Přechod z Octagonu918 na SAB

jikle

Přechod z Octagonu918 na SAB

Příspěvek od jikle »

Všechno jsem udělal podle návodu,ale nejde mi. Svítí mi červená kontrolka a na displey svítí SAB HD a nic. Po vypnutí a znova zapnutí vždy to samé.Po zpětném přehrátí je vše OK.Nevíte,kde dělám chybu?
__Pavel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Přechod z Octagonu918 na SAB

Příspěvek od __Pavel »

Myslím, že jsi tam nedal SABácký bootloader.
VU+Solo4k (parabola 105Al, motor DM3800, OpenATV7.3, FHDglass17)
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

__Pavel píše:Myslím, že jsi tam nedal SABácký bootloader.
Zcela určitě to je tak, já s touto chybou mám nějaké zkušenosti! Taky se to tady několikrát probíralo, věřil jsem, že se jikle podívá. Jakmile se podaří receiver přeflešovat, je nutné instalovat nový, SABácký nebo relevantní bootloader. Protože v jiklově resívru zůstával bootloader Oct., nebylo možné nahrát nový SW SAB ale návrat problém nebyl. V návodu je trochu zavádějící text:
"3.Vybereme správný loader, který budeme vždy používat pro daný přístroj. Např. GisOct.exe je určen
jen pro Octagon 918 a GIS 980 i když v STB bude FW od klonu."
Ale z dalšího textu návodu a z odpovědí tady mně, bambulovi, už je patrný správný postup.
DM920uHD Triple Tuner, BA; DM800Se A8p, BA; Gib.1245/1335mm Motorized SG2100A
havana
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat

Příspěvek od havana »

:( Vůbec nevím pánové o čem mluvíte :oops: Svůj optibox 8750 jsem přeflašovávál nesčetněkrát na nejrůznější klony (snad jsem je vyzkoušel všechny), a nikdá jsem žáden bootloader nepřehrával. :!:
Pravdou, ale je , že jsem měl problém dostat po FW 10703 do přístroje (fleš Onlien 6060) FW 10819, ale pokud jsem postupně přes USB vkládal novější FW 10704, 10709 atd. tak potom to šlo v pohodě.
Je fakt , že od té doby jsem se nepokoušel skokově nahrát nové FW, protože nové nahraji hned jak je dostupné. Jen jednou jsem byl pryč a mezidobou byly 4 nové FW a tam jsem měl onen problém. :poklona:

P.S. : Alespoň nějaký vtip by jste mohli do této sekce tu a tam vložit, ať není tak zoufale stále bez nových příspěvků :D
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA
jikle

Příspěvek od jikle »

Díky za odpovědi,kde mám ten SABácký bootloader stáhnout.Ještě jednou dík
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

jikle píše:Díky za odpovědi,kde mám ten SABácký bootloader stáhnout.Ještě jednou dík
Jdi do háje! To se nedokážeš přimět k prohlédnutí aspoň stránek tady na fóru, které se týkají tvého problému? To je neuvěřitelné!
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 2&start=20
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

@havana: pro mně je nutné, abych po fleši Oct.918 na SABa nebo jiné klony, postupoval v duchu doplňku EmbreOnyxe v návodu mzahalky:

"Podle původního postupu nahrajeme do Octagonu FW 107,30.
Na USB flash si nahrajeme nový bootloader „boot SAB Ultimate HD Super+.BIN“ a nový FW „Super
Plus_RYEC108.11_120410_SA4C1N0_pz_PVR.bin“.
Po zasunutí do přístroje v menu USB vybereme napřed bootloader a následně po restartu i nový FW a
je hotovo…"

