Blbá chyba loadera?

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu HD-BOX FS-9105+ , FS-7119HD , Dreamsky HD6
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Blbá chyba loadera?

Příspěvek od vprint »

Pri pokuse nabootovat E2 zo zadneho USB, pricom v prednom je zasunuta flaska, loader pri scane nesahne na zadny USB. Tympadom sa nedozvie, ze ma bootovat E2, ale ide do SW. Veeeeeelmi neprakticke!!!
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Re: Blbá chyba loadera?

Příspěvek od revis »

Ano , ten loader je nastaveny na sda0 - cize ide len z USB1 a to je v predu .
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

práve sa tiež trápim s loaderom ale na 7110-ke , po mesiaci sa mi vrátil so servisu a chcem tam prasknuť nebulu . všetko mi v nom zmenili aj loader ,ale parchanti soft mi tam nechali starý . mám tam momentálne loader 6,46 a za boha ho neviem zmeniť na 6,20 . prečítal som už všetky fora a postup čo som našiel nefunguje . mám nejaký loader 6,20 ale neviem ho tam dostať cez usb ked to nemá displey . vie mi niekto poradiť ako ho tam dostať ? vdaka .
:thankyou:
Všetko 4K
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

ak chces enigmu,tak loader si mozes upravit priamo cez dialkove, ako plugins . tzv TGZ USB installerom .
nakopiroval som do boxu TGZ-USB-Installer, vlozil novy usb kluc, spustil box, pre istotu preformatoval kluc, spustil TGZ, postupne spustil v nom volby:
2 (umount),
3 (format),
5 (zmena bootarg),
box som vypol, vytiahol kluc, pre istotu skusil nastartovat (nabehol OK), vlozil kluc do PC nakopiroval som na kluc instalacku E2 image od PKT, znovu vlozil kluc do boxu, nastartoval ho, spustil TGZ, spustil volbu 4 (TGZ install - je to instalacia E2)
Plati pre HDBOX 9105 a 7110 , nie pre 7119 a 9105plus !!!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

super idem na to , zatial vdaka . enigma nabehla len mi v kuse sám prepína medzi : component ,hdmi, hdmi -pc a scart. neviem sa pohnúť dalej , stláčam OK, exit a potvora nereaguje vôbec neviem či mám blbú nebulu v-3 alebo čo ? nepomáha ani reštart . ešte sa mi toto nikdy nestalo a už som to pár x robil .
Všetko 4K
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

mas zlu verziu - teda pre iny typ boxu
tvojh box je v octagon reci : sf918se plus
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

mal som také tušenie ako píšeš , len mi to nešlo do hlavi prečo som stiahol nebulu v-3 pre 7119-ku ked ja mám 7110-ku . teraz sa na ich stránku neviem dostať hádže mi google chybu . nie je tu niekde na fore nebula v-3 pre 7110-ku ? :thankyou:
Všetko 4K
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

:thankyou: srdečná vdaka všetkým. super už to všetko frčí . ten plugin je naozaj super a je to pritom tak jednoduché .
Všetko 4K
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

revis píše:Ano , ten loader je nastaveny na sda0 - cize ide len z USB1 a to je v predu .
Ee, ked je E2 vzadu, nabehne. Po zapnuti boxu zasvieti na displeji napis scan, cize blbecek scanuje usb, ale ak najde kluc v sda0, nekukne aj na sda1, a netestuje pritomnost E2, lebo samozrejme, kod, co ma dva riadky by narastol na 10. Cele by sa to skomplikovalo, pretoze by bolo treba rozhodovat, ktory system nabootujem, keby nahodou som mal dva kluce s E2, napriklad.

Problem je v tom, ze ked chcem mat box pre baby, lebo nahravanie atd atd, tak ich musim naucit zapinat bez klucika v prednom slote. Co je pre mna komplikovanejsie, nez otvorit box a prehodit kabliky k USB konektorom. Zaruka v prdeli.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

Tak ma len sda0 prednost. ale na situacii to nic nemeni . 7119 ma USB hub a v jednom musi byt disk s e2 a v druhom moze byt cokolvek .. Dobra skola ako naucit zapajat vzdy na rovnake miesto zariadenia. Pri prijimaci so samostanymi USB to ale ozaj moze robit problem .
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

Kupil som si k tomu hdboxu taky sikovny usbhubik, tak trochu poexperimentujem. Hlavne som zvedavy, ci z neho E2 nabootuje.

