limity motoru optibox DM 3800

Odpovědět
Václav v.r.

limity motoru optibox DM 3800

Příspěvek od Václav v.r. »

Mám následující problém. Na octagonu se mi postupně podařilo nastavit všechny satelity od Hispasatu 30 W do Intelsatu 7/10 - 68,5 stupně východně. Když ale chci, aby se mi satelit natočil na pozici ABS1 tj 75 E, tak se mi motor (optibox DM 3800) začne točit cca půl minuty na opačnou stranu. Nevím co s tím. Dělá to v USALS, dělá to disec2. Původně jsem si myslel, že motor má limit 70E-70W, ale v manuálu jsem se dočetl, že má limit 80E-80W, takže by to mělo jít, ale nejde. Nechápu to, když všechny ostatní satelity, které označím, perfektně najde. Pokud byste měl někdo nějakou radu, budu rád.
Hezký zbytek večera
Duce
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: zopár ich mám

Re: limity motoru optibox DM 3800

Příspěvek od Duce »

v prvom rade si prečítaj dobre návod, musíš v prvom mať správne osadený stožiar alebo konzolu kde bude namontovaný rotor, musí byť presne kolmo na zem nastavíš rotor a parabolu na nulový bod,deklinačný, elevačný uhol (v našej zemepisnej šírke je k tomu najbližšie 19,2E) treba nastaviť v prijímači USALS -longitude a latitude, dáš povel na 19,2E, rotor natočí parabolu na 19,2, ty potom nastavíš presne parabolu aby bol čo najlepší signál, dobra dotiahneš a ostatné družice už nastavovať nemusíš to ti zabezpečí USALS a je hotovo. Samozrejme si vygoogli nejaký návod, je ich niekolko a všetky s ktorými som sa stretol byoli vypracované dobre.
Václav v.r.

Re: limity motoru optibox DM 3800

Příspěvek od Václav v.r. »

To všechno vím, takto jsem nastavil všechny satelity od 30W do 68E,ale při pokusu natočit na satelit na 75E se mi jakoby zblázní a jede na opačnou stranu, kde se zastaví tak na 10W.
Hezký den
Václav
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“