oscam skylink M7

Oscam - rady, návody a postupy
Odpovědět
matko33
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: oscam skylink M7

Příspěvek od matko33 »

bohuzial nic nezvladne automaticky, pouzitim services davas oscamu plnu informaciu co chces, vsetko ostatne su len ciastkove informacie

a nezabudaj, ze ak mas services tak oscam vie okamzite co pouzit, specialne pri multicryptovanych streamoch a prepinanie kanalov je vdaka tomu na kliknutie na dialkovom ovladaci
Kasr
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od Kasr »

Niekedy som mal vždy aktuálne upravené services, ale má to už prestalo baviť pri častých zmenách. Kašlem na to. Radšej chvíľu počkám, keď sa snaží dekodovat z vonku, aj keď nie sú platné ecm (ale to je málokedy) a začne dekodovat z karty (preferlocalcards ako tu niekto písal není liekom).
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).
matko33
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od matko33 »

ano, ale ak mas viac prijimacov tak to ma viac ako hlboky zmysel a ta "namaha" stoji za to
ak to zvladnes s textovym editoro je to brnkacka
marecek666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ SOLO2, 2x VU+ Zero

Příspěvek od marecek666 »

Dobrý deň,
len pre zaujímavosť neviete niekto čo má znamenať tento riadok z logu?

Kód: Vybrat vše

0624@000000/2321/0000/09:4A6D549315D3E98E634E051EAE37168A): rejected group (0 ms) (no matching reader)
pri pozeraní napríklad TV Markíza mi to okrem korektného dekódovania hádže občas súbežne aj túto hlášku, pričom ale všetko beží ako má. Namiesto 0000 alebo A000 je tam ECMPID 2321 a chýba SRVID. Ak je to problém, dá sa toho nejako zbaviť alebo to zablokovať?
Mám 2 čítačky priradené ku skupinám programov na základe Services (SK a CZ ponuka). A táto chybová chodí so SRVID 0000. Preto mi ju na čítačku nepustí. Aj keď všetko funguje ako má, tento náhodilý zápich čo sa objavuje by som rád vedel čo zač to operátor posiela popri korektných. Bol som v tom, že skylink používa ECMPID iba 0000 alebo A000. No na inom fóre vidím, že okrem toho 2321 ktoré sa občas objaví popri 0000/A000 chodia aj ďalšie.
Naposledy upravil(a) marecek666 dne 06.říjen 2024 - 15:54, celkem upraveno 1 x.
gchevalier
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od gchevalier »

dajú sa napr. blokovať ecm s length "09", alebo ...
keby boli známe konfigy, verzie oscamu, čo sú to za stroje - server, klient, tak by sa možno dala odstrániť aj príčina
marecek666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ako server je 2x VU+ Zero s OpenPLI kde beží Oscam 11704 s l.b (jeden SK a druhý CZ karta), všetko ide bez problémov vrátane A0000, nastavenie:

caid                          = 0624
force_irdeto                  = 1
needsemmfirst                 = 1
detect                        = cd
mhz                           = 450
cardmhz                       = 2700
group                         = 1,2
blockemm-unknown              = 1
dropbadcws                    = 1
klient je VU+ Solo2 a Zero tiež s OpenPLI s bežným Oscamom dostupným z feedu (Solo2 11678, Zero 11700niečo). V nich nič špeciálne pre čítačku zo siete nemám nastavené:

connectoninit                 = 1
caid                          = 0624
blockemm-unknown              = 1
ďalší klienti sú amiká ale tie v tomto nehrajú rolu a požiadavku s 2321 ECMPID neposielajú, to len VUčka s Oscamom.

v DVBAPI je všade nastavené:

P: 0624
I: 0
ako som písal, všetko beží ako hodinky a v celom 2-generačnom dome sa pozerá na VUčkách alebo Amikách bez jediného problému, oscamy idú celé mesiace bez potreby reštartu, karty akurát potrebujú pravidelne 2x za deň EMM aby sa nevypli, klienti sa pripájajú na obe zerá kde mám cez services definované ktoré má čo robiť. Oscam na klientoch som vyskúšal postupne niekoľko oficiálnych verzií z feedu aj ručne a každý jeden požiadavku s PID 2321 občas posiela súbežne so správnym 0000.

tu je príklad aktuálne pred pár minútami z TV Markíza, každých 10 sekúnd ide toto:

0624@000000/0000/3731/5C:8745D950B6292FB8DDCAB8BADE25FD76
a pomimo občas príde toto:

0624@000000/2321/0000/09:4A6D549315D3E98E634E051EAE37168A
pričom pôvodné s PID 0000 pokračuje svojím tempom po 10 sekúnd a stále dekóduje bez výpadku.
Podobne pred chvíľou na TV JOJ. A zaujímavé je aj to, že sa to objavuje iba v logu na zere ktoré je ako server, v inom zere alebo solo2 ktoré sú ako klienti sa to v logu neobjavuje.

