LNB

Odpovědět
liptakv@mail

LNB

Příspěvek od liptakv@mail »

oznacenie 0,1dB je lepsie ked je mensie a lebo vacsie
Dik
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Re: LNB

Příspěvek od sporty »

mensi
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100
pajous

Příspěvek od pajous »

Ale pochybuju,ze pri prijmu z beznych pozic poznas rozdil mezi 0,1 a 0,2. Vic se od sebe lisi jednotlive kusy z vyroby, nez jsou skutecne rozdily mezi marketingove deklarovanymi 0,1 a 0,2
Spencer
Odborník
Odborník

Příspěvek od Spencer »

Čo píše pajous,je pravda. Ja som nedávno vymenil starý Strong 0,6 za nový 0,1dB HD Ready (super diavolo,bla,bla,bla,...) a zmena žiadna,ani malé zlepšenie na slabých transponderoch.
Xpeed LX3,SF8008,T 90.
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Nejlepší zesilovač signálu je parabola.Při větší velikosti záleží(hodně),na přesnosti nastavení.Ty čísla jsou spíše marketinkový tah na oblbnutí kupujících.50LNB-stejná znacka,šumové císlo,každý jiný výsledek.To by museli dělat laboratorní testování a víš jak by to bylo drahé???? :Yahoo!:
lubo32
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od lubo32 »

pre :zzaner. Ja viem koľko by to stálo. Konvertor s meracím protokolom pre konkrétny kus by stál cca 100 Eur a viac. A šumové číslo by nebolo žiadnych 0,1 ani 0,2. To sú marketingové táraniny. Ak pošlú Číňanovi aby tam napísal 0,0005dB, tak to tam napíšu. Čo by sme chceli od konvertora za 5 EUR? Len pre ilustráciu: vstupný tranzistor, ktorý zásadne ovplyvňuje výsledné šumové číslo kovertora pre frekvenciu 12 GHz stojí cca 30 Eur pri kusovom odbere samozrejme. A v konvertore sú 2 kusy...
VU+,DM900, DM 920 HD, Gibertiny 105cm
Duce
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: zopár ich mám

Příspěvek od Duce »

pri výbere LNB treba v súčasnosti pozerať na to akej je farby-treba aby bol v bledom prevedení nie čierne ap., viem že osvedčené sú LNB Golden Intersar ja mám Invacom a som veľmi spokojný ale ten je drahší ako GI.
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Jeden taký jsem měl před léty z USA(3800KČS).Tak že nemá cenu dnešní šunty komentovat.Nakonec nějakou službu udělají.Pokud se pokazí,alespoň ses lehkým srdcem vyhodí.
lubo32
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od lubo32 »

Farba plastu na konvertore je nepodstatná. Podstatná je kvalita plastu. Ak by mal GI ( alebo iný bielej farby) plast nestabilizovaný na UV žiarenie, tiež odídu - s istotou. Pred cca 2 rokmi to bol problém AB konvertorov s červeným plastom, všetky do jedného odišli. A všetky chybou UV. Keď takto odborne debatujeme, ten kryt feedu by mal byť teflónový, ale za 5 eur sa to rozhodne nedá.
Duce
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Duce »

každý farbený plast je menej stabilný ako biely, tmavá farba priťahuje viac tepla a tým sa viac prehrieva, ale toto sme tu opisovali už hádam sto krát
lubo32
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od lubo32 »

Duce Ty robíš s plastami , keď to tu tvrdíš? 100 krát sa to tu písalo, ja to nerozporujem, ale opäť opakujem : farba plastu je nepodstatná. Videl si ako sa farebný plast vyrába? Podiel farbiva v červenom a bielom plaste je rovnaký! Základ pre výrobu je polypropylén alebo polyetylén, ktorý je ako základná surovina priesvitný. Z toho jasne vyplýva, že farbou to nie je. ( dôkazom sú konvertory Sharp tmavosivé - vynikajúce)
Duce
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Duce »

