Dreambox 920 – vadná eMMC flash?

Odpovědět
josef35

Dreambox 920 – vadná eMMC flash?

Příspěvek od josef35 »

Zdravím, mám Dreambox 920 a podezření na vadnou interní eMMC. Systém (včetně starých funkčních záloh) padá často, ale ne vždy, do zelené obrazovky při vypínání, restartu a nejčastěji po plánovaném nahrávání. Box se pak nevypne, hodí crash log na HDD a zůstane zapnutý. Občas také zamrzne při bootu na nápisu Dreambox. Všiml jsem si, že se eMMC za tepla uzamyká pro zápis (hlavně po nahrávání) – tehdy selže zápis i přes Total Commander. Dokud je box studený, zápis většinou funguje.Flash přes web selhával na chybách a box po restartu nenabíhal. Zkusil jsem „patch bad blocks“ z USB přes Telnet. Vadných bloků to našlo hrozně moc a byl problém proces dokončit. Box se mi podařilo rozjet až po zformátování, opakování patche a nahrání FW bez restartu, ale chyby se neustále vrací.Chci se zeptat: je nějaká možnost nechat běžet systém čistě z SD karty a eMMC tak obejít? Dělal už někdo z vás hardwarovou výměnu eMMC, případně znáte někoho šikovného, kdo to umí, má na to vybavení nebo to už dělal? Díky moc za info.
maros30
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Dreambox 920 – vadná eMMC flash?

Příspěvek od maros30 »

skus niečo taketo, možno pomože

Kód: Vybrat vše

https://www.boxpirates.to/index.php?thread/213786-dm900-booten-von-sd-karte/&postID=1051194#post1051194
Odpovědět

Zpět na „DM-9XX UHD“