Schválně si zkus dané programy zadat nahrávání - s jedním duálním tunerm dopadněš upně stejně..
EDIT:
Doplňuje - 2x LNB, nemám sw propojení B s tunerem A, jak podsunuješ...

Příspěvek od trosinka12 »
Havana, veď už tu nepíš bludy - logicky ťa to nepustí na vertikál, keď máš na obidvoch kábloch 18V.havana píše: ↑12.leden 2025 - 8:51gchevalier píše: ↑11.leden 2025 - 8:54 pekne je tento spôsob (Unicable I. a II. + FBC) popísaný tupri použití Unicable II. + 1xDual FBC + 1 kábel od LNB, príjem minimálne 8 x nezávislých TP, Kábel v tunery A , a všetky ostatné tunery smerujú na A (B aj virtuálne)Kód: Vybrat vše
https://digitalne.ellano.sk/magazin-7/rady-a-tipy/digitalna-kola/item/ako-plnohodnotne-vyuzit-fbc-tunery-s-jednym-kablom-cez-unicable
záver dôkaz autora
fbc-unicable2.jpgTo je takový "důkaz" na houby (cenzurovíno) - dva programy u uvedené skupiny už neexistují a zbylých šest se dneska nachází na 4 TP...na jednom TP 12 266 H je čt sport a dajto, dvojka je MTV a nat. geo je na 12090 na 12090 V, takže zbylé dva programy by se pohodlně vešly ať by byla porizace jakákoliv...
V tomto článku na Parabole je popsána funkčnost tuneru a je velmi podrobný sice pro dreambox, ale s odkazem na obdobný ve VU+ citace:
DVB-S2 FBC Twin Tuner se v přijímači jeví jako 8 tunerů! Dva tunery jsou fyzické a šest je virtuálních. Virtuální tuner je propojen smyčkou s fyzickým tunerem. Můžete nahrávat z 8 různých frekvencí, omezeni jste pouze polaritou, pásmem a polohou DiseqC přepínače pro každý FBC tuner.
No nic - dám si tu práci, odpojím si dva fbc tunery a zbylé zkusím dát požadavek na 5 různých TP s H polarizací a následně dát požadavek na program s vertikále.. Potom dám výsledek - Na Vu+Solo 4K to nefakalo...
EDIT:
Tak mám pravdu... Bohužel, stáří už ukrajuje mysl, tak se mi nepodařilo udělat snímky obrazovky, abych to dokázal. Nechal jsem zapnuté pouze dva FBC tunery plně nakrmené LNB 23,5°E a zadal nahrávání 5-to programu s horizontální polarizacé:
čt1 12344 H dekoduje tuner C propojený s B
Nova 12266 H dekoduje tuner B reálný tuner
Joj Cinema 12071 H dekoduje tuner D propojený s tuner C
HBO 2 12092 H dekoduje tuner E propojený s tuner D
AXN Black 12092 H dekoduje tuner A reálný tuner - zadán jako poslední a vlastně přčipojil druhý tuner!!!
V tuto chvíli nabídka přepnutí na všechny programy s Vertikálem zešešdla a při pokusu o zapnutí hláška "NENÍ VOLNÝ TUNER...[/color]..
Všechny zadané programy jsou v pořádku nahrávany...
No a teď se jdu doučit, jak se dostat do webového rozhraní přijímače, kde se ty snímky dají udělat - už jsem to zapomněl, a nebo se tam dostává jinak .. Mělla by stačit IP sat přijímače, nebo se pletu???
![]()

zdravim, ked budes mat cas tak stiahni si odkaz hore webshare, nahral som to mobilom ale da sa v tom irientovat, je tam nahravka 7x rozne tp, kodovane a vsetko prebehlo ok az na konci mi uz nepreplo kanal cislo 8 v H, pisal som aj do ellana, skutocne tam obmedzenie nie je, nahralo mi vsetkych 7 kanalov a 8 v horizontale nezobrazilo bud pre chybu v openpli alebo moze byt mozno problem ze vsetko islo cez tuner A, neskor skusim este verziu rozbocit a napojit acko a becko, pozri si to video, nechcem sa hadat, ved naco, kukni to
takze hotovo, ospravedlnujem sa za zmatok, mal som to zle nastavene a bolo malo casu, spravil som video kde je vsetko, z webshare sa da stiahnut aj bez predplateneho uctu, ide o to ze tvoje obmedzenie je sposobene tym ze pouzivas klasicky lnb, pri pouziti 1xdualfbc a teda 2x fyzicky tuner s tym ze kazdy ma 3x virtualny vznikne 8x tuner+unicable2 lnb+jeden kabel v A a ostatne cez A, nedochadza k ziadnemu obmedzeniu, dokaz vo videu, nahral som 7x rozdielne tp vo Vecku a na 8mu tv v Hacku som sa pozeral, vsetko kodovane a vsetko fungovalo, takze tym padom koniec spekulaciam...

Příspěvek od gchevalier »

vauvauvau píše: ↑13.leden 2025 - 14:22 .....
este dolnim - vti je najvhodnejsi image pre naj fungovanie fbc, podla webu aj ludi z ellana, openpli ma v pohode pustil nahrat 7 tv, pri 8 hodilo hlasku ziadny tuner...
edit - ach jaj, uz viem preco 8 tuner nesiel, zle bol nastaveny, ok, spravim to odznovu a nahram a hodim sem nech je v tom jasno ze to funguje, pouzijem 7x rozdielne tp vo Vecku a 1xH, vsetko kodovane
nemam to na automatike ale vsetko som nastavoval rucne, nemam dobru skusenost s automatikou, prosim ta, pozorne si pozri video, je tam zaber na tv ktoru idem nahravat a aj zaber na tp, vsetko je tam, ide to, nechcem sa hadam, v klude si to pozri a zamysli sa nad tym akeho vola tu zo seba robis, nechcem ta urazat, v tom videu je vsetko, funguje to, posledny kanal je joj cinema v Hacku a pozeram sa na to, vsetko funguje, jeden tuner konkretne decko som mal nastaveny iny satelit a nevsimol som si to, prosim ta pozri si to, stopni si to ked budem kamerou na tp atd..., fakt sa tu zhadzujes...havana píše: ↑15.leden 2025 - 0:12 @ vauvauvauvauvauvau píše: ↑13.leden 2025 - 14:22 .....
este dolnim - vti je najvhodnejsi image pre naj fungovanie fbc, podla webu aj ludi z ellana, openpli ma v pohode pustil nahrat 7 tv, pri 8 hodilo hlasku ziadny tuner...
edit - ach jaj, uz viem preco 8 tuner nesiel, zle bol nastaveny, ok, spravim to odznovu a nahram a hodim sem nech je v tom jasno ze to funguje, pouzijem 7x rozdielne tp vo Vecku a 1xH, vsetko kodovaneuž se nebudu vracet k něčemu, co jsem dokázal, že tomu tak je - 1FBC = 4 TP stejné polarizace...
![]()
![]()
Jen by mne zajímalo...
Zpět na „VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K“
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Prosilver Dark Edition by Premium phpBB Styles
Český překlad – phpBB.cz