Rozoberali sme to tu minimálne x krát, pozri sa na profi LNB či niektoré sú čierne alebo nejakej inej farby, a vo všeobecnosti tiež vravím že nie je plast ako plast, PE vydrží viac ako PP, vo všeobecnosti všetky nefarbené plasty vydržia ďaleko viacej ako farbené, robím trocha s plastami a je to tak, vyrábame a predávame plastové okná a tam tak isto platí to že z bieleho plastu môžeme vyrobiť väčšie okno ako z farbeného plastu, nemám to z vlastnej hlavy ale je to dané od výrobcu profilu - v našom prípade je to firma salamander ale to neplatí v tomto prípade len pre nás ale všeobecne pre všetkých výrobcov okien resp. plastových profilov pre okná. Lenže tu teraz neriešime statiku a ani nejde u LNB o statiku, ale čím je LNB bledší tým sa menej priťahuje slnečné žiarenie, následne sa menej predhrieva a tým vykazuje lepšie výsledky príjmu platí to hlavne vtedy keď je intenzita slnečného žiarenia vysoká. Pre zaujímavosť prikladám fotky s LNB kde sa po dvoch rokoch takto rozpadli krytky na LNB, ako vidíš sú biele a keď som ich kúpil boli červené a toto s nimi narobilo slnečné žiarenie a UV žiarenie,mal som ich 3ks a spravilo to na všetkých verím že túto skúsenosť som nemal len ja.
Osobne mám veľmi dobré skúsenosti s LNB Invacom, Vantage, Golden Interstar, Chess EditionII
Zlé skúsenosti mám s LNB AB com a Diavolo
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
lubo32
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od lubo32 »

Pre Duce: Ja viem, že to myslíš dobre, ale predkladáš nesprávne argumenty. Čo je podľa Teba nefarebný plast? Biely? To nie je pravda! Biely plast má rovnaký podiel farby ( farbiva), ako akákoľvek iná farba. Chápeš ten základný rozdiel? Ty neustále zamieňaš pojem UV stabilizácie plastu a tepelnú rozťažnosť plastu. Ten AB konvertor sa nerozpadol preto, lebo bol červený, ale preto, že nebol UV stabilizovaný.( Alebo zle UV stabilizovaný). Ja nepopieram, že tmavá farba má vyššiu teplotu, ale tým konvertor netrpí.A profi konvertor tmavý? Nap. Sharp robí tmavosivé a to minimálne 15 rokov...
Duce
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Duce »

ano,určite nebol UV stabilizovaný, je to aj zložením plastu, bol to PP, keby to bolo PE, vydržalo by to viac, inak mne je to jedno môžeš si kúpiť aký chceš aj čierny ako uhlie.
janik1971
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF 918HD, AB DSR 320sk

Příspěvek od janik1971 »

Tak pridám čosi aj ja to AB-čko som mal aj ja a tiez dopadlo ako na tej foto. Už skoro 3 rok mam GI a síce je "vyprašivené" stále je funkčné a v kope.
A k tým Diavolo ,skutočne sú k ničomu a odchádzajú. Je na nich dosť vysoká reklamovatelnosť, mám to z overeného zdroja. A tých proklamovaných 0,1 dB je len ťah výrobcu tak ako HD Ready.
Obrázek
Oct@gon SF 918HD patch Kosc@m Stab HH90 Ø80, AB DSR 320skci Ø80, SkyLink SK Multi, PDP Philips 107 cm, NETGEAR WGR 614, Glitel GT-318RI, MAGIO Internet Turbo2
janob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od janob »

lubo32 píše:Pre Duce: Ja viem, že to myslíš dobre, ale predkladáš nesprávne argumenty. Čo je podľa Teba nefarebný plast? Biely? To nie je pravda! Biely plast má rovnaký podiel farby ( farbiva), ako akákoľvek iná farba. Chápeš ten základný rozdiel? Ty neustále zamieňaš pojem UV stabilizácie plastu a tepelnú rozťažnosť plastu. Ten AB konvertor sa nerozpadol preto, lebo bol červený, ale preto, že nebol UV stabilizovaný.( Alebo zle UV stabilizovaný). Ja nepopieram, že tmavá farba má vyššiu teplotu, ale tým konvertor netrpí.A profi konvertor tmavý? Nap. Sharp robí tmavosivé a to minimálne 15 rokov...
Kurna - ved to jasne napisal - nikde netvrdi, ze biely plast nema rovnaky podiel farbiva ako cerveny. Co tvrdi je, ze cerveny pritahuije viac UV lucov (absorbuje viac tepla z UV ziarenia) ako biely a teda sa viac zahrieva a teda je viac nachylny na tepelnu degradaciu - a ma na 100% pravdu. Ci sa budeme akademicky bavit o podieli farbiva je uplne mimo. Dva konvertory z uplne rovnakeho materialu, technicky (technologicky) uplne rovnako stabilizovane, s uplne rovnakym podielom farbiva ale jeden cerveny a druhy biely - cerveny pojde "do kytek" skor. A to tu Duce tvrdi ...
================================================
Panasonic TH-37PX80, Octagon SF-918, Multibeam e85 (1W, 13E, 19.2E, 23.5E), 4xGI201, Sigmatek 700XM, Genius Home Theatre 5.1, Lumix FZ50 ...:-)
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“