A jaké jsou tvoje zkušenosti s parabolou na motoru, havano? Máš komplikace s počasím u vás?
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

to knawi
:) S tím Bootloaderom nevím - už jsem dlouho neflashoval a navíc u stareho PC mám odpojený monitor(používám ho jako TV v práci) a k noťasu nemám redukci na RS 232.
Co se týče motora a počasí, tak je to čítám všude stejné.
Já mám špatně nastavenou parabolu - klucí se snažily , vyrovnávaly držák do roviny a pak na něj nasadily parabolu s motorem, a držák se pod tou vahou prověsil. Zafouká vítr anténa se rozhoupe. Ale vše potřebné mi jde - krajnější pozice jsou bez signálu- jednak kvůli tomu průvěsu a jednak mi zavazí sousedův dům.
O jeho demolici zatím soused nechce slyšet :D A to i když naléhám :lol:
Ten držák paraboly byl prostě moc dlouhý a z nepevného materiálu. Těď mi kamarád udělal poctivý kovový, se štelováním vodováhy- prostě špičku držák.
Akurát čekám až sleze sníh a bude trošku solidně, abych to mohl vyměnit a doladit.

A samozřejmě problém S Q10 i když mám OnLien 6060 :!:
Zkusím taky změnu a naflashnu teho SABa na vánoce, i když ta grafika je taková slabší.
:poklona:
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

S kvalitou nastavení antény na tom také nejsem nejlíp. V posledních pěkných dnech jsem se soustředil na A2D - 28.2°e a tak můžu v Praze pár hodin denně sledovat Brity, ale třeba Nilesat - 7°w mě nejde. Tedy co "potřebuju", to funguje - od 4.8°e (lyžování na Norech), přes silné pozice, Badr, až po 42°e. Na střechu zřejmě vylezu až bude pěkně. Budu muset sestavu také přeinstalovat počínaje stožárkem, konzolou a uchycením SG2100. Motorek má se 120kou co dělat.
Máš pravdu, tuhost upevnění je nutná. Rozumím tomu dobře, že máš připravený držák s vmontovanou libelkou? To je vtipné, pokud to dobře kamarád udělal. S překážkami ve "viditelnosti" paraboly jsou potíže, taky to znám z Třeboně, kde mě omezují stromy. Ale možná, že kdybys přemluvil souseda k demolici, postaví si tam nějaké monstrum a budeš na tom ještě hůř. Ty se ovšem vyznáš v kouzlech kolem STB + PC, tak se hračičkařením do jara zabavíš. Ať se ti daří!
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

:) Držák s libelkou nemám - to by byl fakt luxus. Pouze má okrem upevnovacích šroubů ještě štyry které můžou vymezit doraz držáku ke stěně. U toho původního jsmw cpaly ze spodu držáku všeliké podložky a tady pouze stačí např o pet milimetrrů zašroubovat do razový šroub a dotahnout dalšíma. Samozřejmě držák není z nějakého plechu , ale z poctivé ja nevím kolik milimerů silné pásoviny. Samotný úchyt je z tlustostěnné trubky, navíc opatřené vzpěrou.Až ho budu mít doma dám foto. Je to prostě jak se říká kus kovářské práce. Spíše urazím komín, než tento držák poškodím :lol:
Nemám čas s laborováním co chytit - a určitě nejsem sportovní typ.Mívám ve zvyku přes zimu být doma na ÚP, ale krize mne postihla tak, že jsem v práci pořád a čas na hračky mi chybí(ve VU+Duo jsem ještě ani karty nerozchodil, na chudáka se už měsíc práší)
Ale populárně naučné programy na siriusu jdou v pohodě, dorcel na hotbírdě se zdá skončil, a pokud narvu správné kody (zrovna dnes jsem našel čas) tak i bulsat na 39° jede, takže i když nastavení paraboly není ideální- funguje :Yahoo!:
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

jikle píše:Všechno jsem udělal podle návodu,ale nejde mi. Svítí mi červená kontrolka a na displey svítí SAB HD a nic. Po vypnutí a znova zapnutí vždy to samé.Po zpětném přehrátí je vše OK.Nevíte,kde dělám chybu?
Chybu už robíš len v tom, že sa snažíš preflashovať Octagona na jeho klony.Ak ho preflashuješ úspešne na Saaba,nič tým nezískaš,skôr stratíš,nebude mať tak brilatný obraz, to za 1.Za 2 budeš mať problém s preflashovaním naspäť.Ja som nedávno takto experimentoval,je to celé o ničom.Ale kto chce kam, pomôžme mu tam.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

