Fortis HS7110 Firmware

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu HD-BOX FS-9105+ , FS-7119HD , Dreamsky HD6
Odpovědět
marma
satelitni prijimac: VU+ UNO 4k SE

Fortis HS7110 Firmware

Příspěvek od marma »

Zdravím Vás.

Obraciam sa na Vás s prosbou ohľadom získania súborov pre Fortis HS 7110.

Uvádzam výpis zo Systémových informácií.

Loader - verzia L 5.25
Hardvér - verzia HS 7110 1.00
Aplikácia - verzia HS v1.09.17
Verzia Api Api Jun 13 2011
Dáta verzia FDU v1.3

Rád by som aktualizoval firmware na vyššie verzie z dôvodu inštalácie posledných dostupných pluginov.Údajne je pre zmenu loadera potrebný postupný proces inštalácii konkrétnych firmware (bootbridge).Malo by sa jednať o verzie 1.09.35 1.09.99 a 2.09.35.
Prípadne Vás žiadam o poradenstvo,akým spôsobom by bolo možné vykonať zmenu zariadenia na iný kompatibilný model (HDBox.Octagon,Optibox).

Prosím Vás,ak je to možné o sprístupnenie uvedených verzií firmware,alebo utilít pomocou ktorých by bolo umožnené vykonať žiadané zmeny.

Ďakujem Vám za príp.pomoc a konzultáciu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ctiforum
Odborník
Odborník

Re: Fortis HS7110 Firmware

Příspěvek od ctiforum »

Toho dedka daj už do zberného dvora :D (Aj keď tie Fortisy s chipsetom STi7xxx mali celkom pekný obraz na tú dobu)

Firmware máš tu:
http://www.sapro.cz/ftp/index.php?&dire ... %20FS-7110

Nejaké pluginy tu:
fortis.zip
ID boxu zmeníš buď cez RESELLER CHANGER (windows PC ) alebo cez plugin BOXKIT priamo v prijímači.
Nie je to žiadny problém, len dúfam, že vieš čo robíš !!! :D

Fortisova rada HS-7110 mala reseller ID: 25 XX 02 A0
HDBOX-7110: 250602A0

Zvyšné hodnoty XX pre jednotlivé značky/resellerov si zistíš zo stiahnutého príslušného firmware..... predávali sa pod značkami Octagon, HDBOX, Openbox, Visionnet, Xeobox, ICECRYPT, Rebox, Forever, Dreamsky, SuperMax, Skytec, Arcon, StarTrack, Opticum, Dynavision, GoldenLazer

V podstate môžeš nahrať bez problémov ľubovoľný firmware , ktorý zodpovedá maske reseller ID "25 XX 02 A0" na offsete 06h,07h,08h,09h súboru IRD firmware.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
########################
########################

########################
########################

########################
########################

Ukroruina = state "404"
Из России-матушки
Вдаль глядят Сарматушки
На Соединённые Штатушки!
marma

Příspěvek od marma »

Ďakujem za odpoveď.

Dedka som získal od blízkej rodiny v stave ako nový a nepoužívaný.Preto ten záujem o jeho sprevádzkovanie.
Plugin BoxKit a jeho rôzne verzie nie sú sputiteľné atribúty overené stav 755.

Reseller Changer R-ID_Changer_v10 mám k dispozícii.Nemám však vedomosť o tom,kam aké súbory vkladám a ako ich používam.

Ďakujem vopred za príp.usmernenie.
ctiforum
Odborník
Odborník

Příspěvek od ctiforum »

Vyzerá to, že nemáš ani šajnu "prostredí" Fortis-ov a koleduješ si o "brick" tohto starého dedka :D

- súbor /var/bin/BoxKit potrebuje mať nastavený atribút 755, aby si ho mohol spustiť (základy Linuxu)
- keď ho spustíš, tak si daj vypísať aktuálne reseller ID (tuším System ID...voľba 3)
- potom si stiahni firmware zo Sapra a zmeň cez WIN aplikáciu reseller ID súboru IRD na hodnotu z boxu
- nahraj firmware na USB a naflashuj ho (cez menu)

Použi radšej tento postup, lebo v manuáli od BOXKITu nepíšu, že má podporu pre loader 5.25, tak aby si ho nebrickol, lebo recovery bootloadera je trošku divoký postup.