Môžem to síce ignorovať keďže vtedy dáva požiadavku so SRVID 0000 a také nemám nikde v SERVICES definované (preto "no matching reader"), šlo by to blokovať asi aj cez oscam.dvbapi. Mňa skôr zaujíma o čo ide a prečo sa to náhodne objavuje.
edit: prípadné súbežné pokusy o dekódovanie z netu vylučujem, všetky mašinky v dome majú cez router zakázaný prístup na internet, a to aj z dôvodu že sa obávam "telefonovania" oscamov niekam von (hlavne toho s l.b).
Krkolomné riešenie so Zerami ako serverom je preto, lebo ten oscam s l.b podporuje iba 1 internú čítačku a v Solo2 som ho nevedel prinútiť robiť s oboma naraz a domácnosť chce aj českú ponuku.
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 06.říjen 2024 - 19:08, celkem upraveno 1 x.
Důvod: fix QUOTE
gchevalier
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od gchevalier »

hmm, keby to bolo vážne ..

- skúsil by som dočasne na klientovi, ktorý posiela tieto požiadavky vymeniť oscam za napr. cccam, ak to bude robiť sj potom, tak je to mimo oscamu, a môže to robiť nejaký plugin alebo červík. Ak prestane tak je to asi konfiguráciou oscamu, ak rôzne verzie boli skúšané

- niektoré programy, nie určené pre 23.5e, používajú 0624 a iný PID (CHID), napr. Private na 13e ,

0624@000000:1141:2000	Private HD	0045
...
marecek666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Ak bude čas tak sa s tým skúsim pohrať, cccam by znamenal zmeniť všetko lebo server má nastavené zdieľanie cez newcam. Plugin alebo červík by to nemal byť, jedná sa o čisté inštalácie OpenPLI, Oscam z ich feedu a majú bloknutý prístup na net. A robí to iba pri Markíze a JOJ pozeranej na klientoch VU+ z 23,5, aspoň zatiaľ som to inde nepostrehol. Nechávam zatiaľ natvrdo bloknutý SRVID 0000 cez services aby sa to ani nepokúsilo poslať na kartu. Mohol by to byť nejaký bug v oscame s l.b, ako som povedal na klientoch v logu to nevidieť, iba log servera to ukazuje pri tých 2 programoch popri správnom dekódovaní.

edit k tomu čo tu bolo pred chvíľou s odkazom, áno aj o tomto som už niekde čítal, že to môže byť akási ochrana proti zdieľaniu... Ja to vďaka pevnému prideleniu services na oboch zerách nepúšťam nikde a preto to dáva chybu no matching reader. Ak by som to na kartu pustil malo by to vyhodiť chybu do_cmd [11] 00 ale skúšať to pre istotu nemienim.
A konkrétne tam rozoberá jeden užívateľ to isté ako v mojom prípade, zápich s 2321 a úplne rovnaký scénár.
hass
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Zgemma

Příspěvek od hass »

Nazdar ktory oscam L2B pouzivate na zgemme h8.2h?nejaka konkretna binarka?*Dik
tomko
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: odoslane z PC

Re: Zgemma

Příspěvek od tomko »

akýkolvek pre ARM verziu
marecek666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

zdravím, len pre info neviete čo sk****k teraz pred polhodinou zmenil? Všetko šlape ako má ale vidím že požiadavky prestalo posielať každých 10s a posiela už iba jednu pri zmene programu a potom nič a obraz a zvuk ide ďalej. Aj zápisov riadne ubudlo. Všimol som si to náhodne keď izba a detská pozerá no oscam v obývačkovom boxe mi neukazuje na hlavnej stránke oboch klientov, v logu vidieť pri prepnutí programu jeden zápich a potom žiadna aktivita až do prepnutia programu.
Odborník
Odborník

Příspěvek od avatar99 »

Tak to se jim zaseknul koder
Denys H.265 PRO Combo EU+/Amiko 8265+
AmikoAlienTriplex/AmikoAlien8900/Unibox 2/Opticum 9500/Optimum 800
marecek666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Sranda, ale asi je to tak. Vypol som v obývačke konto pre izbu a tam to hraje veselo ďalej až pokiaľ niekam neprepnem.
Wozi
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ DUO4K SE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wozi »

No něco se fakt potento i u mne problém :(
VU+ DUO4K SE (S2X FBC), VU+UNO4K SE (S2X FBC) + VU+ext.USB tuner (T2)...VTi, Zgemma4K H9 combo….OpenATV, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET CZ/SK
Wozi
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wozi »

Už vše jede jak má, ale v noci se to chovalo velice prapodivně :)
VU+ DUO4K SE (S2X FBC), VU+UNO4K SE (S2X FBC) + VU+ext.USB tuner (T2)...VTi, Zgemma4K H9 combo….OpenATV, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET CZ/SK
vensan
Odborník
Odborník

Příspěvek od vensan »

Tiez som to zanamenal no mne v sobotu okolo desiatej v noci prestali ist vsetky programy z frekvencie 12109 keby ze nemam v spalni zapnute History tak ani neviem ze sa nieco deje pritom signal super epg nacitane,tak reku zapnem prijimace v obyvacke a detskej ostatne programi slapu oscam ukazuje online len chvilku po prepnuti programu a potom uz len conected cumim na to co sa to deje toto som este nevidel kazdopadne 12109 vsetko mrtve trvalo to tak este nieco do polnoci kym som nesiel spat rano ked som zapol prijimace vsetko po starom no som rad ze to mam potvrdene ze to nebol prelud :)
Jezis kristus z hrobu vstal na vianoce mi Qviarta dal
Wozi
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wozi »

Ne nebyl to přelud, bylo TO přesně jak jsi TO popsal :(
Odpovědět

Zpět na „Oscam - multiprotokolárny kartový server“