popri starom.Všetko toto ti to može sposobit i ked nie je vylučene,že aj poskytovatel signalu ma problemy.Tak preto je to dosť haklive radiť....niekedy stači konektor opravit,niekedy kabel vymenit....atd...stalo sa mi za tie roky už všetko z tohoto,nie mne ale furt dakomu dačo nejde.(Ja mam problem teraz 2 kable idu spolu z jedneho konvertora a na dva prijimače...niekedy vypadne signal z daktoreho transponderu,odpojim kabel z druheho prijimača a signal nabehne...no niekde to sa ovlyvnuje...pomohla by vymena kabla,no ten druhy vyuzivam na testy prijimačov atd,takže mi to nevadi)
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 10.září 2024 - 10:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: fix QUOTE
---------------------------------------------------------------------------
DM800HD 4X -Nemesis 2.6(svn110)+1X int. disk 500GB Samsung,Herobox EX4PLI4(Alonso),parabola 120Fe-Thor 0,8,60Al+motor SG2100,80Fe-Thor 0,8 a [/color],VU SOLO2 SE
Tami
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Tami »

Ahoj, presne ako píše kolega "stevesk11", iba vylučovacou metódou zistíš kde je problém, postupne vymieňať a testovať. Samozrejme ak nie parabola pohnutá a podobne jasné problémy. Môj prípad minule bol veľmi komický. Vyberiem sa preľaďovať skylink dôchodcom na dedine, prídem k prvému, preľadím, všetko ok. Idem usporiadať programy podľa želania zákaznika a v tom rtvs ani ťuk, idem k druhému TV na poschodí, ani ťuk. Idem preľadiť inú prekvenciu a nič. Sedím, pozerám.... Rozmýšlam, to je čo? Už idem domov pomaly pre náradie a merák, ale reku dám si z tej kávy za glg a idem. Pijeme kávu, už rozmýšľam či je merák nabitý a v tom bááác, všetko nabehne. Presne v tom čase keď som preľaďoval mal skylink výpadok. :-D Toto je len u mňa možné. Športku, niké vyhrať nie, ale toto normálne nevymyslíš a to sa mi už stalo druhý krát v živote. Prvý krát som robil hosťovanie hráča v systéme issf vo futbale presne v čase kedy mal po neviem koľkých rokoch systém issf akurát hodinovú údržbu. A trafil som to prosím pekne na sekundu presne! A to som nemal ani šajn že je plánovaný výpadok: takže toľko na pobavenie, pekný deň.
sladoslado
satelitni prijimac: AB IPBox One

Příspěvek od sladoslado »

P1000734.JPG
Myslím, že príčina je jasná. Teplo. Ochladilo sa a je po probléme. Parabola je umiestnená 30cm nad strechou s asfaltovou izoláciou. LNB nezvláda slnečný svit a sálajúce teplo. DISEqC prepínaču, káblom (80cm) a konektorom by to až tak nemalo vadiť.
Ďakujem za rady.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
EnoSat
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EnoSat »

Uvidis ked das parabolu na povodne hmozdinky
ROVER TAB900+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /51E-39E-36E-33E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W/
Edision MIO+ 4K, Octagon SF8008, Mutant HD51, QVIART Lunix, Ustym 4K S2 OTT, VU Solo4K, Dreambox 900UHD/7020HD/500HD, TBS-5925/5530/5220
Odpovědět

Zpět na „Volná diskuse“