Edit: Divsasvete, nabootuje
copycut

Příspěvek od copycut »

zdravim panove ...
kdyzuz jsem pracne do gekka nacpal enigmu a fakt mi to dalo zabrat metodou pokus omyl, nybrz navodu je spousta a kazdej jinej, poradite mi nekdo, jak se pripojit na newcamd server? vse o konkretnim newcamd serveru znam, jen nevim, jak spustit newcamd klienta. Drive jsem pouzival xCamClient, ale toho nevim, jhak dostat do enigmy a zadny enigmacky plugin se mi rozbehnout nepovedlo. Tak kdyby se nekdo nudil, dejte pls vedet :-) .. diky T
zilizila

Příspěvek od zilizila »

Na newcamd server sa pripojíš pomocou Mgcamd, ale môžeš si naštudovať aj Oscam.
streetball
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od streetball »

revis píše:ak chces enigmu,tak loader si mozes upravit priamo cez dialkove, ako plugins . tzv TGZ USB installerom .
nakopiroval som do boxu TGZ-USB-Installer, vlozil novy usb kluc, spustil box, pre istotu preformatoval kluc, spustil TGZ, postupne spustil v nom volby:
2 (umount),
3 (format),
5 (zmena bootarg),
box som vypol, vytiahol kluc, pre istotu skusil nastartovat (nabehol OK), vlozil kluc do PC nakopiroval som na kluc instalacku E2 image od PKT, znovu vlozil kluc do boxu, nastartoval ho, spustil TGZ, spustil volbu 4 (TGZ install - je to instalacia E2)
Plati pre HDBOX 9105 a 7110 , nie pre 7119 a 9105plus !!!
Ahoj, chtěl bych požádat o pomoc při změně BotLoaderu. Plugin TGZ mám nainstalovaný, ale když do něj vstoupím, nemám aktovní možnosti volby 2 a 3. Nevíte někdo co bych mohl dělat špatně?

Díky za rady
1x HD-Box FS7119
2x HD-Box FS7110
1x HD-Box FS9105

MyBookLive 1TB
19,2°+23,5°+28,2°
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

najskro si zmen bootloader na multiboot .
nahrak fw cez usb - pomocou sipky chUP na prednom panely pocas startu prijimaca .
potom mzoes experimentovat.
streetball
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

To je to co nevím, TGZ plugin je nainstalovaný, ale jak teď změnit na multiboot?

Díky za posunutí
1x HD-Box FS7119
2x HD-Box FS7110
1x HD-Box FS9105

MyBookLive 1TB
19,2°+23,5°+28,2°
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
streetball
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Díky za tip. Jen je to pro mě komplikovaný tím, že 7110 nemá displej a já tak nevidím žádné info o tom co právě probíhá.

Nicméně jsem dal USB, zapnul sat a držel ch+ držel jsem ho do doby než začala blikat červená střídavě se zelenou, o blikalo strašně dlouho až se přijímač vypnul. V menu jsem v informacích o přijímači našel stále loader v. 6.40

Takže žádná změna, nevím co s tím :-)
1x HD-Box FS7119
2x HD-Box FS7110
1x HD-Box FS9105

MyBookLive 1TB
19,2°+23,5°+28,2°
Noro C
Odborník
Odborník

Příspěvek od Noro C »

Skús tam nahrat fw 2.10.54 tym spôsobom. Ale pred tym sformátuj klúč v boxe a pozmene loadera nahraj nový fw. Tlačítko ch+ drž aspon 2 min a potom si počkaj aspon 10 min.
Odpovědět

Zpět na „F O R T I S prijímače: HDbox 7119,9105+,Dreamsky HD6“