Už si nepamätám, či si flash cez menu prijímača upgraduje aj bootloader, lebo je aj možnosť flashu z USB kľúča a nahratie nového bootloadera cez tlačidlo CH+ pri zapnutí.
########################
########################

########################
########################

########################
########################

Ukroruina = state "404"
Из России-матушки
Вдаль глядят Сарматушки
На Соединённые Штатушки!
marma

Příspěvek od marma »

V texte svojho vyjadrenia som uviedol,že atribúty u daného pluginu som v prostredí programu TC zmenil na hodnotu 755.
Iné pluginy,ktoré som rovnakým spôsobom pokusne inštaloval sú spustiteľné,teda funkčné.

Prostredie Fortisov je mi aj vďaka ABForu známe.Mnoho,ak nie všetky dostupné informácie som získal vďaka v tom čase aktívnym členom fora,ktorí svojimi odbornými radami napomáhali porozumieť témam jednotlivých nastavení a prevádzkových postupov.

Dlhodobo som vlastnil a úspešne prevádzkoval HD Box 9105+ HD PVR.

V súčasnosti som po zložitej operácii.Preto sa snažím riešiť témy,ktoré som v minulosti neukončil kvôli nedostatku potrebných informácií.A konám tak hlavne preto,aby som nevnímal zdravotné problémy,ale zaujímal sa o to,čomu som sa doposiaľ celý svoj život profesijne venoval.

Za zaslané súbory týmto ďakujem.
ctiforum
Odborník
Odborník

Příspěvek od ctiforum »

Tak skús v okne "System information" (tam, odkiaľ je tvoj screenshot v prvom príspevku) ešte naťukať na DO číslo 1407 a mali by sa ti zobraziť ďalšie riadky s ďalšími info. Zaujímavý je pre teba riadok "System ID".
Spusti si vo windowse kalkulačku a zapni režim "programátorská" a daj vypočítať: FFFFFFFF - SystemID
Vyjde ti reseller ID ....

Príklad: FFFFFFFF - DAEFFD5F = 251002A0

A keď ani to nepojde, tak si pripoj RS-232, spusti Putty a cez konzolu si zisti reseller ID z pamäti.
########################
########################

########################
########################

########################
########################

Ukroruina = state "404"
Из России-матушки
Вдаль глядят Сарматушки
На Соединённые Штатушки!
marma

Příspěvek od marma »

Doplňujúce informácie v systémovom menu pomocou kombinácie 1407 zobrazené.
Systémové ID 0xDAFFFDFF
Vyrobené - verzia 5190

Po prepočte bude údaj Reseller ID pre Fortis HS 7110 - 25 00 02 00

V programe ird reseller changer 61 vložiť do ird file napr.Firmware z Openboxu S4 HD PVR FAC.OPENBOX.S4 HD PVR.v1.09.35.2011Aug09 a do Change Reseller - ID here údaj 25 00 02 00

Change Reseller (One Click) - vytvorený firmware,ktorý by som cez USB nainštaloval do Fortisu.

Ďakujem za preverenie uvedených informácií.
ctiforum
Odborník
Odborník

Příspěvek od ctiforum »

Ked chces, radsej tam daj HD-BOX 7110 2.12.31 (bude s boot loaderom 6.40), ten firmware ma aj FASTSCAN SKYLINK.

