Ještě jednou děkuji za odpovědi a rady

Po letech se znovu koukam co koupit, zamrznul jsem v case s Amiko Alienem2 ktery tedy stale bezi, ale bez ceskych stanic (neumi DVBT2), takze ho pouzivam jen na volne satelity (nikdy jsem neplatil satelitni ceske kanaly a nadale nebudu). Pobyvam spise v zahranici nez doma a tak jsem odkladal koupi noveho boxu pri tom prechodu na terestrialni T2.Mira96 píše: ↑28.říjen 2024 - 22:42 Zdravím vespolek.
Má cenu ještě pořizovat VU+ Ultimo 4K? Dobu, kdy bylo k mání v obchodech jsem tak nějak prošvihnul, a teď je občas nějaké použité k mání na eBay v cenových relacích okolo 10 tisíc, ale jsou tam i kousky použité za 15 - 17000 Kč. Momentálně mám VU+ Ultimo, které vcelku chodí ( a je mu už přes 12 let) ale podpora skončila na VTI 11, a když jsem nainstaloval DVB T2 tuner, tak mi šel jenom zvuk jelikož H.265.
Takže jsem stále nerozhodnutý, jestli do toho jít nebo ne. Dík za odpovědi

Příspěvek od bastlir123 »
Mám poslední typ Ultima i Dua a řekl bych, že Duo je lepší.vinov píše: ↑06.listopad 2025 - 6:31Po letech se znovu koukam co koupit, zamrznul jsem v case s Amiko Alienem2 ktery tedy stale bezi, ale bez ceskych stanic (neumi DVBT2), takze ho pouzivam jen na volne satelity (nikdy jsem neplatil satelitni ceske kanaly a nadale nebudu). Pobyvam spise v zahranici nez doma a tak jsem odkladal koupi noveho boxu pri tom prechodu na terestrialni T2.Mira96 píše: ↑28.říjen 2024 - 22:42 Zdravím vespolek.
Má cenu ještě pořizovat VU+ Ultimo 4K? Dobu, kdy bylo k mání v obchodech jsem tak nějak prošvihnul, a teď je občas nějaké použité k mání na eBay v cenových relacích okolo 10 tisíc, ale jsou tam i kousky použité za 15 - 17000 Kč. Momentálně mám VU+ Ultimo, které vcelku chodí ( a je mu už přes 12 let) ale podpora skončila na VTI 11, a když jsem nainstaloval DVB T2 tuner, tak mi šel jenom zvuk jelikož H.265.
Takže jsem stále nerozhodnutý, jestli do toho jít nebo ne. Dík za odpovědi
Zamyslel jsem koupi VU+ultimo top end box ale vzdy jsem to odlozil s tim, ze na toho ctvrt, pul roku doma to nestoji za to a ze koupeny box by me zestaral aniz bych ho nejak moc pouzival (tim ze jsem doma jen par mesicu v roce, nekdy ani to ne). Myslel jsem, ze se casem na trhu objevi novy, revolucni box a ze bych pak litoval, ze jsem se s koupi unahlil...
Jenze podle toho co tu pise Mira96 to ted vypada (nejen ted, uz jsem si toho vsimnul pred radou let), ze trh se satelitnimi prijimaci za ta dlouha leta nikam nepostoupil, naopak se to nejlepsi da koupit uz jen bazarove... co se to deje? To jako kdyz tu koupi odlozim jeste o rok, dva, nebude uz nic spickoveho na trhu?? Nerozumim tomu. To je nas tak malo co pouzivame Enigmu ze se pro nas nevyplati vyrabet top hardware?? O Dreambox nemam zajem.
Zacinal jsem s AB IP boxem a pak jsem zakoupil tohohle Aliena2, po leta jsem provozoval motor na 80cm taliri a druhy (60cm) na Astre19 a pote, co se motor rozbil uz jedu jen z toho maleho talire. Po prechodu na DVBT2 jsem uz na uplnem dne, mam jen par zpravodajskych kanalu (An, Fr) a jeden filmovy kanal (ONE HD).
Predstavuji si utratit tak 10-12k za box (s jednim nebo dvema FBC tunery a jednim DVB T2) a dalsich 5-10k za toroidni parabolu (motor uz nechci) a ty dalsi veci okolo toho.

Ted koukam v tvem 'signature' mas ten Duo se dvema dualnimi satelitnimi tunery a jednim terestrialnim, uplne stejne jako u toho Ultima. Z popisku prodejcu neni jasne jake je mozne osazeni, ja to ctu tak, ze Duo muze mit jen dva (dual) tunery celkem, tedy ma dva hardwarove sloty, ten prvni byva vzdy sat tuner a nejspis je napevno osazeny a druhy volitelny.bastlir123 píše: ↑06.listopad 2025 - 10:15 Mám poslední typ Ultima i Dua a řekl bych, že Duo je lepší.
To znamena v boxu dva sat tunery. To je zajimave, asi plnohodnotne reseni z technickeho pohledu (napajeni pres USB i kdyz toho stareho typu konektoru, minus pro nektere lidi muze byt ze je to dalsi krabicka, koukam ze s tim prodavaji lepici pasku), a Vu+ Duo4K SE se aspon porad prodava. Definitivne taky pujdu pro BTooth verzi

