Octagon SF8008 4K UHD špatný čas a datum

mfpman
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Dreamplex 8000

Re: Octagon SF8008 4K UHD špatný čas a datum

Příspěvek od mfpman »

ved to tam mas napisane tam kde mas lomitka to je cesta len sa treba pripojit do pristroja pomocou FTP - napr. TotalComander
Dreamplex 8000
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Asi nejjednodušší je použít File commander instalovaný přímo v boxu. Je to podobné řešení jako souborové manažery v PC. K File commanderu se lze dostat například přes zelené tlačítko na DO, otevřou se pluginy, tam by měl být viditelný. Pokud není, lze do pluginů přes feed nainstalovat. Po otevření File commanderu se objeví okna se soubory. Je potřeba "vystoupat" do nejvyyšího adresáře, aby byl viditelný adresář etc. V něm je soubor uložený. Potom soubor smazat, opustit File commander a vypnout box vypínačem vzadu. Po znovu zapnutí a nabootování by to mělo být OK.

PS: Samozřejmě lze použít i FTP připojení z PC (například TotalCommander) nebo telnet z PC a pomocí příkazového řádku to vše udělat.
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
Moli9

Příspěvek od Moli9 »

Tak jsem to našel. O to právě šlo jak spustit toho comandera jsem nevěděl, jak říkám.
Je to u tchyně a jsem se satelitem nováček. Nicméně jsem ten soubor smazal a provedl vypnutí tlačítkem a stejně aktuálně zobrazované datum je 17.dubna 2025 a čas nesedí taky asi o 3 hodiny.
Nicméně díky za snahu. Zítra po obědě jedeme domu 120km takže se k tomu dostanu zhruba zas za měsíc.
Hezky svátky přeju
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Je potřeba ještě zkontrolovat, zda je správně nastavena synchronizace času přes TP (transponder družice) a časové pásmo na Prahu (Berlín). Vypnutí tlačítkem znamená tvrdé odpojení od elektřiny za běhu, takže zadním kolébkovým vypínačem, ne tlačítkem vepředu na boxu.
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
Moli9

Příspěvek od Moli9 »

Zkoušel jsem jak přes transponder tak přes server NTP i různé servery, ale bez úspěchu. Jinak ano kolébkou vzadu jsem to vypl
Warder
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Warder »

Nepouzivas len tak nahodou Oscam ? Ak ano zastav ho, skoriguj si ten cas/datum a znovu ho spusti.
------------------
Pýtajte sa na fóre a nie v súkromných správach, nech z toho majú prospech všetci.

------------------
Nosce te ipsum.
Moli9

Příspěvek od Moli9 »

Tak to vůbec netuším. Musím to nastudovat a až tam za měsíc zase pojedeme tak se na to vrhnu
Odpovědět

Zpět na „Octagon SF8008 4K UHD“