Výměna disku a zkopírování

Všetko o prijímači VU+ SOLO 4K - diskusia
Odpovědět
Mila_s
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Solo 4k

Výměna disku a zkopírování

Příspěvek od Mila_s »

Zdravím,
mám disk 1TB, skoro plný. Objednal jsem nový, 2 TB. Poradíte někdo, jak na něj zkopíruji data ?
(Např. zformátovat nový disk ve VU+, připojit oba disky přes adaptéry USB-SATA k PC, použít nějakou utilitku pro bitovou kopii).
VU+ Solo 4k, OpenPLi 7, OSCAM, Skylink karta (v UNI čtečce jako Irdeto), Flexi 10.
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Re: Výměna disku a zkopírování

Příspěvek od VTronik »

Pokud máš data na disku pouze z boxu, není nutná žádná bitová kopie (na disku jsou pouze data, žádný systém). Stačí nový disk správně naformátovat (obvykle na formát ext4) a data jednoduše zkopírovat. Způsobů je mnoho. Lze například vložit nový disk do boxu a tam naformátovat. Potom připojit původní disk třeba k počítači přes redukci a po síti data překopírovat. Zrovna tak by to šlo i přes souborový manager přímo v boxu s původním diskem připojeným přes USB. Pokud ale máš na počítači USB3 a lokální síť 1Gb, bude to přes počítač a síť pravděpodobně rychlejší.
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
Mila_s
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Mila_s »

Můj počítač je s Win10. Ale syn má Linux, můžu to taky zkusit u něj.
" souborový manager přímo v boxu s původním diskem připojeným přes USB" - jaký manažer máš na mysli?
VU+ Solo 4k, OpenPLi 7, OSCAM, Skylink karta (v UNI čtečce jako Irdeto), Flexi 10.
jaoco
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jaoco »

S Macrium Reflect - je zadarmo, to urobíš aj vo windowse.
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Mila_s píše: 18.únor 2025 - 9:03 Můj počítač je s Win10. Ale syn má Linux, můžu to taky zkusit u něj.
" souborový manager přímo v boxu s původním diskem připojeným přes USB" - jaký manažer máš na mysli?
Určitě je k dispozici pro E2 File manager, pokud není již nainstalovaný jako součást image, určitě je ve feedu. Pracuje se s ním podobně jako se souborovým manažerem na PC, který má dvě okna. Například Total commander, akorát ten v E2 je výrazně jednodušší. Ale kopírování, mazání apod. jsou běžné funkce, které má a umí. Stačí nový disk vložit do boxu, naformátovat na ext4. Potom přes redukci na USB připojit původní disk. Ve File manageru zobrazíš jeden disk v jednom okně, druhý v druhém a můžeš rovnou kopírovat z okna do okna.
Podobně to můžeš udělat na PC s Linuxem. Ten zná a používá ext4 a umí disk naformátovat...
File manager v boxu by měl být viditelný mezi pluginy po stisku zeleného tlačítka. Potom stačí spustit.
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
Kasr
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od Kasr »

A pre enigmu je ich niekoľko.
Dá sa aj bez, cez prikazový riadok, ale to už pre tazateľa není vhodné.
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).
Mila_s
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Mila_s »

Tak poslední stav je tento: disk přišel, po zformátování a rebootu VU+ je vidět i původní disk připojený přes USB.
E2 File manager se mi nenabízí ani jsem ho nenašel (jsem na PLi). Hledal jsem jiné prohlížeče souborů, jeden nefungoval (způsoboval pády systému), File Browser funguje a vidím oba disky. Nevím, jak v něm přiznačit více souborů ke kopírování.

Ale stejně je kopírování velmi pomalé, pořád by se mi líbilo nějaké hromadné překopírování všeho.

Teď jsem se dostal k pokusům přes PC (Win 10). V průzkumníku vidím po síti LAN oba disky, kopírování mezi nimi funguje, pokud někoho nenapadne rychlejší cesta k překopírování všeho (třeba i přes příkazovou řádku), tak jsem připraven jít touto cestou.
Děkuji.
kratke_pole
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od kratke_pole »

Mozes skusit Midnight Commander
Na PC cez telnet/putty po prihlaseni zadas:

Kód: Vybrat vše

opkg update
opkg install mc
Potom zadas mc a mozes nastavit odkial kam a co kopirovat.
Vyhodou je ze kopirovanie bezi na pozadi a SAT mozes pouzivat
mc.PNG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Do r. 2015 ako alfsvk
Mila_s
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Mila_s »

Nedaří se mi tam přiznačit více souborů najednou.
A ne úplně rozumím jaké by to mělo výhody oproti tomu, pokud si na PC ve Win10 otevřu dva průzkumníky souborů (pro každý disk připojený k VU+ jeden) a kopíruju mezi nimi.
Kasr
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od Kasr »

Sila zvyku. Ja aj na Pc radšej použijem napríklad total Commander.
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).
Warder
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Warder »

Subory ci adresare oznacujes ci odznacujes tlacidlom Insert a kopirujes pomocou F5.

Nejaky navod aj z klavesovymi skratkami najdes napriklad na https://forum.linuxdoma.sk/t/midnight-c ... ouzitie/30
------------------
Pýtajte sa na fóre a nie v súkromných správach, nech z toho majú prospech všetci.

------------------
Nosce te ipsum.
Mila_s
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Mila_s »

Tak nakonec nainstalován Total Commander, funguje. Sice občas ztrácí spojení ftp, ale dá se s tím žít. Už pilně kopíruju. Děkuju všem za pomoc, považuji to za vyřešené :-)
Odpovědět

Zpět na „Diskusia VU+ SOLO 4K“