rozpadání obrazu

Diskuse kolem DVB-T2 (pozemní vysílání v DVB-T2, HEVC 265, 4K)

Moderátor: EnoSat

Odpovědět
chvalina2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

rozpadání obrazu

Příspěvek od chvalina2 »

odborníci začal se mi vyskytovat problém na ČTčkách a to že se mi nepravidelně rozpadá obraz síla signálu je 98 ale kvalita mi kolísá od 85 do 60. přitom ostatní programy jsou v pořádku. ze stejného vysílače jde mux 22 a 23 a ty jdou perfektně Vysílač Krásné
+KAON MEDIA HD+Octagon SF8008 Mini 4K UHD E2 + motor + Tesla mini
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Re: rozpadání obrazu

Příspěvek od VTronik »

To, že jiné MUXy ze stejného vysílače jdou bez problému není vůbec rozhodující. Chybuje příjem MUXu 21 s ČT. Příčin může být více. Příjem v SFN DVB-T2 je složitější a náročnější. Na správné určení příčiny je nejlepší provést měření na místě včetně kontroly echa (vlivu jiných vysílačů v SFN).
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
Warder
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Warder »

Ako prve by som odporucal zavolat niekoho ozaj schopneho z merakom kto by ti poriadne pomeral podmienky na mieste, co vsetko (ake signaly a ake rusenia) sa ti "tlacia" do anteny (neuviedol si aku mas) a potom "mozno" zvazit aj nejaku novu, kvalitnu antenu na zaklade tych merani. :wink:
------------------
Pýtajte sa na fóre a nie v súkromných správach, nech z toho majú prospech všetci.

------------------
Nosce te ipsum.
tomko
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: odoslane z PC

Příspěvek od tomko »

ak má dotyčný čas a chuť, tak prečo by to nemohol skusiť? Len ho treba skusiť nasmerovť. Prečo by mal človek zlenivieť a volať hneď niekoho? pokial je na sat fore, tak je pravdepobné, že može sa zaujimať aj problematike dvb-t
Warder
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Warder »

Mlatit prazdnu slamu a "mudrovat" niekolko dni o veciach o ktorych nema ten co ma dany problem ani sajn na 10tich stranach nejakeho fora, vyhadzovat zbytocne cas, energiu, peniaze na veci ktore mohol mat rychlo a odborne zistene behom par desiatok minut ci hodin ? Takyto je vadsinou postoj "odbornikov" hrajucich sa na to na forach ako je Parabola a podobne, ohanajucich sa "odbornimi" radami (prazdnimi frazami). Kdezto "normalny" clovek chce pre sledovanie TV rychle a efektivne odstranenie problemu, aby mohla rodina nerusene sledovat co chce. Ale je to cisto na vybere daneho "soudruha" ktoru cestu sa vyberie. A ako pozeram aj autor sa tu od uverejnenia uz neukazal, takze myslim ze aj tak je zbytocne tu nieco rozvadzat. :wink:
------------------
Pýtajte sa na fóre a nie v súkromných správach, nech z toho majú prospech všetci.

------------------
Nosce te ipsum.
Odpovědět

Zpět na „DVB-T2, HEVC 265, 4K“