vlado.ucho píše: Chybu už robíš len v tom, že sa snažíš preflashovať Octagona na jeho klony.Ak ho preflashuješ úspešne na Saaba,nič tým nezískaš,skôr stratíš,nebude mať tak brilatný obraz, to za 1.Za 2 budeš mať problém s preflashovaním naspäť.Ja som nedávno takto experimentoval,je to celé o ničom.Ale kto chce kam, pomôžme mu tam.
:D Prdličky naší babičky vlado :!: Na to jaký má stb obraz použité FW souvisí jen málo. Tj. o tuneru a celkove HW přístroje. Měl jsem na flashované všechny klony a není vidět rozdíl mezi obrazem.Možná bylo v Tvém případě zhoršené počasí nebo jsi nedotáhl správně antenu, ale nigdá jsem rozdíl neviděl.
A co získá :?: Minimálně co mne napadá tak možnost chytat paket Bulsat na 39°.
Jinak po stránce funkčnosti se nic nelepší. PVR na P..u.
S přeflashovaním nazpět žáden problém není.Ten většinou sedí na gauči :) :poklona:
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

To havana,v mnohom s tebou súhlasím:S přeflashovaním nazpět žáden problém není.Ten většinou sedí na gauči :) Ale to ďalšie nie je ani v návodoch také jednoznačné a správne.Ak preflashuje Octagona na Saaba a chce ísť naspäť na Octagona,tak nesmie použiť GisOct,ako je uvedené,ale musí použiť loader na Saaba.Uvedené chyby ktoré si pomenoval sú bezpredmetné a v mojom prípade vylúčené a nie je to ani počasím,je to jednoducho fakt.Na preflashovanom Octagone na Saaba,obraz naprd.Ale mysli si o tom čo chceš,je to moje konštatovanie.Bulsat mi je ukradnutý,nikdy som ho neriešil a ani nebudem,nič tam pre mňa nie je zaujímavé a lákavé.Pre mňa je už otázka experimentov, s klonmi Octagonu, uzavretá kapitola.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
navyi
satelitni prijimac: octagon SF918HD

Příspěvek od navyi »

Mam Octagon preflesovany na SAba asi rok a som spokojny.
Globo AU
RAI AU
Telepazio AU /SPORT2 czech/
Canal + NL
BULSAT /Anglicka liga/
BISS,
Blocker cryptoworks
atd
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

vlado.ucho píše:Ak preflashuje Octagona na Saaba a chce ísť naspäť na Octagona,tak nesmie použiť GisOct,ako je uvedené,ale musí použiť loader na Saaba......Na preflashovanom Octagone na Saaba,obraz naprd.....Bulsat mi je ukradnutý,nikdy som ho neriešil a ani nebudem,nič tam pre mňa nie je zaujímavé a lákavé.Pre mňa je už otázka experimentov, s klonmi Octagonu, uzavretá kapitola.
:) Protože mne jako obvykle svým tvrzením o nejlepším Octagonu a mizerných klonech s...š , tak jsem zprovoznil staré PC a od rána flashujem. Nejdříve z OnLien na Octagon - zcela bez problémů obraz stále stejný jak ty rád používáš "brilantní". Bulsat jsem nezkoušel- údajně na octagonu nejde. Následně jsem Flashnul na SABa s FW 109.16 (mimochodem OnLien je také na 109.16) - obraz opět "brilantní". Bulsat jde , ale musel jsem vložit nový Softcam a keys - škoda , myslel jsem , že se keys ukládají spolu ze settingem a že této manipulace budu ušetřen.
Rozhodně se nedá říct, že by alespoň Optibox byl horší Octagonu, ostatní klony jsem fyzicky neměl v ruce, a silně pochybuju, že by FW dokázalo nějak změnit citlivost tuneru a mělo zásadní vliv na obraz(pokud vůbec jaký)
Bootloader jsem vůbec nenahrával a nepotřeboval měnit. Asi to bude specialitka Octagonu. Optibox s flash programem OnliOpti ho nepotřebuje.
Co se týče experimentování s klonmy - také už jsem skončil- našel jsem svou oblíbenou image v klonu On Lien LN 6060 a vlastně používám jen tyto FW.
Teď si přes vánoce nechám flashnutého teho SABa, ale na nový rok půjde zpět OnLien.
Problémy s Q10 jsou asi u všech FW, ale nemohu si pomoci, právě u Octagonu se projevovalo nejvíce :!:
No a co se týče Bulsatu- tak tam jsou vladko ty hezké populárně naučné kanály - přece tak stár , aby tě to nezajímalo ještě nemůžeš být :D :ROFL:
Naposledy upravil(a) havana dne 13.prosinec 2010 - 11:44, celkem upraveno 1 x.
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Podle mně, což pravda neznamená mnoho, flash nepředstavuje nevratné poškození původního přístroje (tedy pokud nedojde k chybě). Nechápu tedy, proč se vytváří dojem o tomto nebezpečí? Nevím, možná, že to souvisí s provozem sharing techniky. Nezjistil jsem po návratu k Oct.918 žádnou změnu oproti původnímu stavu. Posoudit rozdíly v kvalitách obrazu mezi klony nemůže být objektivní, záleží totiž na mnoha okolnostech a spíše na HW, který se při flash pochopitelně nemění, než na změnách FW.
Jak napsal navyi, FW SABu poskytuje sice nevelká ale milá zlepšení, narozdíl od Octagonu 918, kterého se výrobce & spol. rozhodli ignorovat a udělali z něj, co do podpory, mrtvolku.
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