Výhodou dual DVB-S2X FBC tunerů je, že z jednoho transponderu (či více) nahrávám a na jiný se dívám. Z minulosti mám dva motory, ale nakonec jsem přišel na to, že mě také nebaví čekat na přetočení motoru a nebaví mě se dívat na sračky, co dávají ve světě. Takže mně stačí jen pár kanálů na Skylinku. Příjemností mezi Duem a Ultimem je, že jsou přenositelné konfigy.vinov píše: ↑06.listopad 2025 - 12:33Ted koukam v tvem 'signature' mas ten Duo se dvema dualnimi satelitnimi tunery a jednim terestrialnim, uplne stejne jako u toho Ultima. Z popisku prodejcu neni jasne jake je mozne osazeni, ja to ctu tak, ze Duo muze mit jen dva (dual) tunery celkem, tedy ma dva hardwarove sloty, ten prvni byva vzdy sat tuner a nejspis je napevno osazeny a druhy volitelny.bastlir123 píše: ↑06.listopad 2025 - 10:15 Mám poslední typ Ultima i Dua a řekl bych, že Duo je lepší.
Na ten model Ultimo jsem koukal hlavne kvuli moznosti mit tri hardwarove tunery (2xSat and 1xTer) protoze nejhorsi omezeni na ktere clovek narazi je vylucnost transponderu (tech frekvenci). Ne ze bych bezne nahraval najednou z nekolika transponderu ale i jen jedno nahravani omezi na ktere kanaly se muze clovek divat.
Jako druhe mene zavazne omezeni je u me motor, protoze clovek uz tak libovolne nesurfuje kanaly kdyz to znamena jistou prodlevu prepnuti. Proto me ani moc nemrzelo kdy me motor odesel. Rozebral jsem ho spis ze zvedavosti, abych videl jako to uvnitr funguje, nez ze bych ho chtel mermomoci opravit.
Hlavne v mem pripade hraje roli, ze sleduji televizi na pocitacovem monitoru - bud prepnu na HDMI vstup a pak je to jako televizni prijimac, nebo zustanu ve windows a spustim SimpleTV a muzu mit ctyri nebo sest kanalu zobrazene soucasne a tam na to transponderove omezeni s tim Alienem narazim prakticky jiste a kvalita zivota televizniho divaka tim trpi.
Je mozne, ze by me stacil i jen jeden tenhle FBC sat tuner, mel jsem to vsechno pred lety vic nastudovane ale vetsina toho se me zase z hlavy vyparila. Tech osm frekvenci by me melo stacit, ale se dvema sat tunery by asi bylo jednodussi zapojeni s toroidem 90 osazenym rekneme ctyrmi LNB, bud twin nebo quad (mam tri kabelove svody ale mohl bych natahnout dva dalsi (ctyri pro dva dual sat tunery a paty pro terestrial) a pod strechou mam taky EMP Centauri prepinac S4/2PCP-W2, ktery jsem ale nikdy moc nevyuzival). Radsi bych na to hodil tech dva a pul tisice za druhy tuner a natahnul dolu vic kabelu nez delat nejake vic komplikovane zapojeni. Jednorazova platba nehraje az takovou roli jako treba vselijake pravidelne platby.
Co se toho 4K tyka, nevim kolik takoveho volne dostupneho vysilani tam nahore je, ale byl me darovany iMac 27" 5k 2015 a ten by to mohl vyuzit. Nevim ted jak je to s HDMI vstupem ale pri streamovani do Mac OS ma rozliseni 5120x2880, to je tech 5k, a taky muzu dual bootovat do Linuxu a tam je rozliseni 3840x2160, tedy 4k.
Taky ten H265 kodek by pro me byla dulezita schopnost, uz delsi dobu konvertuji TV nahravky z ts do H.265, je to obrovska uspora mista na disku.

Ultimo4K H.265 samozřejmě má.
Asi zrejme starsi Ultimo H.265 nema, aspon tak si vykladam co tu pise Mira96. Jestli je to tak, pak je treba byt velice obeznaly pri pripadne koupi pouziteho prijimace, zrejme ne kazdy ma stejny zaklad, za ta leta co se prodaval, asi mel vylepsene verze. Asi je treba byt velice obeznaly pri pripadne koupi pouziteho prijimace. A znovu bych se ptal, proc to asi lide prodavaji? Ten pravy duvod prodavajici jiste zamlci.Mira96 píše: ↑28.říjen 2024 - 22:42 ...
...

V podstate sa im uz neoplati vyrabat drahe modely a tak sa preferuje globalny presun trhovych zasob.vinov píše: ↑08.listopad 2025 - 12:05 Vu+ Duo (se dvema tunery +BT, tedy krome toho nejvic zakladniho modelu ale ani ten neni na prodej) asi neni nikde skladem, nemluve ze kdyby prece jenom, tak to urcite bude s jednim sat tunerem... co se to deje?? Jsou nekde nejaci tuzexovi tunerovi vekslaci?
Je ta nedostupnost dana tim, ze se sklad hned vyproda, anebo nikdo nechce vzit na sklad potencialni lezak?
Nedostupnost je dana tym, ze dany model sa uz roky akosi NEVYRABA !

Zpět na „Diskusia VU+ Ultimo 4K“
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Prosilver Dark Edition by Premium phpBB Styles
Český překlad – phpBB.cz