752 HD Combi a Sledování TV

Diskusia a download pre AB Cryptobox 700HD, 750HD, 752HD Combo DVB-T2/S2/C
Odpovědět
kofi

752 HD Combi a Sledování TV

Příspěvek od kofi »

Dobrý den,
mám asi 6 let starý CB 752HD Combo a zajímalo by mě, zda na něm může běžet iptv služba Sledování TV, neno Lepší TV, popř. co je pro to třeba nainstalovat. Nejsem příliš technicky zdatný, tak se omlouvám, pokud je dotaz úplně mimo...

Zdraví
Kofi
lubomir63
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: AB crypto 800 +750 +650HD

Re: 752 HD Combi a Sledování TV

Příspěvek od lubomir63 »

Skús sa opýtať na slovenskej stránke cryptoboxu. Určite dostaneš presnú odpoveď
Abcryptoboxy
elektroslaby
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Vu+ Zero 4k

Příspěvek od elektroslaby »

kofi píše: 29.prosinec 2024 - 23:04 Dobrý den,
mám asi 6 let starý CB 752HD Combo a zajímalo by mě, zda na něm může běžet iptv služba Sledování TV, neno Lepší TV, popř. co je pro to třeba nainstalovat. Nejsem příliš technicky zdatný, tak se omlouvám, pokud je dotaz úplně mimo...

Zdraví
Kofi
Ano může a pohodě.
kofi

Příspěvek od kofi »

Díky za obě reakce. Dnes se bohužel ukázalo, že odešel tuner pro dvb-t2 (píše to slabý signál, ale anténa je funkční) a postupně se to celé sype (přepnutí do angličtiny s nemožností nastavit to jinak - nereaguje na PIN). Takže ještě zkusím nahrát poslední firmware a pokud se to neprobere, půjde combo do koše. Oprava se asi určitě nevyplatí, předpokládám...
rudich
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Xtrend,Gigablue,Dm900

Příspěvek od rudich »

Možno by stačilo vymeniť jeden nafúknutý kondík v zdroji = slabý, alebo žiadny signál a AB pofachčí ďalej.
Xtrend,Gigablue,Dm900
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Podle popisu chování to vypadá, že chyba může být ve zdroji. Konkrétně vyschlých filtračních kondenzátorech. To je celkem položka v řádu desetikorun za několik nových kusů. Ale práce se vyplatí pouze pokud to tazatel umí sám nebo má dobrého kamaráda, který to udělá za pár drobných ze známosti.
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
testovnik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od testovnik »

Přesně tak, filtrace 12V, kondík kaput - přístroj nejprve se občas sekal a pak jen restarty ...
Vyměnil jsem raději všechny ve zdroji (měl jsem box i s vadným hlavním) a funguje jako "zamlada". Škoda vyhazovat, dnes se takový poměrně jednoduchý a pro většinu potřeb přístroj špatně shání, když zrovna nechci E2 nebo Android.
kofi

Příspěvek od kofi »

Přiznám se, že jsem v tomto úplný laik, což šance na záchranu S-T-B snižuje. Ale nerad věci vyhazuju, tak to zkusím. Našel jsem tu v Brně jeden servis s výbornými recenzemi ve stylu "rychle, kvalitně a za rozumný peníz", tak třeba to půjde a bude to mít smysl.

Jinak kromě té ztráty signálu na terestrice a nemožnosti dostat se přes PIN do menu to na satelitním tuneru přepíná natvrdo obraz do SD. Lze to ale obejít nastavením obrazu na TV. Firmware jsem nakonec nemohl zaktualizovat, protože mě box nepustil do menu (viz výše). Díky všem za reakce. Dám vědět, jak to dopadlo...
kofi

Příspěvek od kofi »

Tak jen na zakončení vlákna pár slov o tom, jak to celé skončilo. Po telefonické debatě se servisem jsem combo nakonec nenechal opravit. Dle popisu problému technik naznal, že by se to asi nevyplatilo a stálo by to i nějaký peníz za diagnostiku.

Koupil jsem místo toho uClan D-BOX 4K CI+, který měl skvělé recenze. Nechtěl jsem nic s Linuxem, hlavními uzivateli jsou rodiče technicky nepříliš znalí.

Bohužel šel nakonec uCkan po pár dnech z domu, a to kvůli slabému terestrickému tuneru. Obraz na některých stanicích zamrzal, což se nikdy dřív nestávalo.

Teď mám připojen nejlevnější možný stb z jiného televizoru a hledám dál...

Všem, kteří odpověděli, moc děkuji!
Wozi
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ DUO4K SE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wozi »

Použij tento servisný PIN: 0852
Následně si nastav nový PIN.
VU+ DUO4K SE (S2X FBC), VU+UNO4K SE (S2X FBC) + VU+ext.USB tuner (T2)...VTi, Zgemma4K H9 combo….OpenATV, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET CZ/SK
Odpovědět

Zpět na „AB Cryptobox 700HD, 750HD, 752HD Combo DVB-T2/S2/C“