Ked uz tam chces tlacit Openboxovy S4 FW, tak skus, ci nebude mat S4 FW 2.12.11 nahodou Fastscan Skylink.
Len tam treba nahravat firmware v poradi 1.09.35 ==> 1.99.99 ==> 2.09.35 a az potom vyssie verzie podla cisla, ze vraj to je odporuceny postup kvoli novsiemu kernelu vo firmwaroch 2.XX.XX

(pozeral som si S4 fw a vyzera, ze fw 1.99.99 (25 09 02 00) potom akceptuje fw 2.09.35 , ktory uz ma ID (25 09 02 A0) (asi prepise na novsi bootloader) a vsetky vyssie FW 2.11.XX, 2.12.X uz maju ID (25 09 02 A0)

https://openbox.ua/download.php?&get=OPENBOX-S4/
Pri stahovani suborov
meno: sat
heslo: files
########################
########################

########################
########################

########################
########################

Ukroruina = state "404"
Из России-матушки
Вдаль глядят Сарматушки
На Соединённые Штатушки!
marma

Příspěvek od marma »

ird reseller changer 61 zmena Firmware Openbox S4HD verzií
v1.09.35.2011Aug09.r25000200
v1.99.99.2011Aug11.r25000200
v2.09.35.2011Aug11.r25000200
cez CH+ pre ID Fortisu 25000200
štart - Pluginu BoxKit_v0.12_bin – zmena na HDBox FS 7110 HD – 250602A0
po uvedených úpravách inštalovaný Firmware HDBox FS 7110 HD
verzia zavádzača L6.47
verzia aplikácie HS V.2.12.31
verzia API API Aug 18 2014
verzia údajov FDU v1.4
Ďakujem Veľmi za poskytnuté informácie a odborné poradenstvo,ktoré viedlo k úspešnému ukončeniu uvedenej témy.

Rád by som ešte sprevádzkoval Oscam pre USB PKT_SF918+_E2_HYPERION_v4.5
Systém sa korektne spustil.TV/R Stanice cez FastScan naladené.Picony nainštalované.Oscam,ktorý som stiahol z feedu spolu s konfiguračnými súbormi bude zrejme nutné editovať.Prevádzkujem kartu SkyLink ICE.Nie je mi zrejmé,ktorý typ oscamu (y mod) bude vhodný pre daný typ Enigmy.
Základnú znalosť existencie a umiestnenia jednotlivých súborov mám zvládnutú.Väčšinou som len upravované dodané súbory vkladal na príslušné miesta.Editáciou som sa zatiaľ detailne nezaoberal.
Prosím o vhodné upresnenie,akým spôsobom by bolo umožnené sprevádzkovať dek.kartu SkyLink Ice v PKT Hyperion_v4.5 príslušným Oscamom.

Ďakujem za možné usmernenie v danej žiadosti.
ctiforum
Odborník
Odborník

Příspěvek od ctiforum »

Skus tam dat samurov oscam "SH4-stapi" (nemam u seba teraz ziadny SH4 box, aby som vyskusal)
viewtopic.php?t=79768

Hlavne pri konfiguracii si daj pozor u tejto SH4 platformy na spravne nakonfigurovane oscam.dvbapi a spravny pmt_mode v oscam.conf , lebo budes mat tmu
########################
########################

########################
########################

########################
########################

Ukroruina = state "404"
Из России-матушки
Вдаль глядят Сарматушки
На Соединённые Штатушки!
marma

Příspěvek od marma »

Konfiguračné súbory pre Oscam sh4 nevlastním.S editáciou skúsenosti nemám.V niektorých prípadoch pri VU+ Solo2 som v minulosti upravoval len oscam service a dvb api.Prosím o radu,akým spôsobom by som uvedené súbory získal.Ďakujem za príp.pomoc a vysvetlenie.
marma

Příspěvek od marma »

Oprava textu.upravoval len oscam server a dvb api.
marma

Příspěvek od marma »

Ďakujem ctiforum za poskytnuté odborné poradenstvo a čas,ktorý bol danej téme venovaný.
Odpovědět

Zpět na „F O R T I S prijímače: HDbox 7119,9105+,Dreamsky HD6“