:) S Knawy se dá plně souhlasit. Já se flashovat nebojim, akorát už velice není o co stát. Vyberete si jednu ze čtyř image které klony poskytují a klon, na který je ještě stále podpora, a tím to asi končí.
Snad jen kdyby někdo věděl jak zatočit s tím prokletým Q10 :(
Opravdu funkční PVR :smich: :^o
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

S Q=0 jsem donucenej žít a zvyknul jsem si, což je docela smutný. Pochopitelně si to vysvětlit neumím, tady se tím zabývalo mnoho šikovných lidí bezvýsledně. Přesto je záhadný, že na stejný pozici jeden transpondér ukáže Q=10 a sousední TP ukáže Q s hodnotným %.
havano, když už tě tu mám, nevíš proč se v "nastavení antény" v "DiSEqC1.0" samovolně změní nastavení z "žádný" na některé z "A" až "D"?
Nepoznám sice žádný důsledek takových změn ale přesto je mě to divné. Díky.
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

:( Nemohu sloužit. Dříve jsem používal dvě parabolky přes DiseqC(astra 23,5 a thor- teď půjdou zapojit jako druhý vstup do VU+Duo) a tam to bylo v pohodě.
Teď po zapojení motora jsem si ničeho(nějakých změn) nevšiml a teď je vše OK, ale ráno jsem provedl 2x flash + tovarní nastavení , tak možná i proto.
Takovou chybu jsem nezaregistroval :poklona:
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

To havana a knawi,tak týmto ste pohľadili moju sat.dušičku,lebo toto je diskusia o niečom,čomu rozumiem.Tak chlapci, aby ste boli v obraze,mám doma 2 Octagony,jeden po oprave na zdroji a napájaní tunera a jeden super Octagon s prívlastkom(Diference)ten nepozná pojem Q10 a nikdy nebude.Ten prvý je Octagonácka mršina s Q10.Problémy som mal s preflashovaním na Saaba a potom naspäť,ale už je to v poriadku.Čo ma však na tom opravovanom zarazilo, je spomínaný jav Q10.Urobí mi to len v takom prípade,ak ho na tvrdo vypnem zo siete a potom po dlhšej dobe zapnem,tak nenabehne ani obraz,ale ani zvuk.Niekedy síce po niekoľkých tvrdých reštartoch, síce obraz nabehne,ale zvuk nie.Pokiaľ ho však štartujem zo Standby režimu, aj niekoľko krát denne,tak sa daný jav neobjavuje,všetko nabehne rýchlo,aj obraz aj zvuk.To mi je záhada a nedám si pokoj,kým sa nedopátram čo to spôsobuje.Som zvedavý či na niečo rozumné a vysvetliteľné prídem.Držte mi palce.A ďakujem za vysvetlenie a niektoré vaše postrehy.Rád sa nechám poučiť.
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“